Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Vaši debatu pozoruji z povzdálí, ne, že by se mi nazamlouvala myšlenka Diplomat l.e., ale bojím se kalkulace. Ale nedá mi to: vím, že na Diplomatech je datumovka typická, ale když automat, tak bez datumu... a je po problému s jeho podivným umístěním. A po problému s nastavování, když je chvilku necháte ležet na sametu... Tak - a teď do mě ;)

post-2687-1201186192.jpg

Odesláno (upraveno)

Z hlediska vyvazenosti ciferniku urcite ne. Takto to cele padá na levou stranu. To okno datumky totiz jinak vyvazuje logo Primu (i kdyz je posun vice do stredu).

Jinak kalkulace se nás bojí víc, ale věříme :rolleyes:

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
  Frantik napsal:
Z hlediska vyvazenosti ciferniku urcite ne. Takto to cele padá na levou stranu. To okno datumky totiz jinak vyvazuje logo Primu (i kdyz je posun vice do stredu).

Jinak kalkulace se nás bojí víc, ale věříme :rolleyes:

S tím souhlasím, byl to jen nástřel možného řešení, nejsem grafik, ale určitě je tady někdo, kdo by dokázal decentně přizpůsobit grafiku ciferníku bez datumovky.

Odesláno
  M916 napsal:
S tím souhlasím, byl to jen nástřel možného řešení, nejsem grafik, ale určitě je tady někdo, kdo by dokázal decentně přizpůsobit grafiku ciferníku bez datumovky.

Grafik by urcite byl, ale my jsme se uz jasne shodli, ze datumovka ano. Je pravda, ze bez ni by to proste nebyla Diplomatky a nam jde o zachovani co mozna nejvice puvodnich prvku.

Odesláno
  Frantik napsal:
Grafik by urcite byl, ale my jsme se uz jasne shodli, ze datumovka ano. Je pravda, ze bez ni by to proste nebyla Diplomatky a nam jde o zachovani co mozna nejvice puvodnich prvku.

Frantiku, "já věděl, že to neprojde, já to jenom navrhoval" :notworthy: , neměl jsem čas zatím pročíst pozorně celé vlákno. Nicméně budu dál pečlivě pozorovat průběh diskuze. A datum? stejně na něj už bez brejlí nevidím, tak bych ho vlastně ani nemusel nařizovat :wheelchair:

Děkuji, že jste mě rovnou neukamenovali ;)

Odesláno

Pokud ty indexy budou vyrobené tak kvalitně a pěkně, jak doufám, byla by to paráda.

Na obrázku se mi moc líbí. Až je mi líto, že tam jsou jen dva a ne čtyři.

Ale ta datumovka se mi nelíbí pranic. Vypadá to přesně tak, jak to nemám rád. Už na první pohled to ukazuje, že velké hodinky mají malý strojek. Kdyby se dala pryč a místo ní se dal index na pozici 3 a 9, byl bych spokojen.

Nebo alespoň černý datový věnec, prosím... Ten by možná tu malou velikost strojku částečně zakamufloval.

Ale jinak se mi návrh moc líbí.

Odesláno

Nightingale: ty úvahy už tady byly - ale bez datumovky to nejsou Diplomaty, ale Skorodiplomaty. To samé platí ohledně přidání dalších plastických indexů - ty tam prostě být nemůžou.

Odesláno

Tak jsem si to znova projel - černá datumka - fádní, bez datumky - skorodiplomat...

a nejlepší mi přijde to od typografa - co zkusit asymetricky prolamovaný otvor pro datumku - ke kraji ciferníku by se pozvolněji zvažoval - znamená to vyrobit extra nástroj, nevím, jak je to drahé, ale možná.....

Taky jde zkusit lupu, jestli to nejni naprostý zoufalství!

Ale já bych nepanikařil, je veliká šance, že ty na vizualizaci nevidělné, ale reálně existující optické klamy vše v poho vyřeší, jak věří prim.

Odesláno (upraveno)

Občas sem kouknu, takže mě to nedá a taky něco napíšu, i když pro můj případný zájem není zatím dostatek informací. Takže....

1)byla by asi potřeba pořádná vizualizace, ne defaultní výstup nějakýho parametrického modeláře. Ten je tak dobrej pro profíky na ověření tvarů, ?vobyčejný? lidi je potřeba hejčkat nějakou parádnější simulací, iluminace, refrakce, reflexe atd. Zvášť ten konvexní safír a ciferník (co to bude dělat)

2)já původní zpracování ciferníku vod prima nevidím tak tragicky. Podle mě je potřeba jen vychytat ?bombírunk? toho ciferníku spolu se safírem, tak aby ten konvex ciferníku končil nějak zajímavě před hranicí tý díry pro datum (tady půjde do tuhýho najít ty pravý křivky). Díru vorámovat (var. třeba i plasticky). Tím se možná eliminuje vyšlismus s malým datovým věncem.(přece nevrazíte díru pro datum do voblouku,,,že?) Ciferník se pak asi opticky rozdělí na dvě části a zbytek dodělá refrakce safíru. Ta datumová díra by potom neměla tolik plavat. Doměnku asi bude nutný případně ověřit pořádnou vizualizací nebo výrobou. Určitě bych neblbnul s nějakejma tlustejma čárama nebo jinejma berličkama, jen to bude podporovat onen vyšlismus.

3)Co je ale podle mě nutný, je doladit grafiku nápisů. Nevím jak je to dovopravdy, ty pohledy asi zkreslujou. Takže zarovnat výšky PRIM a DIPLOMAT s dírou na datum (půl na půl, jedno zmenšit, druhý zvětšit) a překopat rozpaly nápisů 21 jewels a automatic, je v tom dost divnej bordel.

4)Korunku v průměru a drážkování nechat tak jak je, jen lehounce zeštílit, včetně toho výstupku. V žádným případě nevocumlávat do divnejch bonbónovejch zavoblenin nebo vsazovat nějaký šutry!!!! To je jistá smrt pouzdra a celýho projektu

5)a nakonec moje úchylka, nesnáším velký mezery mezi řemenem a pouzdrem. Ale to je spíš subjektivní. Na celkovej vjem to asi nebude mít vliv.

Snad vám to pomůže k cestě z fešnejma hodinkama. Stačí totiž jedno šlápnutí vedle a celá práce je pak v prdeli :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem hciq
Návštěvník tolja
Odesláno
  hciq napsal:
....

5)a nakonec moje úchylka, nesnáším velký mezery mezi řemenem a pouzdrem. Ale to je spíš subjektivní. Na celkovej vjem to asi nebude mít vliv.

Tohle přece můžeš vyřešit tvarem řemenu. Fotky jsou z Chrono.cz , kolekce Leonardo

post-953-1201262519.jpg

post-953-1201262532.jpg

post-953-1201262543.jpg

post-953-1201262556.jpg

post-953-1201262575.jpg

Odesláno
  tolja napsal:
Tohle přece můžeš vyřešit tvarem řemenu. Fotky jsou z Chrono.cz , kolekce Leonardo

To by IMHO vypadalo jeste hur, pokud by byl vyriznutej konec remenu a nedolehal az k pouzdru...

Odesláno
  boo-beek napsal:
To by IMHO vypadalo jeste hur, pokud by byl vyriznutej konec remenu a nedolehal az k pouzdru...

To si právě můžeš u řemenů od Hisrche navolit

Odesláno (upraveno)

No to je skvělá týmová práce ! To je pohoda ! Máme nápadů tak na dvě limitky :D ! Myslím, že všechny jsou velmi dobře použitelné.

Moje glosy:

Speciální řemeny jako tyhle HIRSCH mohou velkou mezeru zakrýt a jistě jsou vítaným individuálním řešením. Ale dedikovaný řemeny jsou hrozný omezení do budoucnosti. My přecejen chceme hezký hodinky pro každý řemen ! To s těma nožkama je podle mě opravdu delikátní záležitost, může to ty hodinky opticky dost rozhodit a je to vidět i na té vizualizaci - například to podle mě odsouvá do pozadí ručky a datumku - i proto bude nutná reversní barva datumky, aby byla dost výrazná a veliký tlustý ručky. Sem bych napřel síly.

Bombírování ciferníku bude asi stejné jako na pavouku a tam přesně sedí tak, jak navrhuje hciq - alspoň doufám. Otázka, kterou zbývá dořešit, je , jestli to bude fungovat i na nepenízkovaném černém ciferníku - a hciq má recht, na téhle vizualizaci to nepůjde posoudit. Zbývá rozhodnout, jestli ja levnější udělat perfektní vizualizaci (v uvozovkách - i fotky lžou), nebo prototyp.

Předpokládám, že přesnou grafiku nápisů prim doladí, ještě , že to hciq napsal, já to zatím považoval za samozřejmé, tak jsem se ani nezmínil.

Když tak zálibně očumuju primův web, tak opravdu vidím dvě korunky, co lze použít - na pavouk 96 i ta velká (bude mít k pouzdru stejný proporce, jako mají dnešní diplomat 34 - to je OK. To samé, co pro bombírování ale platí i pro korunku, jen je to lehčí, dá se vyměnit vždycky.

Moje další náměty do naší studnice:

Jak prim mluví o půlindexech na 3 a 9 - navrhuju prostě vně datumky a loga napsat to, co tam patří - tedy trojku a devítku - zůstane zachováno to napětí mezi svislou a podélnou osou ciferníku. Aby mohla jít vodorovná linka až ke kraji ciferníku, navrhuji poněkud excentrické indexování nahoře hodina, dole minuta, tedy 03/15 a 09/45, případně GMT 09/21. :D :D No, to asi neprojde :D

Přes víkend jsem nosil Igeny a mám to! Diplomaty jsou s Igenama proporčně a tvarové perfektně srovnatelný, až na ty nožky a tak mě napadlo - vždyť ona ta velikost 38mm je ideální do práce aj dóm! Když půjdeme na průměr 38mm, tak se ciferník natolik zmenší, že datumka plavat nebude, nožky budou OK, jako u orlíku a opticky zůstanou hodinky veliký, kvůli své výrazné a dopředu vyčnívající lunetě. Dokonce bych pak třeba tu lunetu udělal plochou a ne se sklonem k vnějšímu okraji. Vím, že jsem píchnul do vosího hnízda, ale uvažte: Při průměru 40mm to budou opticky největší společenský hodinky primu - o hodně. Pro oblekovky je přílišná velikost docela trapná. Velké hodinky už beztak vycházejí z módy a za pár let budou směšným reliktem týhle doby. Nám nejde přece o veliký hodinky, ale o ideální hodinky! :) :)

Ještě doplňující otázka - jaký vlastně bude povrch ciferníku? lesklý, matný... a jak reflexní bude sklíčko?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

No s tou velikosti jsi skutecne pichnul do vosiho hnizda. 38 mm spolecenskych hodinek je vsude mraky a je to nuda, Diplomat 40 vyrazne vyboci z rady :lol:

Ta reversni datumka bude asi reseni, ale uvidime, jak to bude vypadat. Fonty a velikosti pisma se urcite jeste doladi. S nozkama nemam problem. A s korunkou to doladime ^_^

Spis si myslim, ze bychom se mohli uz pohnout kupredu. Trochu se motame porad dokola. Prim slibil presnou specifikaci a kalkulaci, což bude myslim dalsi dulezity krok.

Odesláno

sibirnayo - :D :D řeš to řemenem s podložkou!

Aby bylo jasno - reversní datumkou myslím reversní barvy k barvám ciferníku, tedy v našem případě bílá s černým písmem.

Kam dál se chceš pohnout, frantíku? Je nás bohužel pořád málo, 20 je minimum, nás je 18, myslím. Chtělo by to tak 2x víc....

Odesláno

Vim ze je nas malo, ale jestli 18 nebo 20 snad uz neni takovej rozdil. Myslim, ze to nebude problem. Naopak spoleham, ze az projekt dostane presnejsi kontury, nekolik lidi, kteri zpovzdali pozoruji se muze jeste pridat. Ale to neni samozrejme muj business :D

Odesláno

Nechci se vám do toho míchat, ale já bych tam tu datumovku rozhodně nedával. Jinak držím palce, nakonec snad bude mít Prim i nějaký hodinky na úrovni. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...