Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravicko kolegove,

hledal jsem, ale nenasel, tak se ptam. Me Tissoty se dost pravidelne predbihaji cca 30 vterin za den(bezna ETA 28xx), je to podle mne hodne a leze to na nervy. Nemam je ani rok a tak se ptam jestli jejich serizeni neautorizovanym hodinarem muze mit vliv na zaruku. Podotykam ze hodinar je kamarad meho otce a o jeho profesionalite nemam pochybnosti. Dale se ptam jak uspesne to vyladeni mam ocekavat. Prosim nepsat pripominky typu jestli chce presnost at pouzivam kvarc. Omegy mi delaji 1 sekundu denne a je to parada, nicmene s bych se spokojil kdyby to vyladil do 10s za den, jake jsou sance?

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno
Zdravicko kolegove,

hledal jsem, ale nenasel, tak se ptam. Me Tissoty se dost pravidelne predbihaji cca 30 vterin za den(bezna ETA 28xx), je to podle mne hodne a leze to na nervy. Nemam je ani rok a tak se ptam jestli jejich serizeni neautorizovanym hodinarem muze mit vliv na zaruku. Podotykam ze hodinar je kamarad meho otce a o jeho profesionalite nemam pochybnosti. Dale se ptam jak uspesne to vyladeni mam ocekavat. Prosim nepsat pripominky typu jestli chce presnost at pouzivam kvarc. Omegy mi delaji 1 sekundu denne a je to parada, nicmene s bych se spokojil kdyby to vyladil do 10s za den, jake jsou sance?

Mám Omexy de ville coaxial chronograf dělaji 2 sec denně nicméně v manuálu je udáváná tolerance 15 sec denně ještě v normě

Odesláno
Zdravicko kolegove,

tvý starosti bych chtěl mít, já mám běžně zpoždění denně min 15 min. :thumbsup_anim:

Odesláno
Zdravicko kolegove,

No pokud je tvoje přesvědčení o jeho profesionalitě správné, tak se mu to podaří a nikdo nepozná , že je měl otevřené.

A používej kvarcky :lol:

Odesláno
Zdravicko kolegove,

pokud je to kamoš tvýho otce a profík, no tak ti k tomu řekne svý a nemusíš se ptát tady ne?

Odesláno (upraveno)
pokud je to kamoš tvýho otce a profík, no tak ti k tomu řekne svý a nemusíš se ptát tady ne?

No von by rekl ze je to v norme :( No pokud to ma vliv na zaruku tak ja s tim teda pockam.

Odesláno
Když bude mít trpělivost,tak to vyladí přesněji.

souhlas. Moje eta dělá nyní + 0,5 až +1 s denně, při přepočtu na den při běžném používání během celého týdne. Seřízení proběhlo po cca roce od pořízení

Odesláno (upraveno)

mám etu 2824 v Archimede a dělá neseřízená týden po koupi méně než + 2s za den, takže to nech seřídit 30s je moc

Upraveno uživatelem gas
Odesláno

Na přesnost jsou ideální hodinky bez strojku, dvakrát denně ukáží na milisekundu přesný čas.

Odesláno
No von by rekl ze je to v norme :( No pokud to ma vliv na zaruku tak ja s tim teda pockam.

Jestli máš hodinky pro potěšení a tahle odchylka ti vadí, pak na nic nečekej a nech si je seřídit. A když ti ten známý hodinář bude tvrdit, že je to v normě, že to nepůjde, nebo že je to pracné, běž za jiným. Jak sám víš, jde to seřídit skoro na nulu.

Odesláno

Jasně , okamžitě nechat seřídit, pokud je to profik, tak jistě má klíč na dynko a nic nebude poznat při případné reklamaci. Nebo je pošli výrobci, uveď , že ti dělají 25-35 vteřin a ať ti je seřídí, budeš to mít grátis B)

Odesláno (upraveno)
Jasně , okamžitě nechat seřídit, pokud je to profik, tak jistě má klíč na dynko a nic nebude poznat při případné reklamaci. Nebo je pošli výrobci, uveď , že ti dělají 25-35 vteřin a ať ti je seřídí, budeš to mít grátis B)

Fakt? Tak to bych nevahal, ale takovou sluzbu bych u Tissotu necekal.... :oneeyed02:

Napisu a poreferuju.

Odesláno
Fakt? Tak to bych nevahal, ale takovou sluzbu bych u Tissotu necekal.... :oneeyed02:

Napisu a poreferuju.

Rozhodně bych to skusil, se slušností a drzostí dojdeš nejdál . . .

Odesláno
Me Tissoty se dost pravidelne predbihaji cca 30 vterin za den(bezna ETA 28xx),

Podívej se do technických údajů, jakou odchylku výrobce uvádí. Běžně to bývá méně než 30s/den. Pokud je to tak, hodinky nemají udávané vlastnosti a máš nárok na záruční opravu (zdarma ve firemním servisu).

• po 2 týdnech...
Odesláno

30 sec. za den je fakt. Dost. Nevím, jakou rezervu si Tissoty nechávají, ale tolik by to nemělo dělat. Obvykle se u těhle strojů udává tak -10 + 15 nebo tak nějak (záleží samozřejmě na výrobci hodinek).

Určitě bych nejdřív zkusil reklamovat.

Odesláno

Moja skúsenosť:

Mám Tissot Seastar 1000. Po roku mi išli dopredu denne + 15 s a to pravidelne. Potom som si ich doma otvoril

( prvé hodinky v živote ) a skrutkou nastavil na znak -. Ďalší týždeň mi šli dopredu + 5 s. To mi nestačilo a tak som im

znova ubral. Takto som ich mal otvorené asi 6x až som ich vycentroval na +1 s denne stým, že ak ich položím na noc

na korunku tak sa strata vynuluje takže teraz nemajú odchýlku takmer žiadnu.

Potom som skrutky na dýnku riadne dotiahol, a keďže pracujem vo fabrike,zavrel som ich do potrubia s priemyselnou vodou o tlaku 1,2 MPa ( 12 atm) a nechal ich tam 6 hod. Čudaj sa svete, netieklo do nich, a tak som si vykonal aj tlakovú skúšku.

Dobré sado macho,nie :thumbsup_anim:

Teraz sa chystám to isté na Monstery

Odesláno
Moja skúsenosť:

Mám Tissot Seastar 1000. Po roku mi išli dopredu denne + 15 s a to pravidelne. Potom som si ich doma otvoril

( prvé hodinky v živote ) a skrutkou nastavil na znak -. Ďalší týždeň mi šli dopredu + 5 s. To mi nestačilo a tak som im

znova ubral. Takto som ich mal otvorené asi 6x až som ich vycentroval na +1 s denne stým, že ak ich položím na noc

Potom som skrutky na dýnku riadne dotiahol, a keďže pracujem vo fabrike,zavrel som ich do potrubia s priemyselnou vodou o tlaku 1,2 MPa ( 12 atm) a nechal ich tam 6 hod. Čudaj sa svete, netieklo do nich, a tak som si vykonal aj tlakovú skúšku.

Tak to je brutální tlaková zkouška. Teď už vydrží všechno :D

Odesláno
Moja skúsenosť:

Už jen kladivem nárazuvzdornost . . . popřípadě u táboráku ohnivzdornost :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...