xcmaniax Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Tak já bych to napsal opačně - že někdo relativně na začátku cesty, když má tento budget, koupí Seiko. A neskončí jako každý u klasiky LHC atd.
MíraMíra Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Super hodinky, nebudeš litovat.
Maxel Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 To je nuda, zase Seiko... já se těšil na trochu odvážnější výběr.Jako hodinky OK, jsou dobré, kvalitní, krásné, univerzální, ale já se v této cenovce plácám taktéž, proto sem čekal nějaký závratný objev. A zase nic..I tak samozřejmě předběžná gratulace k výběru. Třeba nám ten odvážnější výběr předvedeš sám Ono být odvážný předpokládá být také připraven na možný neúspěch. Což Ti u hodinek ve stylu SDGM003 skoro nehrozí, max. že by nesedly velikostně.Takže za mně sice možná nudný, ale perfektní výběr. A určitě nejen já ocením, když sám přispěješ do pléna kouskem, který nakonec vybereš. Good luck! ---969 gratulace, určitě nebudeš litovat!Pak hoď fotky. A téma nezamykej, je dost obecné a určitě se najdou další členové s podobnou představou.
Radimk Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Třeba nám ten odvážnější výběr předvedeš sám Ono být odvážný předpokládá být také připraven na možný neúspěch. Což Ti u hodinek ve stylu SDGM003 skoro nehrozí, max. že by nesedly velikostně.Takže za mně sice možná nudný, ale perfektní výběr. A určitě nejen já ocením, když sám přispěješ do pléna kouskem, který nakonec vybereš. Good luck!Proč ten sarkasmus a úšklebky??Nerozumím a asi ani nechci.Prosím ignoruj mě. Já to myslel naprosto transparentně a bez hloupých a blbých postranních patoků.DíkyOmlouvám se 969 za plevel.
Maxel Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Proč ten sarkasmus a úšklebky??Nerozumím a asi ani nechci.Prosím ignoruj mě. Já to myslel naprosto transparentně a bez hloupých a blbých postranních patoků.DíkyOmlouvám se 969 za plevel. Počkej, to nebylo myšleno ve zlém! Ani sarkasticky! Naprosto normálně... Nj, asi už po pátečním obědě špatně hledám výrazy a halt mrknutí oka na obrazovce vyzní jinak, než in persona.Ikdyž Tvá reakce na mně taky na první dobrou zapůsobila dost sarkasticky.Nicméně omluva Tobě, a autorovi za plevelení. Hlavně ať ty hodinky dělají radost.
Radimk Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Počkej, to nebylo myšleno ve zlém! Ani sarkasticky! Naprosto normálně... Nj, asi už po pátečním obědě špatně hledám výrazy a halt mrknutí oka na obrazovce vyzní jinak, než in persona.Ikdyž Tvá reakce na mně taky na první dobrou zapůsobila dost sarkasticky.Nicméně omluva Tobě, a autorovi za plevelení. Hlavně ať ty hodinky dělají radost.Ok, taktéž omluva a přání dobrého zažití po obědě.Jinak já jsem taktéž "Seikař" čili výběr mě potěšil.Najít jinou značku s takovým rozpětím a spektrem modelů je těžké, ne-li přímo nemožné.Navíc kvalita zpracování a technologie... prostě Japonsko.
Maxel Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 ...Najít jinou značku s takovým rozpětím a spektrem modelů je těžké, ne-li přímo nemožné.Navíc kvalita zpracování a technologie... prostě Japonsko. Tak tak... Co máš v hledáčku Ty za obdobný budget? Jestli jsem správně pochopil, taky vybíráš.Mi se třeba ještě docela líběj ty postnuté MG, jen velikost už mi přijde moc na univerzály bez lunety. Ale to je o ruce, moje kuří nožka 17cm je v tomhle směru dost limitující. Zlaté SARB033 s 38mm.https://www.chronoshop.cz/muhle-glashutte-29er/muhle-glashutte-29er-big-weiss
Radimk Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Už sem tu i podobné flákno založil, i s mými požadavky.Spíš osciluju mezi prodat MM300 a koupit něco univerzálního a nedělat hovadinu a SBDX001 nechat doma.Asi věčný boj.
Maxel Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Pak to chápu. MM jsem zkoušel minulý pátek a jestli je na to ruka, asi málo co za ta prachy bude lepší.
PEtrS Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 A co Junghans:https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-handaufzug/junghans-meister-handaufzug-027-350400https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-classic/junghans-meister-classic-027-451144
Maxel Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 (upraveno) S dovolením využiju již existujícího vlákna a poprosím o podobnou (po)radu. Mělo by se jednat o univerzály do komba k polárkám. Nejvíce ćasu je budu tahat do práce ke košili a tesilkám, ale rád bych takové, které nebude problém vzít i k triku a džínám. Cenově je aktuálně těch 40k z názvu vlákna strop-stropovič, ale čas mně netlačí, polárky sedí dobře a tak jsem svolný počkat a došetřit. Směrem nad 60-70k už bych ale měl tendenci poslat polárky do světa a vzít jedny na vše - GMT MII, Suby, apod. Jako ideály cenově aktuálně přes limit jsou Expy I 39mm. Ruku mam cca 17cm, spíš ovál než lovečák. Požadavky:- pr. 38-39mm / max. 40mm, ale musí být dobře tvarované pouzdro a lug-to-lug- výška pouzdra ne více než 12-13mm- automat nebo manuál- tmavý cifr- indexy na cifru, čísla max 3,6,9,12- na tahu- komplikace jen datum a/nebo rezerva nátahu (ne chrono, apod)- swiss, japan, amerika... je to vcelku jedno, když to bude zajímavé- WR100+ Mnou často navrhované SDGM003 jsem zkusil a bohužel už jsou na mé oko velké. Být o ty 2mm menší, asi by to byla jasná volba. Krom toho docela pokukuju po Ball Fireman Racer a Glory, které jsem zkusil u Dušáka a docela sedly. No a ani ty Petrem naposled postované Junghans na tahu nevypadají zle. Kupovat/poptávat bych chtěl na fóru, takže se nemusí jednat o nové hodinky. Upraveno 7. srpna 2016 uživatelem Maxel
Jenkiz Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 V poslední době se mi hodně líbí UNION Glashütte (asi proto, že jsem si jedny pořídil) třeba https://www.hodinky-koscom.cz/cz/union-glashutte-d002-426-16-031-00(popřípadě s antracitovým cifrem) https://www.hodinky-koscom.cz/cz/union-glashutte-d002-426-16-081-00 nebo GMTčka https://www.hodinky-koscom.cz/cz/union-glashutte-d002-429-11-057-00
Micey Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 Tak Damasko na tahu, ne. Třeba DA34 či DA38.. jasně, s tim tahem asi o fous dražší.
PavelSch Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 (upraveno) Ty jo Radku, trochu z tebe vyzařuje "ne úplná spokojenost" s Expy II.....ale asi jen pocit :) Heleť a co polárky poslat do světa a vzít např. ty Expy I, Milgauss a nebo nějaké Grand Seiko. Přijde mi, že vkus na hodinky máme hodně podobný a já bych volil tenhle směr. 5 dní v týdnů trávím v košili v práci a na víkend bych se nechal přemluvit třeba k BBB nebo POčka. Celkový rozpočet by měl vyjít ;-) Upraveno 8. srpna 2016 uživatelem PavelSch
Maxel Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 DA34 docela jo. Ale na tahu už jsou (pro mně) za nesmysl. Damasko se mi hodně líbí DA44, ale to už jsme zas v jiné kategorii.
Micey Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 Tah máš na Rolexu, D řemeny jsou prima a ještě ušetříš..
Maxel Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 Pavle, nespokojenost v žádném případě. Je ale pravda, že se žádný wow efekt nějak nedostavil, což jsem u hodinek za takovej randál možná trochu čekal. Abych se zas ale nerouhal, jsou to skvělé a skvěle pohodlné hodinky, kterým v podstatě neni co vytknout. Prostě je nosim Po Expech I. pokukuju druhým očkem, a v podstatě nenacházím důvody, proč do nich nejít. Zas jsem ale polárky ještě ani pořádně neponosil a tak se mi jich nechce ještě zbavovat. Třeba za pár měsíců, ale teď spíš ne. GS jsem tuhle dost probíral s pár lidmi po SZ a víceméně panovala shoda - super hodinky, ale obecně (min. na fóru) horší re-sale. A jelikož hodinkově prozatim nemíním hledat ty magické neexistující definitivky, případný prodej dál neni nejen vyloučen, ale je téměř jistý ; halt jsem typický blíženec - zkusim, ponosim, objevim další, prodam a jdu bez stopy na duši dál. Kombo Expy I. a PO 42 s kalibrem 2500 by nebylo zlé, min. na chvíli
Maxel Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 Tah máš na Rolexu, D řemeny jsou prima a ještě ušetříš..Neřikam, že to nebudu zvažovat. Nevim ale jestli mam na "to" se stát najednou členem dvou klanů - D a R
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se