Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V tomto případě bych mu nic nevyčítal. Byla to moje chyba. Hodinky mi přišly, dal jsem je na ruku, nesedly mi, tak jsem je nezkoumal, hodil jsem je zpátky do bublinek a přemýšlel, co s nimi dál. On se mi ozval - jako reakci na diskuzi, kde jsem psal, že mi monstra nesedly, že by je vzal. Nechtěl ani fotky, tak jsem je jen zalepil a poslal. Byl jsem tehdy ještě blbý, dnes si dávám větší pozor, co dávám v rámci fóra z ruky.

Nastal problém, okamžitě jsem mu napsal, ať hodinky vrátí, počkal jsem, až dorazí zpátky, navýšil jsem sumu o jeho poštovné a vrátil peníze zpět.

Jen mě udivuje, že i po tak dlouhém čase je schopen vytáhnout detailní fotky a že vůbec vydržel tak dlouhý čas čekat, až nastane vhodný čas, kdy to použít a kopnout si do člověka. Holt, každý jsme nějaký...

Ggrand:  ted jsem si uvedomil... Tady popotahujes Jaroona za ten obchod s monstery viz. vyse. Sam jsi prodaval Darth Tuny kde, jak tvrdis, byly vady - Spatne oramovani indexu, spatne vystrizena rucka.  Ale v tvem prodejnim inzeratu to nikde nevidim...    Abych rekl pravdu, nevsiml jsem si toho tehdy a chybu rucky tam nemuzu najit ani ted pod svetlem. Jen me zarazilo ze jsi na to tedy v inzeratu zajemce neupozornil. Toliko asi k vypovedni hodnote.

Žeby - kdo jsi bez viny, tak hoď kamenem. Taky se mi pár prodejů vrátilo - něco, čeho jsem si nevšiml - vždy jsem ihned obchod zrušil a vrátil peníze, jen mi to nikdo nikdy nepřipomněl. Bylo to jen férové ukončení obchodu - moje chyba - sorry a refundace. Nechápu, proč to pitvat dál - ani Lendl netrefil každý míček.

Odesláno

Ggrand:  ted jsem si uvedomil... Tady popotahujes Jaroona za ten obchod s monstery viz. vyse. Sam jsi prodaval Darth Tuny kde, jak tvrdis, byly vady - Spatne oramovani indexu, spatne vystrizena rucka.  Ale v tvem prodejnim inzeratu to nikde nevidim...    Abych rekl pravdu, nevsiml jsem si toho tehdy a chybu rucky tam nemuzu najit ani ted pod svetlem. Jen me zarazilo ze jsi na to tedy v inzeratu zajemce neupozornil. Toliko asi k vypovedni hodnote.

Původně jsem nechtěl reagovat, ta věc se mne nijak netýká. Ale když už tady všichni tak kolektivně kopete do ggranda... Já myslím, že Jirka tady nikoho nepopotahuje za obchodj jako takový a nikde jsem ani nevyčetl, že by Jaroona nějak osočil z toho, že se potom špatně zachoval. Pouze reagoval na jeho tvrzení, že ze 100ks Seiko, co mu prošlo rukama, byl problém pouze u dvou kusů tím, že sem hodil fotky něčeho, co Jaroon "přehlédl", aby dokázal, že každý máme na kvalitu zpracování a chyby různá měřítka. Možná u někoho s většími nároky by z těch 100ks prošlo jen 50. Ale to jsou pouze moje spekulace, stejně jako si myslím, že tím nechtěl vědomě nikoho poškodit a jen hmatatelně dokladoval svoje tvrzení. Já Jirku znám osobně a vím, co je to za člověka a taky vím, že jako strojař má na kvalitu výrobků velmi vysoké nároky.

A k té výpovědní hodnotě, jak na konci zmiňuješ, pokud chceš srovnávat prodej Darth Tuna a těch Monster, tak trochu mícháš jabka s hruškama. Pokud na Darth Tunách byly nějaké kosmetické vady z výroby takového rázu, že sis jich ani nevšiml a nikdo Tě na ně neupozornil, možná to bylo tím, že v takovém případě majitel těžko může zjednat nápravu, tak to neřeší. Je pravda, že upozornit Tě na to mohl, ale mně osobně se nikdy nestalo, že by mne na takovou věc někdo upozornil vyjma do očí bijících věcí. Ale v případě utopených hodinek s neorigo korunkou a spoustou dalších by to asi bylo na místě, nemyslíš? Tím nechci nijak ggranda obhajovat nebo kopat pro změnu do Jaroona. Ale zase se na druhou stranu nemůže divit, že pokud tvrdí něco o kvalitě hodinek a někdo dokáže, jak má vysoko nastavenou laťku vnímání kvality, i když způsobem, který se nemusí každému líbit, logicky si každý udělá svůj závěr.

Ale jak jsem řekl, je to můj názor jako třetí strany a rozhodně nikoho neodsuzuji ani nevynáším do nebes, jestli to tak vyznělo.

Odesláno

Mě ne , mě to je jedno, hlavně já ty Darth Tuny prodal onehdy Jirkovi aniz bych si nejakych vad z vyroby vsimnul..  Ted je mam po roce oklikou zpatky a jak pisu, indexu jsem si vsimnul az na jeho upozorneni a problém u rucky proste nevidim.  Takze klidne by mohl Ggrand kopnout do prdele me. Jen me zaujalo jak hned vytahl ten prodej a omlatil to tady kolegovi o hlavu :)   Dle tvého je to srovnani dvou prodeju michani hrusek a jablek, mozna jo.. mozna ne. Pro me i když to byl ze strany Jaroona prodej na hovno, tak se toho zhostil ferove, vratil peníze + postovne. Osobne bych to mel za uzavrene a uz bych se v tom nerejpal. Ale každý jsme jiny...  Jinak ja jsem total v klidu. Seika mam furt rad, i když kvalita není top. :)

Odesláno

Já ty fotky teď viděl poprvé. Je zvláštní si uchovávat fotky a čekat, až se naskytne vhodná příležitost, a pak je vytáhnout na světlo a kopnout si. 

Měl jsem tady na fóru ještě jeden problematický prodej, když jsem prodal jedny potápky a klukovi potom, co mu padly na zem, upadla ručka. Při otevření hodinek hodinářem se ukázalo, že je i problém se strojkem. Sehnal jsem mu náhradní strojek (zadarmo) a poslal mu ho, i když jsem nemusel. Nikdy jsem tady o tom nečetl a věřím, že ani číst nebudu...

Odesláno (upraveno)

Původně jsem nechtěl reagovat, ta věc se mne nijak netýká. Ale když už tady všichni tak kolektivně kopete do ggranda... Já myslím, že Jirka tady nikoho ...

:D

A kdyz jsem rikal, ze Seiko je smejd, to bylo pak nablito nesmyslu od chytraku...

Každý kope jak umí, ale měl by umět karle každý sám za sebe ;)

Upraveno uživatelem Sergej Vasilijev
Odesláno

Já bych zkusil diskusi vrátit někam na začátek...
Myslím, že až tak velký hnidopich nejsem. Dokonce, když najdu v restauraci vlas v jídle, nepožaduji, aby restaurace byla okamžitě uzavřena a kuchař veřejně sťat, takže na hodinkách si většinou nějakého ?problému? všimnu až tehdy, když se začne probírat tady (kde taky jinde). No, a když zjistím závadu i na těch svých, tak mi to samozřejmě začne vadit, i když předtím jsem žil v bláhové nevědomosti... Dříve byla vina za zmetky na zmaštěných zaměstnancích, dnes na vymaštěných robotech. Seiko je masovka a jako taková přistupuje ke svým konzumentům. V místní pražírně kávy mi připadá normální, když se mne prodávající zeptá jak mi chutnala káva upražená posledně, ale pokud by se mne na totéž zeptala s úsměvem obsluha v supermarketu, asi bych se i opotil.... Individuální zákazník je v naprosté většině již minulostí. Když srovnávám vintážní modely a jejich pozdější remake, pak se nestačím divit, jak je za současné technologie vůbec možné, že Seiko dříve mělo ty hodinky daleko méně odfláklejší než jsou dnes. I z těchto důvodů mám ty vintážky raději. Odpověď podle mne je, že se primárně změnil spotřebitel, i když samozřejmě pod vlivem masírky výrobců. Myslet si, že si s vyšší cenou připlácím za kvalitu, je taková spotřebitelská iluze. A o iluzi při prodeji jde o víc než o cenu. Před x lety si člověk ?trvanlivé? zboží kupoval pro to, aby opravdu vydrželo co nejdéle, nejlépe do konce jeho života. A výroba byla takhle nastavena (a zákonem bylo i často předepsáno, jak dlouho musí výrobce vyrábět náhradní díly na výrobek po skončení jeho výroby). V současné době jde o to, aby zboží vydrželo jen do nejbližšího omrzení a cílem reklamy je, aby se původní výrobek omrzel co nejdříve. Z tohoto pohledu je chronomag sbírka podivínů, na které se běžný konzument musí dívat s poklepáním na čelo. Proč podle něj řešit lumi na indexech a špatně vycentrovanou lunetu u hodinek, které už stejně nejsou ?in?? A kolik zákazníků to vůbec zaregistruje? Celosvětově to bude možná procento či spíše promile, a to ještě stejných kverulantů jako tady. Když si vezmu např. notoricky profáklá monstra, tak jsou tak ?notoricky? známá, že jsem je, s výjimkou srazu, nikde ještě na nikom neviděl. Ostatní kupující to neřeší anebo začnou řešit až je někdo upozorní, že by to mělo být jinak apod... A když to neřeší zákazníci, proč by to měla řešit firma, a tak zbytečně dávat větší finance např. na kvalitnější a propracovanější kontrolu? Když už si někdo bude stěžovat, omluví se a třeba jako omluvu k vyměněnému zboží přihodí nějaký ten dárek, takže stěžovatel bude spokojený a firma taky, protože zákazník ji neopustil a reklamace ho na moc nepřišla. To, co by řemeslníkům neprošlo před 50 lety, je dnes považováno za normu....Není to přístup, který by člověk snad chtěl obhajovat nebo ho nějak těšil, ale bohužel ? doba je taková. Za pár let třeba budeme vzpomínat na časy, kdy Seiko dělalo ?jen? nelícující lunety či křivé indexy. A ta ?individualizace? možná bude spočívat v tom, že k jednomu kusu budeme dostávat druhý zdarma, aby si to člověk mohl poskládat doma dle své libosti.

Odesláno

Trochu se vrátím k původní debatě :-) Podle mně je velice zajímavá informace, kterou uvedl Chumpus (viz citace níže), o výši procenta reklamací. Díky za ní, Chumpusi!

Aniž bych s uvedeným číslem chtěl jakkoli polemizovat, je mi jasné, že někoho napadne (a je to pochopitelné) otázka - zda procenta reklamací skutečně mohou odpovídat procentu zmetkovosti (protože není zřejmě, v jaké fázi procesu se ta reklamace řeší (tedy na jaké úrovni - koncák x prodejce, nebo prodejce x VO, nebo subdodavatel  x Seiko) a tedy, zda jsou všechny "zmetky" skutečně reklamovány).  

Tak či tak, předpokládám, že to číslo si asi nikdo z prstu nevycucal a určitou vypovídací hodnotu mít bude. Zajímavé by samozřejmě bylo ho srovnat s podobným údajem u jiných relevantních výrobců. 

Pokud si to správně pamatuji, tak reklamace se u Seika pohybují kolem půl procenta, což je prý nejnižší nebo jedno z nejnižších čísel v hodinařině.

Odesláno

Já vidím právě problém v samotném "půl procenta". Protože mi to absolutně nic neřekne.

1) Ono totiž půl procenta může být takové číslo (absolutní hodnota), že spousta menších hodinářů nemusí mít ani tak velké série.

2) Je to číslo uznaných reklamací či kolik se toho reklamovalo celkově?

3) Co se v těch reklamacích rešilo. Je to spíš o poruchovosti nebo o špatné kompletaci výrobku?

Další věc je, že často u dražších výrobků si lidé pohlídají, aby bylo vše v pořadku i po stránce vzhledové.

Například když si půjde člověk koupit Dacii, tak nebude až tak řešit povrzávající plast a nějaké nepřesnosti/nedodělky, důležitá je funkčnost a přeprava z bodu A do bodu B. Když si půjdete koupit Bentley, tak asi očekáváte kvalitu v každém ohledu. Se Seikem to vidím podobně a spíš bych ho přirovnal k Dacii.

Můžeme se dohadovat o tom, jestli je to tak správně nebo ne, ale tady jsme jen málá a úzká sorta chronomagorů, kteří jsou v tomhle jiní, než zbytek zákazníků Seika.

Odesláno (upraveno)

.....

Například když si půjde člověk koupit Dacii, tak nebude až tak řešit povrzávající plast a nějaké nepřesnosti/nedodělky, důležitá je funkčnost a přeprava z bodu A do bodu B. Když si půjdete koupit Bentley, tak asi očekáváte kvalitu v každém ohledu. Se Seikem to vidím podobně a spíš bych ho přirovnal k Dacii...

To, myslím záleží na tom, zda si Dacii kupuje ten, kdo si může dovolit koupit Bentley. Ten, kdo si nemůže Bentley koupit, protože má pouze na Dacii, bude řešit ty samé problémy jako kupující Bentleye, tzn. chce aby vše bylo tip top, plasty nepovrzávaly a nedodělky nebyly.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Každý kope jak umí, ale měl by umět karle každý sám za sebe ;)

No, smajlíky Ti jdou hezky a ještě zkusit napsat jméno s velkým písmenem na začátku a přínos Tvého příspěvku bude jistě na jiné úrovni. Jak psal Dan nahoře, který mne pochopil tak, jak jsem to myslel, nemá cenu se v tom dál vrtat, každý má jiný úhel pohledu a jinou pravdu. Až sem ggrand nakoukne, určitě bude kopat sám za sebe. :D

Odesláno (upraveno)

V prodejních inzerátech teď bude vedle osvědčených hlášek další " na hodinkách není nic co bije do očí"

Teď abych se bál něco prodat. Je jasné,že na ty naše hodinky koukáme každý trochu jinak.

Jo a Seika co jsem měl (cca 10-15ks) byla OK a nebo jsem už totalní slepejš.

Upraveno uživatelem vraby
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

No, smajlíky Ti jdou hezky a ještě zkusit napsat jméno s velkým písmenem na začátku a přínos Tvého příspěvku bude jistě na jiné úrovni. Jak psal Dan nahoře, který mne pochopil tak, jak jsem to myslel, nemá cenu se v tom dál vrtat, každý má jiný úhel pohledu a jinou pravdu. Až sem ggrand nakoukne, určitě bude kopat sám za sebe. :D

karel hb

které k myslíš?

edit:

Máš pravdu bije to do očí, ale nechtěl jsem ti komolit jméno pod avatarem  ;)

Upraveno uživatelem Sergej Vasilijev
Odesláno

Prosím tě, každé hodinky které se chystal koupit byly ty ideální a ty pravé. Na každé ale ma vzápětí spoustu připomínek a vad. Má to tak nastavené. A je to jeho boj. Já mam z jeho příspěvků negativní pocit a takový chronozivot bych žít nechtěl Ja hledám na hodinkách to hezké...

To je kec, nikdy jsem neříkal o žádných hodinkám, že jsou to ty pravé. To si pleteš osobu. Vím totiž, že nic takového neexistuje.

Tak neuvádím vady typu, že je člověk musí hledat(stejně tak každý škrábaneček, když jsou hodinky nošené) a normální člověk neřeší, hlavně u Seika, kde to už je ve fázi feature not fail.

To oč tu šlo s Jaroonem není nic jiného, než to, že lidi mají asi problém pochopit psaný text nebo spíš pochopit ani nechtějí. Takže pro velký úspěch ještě jednou - nejde o to, jak se zachoval, ale co poslal a bylo v jeho očích OK kus, který je hodný dalšího prodeje. Pravda, nechtěl jsem fotky, protože jsem nekupoval nenošené hodinky, leštěnky ani nic extra drahého, ale nečekal jsem, co dokáže vážený člen s více jak 100ks hodinkovou historii poslat jako ok hodinky. To jsem si prostě musel vyfotit pro vnoučata. Ještě jednou, nešlo o nic jiného než ukázat, že práh ok/nok má Jaaron zřejmě jinde než 99% populace, tudíž váha jeho příspěvku v tomto tématu je rázem někde na bodu absolutní nuly, řekl bych :D

Jo a pro vyjasnění, jsem socka, co má na Dacii, ale kupuje Bentley, proto tak čumím na každý detail - o tom přece hodinky jsou.

Odesláno

Souhlasím s ggrand že hodně lidí nepochopilo co chce říci svím textem ... Nebylo to o kopání ale naopak k tématu ... Za další sám jsem prodavači v koscomu řekl,že bych takové prkotiny neřešil u věcí co beru jako spotřební věc ale to u mě jako samozvaného chronomagora hodinky bohužel nejsou ...chci si je fotit a každý den se na ně dívat a kochat .... A o tom tahle vášeň a forum přeci je ne!

Odesláno

karel hb

které k myslíš?

edit:

Máš pravdu bije to do očí, ale nechtěl jsem ti komolit jméno pod avatarem  ;)

Není důvod nic komolit v avataru. Pro vysvětlení, nick "karel hb" znamená "karel havlíčkův brod" a malá písmena jsou v něm záměrně, protože se jedná o nick. Takže pokud mne někdo osloví přes nick jako třeba pro "karel hb", je to v pořádku. Ale pokud někoho ve větě oslovíme pouze jménem, bývá zvykem, že použijeme velké písmeno. Tvoje citace "Každý kope jak umí, ale měl by umět karle každý sám za sebe ;), tak snad si tam to malé "k" najdeš sám.

Odesláno

...co dokáže vážený člen s více jak 100ks hodinkovou historii poslat jako ok hodinky

Ty vole, tehdy, kdy jsem ti to prodal, jsem měl za sebou pár hodinek - většinou staré mrdky typu 7002 a 6309. Toto byly moje první Monstra a ano, udělal jsem chybu. Omlouvám se ti už popáté. Stačí to? Nebo kolikrát se mám omluvit, abys dokázal odpustit cizí lidské selhání?

Jdi už konečně do řiti!

Odesláno

.... Ale pokud někoho ve větě oslovíme pouze jménem, bývá zvykem, že použijeme velké písmeno. Tvoje citace "Každý kope jak umí, ale měl by umět karle každý sám za sebe ;), tak snad si tam to malé "k" najdeš sám.

Každý kope jak umí, ale měl by umět  karle hb   každý sám za sebe.

Tak už to pnutí povolilo? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...