Návštěvník Tada Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Cali: taky nevim, ramy snad delaji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Zdvojeny prispevek... Novou "58" dela Gunexpert, cena tusim 19tis, neodvazuju se soudit kvalitu... Harry: Nemel bys nejaky typ na samotne podpazbi? Potrebuju dlouhy rail dole na Magpul AFG nebo neco analogickeho a rail vlevo... Cali: taky nevim, ramy snad delaji... Smajlík trhající si vlasy z hlavy (v galerii smajlíků takový není...) Próóóóóč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Harry klíííd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 (upraveno) Chovám tě v úctě, ale tady jsi trochu mimo. Proč je nutné tento svůj názor vyjadřovat v tomto vlákně? Toto vlákno se nejmenuje "Polemika o vhodnosti držení zbraní". Jmenuje se "Zbraně - co s sebou nosíte" což jaksi napovídá, že tady je ta polemika již zbytečná. Navíc, proč je nutné sem pravidelně chodit vyjadřovat svůj názor na vlastnictví zbraní? Já myslím, že držitelé zbraní zde na fóru jsou dostatečně seznámeni s většinovým názorem členů na tuto problematiku. Je to stejně trubicoidní jako neustále rozdmýchávat ve vlákně příznivců Primu flame na téma jejich cenové politiky. Přesně jak psal Harry - pokud mě nezajímají digitálky nebo k nim mám dokonce odpor, nebudu mít potřebu o tom chodit vyprávět do vlákna uživatelů digitálek. Klidně si založte vlákno odpůrců zbraní mezi civilisty a tam o tom diskutujte ci někoho přesvědčujte. Je vaše svaté právo vyjádřit svuj názor, to vám nikdo nebere. O.K. Ve všem máš pravdu. Už se nebudu k právu držet zbraň vyjadřovat. A budeme se bavit jen o zbraních samotných a technických věcech s tím související. Jen se prostě neudržím, když se začne vychvalovat útočnou pušku jako skvělou sebeobrannou nebo sportovní kulovnici. Rukama mi prošlo nějakých 400+ kusů vojenských automatických zbraní, poznal jsme zhruba stejně velké množství jejich uživatelů z české mužské populace 18+. Když s nimi strávíš pár týdnu nebo měsíců v režimu 24 hodin/7 dní v týdnu, tak zjistíš věci který žádný psychotest nebo vypleněné registrační papíry neukážou. Bohužel za tu dobu se v uzavřeném prostředí, kde jsou lidé vystaveni různým typům stresu, poměrně snadno pozná, jaký kdo je. A hlavně se pozná, kdo je skutečný ostatním (potenciálně) nebezpečný ?magor?. A bylo jich více, než by člověk chtěl. Bohužel to to asi statisticky odpovídá naší mužské populaci. Proto mě současná realita (umožněná aktualizací zákona), kdy občané mohou vlastnit velmi výkonné zbraně (dle mého názoru zbytečně výkonné) a rozhodování o jejich použití (nebo i zneužití) se nechává čistě na jejich vůli, zrovna radostí nenaplňuje. ... Nicméně nikomu neupírám právo na názor. Pokud to tak vyznělo, sry. V pohodě. Peace. Upraveno 20. května 2012 uživatelem Petr_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Cali: taky nevim, ramy snad delaji... nooo, tak neviem, ramy hadam nie, vidim to na nejake vymeny pruzin pazieb krytov a mozno spustaku ale ramy prave je to posledne co by som tipoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Cali: Ale jo, to jsou doplnky, ale nekde tam maji i cele zbrane... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Rukama mi prošlo nějakých 400+ kusů vojenských automatických zbraní, Ty brďo to jsi lepší než Rambo . Tolik dostupných automatů snad ani není, leda že by sis nějaké vyrobil sám . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Rukama mi prošlo nějakých 400+ kusů vojenských automatických zbraní, Ty brďo to jsi lepší než Rambo . Tolik dostupných automatů snad ani není, leda že by sis nějaké vyrobil sám . Proč by ne? Každá standardní pěchotní rota měla přidělenu cca 100 kusů. Dostaneš klíče od zbrojnice, pak vystřídáš nějaké 4 roty a máš to tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Proč by ne? Každá standardní pěchotní rota měla přidělenu cca 100 kusů. Dostaneš klíče od zbrojnice, pak vystřídáš nějaké 4 roty a máš to tam. No tož to ja . Já jsem to pochopil, tak že to bylo 400 značek . V tom případě jsem lepší - ale asi bych se ani nedopočítal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 (upraveno) No tož to ja . Já jsem to pochopil, tak že to bylo 400 značek . V tom případě jsem lepší - ale asi bych se ani nedopočítal. Ne, značek to bylo méně - "jen" Vz. 58P, V, Pi, Vz. 59, Vz. 52., Vz. 82, RPG-7, RPG-75, nějakej ten granát (F1, RG4) a nějaká ta PT mina. Ale jinak mně skutečně všechny ty zbraně prošly rukama, protože podle hesla "důvěřuj ,ale prověřuj" se jednotlivé kusy pravidelně rozebíraly, kontrolovaly na technický stav a přečištovaly, bez ohledu na to, co s nima prováděl poslední uživatel. Upraveno 20. května 2012 uživatelem Petr_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Petr_P: Co bys poradil na čištění plynového pístu u CZ 858? V té drážce u pístu je to fakt dost špinavý a dolů to nejde, někdo radil nadrolenou omítku, popel z cigaret a tkaničku z kanad... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Chtěl bych se omluvit všem majitelům ZP a zbraní, že jsem zde rozvířil diskuzi nad možností držet upravenou útočnou pušku. Zákon to dovoluje. Mám ke zbraním kladný vztah, ale nepotřebuji ji vlastnit. Nejoblíbenější kus je LK vz 38. Tada: Normálně vemeš mladýho, vrazíš mu to do ruky a on leští a leští, až se to blýská. Vlastně když to vemeš do ruky sám, dokážeš to taky. Ano jde to dolů blbě, ale jde. Tady máš malou nevýhodu, že jsi nebyl v řadách AČR. Čistit to obzvlášť po blbnutí na cvičáku ze slepými náboji je opravdu chuťovka. Btw. rotný v záloze Všem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Tada: Normálně vemeš mladýho, vrazíš mu to do ruky a on leští a leští, až se to blýská. Vlastně když to vemeš do ruky sám, dokážeš to taky. Ano jde to dolů blbě, ale jde. Tady máš malou nevýhodu, že jsi nebyl v řadách AČR. Čistit to obzvlášť po blbnutí na cvičáku ze slepými náboji je opravdu chuťovka. Btw. rotný v záloze Nojo o těch slepých nábojích jsem už cosi slyšel Já to příště zkusím čističem Cilit Bang! Ten prý funguje Hlaveň jak je chromovaná, tak jde vyčistit ajn cvaj, závorní i závora jdou taky, ale ta drážka v tom pístu, to je mrcha... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 (upraveno) Petr_P: Co bys poradil na čištění plynového pístu u CZ 858? V té drážce u pístu je to fakt dost špinavý a dolů to nejde, někdo radil nadrolenou omítku, popel z cigaret a tkaničku z kanad... Za mých mladých let se používal Silichrom. Pasta. Upraveno 20. května 2012 uživatelem HonzaX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Za mých mladých let se používal Silichrom. A ten píst je nebo není tvrdochronomvanej? Někdo tvrdí že jo, někdo že ne... Nerad bych ho odchromoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 nejen píst, ten je v pohodě, hlavně ta plynová komůrka jde blbě čistit. Trochu pomáhalo ještě za tepla to pořádně prolít olejem a nechat odležet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 (upraveno) A ten píst je nebo není tvrdochronomvanej? Někdo tvrdí že jo, někdo že ne... Nerad bych ho odchromoval... My jsme to 2 roky s tím šmudlali a nic se nedělo . Samozřejmě i komůrku . Z logiky k čemu to slouží, bude určitě tvrdej. Upraveno 20. května 2012 uživatelem HonzaX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 No, píst chromovanej asi nebude, mám ještě druhej a ten je zrezlej jak prase, teda byl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 (upraveno) Nevím, jestli se to tady dá sehnat, ale Parker-Hale 009 je nejlepší. Namažeš, necháš chvíli působit a setřeš. Rozpustí to i letitý nános. Ještě mám doma lahvičku, můžu ti ji nechat, protože pro to již nemám využití. Ten píst by měl být tvrdochrom. Upraveno 20. května 2012 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 jirka404: Ok Díky za radu, zkusím se po tom podívat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se