Roger Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 spiderer napsal: Roger - nejsi v tom sam, jsem na tom zhruba stejne co ty Ale naštěstí jsou i jiné hodinky pro radost Co Apolla, šetříš
spiderer Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Ja moc setrit neumim, ale svym zpusobem se snazim Zanedlouho zase asi navstivim sekci prodej a neco tam pustim, at se to trosku priblizi A nebo to treba dopadne tak, ze koupim Diplomaty a pak maj Apolla jeste chvilku casu, ale to moc realne neni
Roger Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 spiderer napsal: Ja moc setrit neumim, ale svym zpusobem se snazim Zanedlouho zase asi navstivim sekci prodej a neco tam pustim, at se to trosku priblizi A nebo to treba dopadne tak, ze koupim Diplomaty a pak maj Apolla jeste chvilku casu, ale to moc realne neni Tak to držím palc
cigi Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Tak jo, tady vám můžu prozradit, proč si myslím já, že prim nikdy předčasně žádnou kalkulaci nezveřejní a už vůbec ne variantní na počet kusů. Chce prostě co možná nejvíce zabránit kšeftování z druhý ruky. Potom, co ondraj začal prodávat ani jednou nenošený hodinky s příběhem ho chápu. Proto asi taky nechtěl prodat žluťásky popshopovi a brání svoje náhradní díly. Divím se, že to zdejší odborníky na prodej nepraští přes nos.
Návštěvník YPO Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 cigi napsal: Chce prostě co možná nejvíce zabránit kšeftování z druhý ruky. Potom, co ondraj začal prodávat ani jednou nenošený hodinky s příběhem ho chápu. mohl by jsi mi lépe osvětlit o čem vlastně píšeš ? ........ žiji v domnění,že pokud si něco koupím tak to můžu i prodat a nikomu do toho nic není ..... možná je to jinak a tak bych to chtěl vysvětlit
cali Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 YPO napsal: mohl by jsi mi lépe osvětlit o čem vlastně píšeš ? ........ žiji v domnění,že pokud si něco koupím tak to můžu i prodat a nikomu do toho nic není ..... možná je to jinak a tak bych to chtěl vysvětlit Ja som myslim nahodou pochopil co chcel cigi povedat..... skus zavolat do Omegy a povedat ze naraz odkupis 200 kusv nejakej jejich 500kusovej limitky..... podla mna sa nedohodnete..... prim myslim nebrani tomu aby niekto predaval svoje kupene LE primky ale tomu aby niekto umelo navysoval pocet kusov v dohadovanej limitke s tym ze by ich v zapati so ziskom strelil.
Foundryman Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 (upraveno) cali napsal: Ja som myslim nahodou pochopil co chcel cigi povedat..... skus zavolat do Omegy a povedat ze naraz odkupis 200 kusv nejakej jejich 500kusovej limitky..... podla mna sa nedohodnete..... prim myslim nebrani tomu aby niekto predaval svoje kupene LE primky ale tomu aby niekto umelo navysoval pocet kusov v dohadovanej limitke s tym ze by ich v zapati so ziskom strelil. Mno, jak jsme se zde přesvědčili, novodobé Primky jsou jako second hand prodejné dost obtížně a zisk je zde pojem z říše snů Upraveno 31. ledna 2008 uživatelem Foundryman
Ondraj Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Tak teď nechápu já, každopádně někteří mají evidentně sklony k určité demagogii. Chtěl bych vědět, co je špatného na prodeji hodinek, které byly koupeny bez mála před dvěmi lety. Zřejmě jsem měl asi požádat Prima o svolení.
baza Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 cali napsal: Ja som myslim nahodou pochopil co chcel cigi povedat..... skus zavolat do Omegy a povedat ze naraz odkupis 200 kusv nejakej jejich 500kusovej limitky..... podla mna sa nedohodnete..... prim myslim nebrani tomu aby niekto predaval svoje kupene LE primky ale tomu aby niekto umelo navysoval pocet kusov v dohadovanej limitke s tym ze by ich v zapati so ziskom strelil. tak to je ovšem velice riziková spekulace (v případě PRIMU ne omegy) do které se tady ale ani nikdo nepouší, že? Nebo mi něco uniklo? Já jsem na chvíli začal uvažovat o tom, že bych do těch diplomatů 40 šel (jen do jedněch ovšem ), ale jen do té doby než mi VOR nasadil brouka do hlavy s tím strojkem za 500 korun v hodinkách za přes 50 tisíc. Nejsem asi dostatečně velký patriot
NIGHTinGALE Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 cali napsal: Ja som myslim nahodou pochopil co chcel cigi povedat..... skus zavolat do Omegy a povedat ze naraz odkupis 200 kusv nejakej jejich 500kusovej limitky..... podla mna sa nedohodnete..... prim myslim nebrani tomu aby niekto predaval svoje kupene LE primky ale tomu aby niekto umelo navysoval pocet kusov v dohadovanej limitke s tym ze by ich v zapati so ziskom strelil. Já mám naopak dojem, že umělé navyšování kusů v dohadované limitce by bylo maličko kontraproduktivní, pokud bych pak chtěl hodinky následně střelit. Čím více kusů, tím menší raritnost a tím nižší cena. Tak to alespoň vidím já, ale připouštím, že se mohu mýlit a že třeba někdo chce limitku, která bude počtem kusů nadlimitní (nelimitní). :) Navíc, pokud bych třeba koupil Diplomaty individualizované svým jménem, silně pochybuji, že bych je následně nějak dobře prodal. Myslím, že pro jiného zájemce by bylo právě to jméno dost velkou překážkou. Já nevím, ale asi bych se nechtěl chlubit raritními hodinkami, na kterých je jméno někoho jiného. Pokud by to ovšem nebyl vintage kus se jménem třeba Alfred Nobel či Omegy s věnováním od Armstronga Prostě nosit rok či dva staré Diplomaty se jménem třeba Pepek Vyskoč, to bych asi vážně nedal
cali Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Foundryman napsal: Mno, jak jsme se zde přesvědčili, novodobé Primky jsou jako second hand prodejné dost obtížně a zisk je zde pojem z říše snů Ano suhlasim, sam som si vsimol ze na nove Primky sa v predajnom vlakne fronty zrovna nestali, ale to sa moze za 5-10 rokov zmenit, ta firma ma nejaku strategiu a tu sa snazi dodrziavat. Prim zjavne razi cestu ze jejich hodinky nemoze mat kazdy a to s tou limitkou k tomu asi patri. Ja netvrdim ze je to cesta spravna, alebo ze by som ich za to chvalil, nic menej je to jejich firma jejich peniaze a jejich rozhodnutia. Vo svete hodiniek plati viac nez vsade inde, ze na marketingu, image a podobnych veciach zalezi daleko viac, nez na nejakej uzitnej hodnote. Ja sam napriklad zatial ziadne novodobe Primky nemam, ale bez hanby priznavam, ze je to skor tym, ze nie som dost velky macher na to, aby som na ruke bezne nosil 40 litrov. Kazdy majitel prislusnych Omeg, Breitlingov, Fortisov...."novych Primiek" naopak moze smelo tvrdit, ze na to je dost velky macher,..... a to je tu o co tu kraca predovsetkym. Mne by sa tiez pacilo mat nove Orliky za 10K ale take lacne proste nie su a preto ja niesom dost velky frajer na nosenie novych Orlikov, smola. Rozpravky o in-house kalibroch, 1000M vodotesnosti, ponorkovej oceli, limitovanych ediciach atp. su tu len na to, aby ta nasa prirodzena ludska tuzba predvadzat sa, nevyznievala tak moc nezmyselne Ti co chcu len vediet kolko je hodin, si vystacia s Casiom za 3stovky, pretoze Pateky za XY tisic dolarov neukazuju cas o nic lepsie. Moja taktika je nechat prim nech si robi co chce, pokial je jejich strategia zla, tak nie reci na tomto fore, ale trh samotny ich coskoro donuti ju zmenit. A pokial nedonuti, tak to bude jejich frajerina a my kritici budeme za chmulov, co proste len nemali dost penazi, ale mali o to viac reci
New Milis Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 cigi napsal: Tak jo, tady vám můžu prozradit, proč si myslím já, že prim nikdy předčasně žádnou kalkulaci nezveřejní a už vůbec ne variantní na počet kusů. Chce prostě co možná nejvíce zabránit kšeftování z druhý ruky. Potom, co ondraj začal prodávat ani jednou nenošený hodinky s příběhem ho chápu. Proto asi taky nechtěl prodat žluťásky popshopovi a brání svoje náhradní díly. Divím se, že to zdejší odborníky na prodej nepraští přes nos. Hele a nebylo to s těma žlutejma primkama náhodou trochu jinak? Ty taky použiješ všechno, "chlape" .
sibirnaya Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 New Milis napsal: Hele a nebylo to s těma žlutejma primkama náhodou trochu jinak? Ty taky použiješ všechno, "chlape" .jako milis
B.F.G. Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 Možná by moh Ondraj napsat kolik na tom "vyrejžoval". Pak by to asi vypadalo jinak. Mít limitku s podpisem od Pepka Vyskoče by bylo cool ne? Fráze mít hodinky za 50+k s nos kalibrem za 500,- mi přijde jako velká prča. Dovolím si tvrdit, že by je za tyhle peníze vyrobil leckdo, ale asi by tam nebyl prestižní nápis Prim.
Ondraj Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 B.F.G. napsal: Možná by moh Ondraj napsat kolik na tom "vyrejžoval". Pak by to asi vypadalo jinak. Prodejem Primek jsem už vyrejžoval na jedny Paneráje a na nové auto. Ještě pár kousků a bude i na barák.
cigi Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 :D jedna poznámka a tolik plamenů - jsem poctěn, pánové ! Ondraji - nikomu přeci nevadí, že prodáváš staré primky, od toho je tohle forum. Co je ovšem pro prima konkurence je prodávání nenošených NOS primek, který někdo koupí se slevou, s prémií (l.e. např.) . Pokud vím (nejsem ekonom), brání se takovým resalům, reexportům apod. všechny firmy, seč jim síly stačí/nestačí a profíci obchodníci by to mohli uznat, trh je dost úzký, aby na něm byla tlačenice. Takže rozumím primovi z obchodního hlediska, přiznávám, že jako laik - foundryman mě může doplnit jako odborník. K tvým lineám - sklízíš, co jsi spoluzasel. Představa, že si na chronomagu koupím primky (jakkoli hezký a zajímavý) dráž, než je jiný chronomagig veřejně koupil, znamená vystavit se věčnému zostuzení a posměchu - to bych musel být opravdu sektář, aby se do toho pustil. Taky mě napadlo, že eventuální odbytiště by mělo být tady, kde ten příběh vzniknul, ale nejde to. Vládne tu dobře spolupracující skupina vekslující se švýcarskejma hodinkama a zplna hrdla využívá pomluvy, výsměch, sprosté napadání k nekalému konkurenčnímu boji. Zašli tak daleko, že je sami jejich slušní členové museli regulovat (díky za tohle vlákno, grgo!). Mimo jiné chápu i důvod zásadně ceny soliterů pro konkrétní zákazníky nezveřejňovat, a vím, proč to místním leží v žaludku. B.F.G. - jsou lidé, kteří to tu tvrdí léta, že vyrobí hodinky jako prd - a nic! Promyslel bych si svá tvrzení a alspoň trochu rešeržova, než něco plácnu. Ostatně, víš, za kolik se dá koupit eta, co je v brajlích za kilo? A to nemluvím o quarzkách. Je boží, že sibirnaya a milis nejlépe vědí, co bylo mezi mnou, primem a popshopem. Taky hodně příznačný pro tuhle partičku. Cali - upřímně, já taky nebudu nosit hodinky za 50 tisíc na stavbu - je to jako oblek do společnosti. Pro běžný nošení mám liney, fortisky a na stavbu humberta. Nedej na pomluvy místních znalců, rozhoduj se srdcem - jen tak se rozhodneš dobře - pokud jde o hodinky . Nigu - primovi nejde o prodejnost prodaných kusů, ale o to, že on bude nabízet nové diplomaty třeba za kilo a nám je prodá za pade. Když je pak nějaký ptáček z naší rundy nevezme ani na ruku a i s folií je bude za pade prodávat, má prim o kilo míň - co je na tom záhadného?
Ondraj Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 (upraveno) O nějakém zostuzení tu nemůže být ani řeč. Hodinky se neprodají, nevadí. Jednou třeba ano. Začínaly na ceně pod 30 a byly málem za tu cenu prodané, jen se v reálu nelíbila barva ciferníku. Jsem si jistý, že kdyby se dělala na chlup stejná edice dnes, cena nebude pod 30 možná 40 tis. Vím zatím jen o jednom kuse této edice, který již změnil původního majitele, toto by byl zřejmě kus druhý. Nevím do jaké míry můžou tyto ojedinělé ochody ohrozit Prim, nebo být dokonce konkurencí. Nicméně třeba člen WatchFan1 kupuje limitované edice hodinek různých výrobců v jiných cenových relací mnohdy jen za účelem dalšího prodeje. A chtěl bych jen upozornit, že když začala vznikat myšlenka hodinek ch.l.e, bylo tu cca 100 členů, takže šlo o rytířskou akci v podstatě všech. V té době by jsme ještě s Cigim šli bez problémů na pivo. A ani Prim tenkrát ještě rozhodně neměl takovou pozici jako dnes. (jak v dobrém tak špatném slova smyslu) Upraveno 1. února 2008 uživatelem Ondraj
NIGHTinGALE Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 cigi napsal: Nigu - primovi nejde o prodejnost prodaných kusů, ale o to, že on bude nabízet nové diplomaty třeba za kilo a nám je prodá za pade. Když je pak nějaký ptáček z naší rundy nevezme ani na ruku a i s folií je bude za pade prodávat, má prim o kilo míň - co je na tom záhadného? Záhadného na tom není nic. Já jen napsal, že naprosto nechápu, jak by si někdo mohl koupit hodinky individualizované jménem někoho jiného. Pokud by byla cena Diplomatů 100.000Kč a tys mi je nabídl za 80.000Kč se svým jménem na dýnku, tak je chtít nebudu. Jasně, dýnko bych si mohl objednat nové (čisté), ale pak už je na Primovi, aby takhle neprodával náhradní díly. Prostě jsem chtěl říci, že v kšeftování s novými (a individualizovanými) modely moc nevěřím. Ale možná se pletu a třeba by pro někoho úspora 20.000Kč byla natolik lákavá, že by nosil hodinky se jménem jiného člena. Já ale ne
cigi Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 (upraveno) Ondraji, vždyť jo, zase se shodnem. Nikoho nepranýřuju, že chce prodat primky - tvoje liney beru jen jako příklad - prostě zevšeobecnění principu - sám víš, o čem mluvím - je to prostě realita. Já mám pocit, že primovi záleží na každým kusu - vem si, jak odstříh hodináře od náhradních dílů. Lokty k tomu asi patří, nevím, pokusil jsem se vysvětlit ve flame vláknu, kde vidím vysvětlení pro to, z čeho tady tak šílíte. Nigu - reagoval jsem na tvůj první odstavec. Ale to, jak nám prim podbízí individualizace těch diplomatů mě povtrdilo moji domněnku, souhlasím s tebou, pak už jsou skoro neprodejné - dobrý trik, lišák, tenhle prim! Upraveno 1. února 2008 uživatelem cigi
Ondraj Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Odesláno 1. února 2008 (upraveno) cigi napsal: primovi nejde o prodejnost prodaných kusů, ale o to, že on bude nabízet nové diplomaty třeba za kilo a nám je prodá za pade. Když je pak nějaký ptáček z naší rundy nevezme ani na ruku a i s folií je bude za pade prodávat, má prim o kilo míň - co je na tom záhadného? No vidíš a já blbý bych si býval spočítal, že bude mít Prim méně o 50, protože alespoň těch 50 dostal už od toho ptáčka. Tedy za předpokladu, že bude mít dalšího kupce za těch svých 100 Sakra, ale co z toho vlastně bude mít ten ptáček, který koupil za 50 a prodal za 50? Že by pocit, že Primovi vyfoukl jeho dalších 50? To by byl ale ptáček jeden. Asi fakt nepatřím do tohoto světa. Jinak nevím ani o tom, že by nám Prim tenkrát ch.l.e dal za nějakou poloviční cenu, než by pak takové hodinky prodával. Má normální Liney ve stejné ceně. Takže mu vlastně konkuruji v čem? Upraveno 1. února 2008 uživatelem Ondraj
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se