Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 129
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jaksi to ve mě vždy bylo. Z mé rodiny nikomu na hodinkách absolutně nezáleželo. A já už jako malý, předškolní smrad zevloval u každého hodinářství, půjčoval si hodinky od návštěv a na tom co mám na ruce si pyšně zakládal. Prostě mě to přitahovalo a dodnes nevím proč. A ač už stár a sláb, zůstalo mi to :)

Odesláno

Máj 2006-mam birmovku,hladam na nete darček,bum,hodinky.Vtedy som si bohužial vybral len no name quartz.

Oktober 2006:Krstny ma 60,idu sa kupovať hodinky,už začinam odlišovať quartz od mechaniky,ale ešte stale som imunny.

November 2006:na sezname pišem do vyhladavača istu Br.... značku,bum,Chronomag !!!! už začinam odlišovať automaty od manualneho naťahu,ale stale uvažujem racionalne z pohladu konzumne žijuceho človeka,ktory chce quartz

August 2007:mesiac pred 17. narodeninami je zraz Chronomagu,ked ošahavam Milošove Royal Oaky,mizne vo mne aj to 0,1 % racionalneho uvažovania :)

September 2007:na 17 som si urobil radosť a už by som nevzal quartz (tak,ok,možno T-touch,alebo Omega X-33)

Trošku dlhšie,ale musel som to raz napisať ;)

Odesláno
Vybiram si takhle jednou po netu quartzky, a najednou Chronomag! :rolleyes:

u mě to bylo stejné tedy: ...Vybiram si takhle jednou po netu quartzky, a najednou Chronomag... tenkrát jsem ještě něveřil to co psali zkušenější, že je to návyk !!!

Odesláno (upraveno)
u mě to bylo stejné tedy: ...Vybiram si takhle jednou po netu quartzky, a najednou Chronomag... tenkrát jsem ještě něveřil to co psali zkušenější, že je to návyk !!!

No nápodobně. Já ale ten (zatracenej :thumbsup_anim:) Chronomag našel až po objednávce kvarcek od Junkerse.

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno

Ani mě neuchvátily hodinky jinak, než při pročítání tohoto fóra ... B)

Zamýšlel jsem si koupit nový hodinky, který by byly pěkný a hlavně už to byly automaty, tak jsem se jal pročíst nějaký rady a najednou jsem věděl, že hodinky jsou to pravý, co mě bere ... :smile_anim:

Odesláno

U mne to byl můj děda, který si za totality nechal dovést automatické Orienty a já jako malý kluk jsem obdivoval tu technologii, že se nemusí nikdy natahovat :-) A taky mne fascinovaly luminiscenční ručičky :-) No a od té doby se to se mnou táhne s určitými přestávkami dodnes. Dnes je to o to lepší, že si již některé hodinky můžu dovolit. Jako kluk a student jsem si musel vystačit s málem. Když si vzpomenu, že jsem své Prim Sport II vyměnil za plastové digitálky Q&Q....:-(

A musím přiznat, že s objevem tohoto fora to nabralo na intenzitě:-) Naštěstí je moje manželka hodinkami postižená stejně jako já. Minulý týden jsme si spolu koupili jedny Rakety a jedny Vostoky :-)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ještě za komunistů jsem se na jaře vrátil z vojny, na podzim letěl do světa (v té době jsem byl u ČSA) a koupil si svá první Seika. A tím to začalo!:) Na svou dobu úžasné hodinky, ony jsou pěkné i teď.

post-147-1199121396.jpg

Odesláno

Se mnou se to taky táhne už od batolete.

První hodinky jsem dostal v 6ti letech při příležitosti vstupu do vzdělávacího zařízení.

Pak už jsem jen směňoval, kupoval a prodával a kupoval a prodával a dělám to dodnes.

Chronomag byl jen vodou na můj mlýn.

Odesláno

no zájem sem měl už před tím je to tak z obnoru ale moc sem toho nekupoval jenom občas něco na aukru tady sewm si něco občas přečet

pak se jednou zaregistroval a je to podstatně horší nebo lepší :thumbsup_anim:

no ale je to pěkná závislost

Odesláno

Taky jsem vsem nakupum mechanickych hodinek propadnul az na chronomagu, predtim jsem kupoval modni pro me dobre vypadajici hodinky, Diesel, Armani atd v quartzu a pak jsem jednou koukal po netu ani nevim pro po Omegach a vyskocil mi chronomag, no a tak jsem se zacetl, polozil par otazek, nakoupil par hodinek zavratne rychlym tempem a skoncil u speedmasteru..ale uz je mam dlouho a casto premyslim kam budu pokracovat dal, at jsou pro me speedmastery jedny z vzhledove moc hezkych mechanik, tak pokud je ma clovek na ruce porad tak se trosku okoukaji a tak musim hledat neco "na stridacku".. Takze chronomag zavinil to, ze neustale vymyslim jake hodinky si koupim a vetsina lidi v mym okoli mi rika ze sem blazen, ze vyhodit desitky tisic za hodinky je hovadina ;)

Odesláno

Pradědeček Tonda a dědeček Franta, dej jim Pánbůh věčnou slávu........Po prvním jsem v šuplíku spolu s medajlema z legií našel i cibule (laciné Roskopfky) a druhý mě vzal tehdá ještě za ručičku a koupil mi první hodinky (Poljot s budíčkem).....zdejší komunita musela přijít,to je prostě osud :thumbsup_anim:

Odesláno

U mě ten zájem o mechaniky byl už dříve, než jsem objevil toto fórum, ale to bylo opravdu jen okrajově, žádná "vášeň". Až když jsem začal shánět informace o ML Pontos, který jsem tehdy chtěl, tak jsem narazil na toto fórum, no a bylo hotovo... nelituju, teprve tady se mi rozšířily obzory :thumbsup_anim:

BTW: Pontos stále nemám...

Odesláno

Já popravdě ani nevím... Nicméně si vzpomínám, že už v páté třídě jsem toužil po tzv. "sedmihudbovejch" digitálkách (vybavuju si, že se v tý době jmenovaly Marantz a taky Splendid) :speak_cool: a taky jsem si je za celoroční úspory od babiček, dědečků a rodičů koupil od nějakýho šmelináře přes staršího bratra. Následně jsem "nutně" potřeboval digitálky s kalkulačkou, tak jsem je vyměnil s kamarádem za nějaký tuzexový autíčko, který už mě nebavilo. Do toho mně naši přivezli z NDR takový malinkatý mechanický Ruhly, v kterejch bohužel po měsíci něco škytlo a už se nerozjely. Pak jsem asi v sedmý třídě dostal od našich k vánocům moc pěkný mechanický Poljoty na ruční nátah (dodes mě mrzí, že jsem je někde zašantročil). Byly na tahu a měly krásnej modrej a gilošovanej ciferník. Pak nastala podivná éra značek jako Casio a Q&Q... No a loni v červenci jsem poprvé objevil Chronomag. Pak už to šlo ráz naráz a výsledkem jsou 3 mechanické hodinky pro mě a jedny automaty pro přítelkyni...

P.S. Určitou roli sehrálo i to, že jsem prapůvodem strojař a hodinařinu považuju za vrchol strojařiny. I když sám s ní už dlouho nemám nic společnýho... :smile_anim:

Odesláno

Moje šikovná babička mi někde za vstup do pionýra B) splašila výše zmiňované sedmi-melodiové digitálky a s těmi jsem se stal vrcholným kádrem ve třídě. Vzpomínám si, jak jsem takřka s odporem hleděl na otce a jeho mechanické Primky, které jsem nedávno rád nechal po jeho věnování restaurovat. Po převratě jsem si koupil takové ty digošky s databankou, značky mě dnes už neznámé. Pak následovala dlouhá řada no-name quarz. Před půl rokem jsem na interní síti narazil na kolegu, zde jménem Gandalf a byl jsem ztracen. Neustále mě zásoboval informacemi o hodinkách, až jsem jedny koupil, pak troje sehnal a na další se chystám. Za to mu děkuju :P

Odesláno
Moje šikovná babička mi někde za vstup do pionýra B) splašila výše zmiňované sedmi-melodiové digitálky a s těmi jsem se stal vrcholným kádrem ve třídě. Vzpomínám si, jak jsem takřka s odporem hleděl na otce a jeho mechanické Primky, které jsem nedávno rád nechal po jeho věnování restaurovat. Po převratě jsem si koupil takové ty digošky s databankou, značky mě dnes už neznámé. Pak následovala dlouhá řada no-name quarz. Před půl rokem jsem na interní síti narazil na kolegu, zde jménem Gandalf a byl jsem ztracen. Neustále mě zásoboval informacemi o hodinkách, až jsem jedny koupil, pak troje sehnal a na další se chystám. Za to mu děkuju :P

Taky jsem se smál primkám mého otce a provokativně jsem mu stále dokola vyhrával s mejma digoškama (myslím, že to byl nějakej posychotickej originál bavlnářský písně "Skoč tam a natrhej". Jsem si jistej, že jedním z těch sedmi hudebních skvostů bylo právě tohle...). No a teď na podzim jsem společně s ním prolejzal půdu včetně přilehlých stavení a hledal zapomenuté mechanické hodinky mýho dědy. Časy se holt mění.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...