ggrand Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Ggrand - až se naučíš racionálně diskutovat na dané téma, tak ti možná i odpovím Není diskutovat o čem. Sám dělám ve firmě, kde se točí dost druhů výrobků a závodů po světě máme taky dost a výrobky cestují(typicky na výrobek dělají stejnou součástku 4 firmy), různě se míchají a výsledná kvalita prostě musí být a je.
JaRooN Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 A děláte řádově v milionech kusů? Jaké je procento reklamací? Nulu neberu, takovou kontrolu kvality nemá nikdo. Dělal jsem ve firmě, kde jsme z jednoho druhu výrobku dělali cca 5-7 miliónu ks - cca 120 druhů. Jen v jedné fabrice. Zmetkovost byla na úrovni cca 3% a byla tolerována.
Sergej Vasilijev Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 ...Ggrand - až se naučíš racionálně diskutovat na dané téma, tak ti možná i odpovím Jak si tak pročítám zpětně diskuze na toto téma, tak si myslím že by to bylo házení hrachu na zeď.
ggrand Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 A děláte řádově v milionech kusů? Jaké je procento reklamací? Nulu neberu, takovou kontrolu kvality nemá nikdo. Dělal jsem ve firmě, kde jsme z jednoho druhu výrobku dělali cca 5-7 miliónu ks - cca 120 druhů. Jen v jedné fabrice. Zmetkovost byla na úrovni cca 3% a byla tolerována.Ačkový dodavatel do automotive. Tak je ti snad jasné, v jakých úrovních zmetkovitosti se pohybujeme.
JaRooN Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Ačkový dodavatel do automotive. Tak je ti snad jasné, v jakých úrovních zmetkovitosti se pohybujeme.Není mi to jasné. Automotive neznám, úspěšně jsem tomu vyhnul. Jakože nemáte žádné reklamace?
villain83 Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Ačkový dodavatel do automotive. Tak je ti snad jasné, v jakých úrovních zmetkovitosti se pohybujeme.Ze do toho skacu, pardon. Psal si, ze tohle umej udelat na hodinkach za pade, to si mel na mysli ty darth tuny, nebo co konkretniho si mel za problem? Nejak si to ted nevybavuju...
Dantechno Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 (upraveno) Lol GGrand .. ackovy dodavatel automotive... Vsichni vime jak automotive funguje. EDIT: Ještě mi prosim upresni co znamena ackovy... Jako hodnoceni od koncernu? Upraveno 5. října 2016 uživatelem Dantechno
MíraMíra Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 (upraveno) Myslím, že je to jednoduchý.Seiko dělá hodinky.Hodinky je živí.Vyrobí a prodají jich mraky.Jasně, že jsou mezi nimi i zmetky, a nebude jich podle všeho asi úplně málo.Nicméně v Seiku umí počítat a prostě dobře ví, že se jim vyplatí to hrnout ve velkým a velokou rychlostí na úkor kvality a to do konkrétní, udržitelné míry.Tím spíš v nižších řadách. Jasně, mohli by zpomalit a dělat trochu míň kusů a dát si víc záležet, ale matematika je neúprosná a peníze jsou, jak se říká "až na prvním místě"Toť vše.Seiko, jako značka to ustojí, bez ztráty kytičky, co do obrazu značky v očích "běžného" uživatele a naserou tím maximálně pár chronomagorů, (v řeči čísel, zanedbatelný množství) jako jsme my a navíc i my si je nakonec koupíme, protože prostě máme Seiko rádi. Je to v pořádku ? Nevím.Líbí se mi takový přístup ? Rozhodně ne.Nicméně se obávám, že jinak to vlastně už v jejich případě v dnešním světě ani dělat nejde a těžko jim to vyčítat.Pouze můj názor, dle selského rozumu. Upraveno 5. října 2016 uživatelem MíraMíra
Dantechno Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Naopak bych rekl ze vzhledem k poctu vyrobenych hodinek bude to procento zmetku minimalni... Opiram se o stejne zdroje jako všichni ostatní, to jest osobni zkusenost a nebo zkusenosti ostatních na všech ruznych forech. Nic lepsiho totiz nikdo k dispozici nema.
Sergej Vasilijev Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 ...Jasně, mohli by zpomalit a dělat trochu míň kusů a dát si víc záležet, ale matematika je neúprosná a peníze jsou, jak se říká "až na prvním místě"............ Líbí se mi takový přístup ? Rozhodně ne. úsměvné................. Znáš nějakou firmu která to dělá jinak?
MíraMíra Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Naopak bych rekl ze vzhledem k poctu vyrobenych hodinek bude to procento zmetku minimalni... Opiram se o stejne zdroje jako všichni ostatní, to jest osobni zkusenost a nebo zkusenosti ostatních na všech ruznych forech. Nic lepsiho totiz nikdo k dispozici nema.I já to beru dle osobní zkušenosti a myslím, že je to o úhlu pohledu.V tom množství, co Seiko pošle do světa, je to asi procentuálně minimum, ale zároveň ze stejných důvodů to možná bude víc kusů, než kompletní prodeje nějaké menší hodinářské značky.Proto píšu, že se mi to sice nelíbí, ale že to asi ani jinak nejde.
Dantechno Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 MiraMira: mensi hodinarske znacky... Myslis treba neco jako ELTON
JaRooN Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 (upraveno) Je sranda si představit, že Seiko vyrobí víc zmetků, než Elton všech hodinek A ještě větší sranda si je představit, že Elton má určitě statisticky větší procento zmetků, než Seiko Edit: u svého odvážného teoretického tvrzení vycházím z informací o výskytu zmetků na zdejším fóru Upraveno 5. října 2016 uživatelem JaRooN
People Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 a ako sa k tomu vlastne stavia seiko? Ked si teda kupim seika u oficialneho autorizovaneho dealera so zarukou a zistim nepresnost, tak ako dopada reklamacia?
MíraMíra Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 (upraveno) úsměvné................. Znáš nějakou firmu která to dělá jinak?Jestli jsi to četl celý, tak bych řekl, že z toho celkem jasně vyplývá, že Seiko chápu a že rozumím tomu, co je k tomu vede a těžko jim to vyčítat.Ovšem mně, jakožto zákazníkovi, by se samozřejmě víc zamlouvalo, kdyby vydělali o něco míň a já dostal bezchybný produkt.Což nemění nic na věci, že to bohužel není reálné a když se budu opakovat, tak to chápu.Co, ale už tolik nechápu je tvůj příspěvek a jeho přínos.A mimochodem existují i společnosti, co dávají přednost kvalitě před kvantitou a vyloženě na tom zakládají svou image. Nemají však zdaleka takové objemy výroby, jako Seiko.Škoda, že jich není tolik.To už je, ale jiná debata. Upraveno 5. října 2016 uživatelem MíraMíra
mAra_ Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 No, já tedy dělám taky v Automotive, a jen abych klukům tady nastínil co to znamená : cca 20mio kusů ročně, tolerovane procento zmetku 0.5 - 3% záleží na projektu. Reklamace z automobilky cca 1-2 za rok. Rekord jsme měli 700 dní bez reklamace. A druhý rekord je 9x za rok :-) Tak asi tak.
MíraMíra Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 MiraMira: mensi hodinarske znacky... Myslis treba neco jako ELTON Jo tak Elton, to bude asi kategorie sama o sobě.
Wanderer Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 (upraveno) Pánové, nechtěl jsem tady před tím skuhrat, ale když je tu to vlákno... Koupil jsem ženě Seika 5, jsou tu mnohde doporučovány jako vhodné mechanické hodinky pro začátečníka. Má je tři a půl roku. Žena jim dala sice dost zabrat, nosí je stále při jakékoli činnosti, ale zase žádné vyjímečné zatížení. Indexy měly v pořádku, byly hezké, ale už byly třikrát v opravě. Po roce se začaly trochu rozcházet, dodnes se nedají pořádně seřídit, dvakrát jim upadl rotor, jednou myslím problém se setrvačkou, už si přesně nepamatuju. Na to, jak jsou tu Seika vychvalované tak žádná sláva. Myslel jsem, že budou mít větší životnost (aspoň 10 let), ale jak to sleduju, tak už bych se měl ohlížet po jiných. A sakra si rozmyslím jestli Seika vůbec ještě koupím. Prostě zklamání. V podstatě mám už pro ni stabilně připravené náhradní hodinky, až budou Seika zase v opravě. Mám ještě vintážní chrona, ale tam je to něco jiného. Upraveno 5. října 2016 uživatelem Wanderer
JaRooN Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 ... tolerovane procento zmetku 0.5 - 3% záleží na projektu...Takže v podstatě normální procento jako všude jinde. Zažil jsem tuto toleranční mez už vícekrát mimo automotive. Psal jsem, že u nás to byly také 3%, načež mi Ggrand oponoval, že v automotive je to jinak. Tak teď nevím, jsem blbý, nebo mi jen něco nedochází?U mě je to z cca 100ks Seiko, co jsem měl v ruce, 2ks zmetků. Pokud toto platí jako statistický vzorek, Tak to jsou 2% a je to v podstatě v toleranci, o které se bavíme v jakémkoliv jiném odvětví. Ale je mi jasné, že je to je jen moje ničím nepodložená domněnka, realitu asi nikdo z nás nemá šanci zjistit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se