Xenomorfus Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 ........ Mně když doma pípnou celou hodinu Rangemany i Risemany, je tam zřetekně slyšet rozdíl - a to jsou z noci synchronizované, večer je to určitě tak do půl sekundy vzájemné odchylky. Ano, taky to sleduji, ze Gulfman vs. Gulfmaster se maji ke konci dne tendenci trosku "rozhazet" ale u nich to teda neni pul sekundy, spise mene. A co se pipnuti tyce, tak to maji stejne rozdilne, Gulfmany pipnou tak, ze je jakoby "cela" a pipnou, kdezto Gulfmastery zacnou pipat uz s nulou. Takze ac je cas naprosto presne synchronizovan a oboje hodinky jdou na sekundu stejne, akusticky pipnuti zni jako ze jdou ruzne.Jak to po sobe ctu, tak nevim, zda to je jasne, ale lepe to vyjadrit neumim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Ano, taky to sleduji, ze Gulfman vs. Gulfmaster se maji ke konci dne tendenci trosku "rozhazet" ale u nich to teda neni pul sekundy, spise mene. A co se pipnuti tyce, tak to maji stejne rozdilne, Gulfmany pipnou tak, ze je jakoby "cela" a pipnou, kdezto Gulfmastery zacnou pipat uz s nulou. Takze ac je cas naprosto presne synchronizovan a oboje hodinky jdou na sekundu stejne, akusticky pipnuti zni jako ze jdou ruzne.Jak to po sobe ctu, tak nevim, zda to je jasne, ale lepe to vyjadrit neumim... Je to jasné a vyjádřil jsi to dobře, mám to také tak podobně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Citizen Aquamount Promaster s kalibrem JP3020 45dní a +16s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Jinak rondy nekomentuji a považuji to za náhodu nehodnou pravidla.Člověče, tobě musela někdy nějaká ta Ronda utopit minimálně kočku. Jinak si to neumím vysvětlit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Člověče, tobě musela někdy nějaká ta Ronda utopit minimálně kočku. Jinak si to neumím vysvětlit.. Kup si něco s Rondou, nech rozebírat hodinky s WR 100 6x ročně kvůli kompletní výměně kalibru a budeš mluvit jinak. Pak si kup jiné hodinky s Rondou, zopakuj si nedobrovolně totéž atd atd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlcak46 Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Bushman:Žádný zázrak to sice není,ale jdou do plusu a to mě uklidňuje.V opačném případě bych to netestoval a synchronizace by byla stále zapnutá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siki Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Casio W800h, za dva měsíce vteřina do mínusu. Hodinky nošeny 24/7. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2017 Casio W800h, za dva měsíce vteřina do mínusu. Hodinky nošeny 24/7.Moc hezký výsledek, vzhledem k tomu, že tovární tolerance je u tohoto kalibru +-30 sec/měsíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radorado Odesláno 1. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2017 Seiko sna 414, Caliber 7T62 zatial iba kratku dobu od 8. ledna do dnes 0sec. nosim denne cca 10 hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 28. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2017 O půlnoci ze soboty na neděli jsem nemohl usnout a jelikož se zrovna posouval čas, přeřídil jsem všechny svoje kvarcky a rozhodl se, že je zkusím do příští změny času neseřizovat a zjistím, jak na tom jsou s přesností. Soutěže se účastní tyto kousky (zleva): Casio LW-100H s modulem 1665 koupené asi v roce 1997 nebo 1998, nosil jsem je asi 5 let, potom nejméně 10let ležely v šuplíku, asi před dvěma lety jsem nechal měnit baterku, tak snad ještě do příští změny času vydrží.Casio A158W s modulem 593Casio W-59 s modulem 590 koupené v roce 2014 a používané pouze občas v těch nejdrsnějších podmínkách, jinak odpočívají.Casio B640W s modulem 3294Bulova 96B230 se strojkem UHF 262kHz, které se od ledna do změny času předběhly o jednu sekundu, což prostým vynásobením vychází na 6s/rok. Chtěl jsem do experimentu zařadit i sedmimelodiovky Montana, ale týden před začátkem měření se v nich vybila baterka a zatím jsem ji nevyměnil. Až budou mít novou baterku, tak se připojí a odchylku ostatních hodinek jistě rychle doženou. Časovým etalonem, podle kterého jsem seřizoval a ke kterému budu vztahovat naměřené odchylky (okometrickým srovnáním časů na displejích) je mobilní telefon Siemens C75 s kalibrem Made in Germany rok výroby 2006, který mi loni laskavě věnoval člen rubus32. Časovou základnu udává síť T-Mobile. Doufám, že do příští změny času všechny hodinky vydrží v mém vlastnictví a s živýma baterkama Startovní foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 28. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2017 a já ti cca naznačím můj odhad v sec měsíčně, pak si to můžeme porovnat: LW 100 + 3secA158W + 5secW59 +4 secB640W + 5 secBulowy - + 1 sec, do 29/10/2017 max + 7 sec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 (upraveno) SBGV 019 Kalibr 9F82, výrobcem udávaná odchylka +/- 5 spy (LE s větší přesností), naměřeno +3/4s SBGV 007, 9F82, +/- 10 spy (standardní 9F82), naměřeno -1 1/2s SBDN 013, V147, +/- 15 spm, naměřeno +9s (bacha, tady je to spM) SLT 081, 8F56, +/- 20 spy, naměřeno +35s...Update mezi posledními dvěma změnami času, moc toho ale nebude: SBGV 007 byly v servisu, Certiny opět omylem vyhacknuty, se SLT081 si hrál kluk. SBGV019: +2s (takže s odřenýma ušima)SBDN013: +8s A nově: The Citizen CTQ57-0934Kalibr A 660, +/- 5spy: 0s. Fakt. Prostě nula. Prostě klika. Upraveno 3. dubna 2017 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 Slušné hodnoty! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siki Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Ahoj,tak po 4 měsících vteřina do plusu,poslední měsíc hodinky leží. Casio w800h Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Kup si něco s Rondou, nech rozebírat hodinky s WR 100 6x ročně kvůli kompletní výměně kalibru a budeš mluvit jinak. Pak si kup jiné hodinky s Rondou, zopakuj si nedobrovolně totéž atd atd... Já měl teď doma mechanické hodinky s Rondou a ten strojek šlape neuvěřitelně, kam se hrabe řada velevážených kalibrů. Holt ne vždyt se něco vyvede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Marine Chronometer na ruce -0,03s/den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Já měl teď doma mechanické hodinky s Rondou a ten strojek šlape neuvěřitelně, kam se hrabe řada velevážených kalibrů. Holt ne vždyt se něco vyvede.Nebyla ovšem řeč o mechanických rondách, ale povětšinou o jednokamenových quartzech swiss parts, občas i swiss made. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Já vím, měl jsem namysli, že ne vše holt povede, Microsoft měl taky skvělý hardwarový výrobky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Já vím, měl jsem namysli, že ne vše holt povede, Microsoft měl taky skvělý hardwarový výrobky JJ, rozumíme si Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 26. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2017 ...přeřídil jsem všechny svoje kvarcky a rozhodl se, že je zkusím do příští změny času neseřizovat a zjistím, jak na tom jsou s přesností... a já ti cca naznačím můj odhad v sec měsíčně, pak si to můžeme porovnat: LW 100 + 3secA158W + 5secW59 +4 secB640W + 5 secBulowy - + 1 sec, do 29/10/2017 max + 7 sec Čas plyne jako voda a jsou tady průběžné výsledky měření přesnosti. Frostie je může konfrontovat se svým odhadem. Casio LW-100H s modulem 1665 se za měsíc předběhly o cca 3,5sCasio A158W s modulem 593 se za měsíc předběhly o cca 3sCasio W-59 s modulem 590 se za měsíc předběhly o cca 7sCasio B640W s modulem 3294 se za měsíc zpozdily o cca -9,5sBulova 96B230 se strojkem UHF 262kHz se za měsíc předběhly o cca 0,5s Vyskytly se mi doma ještě nějaké další digitálky a na jedny stále čekám. Jakmile se dokopu k tomu, abych šel koupit příslušné baterky, zařadím je do procesu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se