Rimmer Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 (upraveno) Tak tak, popravdě s AR ti moc neporadím. Ty low-endy jsou takové DoDo s potenciálem k nasrání (třeba zrovna číňan, kamarád to "levně" koupil a teď to učí fungovat), na opačné straně je otázka, jestli ti stojí za to dát balík za JP Enterprises od Vavrečky. Mezitím je to tak na jedno brdo - od Daniel Defense nahoře přes (nikoli v tomto pořadí) Oberland, Heru, Gilboa, vyšší verze DPMS a Bushmasteru, Sig, Ruger, Colt, snad LUVO a kdo ví co ještě. Akorát je otrava, že z USA se teď prakticky nevozí nic pod 16" a typicky to má carbine gas length, což mi přijde imho zrovna nejblbější kombo. Vybral bych vybral buď něco komplet osazeného, anebo naopak holotu na dobrém základu a dal tam to nejnutnější a nejlehčí, co chci. Hlavně rozumný profil hlavně. Nejsem silák, takže bych nejradši pencil nebo max. government, ale sežeň to v ČR. Zkusil bych poptat třeba Proarms, co zrovna mají. Pro ilustraci - zrovna mě u Martínků čeká nová HBAR 14,5 hlaveň od LW místo staré vylágrované HBAR 20", co byla sice bezva na meditační mířenku na 100m přes dioptr, ale na víc už neměla. Flintu (Proarmsí DLASK) jsem pořídil z druhé ruky, vývrt byl tak uniformně zažehlený tombakem, že vypadal super a zjistil jsem to až po čase. Nedovedeš si představit porod, než jsem dospěl k VM custom, všichni ostatní, co AR v ČR dělají, mně poslali pryč, že nemají čas. Luxík z LUVA zdarma přidal bláboly o tom, že lauf do upperu nebude pasovat, protože normy dodržují jenom oni a ať to někde udám za 5000 a koupím si jejich koště . Takže teď tam mám lower DLASK, A3 upper DPMS kvůli liště, duralovou trubku předpažbí a spoušť Geissele a nechci spočítat, kolik mně ta sranda stojí, protože jsem za to mohl mít skoro DD Edit: papírově má samotná hbar 20" tuším jen cca 500g navíc proti A2, ale v rukách je to jak kovadlina. Upraveno 21. července 2016 uživatelem Rimmer
Jeremy Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Slyšel jsem, že k nim teď jsou Ingersoll Bison grátis .... Snad nechceš kopovat ten největší šunt z Číny ? Trochu si o tom něco načti a uvidíš, že je to jak s hodinkama. Veteš, kvalita za rozumnou cenu a paráda bez kompromisů.No nevím, měl jsem od nich 1911 a po relativně levném vyladění puškařem byla naprosto dokonalá. Hlaveň s tvrdochromem, kterou u Coltů nikdy neměli.A Tvé lehce nadřazené "trochu si o tom něco načti" překládám jako: "četl jsem, že v číně dělají zmetky a tak teď všemu rozumím, ale nic konkrétnějšího bohužel sám nejsem schopen říct".
Jeremy Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Tak tak, popravdě s AR ti moc neporadím. Ty low-endy jsou takové DoDo s potenciálem k nasrání (třeba zrovna číňan, kamarád to "levně" koupil a teď to učí fungovat), na opačné straně je otázka, jestli ti stojí za to dát balík za JP Enterprises od Vavrečky. Mezitím je to tak na jedno brdo - od Daniel Defense nahoře přes (nikoli v tomto pořadí) Oberland, Heru, Gilboa, vyšší verze DPMS a Bushmasteru, Sig, Ruger, Colt, snad LUVO a kdo ví co ještě. ...Vida, na DD se podívám. Mezitím jsem narazil na v-ar.cz, taky mi to přijde vcelku sypmatický. Jinak mám sentimentálně rád Ruger a v hlavě se mi furt honí ten SIG 522.
Jeremy Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Vida, na DD se podívám. Mezitím jsem narazil na v-ar.cz, taky mi to přijde vcelku sypmatický. Jinak mám sentimentálně rád Ruger a v hlavě se mi furt honí ten SIG 522.Co Proams PAR Mk3?
Rimmer Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 PAR i VAR za sebou mají už nějakou (u PAR místy řekněme trochu křivolakou) historii, která z nich dnes udělala spolehlivé kvalitní flinty. Imho ale škoda kazit tuhle platformu pístem. Ano, jsem fundamentalista Taky mi u VAR chybí forward assist, u AR to při provozu v bordelu chybí, a tím nemyslím hraní na žabí muže, ale denní kurz na pískové střelnici. Jinak ti s AR moc neporadím, moc je neznám.
Jeremy Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Taky mě překvapuje, že tam ten doraz p. Vosátka nedává. Píst by mi asi ani nevadil - spíš myslím, že je to ku prospěchu věci, ve špatným prostředí bez čištění. O chování těch dvou platforem se toho napsalo tolik, že si myslím, že je to vlastně fuk, nebo bych to stejně nepoznal.
Eddie75 Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Pokud chces pist tak si kup AK74. Tunit se to da uplne stejne a puska je za 12K a strelivo levnejsi. Kdyz ARko tak aspon Midlength idealne Rifle legth plynem. Open lehky lafu 14.5 - 16'' Standart 18 - 20''.
Jeremy Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 http://www.mvcr.cz/clanek/zbrane-strelivo-bezpecnostni-material-84336.aspxnové otázky a další věci..
Rimmer Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Eddie75: kdo takové flinty staví? Sháněl jsem do skládačky (viz výše) přesně tehle krátký+mid lauf a nula díly i zájem, až Martínek mi dovezl aspoň 14,5" carbine.
wizard-ov Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 @Jeremy: ta analýza je zajímavá a celkem čtivá...
ggrand Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Kde je ono opíjení rohlíkem s vypuštěním laseru? Dyť je to tam pořád, takové utahování šroubů.
Duke650 Odesláno 23. července 2016 Nahlásit Odesláno 23. července 2016 Trvalo to cca 25 hodin od incidentu v Mnichově, kde psychicky vyšinutý občan SRN, který nebyl držitelem ZP, střílel nelegálně drženou pistolí s vypilovaným číslem,a už se místní média pouštějí do hlubokomyslných analýz něčeho, čemu v nejmenším nerozumí... zejména o podmínkách získání ZP v SRN.Jako sorry, ale když magor spáchal masakr v Nice za volant Iveca, tak se nepsalo o tom, jak je ve Francii těžké získat ŘP na Avii...
Duke650 Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/410030-moralka-a-psychotesty-ziskat-v-nemecku-legalne-zbran-neni-hracka-pise-guardian.htmlhttp://zpravy.idnes.cz/nemecko-a-zakony-o-drzeni-zbrani-da3-/zahranicni.aspx?c=A160724_102421_zahranicni_lve
ggrand Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Ať mi po přečtení odkazovaných článků nikdo neříká, že tohle není řízené.
Duke650 Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 (upraveno) No tak víš co, oba ty rádoby články tahají rozumy ze stejného zdroje (Guardian)a jelikož tomu za A český novinář nerozumía za B je to přece "aktuální" téma (protože přece střílel Glockem)tak se ani nediviím.Ani jim to nikdo nemusel nařizovat, prostě ukázka, kam až dokáže klesnout český žurnalizmus. P.S.http://bergerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=538621 Upraveno 24. července 2016 uživatelem Duke650
Duke650 Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Žumpa plná zvratků.. sorry nedalo mi tohttps://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/410058-strelec-z-mnichova-si-pistoli-koupil-pres-internet-pochazela-ze-slovenska-nebo-ceska.htmlhttp://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A160724_120040_zahranicni_aba
Micey Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Pánové, dva dotazy.. Nosíte-li něco většího (od kompaktu nahoru) ke společenskejm kalhotám a zastrčený košili, jak řešíte pouzdro? Plácám se od něčeho takovýho - http://www.foxxholsters.com/collections/iwb/products/foxx-premium-rustic-hybrid-holster, kde mě štvou ty viditelný poutka, po něco jako jsou ty různý belly pásy. Kde mi zas přijde, že než bych to vyndal.. A za druhé, rád bych nějakej kurz zaměřenej na to skrytý nošení, pudovou střelbu a tak, žádný velký vojenský taktiky, vyloženě sebeobrana. Je toho kolem Prahy dost, ale nějaký osobní reference by se šikly.
Radimk Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Pánové kolegovéVčera jsem na pouti zjistil že už nedám 5/5 na špejle a mladá se k tomu docela taky měla, takže ve mě hlodá nápad.. Proto poprosím o radu s nákupem vzduchovky. Není to zrovna můj píseček, mě baví krátké , ale nějakou představu mám.Klasická ráže 4,5, síla 16J pružinovka ( lámací??)Nechci CO, ani kartušovou.Prostě klasiku, ale dávat 5000,- za CZ UB je nemravné.Kdyby se mi podařila sehnat stará vojenská ( vzor 43??) to byl vždycky můj sen Takže kam se nasměřovat, co vzít a čeho se vyvarovat?Která značka? je jich spousta -Hastan, Norconia, Gamo, Hammerli...) Kdo je aspoň trochu v kvalitě?Ani by v podstatě nemusela být nová, ale zase ne omlácený čagan ze Svazarmu..Děkuji předem za radu střelecké osazenstvo
Zlý Jabko Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Kdyby sis chtěl trochu zaopravovat, tak pár vzduchovek vz. 47 je na Aukru.
Chronař Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Ať mi po přečtení odkazovaných článků nikdo neříká, že tohle není řízené. Zkus třeba tohle, možná ti to něco řekne, mě teda nic: http://dfens-cz.com/kdopak-nam-to-chce-zakazat-zbrane-vitr-vane-z-zenevy/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se