Balet Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) Možná teď budu za zbytečnou citlivku, ale nikdy bych nechtěl hodinky s řemenem, který někdo udělal třeba z krokodýla. Nevadí mi teletina, hovězina, řemeny z prasat a podobně. Většinou se zbytek, který se nepoužije na výrobu řemenu sní. Na druhou stranu teď jsem někde viděl řemen z rejnoka a to mi příjde naprosto ujeté, protože toho rejnoka prostě někdo ulovil jenom proto, aby ho stáhl z kůže a udělal z něj třeba kabelku. To už mírně hraničí s neúctou k přírodě. Nejsem žádná zelená hlava, dokonce nosím i kožené bundy a boty, nejsem ani vegetarián a nebydlím v chýši z konopí, ale jsou věci, ze kterých prostě nemám dobrý pocit. Podobný problém bych měl z hodinek posypaných diamanty (kdybych na ně měl samozřejmě). Jednou jsem viděl reportáž z diamantových dolů, kde se nějaké děti celý den rýpaly v hlíně, aby si za hrst surových diamantů vydělaly pár dolarů. Jestli se to už probíralo, tak mě ignorujte, ale zajímá mě postoj lidí, kteří toto nosí. EDIT: Pravopisná chyba Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem Balet
Pavlos Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Na druhou stranu teď jsem někde viděl řemen z rejnoka a to mi příjde naprosto ujeté, protože toho rejnoka prostě někdo ulovil jenom proto, aby ho stáhl z kůže a udělal z něj třeba kabelku. A není to tak, že si někdo pochutnal na rejnokovi a místo toho aby kůži zahodil, nakrájel ji na proužky a udělal řemeny...?
lolohh Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 A co teprve, Milisova oblíbená, veverka, to je největší svinstvo. Já nějak s řemenem z aligátora problém nemám. Nevidím rozdíl v tom, jestli se zvíře zabije a udělá se z něj kožený výrobek nebo se zvíře zabije a kromě kabelky se taky kus sní.
911 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Možná teď budu za zbytečnou citlivku, ale nikdy bych nechtěl hodinky s řemenem, který někdo udělal třeba z krokodýla. Nevadí mi teletina, hovězina, řemeny z prasat a podobně. Většinou se zbytek, který se nepoužije na výrobu řemenu sní. Na druhou stranu teď jsem někde viděl řemen z rejnoka a to mi příjde naprosto ujeté, protože toho rejnoka prostě někdo ulovil jenom proto, aby ho stáhl z kůže a udělal z něj třeba kabelku. To už mírně hraničí s neúctou k přírodě. Nejsem žádná zelená hlava, dokonce nosím i kožené bundy a boty, nejsem ani vegetarián a nebydlím v chýši z konopí, ale jsou věci, ze kterých prostě nemám dobrý pocit. Podobný problém bych měl z hodinek posypaných diamanty (kdybych na ně měl samozřejmě). Jednou jsem viděl reportáž z diamantových dolů, kde se nějaké děti celý den rýpaly v hlíně, aby si za hrst surových diamantů vydělali pár dolarů. Jestli se to už probíralo, tak mě ignorujte, ale zajímá mě postoj lidí, kteří toto nosí. s krokodylem nemam problem. jsou na to farmy a jsou pro maso i kuzi chovani tak jako prasata. ja si treba nekoupim nic se slonovinou. co se tyka diamantu, tak tam hodne zalezi od koho kupujes. to ze se tam hrabou deti, no tak to proste je. ale kvuli tomu neprestanu kupovat sperky. velke firmy se samozrejme snazi o zlepseni podminek a nejaky ten "udrzitelny rozvoj". nekoupil bych si treba krvave diamanty.
PhoeniX Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Rozumím Ti. Toto znásilňování matky Planety mi také vadí. Člověk svým rozumem, postavením palce a touze po zisku přetváří svět k horšímu. S tím nic neuděláš a nějaké filozofování nebo zamyšlení se, nemá dopad na soukolí. Pokud už se kůže jiných tvorů používají, mělo by jít o cílené chovy. Jenom tím se dá do jisté míry omezit drancování.
Vit Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 s krokodylem nemam problem. jsou na to farmy a jsou pro maso i kuzi chovani tak jako prasata. ja si treba nekoupim nic se slonovinou. co se tyka diamantu, tak tam hodne zalezi od koho kupujes. to ze se tam hrabou deti, no tak to proste je. ale kvuli tomu neprestanu kupovat sperky. velke firmy se samozrejme snazi o zlepseni podminek a nejaky ten "udrzitelny rozvoj". nekoupil bych si treba krvave diamanty. Mám stejný názor. Přidám i svůj pohled na věc: třeba ty děti neumřou hladem, protože si mají možnost "vydělat" si na jídlo hledáním diamantů
Jaem Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Mne osobne remene z "exotickych" zvierat nevadia. To, co je pre nas exotika, je v krajine povodu bezny zivocich, dokonca skodna. Aj u nas sa chovaju zvierata cisto len na kozusiny (liska, norok, cincila...), maso sa jest neda a skonci v kafilerke, ci ako hnojivo. Mam 2 remene z hada, zraloka a raja (rejnok) je na ceste
Balet Odesláno 16. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 A co teprve, Milisova oblíbená, veverka, to je největší svinstvo. Já nějak s řemenem z aligátora problém nemám. Nevidím rozdíl v tom, jestli se zvíře zabije a udělá se z něj kožený výrobek nebo se zvíře zabije a kromě kabelky se taky kus sní. V tomhle teda je dost drastický rozdíl. Pokud je kůže nebo kožešina jen vedlejší produkt z výroby jídla tak to je relativně OK (pokud to není zbytek z hostiny z Pandy malé). Ale pokud někdo vyrazí na lov krokodýlů nebo aligátorů jen proto, že za tím vidí materiál na ozdůbky, je to dle mého názoru špatné a nemělo by se to tolerovat, stejně tak je ujeté kvůli tomu dělat nějaké farmy. Na druhou stranu tohle nelze úplně rozlišit, protože se může stát, že se prostě krokodýli v určité oblasti přemnožili a je třeba regulovat jejich počet aby se zabránilo zásahu do ekosystému bla bla... V tom případě je to OK, přece se to nevyhodí.
911 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 V tomhle teda je dost drastický rozdíl. Pokud je kůže nebo kožešina jen vedlejší produkt z výroby jídla tak to je relativně OK (pokud to není zbytek z hostiny z Pandy malé). Ale pokud někdo vyrazí na lov krokodýlů nebo aligátorů jen proto, že za tím vidí materiál na ozdůbky, je to dle mého názoru špatné a nemělo by se to tolerovat, stejně tak je ujeté kvůli tomu dělat nějaké farmy. Na druhou stranu tohle nelze úplně rozlišit, protože se může stát, že se prostě krokodýli v určité oblasti přemnožili a je třeba regulovat jejich počet aby se zabránilo zásahu do ekosystému bla bla... V tom případě je to OK, přece se to nevyhodí. takze chvoat pro jidlo ano, pro kuzi ne? to je divny ne. takze kdybych choval kravu primarne pro kuzi a jako vedlejsi produkt mel maso, tak to je podle tebe spatne, ale opacne je to ok.
PhoeniX Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 takze chvoat pro jidlo ano, pro kuzi ne? to je divny ne. takze kdybych choval kravu primarne pro kuzi a jako vedlejsi produkt mel maso, tak to je podle tebe spatne, ale opacne je to ok. Tak nějak. Existuje poptávka. A vidím rozdíl v tom, jestli budu vybíjet volně žijící zvěř a narušovat tak rovnováhu v krajině NEBO budou farmy.
911 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 kdybych vedel ze je krokousu malo a jsou na vyhynuti nebo jim to zazina hrozit, tak s tim nemam problem. ale za dnesni situace je to stejny jako mit normalni kuzi. nevzal bych si treba kuzi z velryby pokud se neco takoveho dela. tam to mam podobne jako se slony. v africe prodavali uzasny, krasny, rukodelne mistrovksy zpracovany veci ze slonoviny, ale nekoupil jsem. pokud bych mel ujisteni, ze je to z klu, ktery byl setrne odebran(aby se zamezilo pytlakum) a slon dal zije tak ok, ale to se zrejme nedela
JJ Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Hm, řemen z veverčí kůže, to je zajímavý nápad. Nezkusíme to k nějaké limitce? ;-) Jinak já kožené řemínky preferuji před kovovými tahy a žádné výčitky stran krokodýlů, ještěrek apod. nemám. Jak už tu zaznělo, pochází to snad téměř výhradně ze speciálních chovů. Ono postavit výrobu a odbyt na tom, zda někdo něco zrovna uloví či neuloví ve volné přírodě není zrovna cesta ke stabilnímu businessu.
lolohh Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Hm, řemen z veverčí kůže, to je zajímavý nápad. Nezkusíme to k nějaké limitce? ;-) Musíš se zeptat Milise, ten na to má myslím patent.
simon Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Krokodýl, had ...se na farmách chovají především pro farmacii !! pak na maso, a v poslední řadě kůže..
Balet Odesláno 16. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) Krokodýl, had ...se na farmách chovají především pro farmacii !! pak na maso, a v poslední řadě kůže.. Aha, tak já myslel, že se to normálně loví a pak zbytek vyhodí... Hmm, asi moc koukám na televizi. EDIT: Nicméně nto nijak nemění můj postoj k diamantům. Co já vím, třeba na světě existuje důl, kde zaměstnance hýčkají, ale nikdy jsem o takovém neslyšel. Naštěstí vzhledem k mojí pozici nemusím takovéto dilema řešit. Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem Balet
cody Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) [quote name='Balet' date='16.1.2009 - 12:04' post='231697'Nejsem žádná zelená hlava, dokonce nosím i kožené bundy a boty, nejsem ani vegetarián a nebydlím v chýši z konopí... Nechci se te dotknout, ale pokud bych mel takhle uvazovat, z ceho je to co kupuju (zvirata?), kdo to vyrobil (chudaci deti?) tak myslim ze mam dve cesty. Prvni je ze skoncim v depresich na praskach, druha je ze skoncim jako ta zelena hlava v konopnej chysi. Tim nechci rict, ze by mi druhe reseni bylo proti mysli. Ale vzdy kdyz mam takovehle myslenky, pustim si film Cestu z mesta. A hned vim kam patrim. Je to smutny, ale bud realista. Nerikam bejt necitlivej buran, ja prirodu mam hrozne rad, ale svet nezmenis. Pytlaci zvere a tejrany deti budou furt. My lidi jsme proste uz takovi. Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem cody
farářskej Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 To ještě nic nevíte. Zajděte si na nějaký zahraniční panerai fórum a uvidíte, z čeho všeho se dají vyrobit řemeny na hodinky. Rejnoka jsem ještě zvládnul, velrybu jsem taky přežil - nalomenej jsem byl až u řemínku ze sloní kůže. Naprostej vrchol byl řemen z tuleního mláděte... to je taková ta krásná bílá kulička s velkejma očima, jak ji každej rok utloukají za polárním kruhem Kanaďani pálkama na baseball. Tímhle člověk musí žít, aby o sobě mohl tvrdit, že je Panerista...
Frantik Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Nekdo ubiji tuleni mladata, nekdo zere psy, nekdo lovi lisku na konich, nekdo beha pred bejkama v ulicich a v arenach, nekdo lovi velryby, nekdo kraby, nekdo papuchalky, nekdo rejnoky, nekdo kope diamanty, nekdo kaci stromy, nekdo tezi ropu..............proste kazdej dela neco.
JJ Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Naprostej vrchol byl řemen z tuleního mláděte... to je taková ta krásná bílá kulička s velkejma očima, jak ji každej rok utloukají za polárním kruhem Kanaďani pálkama na baseball. Nesmíš zase Greenpeace věřit tak úplně všechno... Když ho neutluče Kanaďan pálkou (mimochodem, to není moc efektivní a nepoužívá se to tak často), tak ho sežere lední medvěd, nebo chcípne hlady, zabije ho jiný tuleň apod. Krutého zacházení se zvířaty se nezastávám, ale taky se mi nelíbí ty představy o tom, jaká idylka by život těch kouzelných zvířátek byl, kdyby nebylo zlého člověka. Jak to říkal už před lety Rush Limbaugh: "podívejte se na zvířata: zabíjejí se, žerou se, dokonce se předtím ani neuvaří nebo neupečou a zbytky nechají jen tak válet bez užitku někde venku" (volná citace)
Frantik Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Nesmíš zase Greenpeace věřit tak úplně všechno... Když ho neutluče Kanaďan pálkou (mimochodem, to není moc efektivní a nepoužívá se to tak často), tak ho sežere lední medvěd, nebo chcípne hlady, zabije ho jiný tuleň apod. Krutého zacházení se zvířaty se nezastávám, ale taky se mi nelíbí ty představy o tom, jaká idylka by život těch kouzelných zvířátek byl, kdyby nebylo zlého člověka. Jak to říkal už před lety Rush Limbaugh: "podívejte se na zvířata: zabíjejí se, žerou se, dokonce se předtím ani neuvaří nebo neupečou a zbytky nechají jen tak válet bez užitku někde venku" (volná citace) Divoci psi v Africe jsou povazovani za nejkrutejsi lovce, protoze korist nekdy ani neusmrti a rovnou ji zacnou pojidat, zpravidla od brisnich partii!! To mi prijde krutejsi, nez flaknout maleho tulene pres hlavu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se