odjinud Odesláno 29. října 2023 Nahlásit Odesláno 29. října 2023 Ahoj jsem ve fazi zmeny barvy vlozky lunety na mych zelvach z pepsi na cernou. Nejde to uplne idealne. Luneta sla dolu hodne blbe, vzdala to az po pul hodine a dvou prima šlicech na pouzdre. Pak uz jsem myslel, ze mam vyhrano, ale ouha, ani nasazeni neni easy, nacvaknul jsem ji tam třikrát, ale porad se neotaci, jakoby by tam byla nalepena. Akorat jsem vygeneroval treti slic na pouzdre... Nevite, v cem muze byt chyba?
Panchart Odesláno 29. října 2023 Nahlásit Odesláno 29. října 2023 Možná skřípneš těsnění, je dobrý ho před nasazením lunety namáznout.
Marty223 Odesláno 30. října 2023 Nahlásit Odesláno 30. října 2023 Ahoj, má někdo tip na zajímavou stavbu?
Dokusan Odesláno 30. října 2023 Nahlásit Odesláno 30. října 2023 V 30. 10. 2023 v 10:27, Marty223 napsal: Ahoj, má někdo tip na zajímavou stavbu? Rozšířit Co budeš prodávát?
iakovmarkov Odesláno 31. října 2023 Nahlásit Odesláno 31. října 2023 V 29. 10. 2023 v 18:50, odjinud napsal: Ahoj jsem ve fazi zmeny barvy vlozky lunety na mych zelvach z pepsi na cernou. Nejde to uplne idealne. Luneta sla dolu hodne blbe, vzdala to az po pul hodine a dvou prima šlicech na pouzdre. Pak uz jsem myslel, ze mam vyhrano, ale ouha, ani nasazeni neni easy, nacvaknul jsem ji tam třikrát, ale porad se neotaci, jakoby by tam byla nalepena. Akorat jsem vygeneroval treti slic na pouzdre... Nevite, v cem muze byt chyba? Rozšířit Ahoj! Muze to byt tim, ze neco je nasazeno krive - bud' gumicka uvnitr lunety je prekroucena, nebo samotna luneta je nakrivo. Taky to muze byt tim ze gumicka nema lubrikaci a je cela sucha.
odjinud Odesláno 1. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2023 Uz jsem to zase sundal a ano, gumicka byla v jednom miste trochu na stranu, vytazena z toho zarezu, kde ma v lunete byt. Mozna se kousla mezi lunetu a pouzdro. Tim padem byla i luneta o pak destin mm vuci pouzdru krive. Nacpu to zpatky a maznu silikonem. I kdyz tey hodinky jsou nove, jen mi lezely rok v supliku, tj. ciste. Nejdriv ale pouzdro asi prece jen kvuli skrabancum lehce prebrousim. Mimochodem, jak tedy nejlepe nacvaknout lunetu zpet, aby byla 100% rovne?
Jiří Sedlák Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Blbě, mě ze dvou pokusů na SKX jedna gumička praskla. Silou a rovně.
odjinud Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Na YT někdo radil je dát sklíčkem na koberec a tlačit ze zadu. To jsem zkoušel, nacvakne v poho, ale křivě. Druhá pokus byl klasicky, hodinky na dýnku a 4 prsty tlačím na lunetu ze předu. Taky nevyšlo...
Panchart Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Já poprvé položil utěrku na stůl, na ni lunetu, na lunetu nasadil hodinky a začal jsem tlačit a přitom jsem hodinkama lehce otáčel až to cvaklo. Skřípnul jsem těsnění (gumičku) tak že lunetou nešlo otočit, šla tedy zase dolu, máznul jsem to a ten stejnej postup se povedlo docela snadno a v pohodě. Podotýkám ale že luneta byla originál Seiko.
Jerryl Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 A co použít něco jako lis na sklíčka? Stojí pár korun. Kdysi nemaje nástrojů jsem použil i svěrák, hodinky samo vypodloženy dřevenýma destičkama, které je 1) ochrání a 2) zajistí, že pouzdro hodinek a luneta budou rovně proti sobě. ale je to jenom nápad
Spongebob Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 kluci vybírám na Arniovky safír. Zatím sem našel toto: https://theyobokies.com/?mod=product&sec=item&task=detail&id=499 Musel bych ale najít/poprosit někoho ochotnýho zde kterýmu bych mohl poslat peníze předem a on by mi jej koupil protože Paypal.. nebo je toho celkem dost i na Aliexpresu, ale s označením pro Seiko jen klasika SKX, nebo asi želvy... ale že bych našel sklo pro označení Seiko SNJ jsem nenašel... to je tam pak jen na přesný rozměr...a ten nevím. https://www.aliexpress.com/w/wholesale-sapphire-watch-crystal-31mm-seiko.html?spm=a2g0o.productlist.auto_suggest.2.5c791b5feLip78 Co tak měřím zatím jen tak v práci pravítkem se to jeví na 31mm, ale na Ali je i sklíčko 31,5mm...navíc maj i různý tloušťky.. hledal jsem oficiální rozměr minerál původního sklíčka na netu, ale nenašel jsem. Cena je asi poloviční jako na tom Yobokies což je fajn...ale tam je to zase jistota že to sedne a k tomu vypovídající foto. Další aspekt je double domed...asi to chci...ale kdyby bylo na výběr i flat, tak bych opravdu netušil který vzít...čili mám hledat ještě někde raději plochý?? Koupil jsem kdysi doubledomed safír na želvy a líbilo se mi to. Budu rád za každou radu ohledně safíru pro Seiko Arnie SNJ025P1.
Jiří Sedlák Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 Já bych hledal flat, ať jsou hodinky vzhledově jak originál.
Spongebob Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 V 7. 11. 2023 v 17:32, Jiří Sedlák napsal: Já bych hledal flat, ať jsou hodinky vzhledově jak originál. Rozšířit Taky se k tomu možná přikláním, ale kde??
iakovmarkov Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2023 V 3. 11. 2023 v 16:59, Jerryl napsal: Rozšířit Pouzivam prave crystal press na lunety. Stejny pristup jak se sklickem - nasadit lunetu presne a rovne, a pak zacvaknout pressem. Zatim funguje vyborne, za me lepsi nez to tlacit do koberce
Spongebob Odesláno 16. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2023 (upraveno) Na DLW maj 20% - 50% slevy Tak jsem si konečně koupil sklíčko https://www.dlwwatches.com/collections/crystals/products/sapphire-double-dome-snzg15 akorát budu asi měsíc čekat prej to půjde lodí tvl.. Upraveno 16. prosince 2023 uživatelem Spongebob
Spongebob Odesláno 4. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2024 Tak je to tu Jeronimo je prý zahlcen, tak zkusím Onyx snad si kluci najdou čas i na lehké přelíznutí pouzdra.
Jiří Sedlák Odesláno 4. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2024 (upraveno) Tomu hardlexu něco je? Já mám svůj dost dodrbanej, bych ho za mírný poplatek odkoupil. Edit: už to vidím, zásek na 6. Upraveno 4. ledna 2024 uživatelem Jiří Sedlák
Spongebob Odesláno 4. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2024 V 4. 1. 2024 v 15:54, Jiří Sedlák napsal: Tomu hardlexu něco je? Já mám svůj dost dodrbanej, bych ho za mírný poplatek odkoupil. Edit: už to vidím, zásek na 6. Rozšířit Je právě celkem dost dodrbaný,
Spongebob Odesláno 27. února 2024 Nahlásit Odesláno 27. února 2024 Vlastně jsem sem nedal výsledek, ale asi to stejně většina chytla v Seiko vlákně..ale pro pořádek Všechny vrypy a škrábance pryč + klenutý safír s modrým AR.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se