Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada

Hm, už se mě na to ptal spolužák z práv... Nevím, zavolej na policajty nebo jim napiš mail, případně prohledej forum.strelectvi.cz

Ale se zbraní se prakticky nedá cestovat (lov a sport jsou jediná výjimka), takže bys byl limitovaný jen na ČR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, ono to v tom zákoně (skoro) všechno je:

§ 18

(1) Příslušný útvar policie vydá zbrojní průkaz fyzické osobě, která splňuje tyto podmínky:

a) má místo pobytu na území České republiky,

B) dosáhla předepsaného věku (§ 19),

c) je způsobilá k právním úkonům,

d) je zdravotně způsobilá (§ 20),

e) je odborně způsobilá (§ 21 a 21a),

f) je bezúhonná (§ 22),

g) je spolehlivá (§ 23) a

h) je držitelem platného loveckého lístku, jde-li o zbrojní průkaz skupiny C.

(2) Příslušný útvar policie žádost o vydání zbrojního průkazu zamítne, jestliže žadatel nesplňuje některou z podmínek uvedených v odstavci 1.

(3) Příslušný útvar policie může vydat rozhodnutí, jímž nevyhoví žádosti o vydání zbrojního průkazu, jestliže je žadatelem cizinec6), který není

a) občanem členského státu,

B) občanem členského státu Organizace Severoatlantické smlouvy,

c) rodinným příslušníkem osoby uvedené v písmenu a)11a), kterému bylo vydáno povolení k přechodnému nebo trvalému pobytu na území České republiky,

d) cizincem, kterému byl na území České republiky povolen trvalý pobyt a přiznáno právní postavení dlouhodobě pobývajícího rezidenta v Evropském společenství na území České republiky11b), nebo cizincem, kterému bylo takové právní postavení přiznáno na území jiného členského státu Evropské unie a bylo mu vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky11c),

e) rodinným příslušníkem osoby uvedené v písmenu d), kterému bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky, nebo

f) osobou, které byl na území České republiky udělen azyl,

i když splní všechny podmínky uvedené v odstavci 1. Proti tomuto rozhodnutí se nelze odvolat.

Ty smajlíky přidal editor sám ....

Upraveno uživatelem Klokan
Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem se o tom bavil s policajtem, co kdysi dělal za odd. zbraní. Vesměs u cizinců jde o stejný proces jako u občanů ČR, ale se dvěmi rozdíly. Zaprvé musíš doložit výpis z rejstříku trestů ze země, jejímž jsi občanem (pak tedy asi Izrael) a zadruhé ti, ač to nechápu, dají ke zkoušce povinně tlumočníka. A ZP dostaneš a máš s ním na území ČR stejná práva a povinnosti jako každý jiný držitel ZP.

Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem se o tom bavil s policajtem, co kdysi dělal za odd. zbraní. Vesměs u cizinců jde o stejný proces jako u občanů ČR, ale se dvěmi rozdíly. Zaprvé musíš doložit výpis z rejstříku trestů ze země, jejímž jsi občanem (pak tedy asi Izrael) a zadruhé ti, ač to nechápu, dají ke zkoušce povinně tlumočníka. A ZP dostaneš a máš s ním na území ČR stejná práva a povinnosti jako každý jiný držitel ZP.

Takže si jěště užiju srandy koukám, ač jsem občan izraele, můj rodilý jazyk je ruština a hebrejštinu za ty roky tady mám opravdu špatnou.. :wacko:
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Takže si jěště užiju srandy koukám, ač jsem občan izraele, můj rodilý jazyk je ruština a hebrejštinu za ty roky tady mám opravdu špatnou.. :wacko:

Si myslím, že test dostaneš v češtině, když budeš chtít a ten překladatel je tam jen tak pro formu...

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak jak dneska slavíte 100 let pistole Colt 1911? Přemýšlín nad menším výletem na střelnici, když je dneska tak speciální den... :)

:smile_anim: :smile_anim: Speciálně pro dnešní den, když je to výročí, tak sem ji prodal.. a mám bóží klid.. :gora:

A domů půjde "pepek" od Wattherů. Mazlík do ruky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

:smile_anim: :smile_anim: Speciálně pro dnešní den, když je to výročí, tak sem ji prodal.. a mám bóží klid.. :gora:

A domů půjde "pepek" od Wattherů. Mazlík do ruky.

Zbavovat se 1911 je hřích :) Nad PPK jsem taky uvažoval, ale nakonec jsem vzal SW M10, páč jsem nenatrefil na slušné PPK v 9mm Br.

Odkaz ke komentáři

Zbavovat se 1911 je hřích :) Nad PPK jsem taky uvažoval, ale nakonec jsem vzal SW M10, páč jsem nenatrefil na slušné PPK v 9mm Br.

Ještě ty mě ser. Jenže zvítězil rozum. A šel do dobrých ruk, takže nad se bude mít dobře. Já to nevyužil a ani sem neplánoval návrat na střeliště, a proto chci toho drobka. Taky legenda, taky klasika, tak to snad tak bolet nebude.

A klidně se spokojím i s menší ráží. 7.65, nebo 6.35 jako původní.

Odkaz ke komentáři

Jo, ja prave vyrazim na oslavu na strelnici... 1911 samozrejme beru s sebou. :)

Jen k tomu PPK - imho je 7.65 nejlepsi volba. 9 mm Br.K. neni o nic vykonnejsi, ale hur se v PPKcku ovlada... Zkratka je videt, ze je to pistole stavena na 7.65.. A ze se PPK delalo v 6.35 jsem ani nevedel. :-o

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Jo, ja prave vyrazim na oslavu na strelnici... 1911 samozrejme beru s sebou. :)

Jen k tomu PPK - imho je 7.65 nejlepsi volba. 9 mm Br.K. neni o nic vykonnejsi, ale hur se v PPKcku ovlada... Zkratka je videt, ze je to pistole stavena na 7.65.. A ze se PPK delalo v 6.35 jsem ani nevedel. :-o

Tak 9mm díra je lepší než 7,65mm díra... Ale ne o moc, to je fakt. Ale o zastavovacím efektu bychom se tu mohli dohadovat do nekonečna a stejně bychom k ičemu nedospěli, jako k ničemu nedospívají v této otázce i jinde...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...