JanNovakJan Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Že 99% lidí o hodinkách noc neví a ani je to nezajímá, je prostě fakt a může se ti to nelíbit, ale nic s tím nenaděláš. PM si řeš sám se sebou, když ses tady do mě ve vlákně obul (zřejmě z nudy), tak taky odpovídám zde.
Roman-ZA Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Mal som Steiny a nedam na ne dopustit. Predal som ich, lebo mi boli male.
Bushman Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Tak ne že bych se chtěl tady dvojitýho Honzy nějak zastávat, ale když pominu lidi tady z fóra, což je trochu specifická sorta ve vztahu k hodinkám, tak 99% lidí je fakt úplně u prdele, jakou má která značka historii a který model hodinek má jakou historickou předlohu. Vybírají, co se jim líbí, na co mají prachy a nějaká "duše" hodinek je jim srdečně ukradená. Tak to prostě je, vidím to kolem sebe dnes a denně. Kolega si koupil za 300 korun hodinky z Číny a je s nima spokojený a nechápe vůbec, co tady na foru řešíme. Nějaká osvěta nemá cenu. A že se Steinhartu vytýká, že je to kopírka... Možná je, ale mně osobně se třeba Steiny líbí a jestli se nějaký model inspiroval před 40 lety vyráběnýma rolexkama je mi srdečně jedno. Ta značka pro mne znamená kvalitní hodinky za rozumný peníze, je postavená na strojcích, které zvládne servisovat každý šikovný hodinář, provedení detailů nemám co vytknout a v jejich nabídce je hned několik modelů, které bych s radostí bral. Znám lidi, co je mají a chválí si je, takže nemám důvod je nějak odsuzovat. Ovšem 100 lidí - 100 chutí, takže to si každý musí přebrat sám.
wizard-ov Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 No, hlavně musím mít z nich dobrý pocit majitel. A imho je už pak jedno, z čeho ten pocit pramení ( výkon/cena, velká pětka, tvar pouzdra atd.)
Frostie Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Tak ne že bych se chtěl tady dvojitýho Honzy nějak zastávat, ale když pominu lidi tady z fóra, což je trochu specifická sorta ve vztahu k hodinkám, tak 99% lidí je fakt úplně u prdele, jakou má která značka historii a který model hodinek má jakou historickou předlohu. Vybírají, co se jim líbí, na co mají prachy a nějaká "duše" hodinek je jim srdečně ukradená. Tak to prostě je, vidím to kolem sebe dnes a denně. Kolega si koupil za 300 korun hodinky z Číny a je s nima spokojený a nechápe vůbec, co tady na foru řešíme. Nějaká osvěta nemá cenu. A že se Steinhartu vytýká, že je to kopírka... Možná je, ale mně osobně se třeba Steiny líbí a jestli se nějaký model inspiroval před 40 lety vyráběnýma rolexkama je mi srdečně jedno. Ta značka pro mne znamená kvalitní hodinky za rozumný peníze, je postavená na strojcích, které zvládne servisovat každý šikovný hodinář, provedení detailů nemám co vytknout a v jejich nabídce je hned několik modelů, které bych s radostí bral. Znám lidi, co je mají a chválí si je, takže nemám důvod je nějak odsuzovat. Ovšem 100 lidí - 100 chutí, takže to si každý musí přebrat sám. JJ, rozhodně se shodneme, já jsem spíš upozorňoval na to, že i fórem absolutně nepolíbení lidé mají znalosti např. o německém válečném hodinářství. Navíc, pokud by to bylo jinak než píšeš, nemohly by existovat brandy jako Michael Kors, Wellington, hrábě Monte Wehro a pod., protože by je prostě nebylo komu prodávat.
Mornix Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Vážně jsou ty Laco na ruce taková konzerva? Mají 12,8 mm, což je cca stejně jako moje Seika (SNZF17) a ty jsou v pohodě.
MejlaG Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Vážně jsou ty Laco na ruce taková konzerva? Mají 12,8 mm, což je cca stejně jako moje Seika (SNZF17) a ty jsou v pohodě.Myslím, že spíš myslel povrchovou úpravu pouzdra - barvu, než tvar. Zrovna nedávno jsem jednu konzervu s tuňákem měl, a byla fakt jako Laco flieger orginal :-)
MejlaG Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 A do diskuze přidám, že zrovna u pilotek dává smysl jít po velké pětce. Když se tě někdo zeptá, co to máš za hodinky,, máš o čem povídat. Steinharty bych si nekoupil,,, velké pouzdro, dlouhé nožky, nesedí na ruce, tedy na té mé 18.5 cm.
ragu Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Myslím, že spíš myslel povrchovou úpravu pouzdra - barvu, než tvar. Zrovna nedávno jsem jednu konzervu s tuňákem měl, a byla fakt jako Laco flieger orginal :-) I ten tvar, je to prostě jako bys vzal plechovku od tuňáka a tak nějak tam přivařil nožky. Nic proti tomu, ale nesedí mi to.
zhrado Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Ja som si teda Laco ani Tutimu nekupoval kvôli tomu, že to každý pozná a bude mi ich chváliť. Kupovalsom ich preto lebo ten mix vlastností a dobový odkazsa mi páči. To či sa to páči inému je mi fuk. Ja som spokojnýa to je hlavné. Ak niekto hľadí na hodinky len ako na ukazovateľ času môže si kľudne kúpiť tie z lidla. Štajnysú fajn určite ale kto sem príde hľadať a baviť sa o hodinkách málokedy hľadá len pomer ceny a kvality..
krži Odesláno 18. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Koukám, že se to tady poměrně rozjelo a BOHUŽEL i způsobem, který jsem si tedy moc nepřel...no zpět k věci. Stále nejsem 100% rozhodnutý a vybírám. Jak už jsem psal, ,,historie" značky pro mě není ten důvod, kvůli kterému se rozhodnu. Mám vysněné hodinky, u kterých bych kompromis neudělal a na které prostě budu pár let šetřit. Pilotky chci ale spíše na takové občas a proto se chci rozhodnout spíše ve smyslu kvality za rozumnou cenu, co podle me zrovna Steinhart splňuje - bojím se ale pořád tak trošku té velikosti, nemám nějak EXTRA velkou ruku (kolem 17,5 cm).
RH_Lupen_cz Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Jak jsem již psal. Nejlépe předem vyzkoušet. Ono také záleží na tvaru zápěstí, nejen na obvodu. Já mám 18,5 a Steiny 44 bez problémů. Zkoušel jsem i 47, ale to už bylo hraniční.
Sphinxx Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 ... bojím se ale pořád tak trošku té velikosti, nemám nějak EXTRA velkou ruku (kolem 17,5 cm). Jestli Ti ještě můžu poradit, zkus si i ty titanovky, jak tu někdo psal, já jsem je měl ve velikosti "47" a jsou pocitově o dost lehčí než ocelové. Jsou sice tmavší než ocel, ale ta lehkost je znát, možná by Ti to pomohlo při výběru, navíc má ta barevnost titanu něco do sebe. Přikládám fotku "47".
krži Odesláno 18. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 (upraveno) Jestli Ti ještě můžu poradit, zkus si i ty titanovky, jak tu někdo psal, já jsem je měl ve velikosti "47" a jsou pocitově o dost lehčí než ocelové. Jsou sice tmavší než ocel, ale ta lehkost je znát, možná by Ti to pomohlo při výběru, navíc má ta barevnost titanu něco do sebe. Přikládám fotku "47". Titanové snad zkusím, jeden človíček, který navíc bylí kousek odemne, má jedny doma, možná se jich bude zbavovat, tak si je minimálně vyzkouším - samozřejmě ve velikosti 44 V pátek budu chytřejší btw. jak jim sluší černá? tenhle řemen není úplně pro mě Upraveno 18. ledna 2017 uživatelem krži
Sphinxx Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 (upraveno) OK, tak jsem zvědav, jak to dopadne, tohle vlákno sleduji, tak snad se zadaří . Kdybys je náhodou z nějakého důvodu nekoupil, tak si je vyfoť na ruce a fotku sem šoupni, ale myslím, že s velikostí nebude problém. Upraveno 18. ledna 2017 uživatelem Sphinxx
Frantik Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Jsem zastánce Laco a te tradice, ale titanove Steiny z 2824 jsou super. Ta Miyota je hroznej shit, to bych na ruce nechtěl :-)
JanNovakJan Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Takový shit Miyota zase není, ale Laco jsou cenově nadsazené. Stát polovinu, tak to odpovídá.
Frantik Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Nene, Miyota je fakt shit, nejhorší strojek. Zlatej Poljot!
JanNovakJan Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 V čem je tedy shit konkrétně, abychom se pohnuli dále?
Frantik Odesláno 18. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2017 Ja se nebudu posouvat dále. Měl jsem Laca s Miyotou a byly pětkrát v opravě, zpozdujou se a zastavujou, o rachtani nemluvim. Proste shit a prosím nezkousej mi to vymlouvat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se