Přejít na obsah

Omega Moonwatch vs. Rolex Submariner

Doporučené příspěvky

Odesláno

V roce 1957 značka Omega představila řadu profesionálních hodinek - Seamaster 300, Railmaster a první model chronografu Speedmaster. Ten byl původně určen pro milovníky automobilů, motoristům a závodním jezdcům, aby prošel dlouhým vývojem až ke své dnešní podobě. Model hodinek OMEGA Speedmaster je kandidátem na nejslavnější hodinky s chronografem všech dob. Byl náročně testován a vybrán NASA jako hodinky vhodné pro astronauty, s nimiž se dostal až na Měsíc. Vzal bych Moony ( ideálně nějakou limitku) a určitě Suby. Ale kdyby Ti to náhodou vyšlo, tak Daytony a Suby, snová kombinace.

• po 3 týdnech...
Odesláno

...proč?

Víc pohodlí při nošení ..?

Víc se hodí k Tvým častějším příležitostem?

Nebo ty běžné nosíš běžněji a ty pořádné jen do "kostela"?

Převáží to spíš nálada a sentiment k brandu?

Dick

Odesláno

To, že jsou Moonwatche původně autíčkářské stopky je v porovnání s jejich "space story" dávno zapomenuto. Z praktického úhlu pohledu, jak často člověk použije v běžném životě stopky? Jak často potřebuje datum, které moony nemají? Hesalit se škrábne i jen ošklivým pohledem, kdo by to furt leštil. Taky mají nízkou vodotěsnost na to, abych s nimi bez starostí vlezl do bazénu nebo do moře. A ta korunka...Mechanický strojek potřebuje každý den natáhnout a zapuštěná korunka mezi dvěmi tlačítky chrona nemá úplně ideální ergonomii pro natahování. Tak tolik od bývalého majitele pěti nebo šesti moonwatchů. Charisma mají, jsou ikonické, příběh snad nejzajímavější ze všech hodinek, ale po praktické stránce bych jako jediné hodinky volil něco jiného, kór s vazbou na motorismus.

Odesláno

Když jsem vlezl na fórum tak moony byly moje dreamwatche. Dlouho jsem o nich snil a když pak na jednou by i ty prostředky na ně i byly, tak jsem do nich z racionálního hlediska nešel. Nejsem nijak prachatej, takže za tu cenu by to byly zřejmě moje jediný 'pořádný' hodinky a jako takový prostě musí být univerzální, což moony v žádném případě nejsou. Jak už zmínil organic - směšná WR, absence datumu, manuální nátah, plastový sklíčko + osobně chronograf považuji za zbytečnou, rušící a problémama zavánějící komplikaci.

Jo jsou strašně pěkný a ikonický, mají příběh, ale vím, že bych je nosil max jako dpolněk k nějakým univerzálům a to ještě by většinu času leželi na poličce. 

Za mě tedy ber Suby, s těma můžeš úplně všude a hodí se ke všemu. Ideální hodinky pro OWG. 

Odesláno

@ Organic a Vintage. 100 lidí, 100 názorů. Nic z toho co jste psali mi nevadí. Mimochodem to s tou korunkou a natahováním jsem slyšel z více stran, ale nějak nepobral. Mně se natahovaly dobře, navíc mě to bavilo. Přesto jsem po měsíci prodal. Proč? Nebyly mi pohodlný. Nic víc, nic míň.

Odesláno

Když jsem vlezl na fórum tak moony byly moje dreamwatche. Dlouho jsem o nich snil a když pak na jednou by i ty prostředky na ně i byly, tak jsem do nich z racionálního hlediska nešel. Nejsem nijak prachatej, takže za tu cenu by to byly zřejmě moje jediný 'pořádný' hodinky a jako takový prostě musí být univerzální, což moony v žádném případě nejsou. Jak už zmínil organic - směšná WR, absence datumu, manuální nátah, plastový sklíčko + osobně chronograf považuji za zbytečnou, rušící a problémama zavánějící komplikaci.

Jo jsou strašně pěkný a ikonický, mají příběh, ale vím, že bych je nosil max jako dpolněk k nějakým univerzálům a to ještě by většinu času leželi na poličce. 

Za mě tedy ber Suby, s těma můžeš úplně všude a hodí se ke všemu. Ideální hodinky pro OWG. 

Krásně napsaný, ale i přes to, nebo právě proto mě to k nim tak táhne. :D

Odesláno

Jo tak na Moony musí mít člověk větší srdíčko:-) Suby jsou určitě praktičtější...

Na druhou stranu já mám Moony cca tři roky, po tu dobu je natahuju každej den, co je mám se nezastavily. Byly doby kdy sem je nosil třeba měsíc v kuse... vše naprosto v pohodě, s univerzálností nemají problém!

A wr 50 je všeobecně zbytečně podceňovaná... ikdyž to chápu...

Odesláno

...proč?

Víc pohodlí při nošení ..?

Víc se hodí k Tvým častějším příležitostem?

Nebo ty běžné nosíš běžněji a ty pořádné jen do "kostela"?

Převáží to spíš nálada a sentiment k brandu?

Dick

Já ti ani nevim.

Ráno kouknu do boxu, leží tam vedle sebe a bez velkého přemýšlení sáhnu po Subech. Moony většinou vezmu, až když mi přijde, že už jim musí být v trezoru smutno. Přesto nemám sílu je prodat - strašně mě na nich baví ten příběh. 

Pohodlné jsou pro mě oboje, WR mi běžně nevadí, datum mi nechybí.  

Je to jen o pocitech, prostě mám Suby radši.

Odesláno

leží tam vedle sebe a bez velkého přemýšlení sáhnu po Subech. Moony většinou vezmu, až když mi přijde, že už jim musí být v trezoru smutno. 

To je relevantní argument. Já to měl stejně. Proto šly ikonické a krásné Moony v perfektním stavu z domu. A nechybí mi. Uzavřená kapitola.

Odesláno

To je relevantní argument. Já to měl stejně. Proto šly ikonické a krásné Moony v perfektním stavu z domu. A nechybí mi. Uzavřená kapitola.

Dle mého názoru Moony + Rolex je geniální kombinace, která až po ultraoblekovky pokryje v podstatě každou situaci. Mě se po Moonech stýská dost, ale z těch dvou by na ruce taky byly častěji Suby. 

Odesláno

Já k Subům (date) druhé hodinky nepotřebuju. Hodí se na všechny příležitosti, ultraoblekovky ala Calatrava nepotřebuju, zas tak často se v situacích s ultra dress-codem nevyskytuju. A Suby bych si vzal bez výčitek i do Opery. 

Odesláno

Taky nahodin názor - Suby jsem sice nikdy nevlastnil,ale uznávám jejich univerzalitu a "profláknutost", stejně tak praktičnost (WR, velikost, automat...), ale mě jinak nezaujaly - proto souhlasím s názorem to vyzkoušet. Naopak Moony taky beru jako racing chrono a to je prostě moje skupina (ikdyž funkci chrono využívám sporadicky). Ve všech aspektech jsou méně praktický (WR slabší, fakt mi na nich chybí datum, ruční nátah a ten hesalit), ale krásný. A jestli se do racing hodinek nadchneš, budeš potřebovat všechny legendy typu Daytona, Monaco, Carrera, Autavia, Monza, Camaro, Silverstone... A já tak beru i IWC Porsche design chrono (protože tu značku miluju ale žádnou racing legendu nemaj). Zkrátka zmagoříš :-)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...