Blinker Odesláno 4. června 2016 Nahlásit Odesláno 4. června 2016 Páni, veľmi rád by som Vás poprosil o pomoc pri výbere nejakých šikovných potápiek na leto. Orisky idú na pár týždňov na servis, tak aby som udržal neopálený pásik na ruke, potrebujem niečo nové. V hlave zatiaľ mám dvoch adeptov: Chris Ward Trident C60, na ťahu, červená luneta, cca 750?WR 600 mhttps://www.christopherward.eu/c60-trident-pro-600-73 Fortis B42 Mainemaster, zubatica, klasika, na oranžovej gume, cca 1100?WR 200 m Oboje nové. K čomu by ste sa priklonili? Ako by ste postupovali? Vo výbere som mal ráno aj Tag Aquaracer z inzercie, avšak tam to bolo rýchle... Strop mám asi niekde na tých 1100? Ďakujem
Daemonultimate Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Mám neblahé tušení, že Fortisky nemaj šroubovací korunku, ale už si z hlavy nejsem jist.
Blinker Odesláno 5. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2016 (upraveno) Je to tak. Korunky pôvodne šroubovacie mali, no bol s nimi problém a tak začali na nové, ale aj servisované kusy, montovať iba zaklikávacie. Čítal som na WUS nejaký report z veľkého testovania potápačských hodiniek a Fortis, s ich nešroubovanou korunkou, obstál na jednotku (dokonca lepšie ako iné modely so šroubovacou korunkou). Preto by som si tipol, že nejaké jemné plávanie a šnorchlovanie by mali ustáť. Možno sa však mýlim a budem ich kvôli tomuto z výberu vyradiť. Edit:Je to síce staršieho dáta, ale tu je odkaz na to vlákno na wushttp://forums.watchuseek.com/f251/screw-down-crown-314245.html#post2319710 Upraveno 5. června 2016 uživatelem Blinker
Daemonultimate Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 (upraveno) Já se neobávám, že neobstojí, ale obávám se nechtěnýho vytažení korunky (i když to v reálu moc nehrozí, stát se to může) a proto bych je jako potápky na léto vyřadil.Co Certina v kombinaci titan keramika Iso, ale asi moc málo barviček, tak na gumě. Upraveno 5. června 2016 uživatelem Daemonultimate
WATCHES Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Jdi do Wardů. Nic lepšího za ty peníze neseženeš. Zpracování za 1*
Wagoneer Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Watches - souhlas. Já přesně tyhle pořídil ( tedy 38mm ) a jsem maximálně spokojen.
xcmaniax Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Koukal jsi jeste na Longines hydroconquest? O neco mensi, pro nekoho zajimavejsi znacka, ale nema takove detaily jako ty Wardy.
Blinker Odesláno 5. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2016 (upraveno) Pri Wardoch ma málinko nahlodáva pomerne mladá a neznáma značka. Spracovanie inak všetci ospevujú. Možno by bolo dobré ešte dodať, že Ward, pokiaľ sa nejedná o chronometer, osádza strojčeky ETA/Sellita v "standard" prevedení (nie TOP Grade).Aký kvalitný je na Wardoch ťah a spona? Vyzerajú solídne? Fortis mi následne príde trochu viac exotickejší, viac púta pozornosť a rozhodne pôsobí na oranž silikóne veselšie. Spona na náramku je ale podľa mňa dosť fláknutá plechová a celkovo taká subtilná. To je asi jediná vec ktorá ma pri skúške na ruke odradila. Iné hodinky sú zatiaľ mimo úvah. Londžiny sú fajnové. No na to, že ich plánujem máčať v mori, občas ich prevetrať na bicykli a tak ďalej, sa mi nehodia... Fortisky na mňa odjakživa pôsobia odolne a hádam by takéto aktivity zvládli bez zaváhania. edit: Jaj a Certiny sú tiež podarené. Modrá im sekne, to je isté. Len by mi potom vadilo, že by som mal dvoje modráky. Aquisy u mňa budú jediné modré hodinky. To im nemôžem zobrať Šedé Certiny mi prídu trošku nenápadné. Idem si na oranžovo-červenej vlne teraz. Ďakujem za všetky postrehy Upraveno 5. června 2016 uživatelem Blinker
xcmaniax Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Na ty tve aktivity to je fuk. Vsude stejny strojek, ocelove pouzdro, safir... Takze odolny jsou uplne stejne. Wardy maji jen keramickou lunetu. Na kolo bych nebral ani jedny, do more LHC i wardy v pohode.
Blinker Odesláno 5. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Davosu som prehliadol!Ich rolex modely vynechám, ale tríciové Argonautic postupujú do ďalšieho kola. Ďakujem za dobrý tip
tomas1346 Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 K Wardum jen, ze standardne pouzivaji elabore grade..
kuncák7 Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Mel jsem ty fortis a na plavani naprosto vpoho, korunku jsem nikdy nevytahl. Nebal bych se toho.
Blinker Odesláno 5. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2016 (upraveno) Tak tak, Ward má top grade iba v chronometroch. Aj keď "vraj" sa občas pri náhlom nedostatku elabore grade strojčekov vyskytujú top grade aj v bežných modeloch. Naopak sa to stať ale nemôže. Tolerancia -20/+20 udávaná na ich stránkach tiež nie je veľmi povzbudzujúca. Inak, vizuál, vyhotovenie, 600M, ozaj vydarené. Podvedome sa stále viac a viac vraciam k tým Fortisom, takže som rád aj za každý postreh týmto smerom. Chod korunky môžem pre istotu vyskúšať naživo, aby nebolo pochýb. edit: Squale sa priznám, ma veľmi neoslovili Upraveno 5. června 2016 uživatelem Blinker
Maxel Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 (upraveno) Jestli nevadí quartz, co takové modré bondovky - Omega SMP 2541.80?Pokud už jedny automaty máš, nemusela by baterka jako druhý potápkousek být marná volba. Upraveno 5. června 2016 uživatelem Maxel
Kluk jako buk Odesláno 5. června 2016 Nahlásit Odesláno 5. června 2016 Jak už někdo nade mnou psal, nic lepšího (novýho) než Wardy za tu cenu neseženeš. Tah i spona jsou super. Místo diver extenze mají teď nově na sponě mikroregulaci, což je taky plus. Ale jsou to fakt leštěnky, a nevim, jestli se na léto hledáš zrovna něco takovýho. Nicméně po roce nošení musim říct, že toho vydržej fakt hodně. Rozhodně je nešetřim a furt se mi líbí. Pokud jde o ty strojky: jestli Top nebo Elaboré bych na týhle úrovni fakt neřešil. Strojky ve Wardech fungujou naprosto spolehlivě, a když se podívám na fotky otevřených Akváčů, tak v nich nic lepšího rozhodně nedostaneš. Na blbnutí na léto, pokud už chceš něco lepšího a ze švýcarský stáje, tak si neumím představit nic ideálnějšího, než Glycine Combat Sub.
Blinker Odesláno 6. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2016 Ja som si pôvodne myslel, že to bude jednoduchá kúpa...Čím ďalej, tým viac som nerozhodnutý Obrázok požičaný od Stroceka z http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/60896-fortis-b-42-marinemaster-domácí-rezenze/?p=930790
Návštěvník Jagman Odesláno 6. června 2016 Nahlásit Odesláno 6. června 2016 Za me teda Davosa uz kvuli tritiu
AKUC Odesláno 6. června 2016 Nahlásit Odesláno 6. června 2016 (upraveno) čo si postnul tak za mňa Fortis alebo Davosa .Archiméde si nepozeral ? zaujímavá kombinácia : a ešte ma napadlo : Titoni Seascoper Upraveno 6. června 2016 uživatelem AKUC
tomas1346 Odesláno 6. června 2016 Nahlásit Odesláno 6. června 2016 Jestli neni podminka swiss a chces je jen na leto, zkusil bych nove Seiko zelvy, traba i ti modro-cernou verzi srp787.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se