BeeK86 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 (upraveno) Kdojinej, k tobe se vyjadrovat nebudu, pac ses evidentne vesely troll...! Upraveno 18. července 2016 uživatelem BeeK86
AndyAaron Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Odesláno 19. července 2016 Zkusim se pripojit a popsat svuj nazor.Nejdriv je potreba rict ze Orient Star je narozdil od obycejnych Orientu ve zpracovani detailu a pouzitych strojcich na daleko vyssi urovni. S primhourenyma ocima by se to dalo prirovnat ke vztahu Seiko a Grand Seiko. Proto si myslim, ze jako konkurent k ostatnim tu jsou pravem.Hamilton jako znacka je mi sympaticka, ale mam s nimi problem ten, ze na fotkach vypadaji uzasne, ale nazivo mne nezaujaly ani jedny (kecam, pan europ v chronu jsou genialni). Hamiltony tedy doporucuju kupovat jen nazivo po vyzkouseni.Dalsi dvojka jsou Seiko SARB033 a Certina DS-1. To jsou oboje genialni hodinky, skvele univerzaly, schopna WR, proste hodinky jak ma byt a dlouho uz touzim po tom jedny z nich vyzkouset, dokud jdou jeste sehnat. Porad jsem ale mezi nimi nebyl schopny vybrat.Eterny jsou srdcovka a neni to tak hrozne proflakla znacka. S Eternou mam presne opacnou zkusenost nez s Hamiltonem. Na fotkach ok, ale nazivo jsou skvele. At uz to jsou kontiky, nebo ty moje pilotky.Podobne FC v bilem provedeni ma mistni clen a jsou to skvele a nadcasove hodinky. Trosku mi na nich vadi, ze uz to jsou 40mm, coz je na hodinky tohoto typu hranicni. Na mou ruku necelych 17cm je to tak tak. Kdyby byly 38mm, tak jsou super. V te cerne vypadaji moc pekne, ten cerny cifr by je mohl opticky zmensit, ale asi ne o moc.Secteno podtrzeno, vsichni borci v soutezi mi prijdou pomerne srovnatelni co do pouzite techniky a vzhledu. Rozhodnout by mela spis naklonnost ke znacce a osobni vyzkouseni nekde v obchode.
kdojinej Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Odesláno 19. července 2016 V 18. 7. 2016 v 22:29, BeeK86 napsal: Kdojinej, k tobe se vyjadrovat nebudu, pac ses evidentne vesely troll...! A ty ses asi fakt kreten. Nejdriv tu pozurazis kupu solidnich znacek, cpes tady hodinky za tri litry nekomu kdo chce slusny automaty vic jak za desitku, diskutovat s tebou nejde rozumne, pak nazves lidi na foru analfabety, me trolem.. uber ty frajere.
BeeK86 Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Odesláno 19. července 2016 V 19. 7. 2016 v 6:02, kdojinej napsal: A ty ses asi fakt kreten. Nejdriv tu pozurazis kupu solidnich znacek, cpes tady hodinky za tri litry nekomu kdo chce slusny automaty vic jak za desitku, diskutovat s tebou nejde rozumne, pak nazves lidi na foru analfabety, me trolem.. uber ty frajere.Jaj, tak priste sem dam i disclaimer s tabulkou "Ironie a Sarkasmus" ...
TomNguyen Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Odesláno 19. července 2016 Za mě trošišku přidat a Tissot PRS516, případně se ti nechce přidat tak ty Orientstary nebo Hamilton Field King P.S: Chtělo by to trochu tropické ovoce pro některé členy, aby se to trochu uklidnilo
BeeK86 Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Odesláno 19. července 2016 @AndyAaron ktem Starum bych asi dodal, ze pomyslnym konkurentem Grand Seiko budou spis Orient Star Royaly, ktery jsou skoro vyhradne urceny pro japonsky trh.
AndyAaron Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Odesláno 19. července 2016 Pozor, to bylo nedorozumeni. Ja samozrejme necpu OS na uroven GS. Jen jsem chtel poukazat na rozdilnou kvalitu mezi standardnimi Orienty a OS. OS rozhodne nejsou hodinky za tri litry. Napriklad ten model s ukazatelem rezervy chodu a s modrym cifernikem (skoro nesehnatelny kousek) je ted jety na ebayi pres 600usd A OS verze s GMT se splhaji k tisicovce...
Eriador48 Odesláno 19. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2016 Zdravím všechny a moc děkuju za všechny návrhy a připomínky. Díky radám, kterých se mi nezávisle na sobě dostalo víc, jsem se nakonec jsem spíš pro kovový tah. Hodinky jsem ale pořád nevybral. Pořád uvažuju nad http://www.tissotwatches.com/products/T41148353.html Nicméně se mi dost líbí open heart hodinky. Chtěl bych proto znát Váš názor na http://www.tissotwatches.com/products/tissot-tradition-automatic-open-heart/T0639071105800.html zejména ve srovnání s Loclama. Jsou sice o něco dražší než mám limit, ale možná bych mohl něco přidat... Jen škoda že http://hodinkyhanak.cz/index.php?route=product/product&product_id=1706&search=hamilton jsou už zase cenově někde jinde... Pokud někdo víte o jinejch "otevřenejch" hodinkách budu moc rád za tipy. Vím, že docela dost jich má Orient, jenom nevím jestli jsou Orienty vhodné pro začátečníka jako jsem já.ještě jednou díky všem za reakce.
Marhi Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 V 15. 7. 2016 v 5:09, Eriador48 napsal: Zdravím všechny,rád bych Vás jako nováček požádal o radu ke koupi mých prvních automatů. Hledám černé hodinky s koženým páskem cca do 13000Kč. Docela se mi zalíbily: Tissot le loclehttp://awatch4u.com/mipimages/tissot/TIST41142353_1.jpg Seiko SSA233K1 http://www.skywatches.com.sg/reviews/media/catalog/product/cache/1/image/1100x1100/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/s/ssa233k1_2_1_1.jpg Který z modelů byste mi doporučili, případně proč? Nebo máte nějaký další tip? Všem moc díky za odpověď...Jen pro zajímavost, uvědomuješ si že k obleku ten kovový tah vypadá trochu kolotočářsky?. Nicméně se to dá vyměnit snadno.
kuncák7 Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 V 20. 7. 2016 v 4:41, Marhi napsal: Jen pro zajímavost, uvědomuješ si že k obleku ten kovový tah vypadá trochu kolotočářsky?. Nicméně se to dá vyměnit snadno. Zase otazka vkusu, ja ho nosim k obleku a myslim si, ze sedne. Nicmene, porizenim tahu ihned se vyvaruje pracneho shaneni draheho tahu dodatecne. Kozenej remen je i jednodussi dokoupit- velky vyber nejen originalu, dle sve chuti ( u tahu by to neslo ), coz je i skoro nakup novych hodinek.
tano Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 Urcite na tahu, remen si pak vyberes.
xcmaniax Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 Určitě tah, v porovnání s pásky je pak dokoupení větší problém. U open heart bych doporučil dobře promyslet, spoustě nováčků to přijde atraktivní, ale u těchto značek si myslím, že po čase omrzí. Krásné skeletony jsou o několik levelů výše.
morbo Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 Sice to není Hamiltón a vůbec nevím co v tom tluče, ale černé to je a díru v cifru to má taky, tak to sem dám, když už to tu na mě mrká.https://www.hodinky-koscom.cz/cz/festina-6845-4 PS: Designově jsou IMHO v open hearthu celkem pěkně řešené i některé Bulovy, ale to už jinde jsme.
xcmaniax Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 Tak a teď tu začne opravdový flame:-D
BeeK86 Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 stejne jak jsem Ti psal a jak pisou i ostatni nade mnou, kovovy tah je lepsi kauf, za prve, vetsinou ty kozene reminky od vyrobcu v teto cenove takegorii nic moc, tah je asi hodnotnejsi a dokoupenim reminku dle vlastnich preferenci ziskas v podstate dalsi hodinky. Hodinky na tahu k obleku asi nejsou to prave orechove, nicmene, kdyz si je vemes k nejakemu svetlejsimu, tak to vypada celkem dobre.
TomNguyen Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 Orienty mají taky openheart Stroje jsou skoro stejně, nejsou moc dekorované, takže není to nic moc pohled
BeeK86 Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 xcmaniax, presne na to jsem myslel... Ale je to automat, co v tom asi muze byt? @Eriador48: Ja bych asi volil porad le Locle na tahu, open hearty jsou urcite hezky, zajimava komplikace, ale nevim jak moc jsou na takove to denní noseni.Ale jinak, když uz, tak se mrkni na Edox Les Vauberts Automatic Open Heart, na Jomashopu ted za 516 USD, za tu cenu asi bezkonkurencni.
AndyAaron Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 Pokud to maji byt prvni automaty a chces, aby ti chvilku vydrzely (tzn. ze je nebudes za mesic prodavat), tak bych se do open heart nepoustel. Vem neco nadcasove elegantniho, proste neco z toho, co bylo zmineno v uvodnich prispevcich. Pokud tu hodlas zustat, tak casem prijdou dalsi hodinky, takze pokud te to bude porad k open heart tahnout, tak muzes poridit pozdeji.
slice Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 andy nado mňou má pravdu. ako prvé radšej nejaké univerzály k tričku aj k saku. open heart v tejto cenovej hladine je zaujímavý na prvý pohľad, za chvíľu omrzí. na jediné (zatiaľ) hodinky asi nevhodný.už tu bolo spomenutých pár zaujímavých kúskov. stačí si vybrať..
kuncák7 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 Z tvého výběru bych vzal ty LeLocle, jednoznačně, ale jak jsem psal, vyzkoušet- na obrázku jsou ty číslice super, ale bude se ti to líbit i na ruce? Prostě, u provních hodinek do toho jdi z rozvahou, u dalších se do toho vrhneš, ani nebudeš vědět jak :-))).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se