Americkej Odesláno 6. července 2016 Nahlásit Odesláno 6. července 2016 Ahoj, mám netradiční dotaz. Existuje nějaké zařízení, které by objevilo za betonovými výplněmi (stěny, podlahy) větší dutiny, nebo větší množství kovů, železa? Chtěl bych propátrat sklepy u kamaráda na jeho podnět. Prý by tam možná mohlo být cosi schované a zalité betonem ... tajemno! Zlato, mrtvoly, nebo archívy fašounů, co já vím. Má 45 let staré zprávy z vesnické hospody, takže zaručený zdroj :-) Po sedmým pivu jdu do všeho, to dá rozum. Asi nesmysl, ale zní to trochu dobrodružně a rád bych vyhověl, čekám trochu zábavy i při nezdaru. Na nějakej detektor kovů, s kterým běhaj na podzim po polích hledači mincí a částí zbroje to asi nebude. Nějakej přenosnej rentgen, nebo kýho čerta? Díky za tipy, nebo nabídky pomoci do SZ.
Hardslimer Odesláno 6. července 2016 Nahlásit Odesláno 6. července 2016 (upraveno) Co ja vim, tak v betonu se nachazi spoustu zeleza. V takovem pripade ti detektor kovu nepomuze ( tak jak pises ).Ale dlouhy vrtak + endoskop by ti mohl pomoci. (Pokud ovsem mas informaci o dutine.)Pokud je to zasypane, tak jedine rozbit podlahu nebo zbourat zed.Stara dobra rucni prace. ;-) Upraveno 6. července 2016 uživatelem Hardslimer
t.p Odesláno 6. července 2016 Nahlásit Odesláno 6. července 2016 Půjč si někde půdní radar, nic jiného Ti nepomůže.
Trojan Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 Tohle je nevdecna prace, dost casto je to o 10m jinde, nez si ocity svedek pamatuje atd fakt asi jedine georadar ale jaka bude pruchodnost betonem to nevim. Nejjedodussi je to rozsekat, jak rika kolega
Nasty Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 tak to je super! Napiš jestli jsi něco ne/našel, pokud to teda nebudeš tajit, že jsi tim milionářem
Návštěvník Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 Hlásím se já a perlík, tyhle bourací práce mě vždy bavily
nividic Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 Georadar bez kalibrace ti s betonovou konstrukcí taky moc nepomůže. Kdybys měl podezření hraničící s jistotou a chtěl to fakt reálně prozkoumat (čti zainvestovat), můžu tě dál nasměrovat k profíkům. Jinak ti zbývají ty destruktivní metody, no.
Americkej Odesláno 7. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. července 2016 No, že by kámoš chtěl rozsekat komplet tři sklepní místnosti včetně stěn, tak to asi ne :-)
Trojan Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 tak to je super! Napiš jestli jsi něco ne/našel, pokud to teda nebudeš tajit, že jsi tim milionářem Nasel jsem depot po legionari zakopany za Heidrichiady, navraceno jeho synovi.
Trojan Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 Nasel jsem depot po legionari zakopany za Heidrichiady, navraceno jeho synovi.Heydrichiady, sory.
eskimak Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 S tymi destruktivnymi metodami by som bol tiez opatrny ak ocakavas ze to co najdete pochadza z WWII. Aby nebola destrukcia vacsia mez ste si zelali..
Americkej Odesláno 7. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. července 2016 Jo, dobrá připomínka, mělo by to bejt z doposud poslední světový.
honza71 Odesláno 9. července 2016 Nahlásit Odesláno 9. července 2016 (upraveno) Tak pokud je neco zazdeny, zality, obycejne to je videt. Kdyz na to kouka nekdo, kdo trochu rozumi materialum. Zkuseny stavebni technik pozna rozdilny druh omitky, betonu apod. v ruznych mistnostech.Nekdy pak staci sundat omitku nebo odebrat vrchni vrstvu podlahy a je po "tajemstvi". Nez zacnes bourat konstrukce, zkus tuto cestu. Pokud jsou sklepy bez omitek a presto nejsou dozdivky viditelne/dohledatelne, tak povazuj muj prispevek za bezpredmetny :-D:-D:-D Upraveno 9. července 2016 uživatelem honza71
Americkej Odesláno 9. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2016 Věc se má tak, že barák je stavěný v 70-tých a údajně schovku dělali při tehdejší novovýstavbě.
Klotzman Odesláno 11. července 2016 Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Věc se má tak, že barák je stavěný v 70-tých a údajně schovku dělali při tehdejší novovýstavbě.A neskovávali to nějací komanči, ze strachu, že se to užuž zlomí? Aby to nebyly v kůži vázaný Leninovo spisy
Návštěvník Odesláno 11. července 2016 Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Ja bych to zboural, kdyz nic jineho, tak to bude dobra historka Jsme takhle jednou dali 12 piv a kamos ted nema sklep apod...
horal Odesláno 11. července 2016 Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Vrtat sondy a použít endoskop je podle mne realný, může to být sranda. Přenosný rentgen mají např. pyrotechnici. Musí být ale možné za stěnu umístit desku (cca 400x400x20mm) k naexponování.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se