Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mozna Factus uplne nenapsal vsechny myslenky prilis stastne, ale nevidim duvod, proc vlakno hned zatracovat. Nesnazi se tady nic obhajovat, jen se pta na nazory. Ja jsem to napriklad o tech Sinn vubec netusil a mel jsem jen za to, ze je to kopirka Brajtli. Takze jsem se aspon dozvedel nejakou novou informaci nez ze Pepik si koupil hodinky a Jozik mu na to napsal "jsou super kdes je koupil"...

Pokud jde o kopirky a homage, tak sam na sobe pozoruju, jak s pribyvajicim casem na Chronomagu menim trosku nazory. Zacinal jsem s Invictama a bil se za homage. Dnes to mam spis tak, ze homage beru opravdu jako poctu hodinkam. Tj pokud by nekdo udelal Conneryovske Suby (ref tusim 6358? ve velikosti 38mm s 16mm RAF natem ) v omezene kusove limitce, tak to beru jako homage. Nebo treba Seiko 62mas. Steiny, Tisell, Davosu atd. uz spis vnimam jako kopirku a ne homage. Tim to ale zasadne neodsuzuju, pokud to nekdo chce nosit, tak je to jen a jen jeho vec.

Dalsi priklady jako vys uvedene Sinn me nenapadaji, ale klidne si na neco pockam.

I kdyz nedelal treba Squale zpet v 70./80. letech pouzdra a hodinky pro TH v submariner stylu?

Odesláno

To vlákno nezatracuju a nechci ho ani znehodnocovat.

Ten autoprůmysl mi přišel jako výborný příměr. Tam je v koncernových značkách homage velmi žádoucí.

Třeba Fiat a Chevrolet- krom znaku stejné modely ( minulý týden Detroit), nebo hodně křiklavý případ Dacie Duster a Nissanu..

A jaké homage dokáží udělat číňané třeba BMW nebo Porsche.. 

V podstatě v tom není rozdíl. V prvním případě souhlas, v druhém sprostá krádež navíc státem podporovaná.

Opět zopakuju- ta hranice je hodně tenká a v prvn? řadě jde o peníze. Velké velké peníze.

Odesláno

A co říkáte na ten Sinn?

Sinn na to ma prava:

In 1979, Breitling went bankrupt and parts of the company were liquidated. Helmut Sinn, founder of Sinn, then bought the rights to use the dial layout of Breitling?s 806 and 809 Navitimer watches. This explains their similarities, and the parentage of the Sinn 903.

Odesláno

To Radimk: Můžeš tu stať o autech ze včera 19:18 hodin pro pomalejší členy nějak rozvést? Já totálně netuším, o čem mluvíš.

Ve zkratce: podporovaná homage- dá-li se to tak nazvat- téměř identická auta vyráběná pod jinými značkami v rozdílných závodech. Příklad byl ten Fiat a Chevrolet. Nebo Dacia Logan a Nissan.

A na druhou stranu- naprosto obšlehnutá auta číňanem, kdy třeba u čínskéjho "jakoPorsche" ( nevím jak oni tomu říkají) si můžeš koupit i znak a vyměnit ho a máš ""Porsche"". kauza snad minulého týdne?

Můžeš se v Číně soudit, ale stejně neuspěješ. Pro ně je to normální, je to "pocta" původnímu výrobku. tak to cítí jejich mentalita. Kdysi jsem kolem toho něco četl, a oni naopak se neodvažují na výrobku něco měnit, aby se lišili od vzoru.

Tak mi řekni, kde je ta správná hranice.

Ale dost auta.

Třeba případ Sinn x Breitling- mi příjde divný. Evidentně prodali práva k modelu s vidinou zisku a před krachem. potom se to obrátí a šup- jdeme se soudit, my to vlastně ani prodat nechtěli... 

Ale kdo ví, jak přesně to bylo. Nekonečná diskuze originál- fake, vejce- slepice...

Návštěvník YPO
Odesláno

Sinn na to ma prava:

In 1979, Breitling went bankrupt and parts of the company were liquidated. Helmut Sinn, founder of Sinn, then bought the rights to use the dial layout of Breitling?s 806 and 809 Navitimer watches. This explains their similarities, and the parentage of the Sinn 903.

a jako třešničku na dortu má brajtlink registraci navitimer od roku 55 do roku 25 :D

Odesláno

a jako třešničku na dortu má brajtlink registraci navitimer od roku 55 do roku 25 :D

Tak tohle chápu zrovna tak,  jako že v nouzi ty práva prodali,  tedy i licenci.  Spíš bych viděl že Sinn nešťourá do toho že mu to číňani vesele kopírují.

Odesláno (upraveno)

Cartier Ballon Blue

W69012Z4.jpg

Raymon Weil Jasmine

5229-st-00970m.jpg

Upraveno uživatelem ivan_989
Odesláno

jen si myslím, že je to Dodge (Fiat). Teda, viděl jsem tam Ducato a říkali tomu RAM (což je podle mě Dodge) a i v televizi na RAM běží dost reklamy a je to normální Ducato Fiat s jiným emblémem. :)

Ve zkratce: podporovaná homage- dá-li se to tak nazvat- téměř identická auta vyráběná pod jinými značkami v rozdílných závodech. Příklad byl ten Fiat a Chevrolet.

Odesláno

jen si myslím, že je to Dodge (Fiat). Teda, viděl jsem tam Ducato a říkali tomu RAM (což je podle mě Dodge) a i v televizi na RAM běží dost reklamy a je to normální Ducato Fiat s jiným emblémem. :)

Je to možné, omlouvám se za nepřesnost. Já tu reportáž sledoval poočku.

Odesláno

To neber, že prudím. Je to celkem jedno, já jen, že mě to zaujalo. A tady je obrázek té dodávky (zdroj:http://www.allpar.com/trucks/ram/ProMaster.html)promaster-front.jpg

Jinak na wiki píšou, že vlastník Dodge a je Fiat Chrysler company.

Ale abych nebyl úplně OT: nechci se vyjadřovat k definici homage (je to jak píšete výše: ta hranice je hodně tenká a záleží na úhlu pohledu). Ale u sebe mám vyzkoušené, že vždy, když se mi něco líbilo (platí nejen u hodinek) a řešil jsem to pořízením něčeho podobného, stejně jsem nakonec skončil u originálu. Snažím se říct, že je to hodně individuální a těžko budeš přesvědčovat někoho kdo to má nastaveno jinak než ty.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...