Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přeji všem dobrý večer a zároveň si Vás, vážené členy tohoto fóra dovolím požádat o radu.

Už poměrně dlouho se snažím najít ty své ?definitivní?. :) Co jsem za dobu svého experimentování pochopil, že chci mít jen jedny hodinky, které půjdou všude se mnou, mechanické s inhousem, lehčí než težší (tedy asi titan), jednoduché bez komplikací, s dobrou lumi a vodotěsností, s datumem. Je mně celkem jedno, jestli to budou automaty, nebo s ručním nátahem, ale musí mít parametry chronometru. Můžu si dokola opakovat, že se jedná o mechanické hodinky, kde přesnost není to hlavní, ale nemůžu si pomoct, já ji potřebuju.

No a tak jsem nakonec došel k následující dvojici a najednou nastal problém. Nemůžu se rozhodnout, které jsou ty pravé a hlavně proč? Parametry znám už zpaměti a žádný další rozumný argument, kterého bych se dokázal chytit mně už nenapadá. Tedy přemýšlím nad

TUDOR Pelagos ref. 25600TB

http://www.tudorwatch.com/watches/pelagos/m25600tb-0001

a

OMEGA Seamaster Planet Ocean 600M 45,5 mm ref. 232.90.46.21.03.001

http://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/omega-co-axial-455-mm/23290462103001/

Dovolím si Vás požádat o Váš názor, které by pro Vás byly ty pravé a případně proč? Díky moc.

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jestli jen jedny hodinky, tak bych sel do cerne varianty, vzhledem k univerzalnosti. Jinak pokud si mam vybrat mezi T a O, volim PO...

A proc? Libi se mi vic, ale ty si koupis to, co se libi vic tobe... ;)

Odesláno

Omegu mám fakt rád, ale pokud bych měl volit z této dvojice ty jediné na každodenní nošení, zvolil bych Pelagosy- a to čistě z hlediska velikosti, 42x14 se bude nosit lépe než 45,5x17....a kolega má pravdu, černá je z dlouhodobýho hlediska praktičtější...a pokud bys netrval na titanu, tak bych ti doporučil plechový Suby nebo SD

Odesláno

Můj skromný názor je vzít Tudorky. Čistě prakticky budou univerzálnější a subjektivně pro mě mají větší duši. Rozměrově je 42mm také vhodnější než 45,5mm.

Odesláno

PO jsou o dost větší, než Tudor, oboje hodinky mají inhouse, PO mají výborný stroj, Tudor má zase 70h rezervu. Podle mě je Tudor univerzálnější, ale jako jediné hodinky mít modré, to není asi dobrý nápad.

Odesláno (upraveno)

Ja se furt nemuzu zbavit toho osklivyho predsudku, ze Tudor jsou hodinky pro ty, co chtej Rolex, ale nemaj na nej.

Takze PO:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Co pamatuju tak PO jsi už min 2krát měl, takže víš co tě čeká a nemine...

U Tudorů tě čeká něco nepoznaného-nového,zkus je.;-)

Odesláno
  V 13. 4. 2016 v 21:04, Micey napsal:

Ja se furt nemuzu zbavit toho osklivyho predsudku, ze Tudor jsou hodinky pro ty, co chtej Rolex, ale nemaj na nej.

Takze PO:)

Zbytečný předsudek. Navíc kolega dost jasně ví co chce a k Rolexu se jistě díval a třeba se mu nic nelíbilo, tím víc, že Suby v Titanu jsou jen na 1.4. :)

Návštěvník Mitak
Odesláno

PO jsou nuda a modré Pelagosy jsou mnohem zajímavější než většina Submarinerů na tomto fóru.

Odesláno

Díky moc za Vaše názory. Jestli dobře počítám, tak je to zatím 8:2 pro Tudor, ale v černé. Musím se přiznat, že jsme je měl u Bechyněho na ruce v obou barvách a černá mně přišla, tím že je v matu, dost nevýrazná a u modré mám zase obavu, že se brzy okouká. Jak píše Bembeg, PO jsem už měl, ale v oceli. Vzpomínám na ně rád. Krásný a přesný stroj, dělali mně 15s do plusu za 21 dní. Ale taky si pamatuju, že jsem je musel kvůli váze často sundávat, proto nyní ten titan. Jenže od chvíle, kdy jsem měl na ruce modré Pelagosy, nemůžu je dostat z hlavy. No je vidět, že se v tom pěkně plácám :frusty:

Odesláno

Za mou osobu urcite Tudor, barva je kazdeho vec ;) .

Odesláno

Omega ma rezervu chodu 60hod co je iba o 10hod menej ako Tudor, ale Omega ma fakt na .... sponu , kedze nema vobec ziadnu mikroregulaciu , takze som svoje PO dal na Omega mesh so sponou s PloProf a je to uplne super

Osobne by som ale bral lacnejsie titanove modre Tudor

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...