Ivan Lelák Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Zmizík:- rozdíly mezi verzemi je snad jednoduché vygůglit- nejsem odborník, i když jsem 2 starší transaxle měl (924 a 928S), ale měl jsem tu čest řídit víc typů. Jak tak ale imrvére pročítám Top Geary, SPEEDy a EVO, jsou velké rozdíly nejen nezi generacemi, ale i modely ve výkonu, krouťáku, pohonu 2/4 kol, převodovkami, spojkami, řízením a jeho posilovačem (nejnovější je elektrický), podvozky, elektronickými pomocníky, hmotností atd. K tomu by se mohli vyjádřit jen opravdoví odborníci, nejlépe testovací jezdci a i ti by asi řekli, že "nejlepší" je pro každého něco jiného... Řídil jsem třeba tohle 911 Turbo (996), paradoxně jsem byl oproti mé 928 zklamán a ujasnil si, že "nové" Porsche nepotřebuji, snad něco z modelové řady 993 nebo "obyčejný" poslední Boxter nebo Cayman ve verzi S, stejně (i více) muziky za méně peněz...
Dali Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Zmizík:- rozdíly mezi verzemi je snad jednoduché vygůglit- nejsem odborník, i když jsem 2 starší transaxle měl (924 a 928S), ale měl jsem tu čest řídit víc typů. Jak tak ale imrvére pročítám Top Geary, SPEEDy a EVO, jsou velké rozdíly nejen nezi generacemi, ale i modely ve výkonu, krouťáku, pohonu 2/4 kol, převodovkami, spojkami, řízením a jeho posilovačem (nejnovější je elektrický), podvozky, elektronickými pomocníky, hmotností atd. K tomu by se mohli vyjádřit jen opravdoví odborníci, nejlépe testovací jezdci a i ti by asi řekli, že "nejlepší" je pro každého něco jiného... Řídil jsem třeba tohle 911 Turbo (996), paradoxně jsem byl oproti mé 928 zklamán a ujasnil si, že "nové" Porsche nepotřebuji, snad něco z modelové řady 993 nebo "obyčejný" poslední Boxter nebo Cayman ve verzi S, stejně (i více) muziky za méně peněz...V čem tě zklamalo?
Návštěvník Zmizík Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 (upraveno) Tady to máš pěkně seřazený i s cenovkama. Dál se proklikáš i na motory atd.http://auto.porsche.cz/modely/911/Jo, s vobrázkama, díky! Ale žádný si nekoupím, je to ňáký drahý všechno. Upraveno 12. května 2014 uživatelem Zmizík
Ivan Lelák Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Zmizík - 928S mělo 4,7 l, V8, 300 koní, 385 Nm krouťák, proti 420 (nebo kolika) koňům 911 Turbo nic moc, ale díky roku 1981 nemělo elektronické pomocníky, jízda byla bezprostřední, cítil jsi, co auto dělalo, navíc kolem 4500 otáček chytilo druhý dech, pěkný zvuk se změnil v ještě hezčí řev, zarazilo Tě do sedačky a vyrazilo, to jsem na něm miloval. A byla to atmosféra s okamžitou reakcí, rozdíl oproti 911 Turbo byl znatelný jen v přímém srovnání a přesedání z auta do auta. Turbo bylo divočejší, ale některé věci dělalo za řidiče, když mi ho majitel na letišti předával a já chtěl vyrazit po dráze, řekl mi ať dám plný plyn a nic neřeším a na konci ať dupnu na brzdu a taky nic neřeším. A tak to i bylo, auto se rozjelo jako po kolejích a na konci zastavilo. To samé v zatáčkách, rychlosti byly mnohem větší, ale zážitek mnohem sterilnější, jako v nějaké počítačové hře, navíc to pocitově setřelo rozdíl ve zrychlení a rychlosti v zatáčkách. Možná to je na limitech jinak a auto Ti povolí nějakou korekci, stabilizace šla určitě vypnout, ale to já nezkoušel. Když jsem jel kdysi v listopadu s 928 po dálnici, suché ale studené, chtěl jsem něco předjet. Přeřadil jsem při 110 km/h na trojku, šlápl na plyn a už jsem cítil, jak zadní kola prokluzují a musel jsem to drobně korigovat. To s Turbem nehrozilo, bylo bezpečnější, ale také méně zábavné. A když jsem se svezl v 911 někde ze 70. let, tak jelo ještě méně než moje 928 (ale díky menší hmotnosti ne o moc), zvuk nic moc, ale věděl jsi o všem co se mezi autem a silnicí děje, něco jako motokára, kterou jsem v mládí proháněl, prostě zábava:-).
uff Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 muzu nahodit trosku prizemni dotaz ohledne O2:110kW FSI (RV06-), mate s tim motorem zkusenosti? Neni to vylozene prusvih? Pohledal jsem na netu a zakladni veci jsou mi jasne (spotreba, zatah), ale jde mi o poruchovost a zivotnost. Konecne se zda, ze pritelkyne dostala rozum a ustopila z A3ky a mam zajimavou nabidku na Ochcavku...
Liqid Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 (upraveno) muzu nahodit trosku prizemni dotaz ohledne O2:110kW FSI (RV06-), mate s tim motorem zkusenosti? Neni to vylozene prusvih? Pohledal jsem na netu a zakladni veci jsou mi jasne (spotreba, zatah), ale jde mi o poruchovost a zivotnost. Konecne se zda, ze pritelkyne dostala rozum a ustopila z A3ky a mam zajimavou nabidku na Ochcavku... Ten motor je OK, ale nevím teda jestli je rozum vzít místo A3 Octu, ten rozdíl je tam znát. Ještě teda mám dojem, že tenhle motor má doporučený 98, ale s tankováním 95 by neměl být problém. Tady si počti http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showforum=79 Upraveno 12. května 2014 uživatelem Liqid
zhrado Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 ja som dojazdil auto stoji v madarsku pri ceste starter odisiel tiez...Veď hoď trojku a nech ťa niekto potisne a dôjdeš domov.Samozrejme s citom so spojkou pri roztlačeni.
B.F.G. Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 cca rok, dva zpátky na fóru nějakej dealer nebo fleetmanager měl dobrou náladu a nabízel slevu na nákup nových aut - víc značek nabízel. netušíte kdo to byl? máti bourala, takže se takový kontakt možná bude hodit. díkByl to Long ale nějak nekomunikuje...
maama Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Byl to Long ale nějak nekomunikuje...Diky za info.
adamo Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Zmizík - 928S mělo 4,7 l, V8, 300 koní, 385 Nm krouťák, proti 420 (nebo kolika) koňům 911 Turbo nic moc, ale díky roku 1981 nemělo elektronické pomocníky, jízda byla bezprostřední, cítil jsi, co auto dělalo, navíc kolem 4500 otáček chytilo druhý dech, pěkný zvuk se změnil v ještě hezčí řev, zarazilo Tě do sedačky a vyrazilo, to jsem na něm miloval. A byla to atmosféra s okamžitou reakcí, rozdíl oproti 911 Turbo byl znatelný jen v přímém srovnání a přesedání z auta do auta. Turbo bylo divočejší, ale některé věci dělalo za řidiče, když mi ho majitel na letišti předával a já chtěl vyrazit po dráze, řekl mi ať dám plný plyn a nic neřeším a na konci ať dupnu na brzdu a taky nic neřeším. A tak to i bylo, auto se rozjelo jako po kolejích a na konci zastavilo. To samé v zatáčkách, rychlosti byly mnohem větší, ale zážitek mnohem sterilnější, jako v nějaké počítačové hře, navíc to pocitově setřelo rozdíl ve zrychlení a rychlosti v zatáčkách. Možná to je na limitech jinak a auto Ti povolí nějakou korekci, stabilizace šla určitě vypnout, ale to já nezkoušel. Když jsem jel kdysi v listopadu s 928 po dálnici, suché ale studené, chtěl jsem něco předjet. Přeřadil jsem při 110 km/h na trojku, šlápl na plyn a už jsem cítil, jak zadní kola prokluzují a musel jsem to drobně korigovat. To s Turbem nehrozilo, bylo bezpečnější, ale také méně zábavné. A když jsem se svezl v 911 někde ze 70. let, tak jelo ještě méně než moje 928 (ale díky menší hmotnosti ne o moc), zvuk nic moc, ale věděl jsi o všem co se mezi autem a silnicí děje, něco jako motokára, kterou jsem v mládí proháněl, prostě zábava:-). Tak nějak ta dnešní nová auta fungují ne? Měl jsem možnost se projet v současné 530d s m-paketem a je super, hrozně rychlá ikdyž se tváří jako že ne. Ale ten zážitek z řízení... asi jsem na veterány, e46 m3...
Chocholusik Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 Veď hoď trojku a nech ťa niekto potisne a dôjdeš domov.Samozrejme s citom so spojkou pri roztlačeni.Ja mam automat, neda sa...
Ivan Lelák Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 Adamo - mně to u auta na denní ježdění nevadí, člověk myslí na všechno možné a veze se. Ale u sportovního auta pro radost bych to nechtěl, naštěstí jsou Mazdy MX-5, Subaru BRZ a sesterská Toyota GT86, Caterhamy, Ariel Atomy a jiná, mnohým 911 ujede, ale já myslím, že radost ze sportovní jízdy na výkonu tak úplně nezávisí. Nemehla s tučným kontem potřebují něco repre, rychlého, raketově zrychlujícího a aby si lidé - i oni sami - mysleli, že umí řídit...:-). A výrobci si zase nepřejí, aby kdejaký strom byl omotán jedním z jejich modelů.Nemyslím to doslova a paušálně, ale něco na tom bude. Před nedávnem jsem četl srovnávací test starších supersportů, McLaren F1, Porsche Carrera GT, Ferrari F40 a F50 a další, testovači učůrávali blahem... Ale vývoj nezastavíme a uznávám, že na nových sportovních autech je i mnoho pozitivního...
DavidC3 Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 Čau kluci. O víkendu sem projel Istrii cca 2000km. Luxusní počasí a žádní lidi. Fotka je z Kamenjaku pod Premanturou.
adamo Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 Adamo - mně to u auta na denní ježdění nevadí, člověk myslí na všechno možné a veze se. Ale u sportovního auta pro radost bych to nechtěl, naštěstí jsou Mazdy MX-5, Subaru BRZ a sesterská Toyota GT86, Caterhamy, Ariel Atomy a jiná, mnohým 911 ujede, ale já myslím, že radost ze sportovní jízdy na výkonu tak úplně nezávisí. Nemehla s tučným kontem potřebují něco repre, rychlého, raketově zrychlujícího a aby si lidé - i oni sami - mysleli, že umí řídit...:-). A výrobci si zase nepřejí, aby kdejaký strom byl omotán jedním z jejich modelů.Nemyslím to doslova a paušálně, ale něco na tom bude. Před nedávnem jsem četl srovnávací test starších supersportů, McLaren F1, Porsche Carrera GT, Ferrari F40 a F50 a další, testovači učůrávali blahem... Ale vývoj nezastavíme a uznávám, že na nových sportovních autech je i mnoho pozitivního... Tak to byl jenom takový povzdech. Věřím, že kdybych měl možnost dnes přesednout z e46 do nové 335i, tak jsem taky spokojen a na e46 už tolik vzpomínat nebudu. Ale co jsem zatím měl možnost ze soudobé produkce řídít, tak mě nic moc nenadchlo. Na první pohled nejzajímavější byla z poslední doby asi alfa romeo giulietta 1,4 turbo 170 koní. Ale na druhý pohled jsem zjistil, že jejich přepínání mezi normálním a sportovním režimem je naprosto absurdní, na 18" letních kolech je to hrozný kostitřas a interiér je po 45 tisících km v horší kondici než v mojí e46 po 220 tisích. Takže po čem momentálně toužím motoristicky nejvíc, je moje stará dobrá e46 330ci.
adamo Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 ta 928 v pozadí taky není k zahození :-)
Ivan Lelák Odesláno 14. května 2014 Nahlásit Odesláno 14. května 2014 To bude 928 GTS z posledních let výroby, moc jich nebylo. Luxus v téměř supersportovním balení, nikdy nezapomenu na kapotu o velikosti manželské postele...:-). Ale byla hliníková, tak se zvedala jedním prstem, motor sice moc práce nevyžadoval, ale byl na něj krásný pohled...
strong Odesláno 15. května 2014 Nahlásit Odesláno 15. května 2014 (upraveno) Čau kluci. O víkendu sem projel Istrii cca 2000km. Luxusní počasí a žádní lidi. Fotka je z Kamenjaku pod Premanturou.Slusne, ja mam svoj kusok v zabehu len par dni, tak len cakam ze bude prilezitost mu konecne co to "nalozit", lebo zatial (200km) mu to velmi svizne nejde.. skor to hra na spotrebu.. Ale inak spokojnost velka.. Upraveno 15. května 2014 uživatelem strong
brownwld Odesláno 16. května 2014 Nahlásit Odesláno 16. května 2014 Tak dneska uspesny zaverecky na auto! Ano, jsem ridic
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se