Juraj11 Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Před časem jsem tu řešil co dát na terasu, z který se mi neustále odlupuje dlažba, tak to vypadá, že už máme vybráno. Dáme tam Rako Kaamos (https://www.rako.cz/cs/dar66586) na terče a snad už bude klidTerasy chci řešit příští rok(teda doufám, že se k nim dostanu)V zápalu nákupní horečky při stavbě jsme koupily 2cm keramickou dlažbu s tím, půjde na terče nebo do stěrku. Bohužel asi ani jedna metoda nebude tak úplně to pravé. Neměl by někdo tipa kde to nejlépe prodat? Je toho cca 44m2 Sent from my iPhone using Tapatalk
Gustaf Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června před 26 minutami, Juraj11 napsal: Terasy chci řešit příští rok(teda doufám, že se k nim dostanu) V zápalu nákupní horečky při stavbě jsme koupily 2cm keramickou dlažbu s tím, půjde na terče nebo do stěrku. Bohužel asi ani jedna metoda nebude tak úplně to pravé. Neměl by někdo tipa kde to nejlépe prodat? Je toho cca 44m2 Sent from my iPhone using Tapatalk Na FB skupina "stavební bazar"
odjinud Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června A nejde to vrátit? Já na reko bytu kupoval dlažbu a obklady v OBI a zbytek jsem vracel. Samozřejmě do nějaký lhůty.
Gustaf Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června Jdu s dotazem... máme klasickou hliníkovou pergolu s polykarbonátem ve střeše. Když je vedro, peče to pod ní. Tak tam chceme nějak aplikovat látku aby stínila. Maté někdo nějaké řešení jak látku přidělat? Napadají mě takové ty rozpěrné tyče a dát mezi krokve. Vrtat se mi do pergoly upřímně moc nechce...ale v nejhorším asi budu muset. Díky za radu....
Juraj11 Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června Látku s oky, sehnat plast rožky co se dávají na paletách pod stahovací pásku.Čtyři rožky na sloupek,ocelové lanko zajištěné přes svorku. Přes karabinu uchytit a nemusíš nic vrtat. A nebo navrtat očko,karabinu a je toSent from my iPhone using Tapatalk 1
Gustaf Odesláno 22. června Nahlásit Odesláno 22. června Co tak koukám, tak asi mně nic jiného nezbyde než vrtání. Ješte jsem přemýšlel nad samolepícíma hackama, ale nalepit je nějakými mamutem.. jestli by ten kus látky udržely....
Kotlick Odesláno 23. června Nahlásit Odesláno 23. června V 22. 6. 2025 v 8:02, Gustaf napsal: Co tak koukám, tak asi mně nic jiného nezbyde než vrtání. Ješte jsem přemýšlel nad samolepícíma hackama, ale nalepit je nějakými mamutem.. jestli by ten kus látky udržely.... Nic nelep, to neudrží. Budeš muset navrtat očka a dát ocelové lanko. Plastové motouzy nedávat, budou povolovat v horku. Látku kup co nejlehčí, ono se to nezdá a na pár metrech už je znát i váha látky. Nevím kolik to máš metrů, ale dal bych ty lanka vodorovně cca 1 metr od sebe a tu látku na ně, ať se roznese váha a změnší průvěs. Je otázka, jestli ti to pomůže, protože se bude ohřívat vzduch mezi polykarbonátem a látkou a stejně se dostane pod pergolu. Něco to asi udělá. 1
Kotlick Odesláno 23. června Nahlásit Odesláno 23. června Teď se dívám na web, a vypadá to, že toho je hodně i hotového na prodej. Záleží na rozměru pergoly https://www.kaufland.cz/product/324169092/
Gustaf Odesláno 23. června Nahlásit Odesláno 23. června Mám 7 x 3 m. Asi by to stačilo jen na polovinu, kde je sezení. Mrknu na to a už se asi smiřuji s tím vrtáním... jiná cesta asi nebude. Díky
Kotlick Odesláno 23. června Nahlásit Odesláno 23. června Vrtat budeš muset vždy, ale ty stínící látky co jsem teď viděl na netu a jsou hotové na nějaký rozměr mi dávají smysl. Pokud ti vyjdou rozměrově. Ty ceny nejsou tak drastické jak jsem si myslel.
Juraj11 Odesláno 23. června Nahlásit Odesláno 23. června Gustaf-možná by nebylo špatné to vyfotit. Vydrbat se s tím většinou dá vždy nějak Sent from my iPhone using Tapatalk
Gustaf Odesláno 23. června Nahlásit Odesláno 23. června Prostě klasická pergola... Krokve jsou 94cm od sebe a délka polykarbose od zdi po konec je asi 294cm....
YPO Odesláno 23. června Nahlásit Odesláno 23. června dej tam větrák, nebo ipu na střechu a je po prdeli ... takovouhle průhlednou píčovinu na pergolu ... kdo ti to poradil ? 1
Gustaf Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června Asi mám nějaké kritické období.... další dotaz. Vysral se solinator (už je v opravě) během dvou dnů zelená voda. Najel jsem na chlorové tablety abych srovnal ph a chlor. Pak dal vločkovac, abych mohl odsát. Ale tady nastává problém. Když se kal usadí na dně a chci ho odsát, tak to prostě nejde... strčím hadici od vysavače do skimmeru a zapnu. Tím pádem se mi voda tryskama vrací zpět z filtru do bazénu a většinu usazeniny zase rozvíří, než to stihnu odsát. Tak že jsem v prdeli.... ještě mě napadl způsob jako při čištění akvarka...nechat vodu odtékat mimo bazén, bez použití filtrace. Udělá se v té hadici taky podtlak, aby samovolně voda vytékala a odsavala binec?
martar Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června Teda ja odsavam bordel vzdycky v rezimu waste na sesticestnym ventilu, tj ze skimmeru to jde do cerpadla a pak hlavou filtru pryc do odpadu ci na travnik... skrz filtracni medium to vubec nejde a do bazenu se to nevraci. Holt je pak (nebo pred) nutbo dopustit trochu vody.
Gustaf Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června před 29 minutami, martar napsal: Teda ja odsavam bordel vzdycky v rezimu waste na sesticestnym ventilu, tj ze skimmeru to jde do cerpadla a pak hlavou filtru pryc do odpadu ci na travnik... skrz filtracni medium to vubec nejde a do bazenu se to nevraci. Holt je pak (nebo pred) nutbo dopustit trochu vody. No...taky řešení. Já vždy odsaval přes filtr a jednou za čas dal procištění písku. Se solnickou to nikdy nebylo potřeba....tak dneska pojedu na waste režim.... Díly
bluman Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června 7 hours ago, martar said: Teda ja odsavam bordel vzdycky v rezimu waste na sesticestnym ventilu, tj ze skimmeru to jde do cerpadla a pak hlavou filtru pryc do odpadu ci na travnik... skrz filtracni medium to vubec nejde a do bazenu se to nevraci. Holt je pak (nebo pred) nutbo dopustit trochu vody. Ked je toho bordelu vela, tak urcite takto, cez "waste". A mozno uz bude cas aj na vymenu piesku vo filtry
martar Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června Nemám zastřešení, takže nafoukaného bordelu je za týden hodně skoro vždycky. Hodinu před odsáváním vypnu filtraci, vlezu do vody a roztočím vodu v bazénu. Nečistoty se usadí na středu na cca 60cm2 a ty lze efektivně odsát za chvilku, s minimální ztrátou vody.
Kotlick Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Nemáte někdo zkušenost s aku vysavači do bazénu. Mám jen kulatý 3,66 m bazén z Mountfieldu a nevím, jak se to chová v kulatém bazénu. Pochopil jsem, že to jezdí od stěny ke stěně v obdélnikovém bazénu, ale co to dělá v kulatém nevím. Třeba něco jako je toto: https://www.datart.cz/vysavac-bazenovy-aiper-scuba-se.html?gad_source=1&gad_campaignid=19782687025&gbraid=0AAAAAD6mxUyb24RPiRVwr-Oip5LiRuGv1&gclid=Cj0KCQjw64jDBhDXARIsABkk8J5bJD0E7onxeJanIfdXwrbJP5U6IF1NUN1aC1YEWYoPsPi8N0xs9ikaArIXEALw_wcB
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se