Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj

jsem ve fazi zmeny barvy vlozky lunety na mych zelvach z pepsi na cernou. Nejde to uplne idealne. Luneta sla dolu hodne blbe, vzdala to az po pul hodine a dvou prima šlicech na pouzdre. Pak uz jsem myslel, ze mam vyhrano, ale ouha, ani nasazeni neni easy, nacvaknul jsem ji tam třikrát, ale porad se neotaci, jakoby by tam byla nalepena. Akorat jsem vygeneroval treti slic na pouzdre... 😞 Nevite, v cem muze byt chyba?

Odesláno
  V 29. 10. 2023 v 18:50, odjinud napsal:

Ahoj

jsem ve fazi zmeny barvy vlozky lunety na mych zelvach z pepsi na cernou. Nejde to uplne idealne. Luneta sla dolu hodne blbe, vzdala to az po pul hodine a dvou prima šlicech na pouzdre. Pak uz jsem myslel, ze mam vyhrano, ale ouha, ani nasazeni neni easy, nacvaknul jsem ji tam třikrát, ale porad se neotaci, jakoby by tam byla nalepena. Akorat jsem vygeneroval treti slic na pouzdre... 😞 Nevite, v cem muze byt chyba?

Rozšířit  

Ahoj! Muze to byt tim, ze neco je nasazeno krive - bud' gumicka uvnitr lunety je prekroucena, nebo samotna luneta je nakrivo. Taky to muze byt tim ze gumicka nema lubrikaci a je cela sucha.

Odesláno

Uz jsem to zase sundal a ano, gumicka byla v jednom miste trochu na stranu, vytazena z toho zarezu, kde ma v lunete byt. Mozna se kousla mezi lunetu a pouzdro. Tim padem byla i luneta o pak destin mm vuci pouzdru krive.  Nacpu to zpatky a maznu silikonem. I kdyz tey hodinky jsou nove, jen mi lezely rok v supliku, tj. ciste. Nejdriv ale pouzdro asi prece jen kvuli skrabancum lehce prebrousim.

Mimochodem, jak tedy nejlepe nacvaknout lunetu zpet, aby byla 100% rovne?

Odesláno

Na YT někdo radil je dát sklíčkem na koberec a tlačit ze zadu. To jsem zkoušel, nacvakne v poho, ale křivě. Druhá pokus byl klasicky, hodinky na dýnku a 4 prsty tlačím na lunetu ze předu. Taky nevyšlo... 

Odesláno

Já poprvé položil utěrku na stůl, na ni lunetu, na lunetu nasadil hodinky a začal jsem tlačit a přitom jsem hodinkama lehce otáčel až to cvaklo. Skřípnul jsem těsnění (gumičku) tak že lunetou nešlo otočit, šla tedy zase dolu, máznul jsem to a ten stejnej postup se povedlo docela snadno a v pohodě. Podotýkám ale že luneta byla originál Seiko.

Odesláno

A co použít něco jako lis na sklíčka? Stojí pár korun.

Kdysi nemaje nástrojů jsem použil i svěrák, hodinky samo vypodloženy dřevenýma destičkama, které je 1) ochrání a 2) zajistí, že pouzdro hodinek a luneta budou rovně proti sobě.

ale je to jenom nápad 😀

IMG_0805.thumb.jpeg.338e03484b9e8c4897cf04d435920f71.jpeg

Odesláno

kluci vybírám na Arniovky safír.  Zatím sem našel toto: 

https://theyobokies.com/?mod=product&sec=item&task=detail&id=499 

Musel bych ale najít/poprosit někoho ochotnýho zde kterýmu bych mohl poslat peníze předem a on by mi jej koupil 🫣 protože Paypal.. 

nebo je toho celkem dost i na Aliexpresu, ale s označením pro Seiko jen klasika SKX, nebo asi želvy... ale že bych našel sklo pro označení Seiko SNJ jsem nenašel... to je tam pak jen na přesný rozměr...a ten nevím.

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-sapphire-watch-crystal-31mm-seiko.html?spm=a2g0o.productlist.auto_suggest.2.5c791b5feLip78

Co tak měřím zatím jen tak v práci pravítkem se to jeví na 31mm, ale na Ali je i sklíčko 31,5mm...navíc maj i různý tloušťky.. hledal jsem oficiální rozměr minerál původního sklíčka na netu, ale nenašel jsem.

Cena je asi poloviční jako na tom Yobokies což je fajn...ale tam je to zase jistota že to sedne a k tomu vypovídající foto.

Další aspekt je double domed...asi to chci...ale kdyby bylo na výběr i flat, tak bych opravdu netušil který vzít...čili mám hledat ještě někde raději plochý??

Koupil jsem kdysi doubledomed safír na želvy a líbilo se mi to.

Budu rád za každou radu ohledně safíru pro Seiko Arnie SNJ025P1.

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

Vlastně jsem sem nedal výsledek, ale asi to stejně většina chytla v Seiko vlákně..ale pro pořádek :)

Všechny vrypy a škrábance pryč + klenutý safír s modrým AR.

20240225_115310.jpg

20240225_103154.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...