Přejít na obsah

jaké casio máte právě teď na ruce ?

hodinkář

Doporučené příspěvky

@Barbossa teď na dovolený je skoro nesundávám z ruky ani na spaní. Včera jsem ozkoušel, že se s nimi dá pohodlně i plavat :) fakt skvělý univerzály. Hlavně se s nimi člověk nebojí bouchnout o futra, což se málokdy stane, jak jsou tenký.

IMG_0859.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tyhle hodinky mi způsobují zvláštní klid. jistotu a pocit bezpečí. pevně obepínají ruku a jsou vždy přesné.

se seikama pětkama jsem se jednou probudil a bylo tam o 10 minut míň. quartzky najednou nešly, došla jim baterka. u těchdle hodinek mám pocit, že jsem obalen stálostí a přesností jako v peřince :)

samozřejmě je to iluze objektivně vzato. ale funguje.

20240711_093808.jpg

20240711_093818.jpg

Odkaz ke komentáři

Není. Je to přesně, jak popisuješ. Zkusil jsem teď na týden nosit zase automaty, jestli se ta moje nechuť už nevytratila. Zprvu se zdálo, že už mám zase vyhráno, ale do týdne letěli z ruky zpět do krabičky - už to prostě nějak nejde. Únava, nechuť… A přesně - stalo se mi mockrát: před spaním natáhnout, ráno se probudím a manželka kouká na hodinky a říká “ tobě se zastavily hodinky” . Dokonce i u novejch hodinek, docela blbý. Z tohoto důvodu mechaniky považuju za nedůvěryhodný. Naopak Casio, je jedno jestli gshock nebo protrek, solár, atomovej čas - není absolutně co řešit a je klid. I ten digitální ksichtík se mi už taky líbí nějak víc, než ten ručičkovej. Navíc nemá se tam co pokazit, stačí je strčit kdyžtak na světlo. A kdyby byl náhodou problém v podobě ošklivýho šrámu - celý se to překrytuje novým krytem, třeba i ocelovým a s novým páskem a hodinky sou zas úplně nový, to všechno prakticky za pár drobných. To je další obrovský plus oproti mechanikám. Mechaniky sou na jednu stranu úžsný, jak se tam všechno točí, otáčí a běhá, vždycky budu nějaký mít zamčený v šuplíčku, ale tím to pro mě tak nějak už skončilo. 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

mechaniky jsou prostě koníček, podobně jako kaktusy nebo linux ... člověk se o to musí starat, bádat, věnovat se tomu... když se ale nemá čas soustředit, nebo musí řešit něco jiného, případně musí na čas do nemocnice - pak to casia jistí :)

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, kaktusář napsal:

mechaniky jsou prostě koníček, ... nebo linux ... 

:D

před 18 hodinami, gargamel napsal:

Není. Je to přesně, jak popisuješ. Zkusil jsem teď na týden nosit zase automaty, jestli se ta moje nechuť už nevytratila. Zprvu se zdálo, že už mám zase vyhráno, ale do týdne letěli z ruky zpět do krabičky - už to prostě nějak nejde. Únava, nechuť… A přesně - stalo se mi mockrát: před spaním natáhnout, ráno se probudím a manželka kouká na hodinky a říká “ tobě se zastavily hodinky” . Dokonce i u novejch hodinek, docela blbý. Z tohoto důvodu mechaniky považuju za nedůvěryhodný. Naopak Casio, je jedno jestli gshock nebo protrek, solár, atomovej čas - není absolutně co řešit a je klid. I ten digitální ksichtík se mi už taky líbí nějak víc, než ten ručičkovej. Navíc nemá se tam co pokazit, stačí je strčit kdyžtak na světlo. A kdyby byl náhodou problém v podobě ošklivýho šrámu - celý se to překrytuje novým krytem, třeba i ocelovým a s novým páskem a hodinky sou zas úplně nový, to všechno prakticky za pár drobných. To je další obrovský plus oproti mechanikám. Mechaniky sou na jednu stranu úžsný, jak se tam všechno točí, otáčí a běhá, vždycky budu nějaký mít zamčený v šuplíčku, ale tím to pro mě tak nějak už skončilo. 

Já to říkám pořád - Automaty bez zobrazení rezervy nátahu jsou polotovar. Naproti tomu ručně natahované hodinky jsou zdrojem (poměrně) přesného času a zábavy ;)

A že se na kvarckách nemá co pokazit? Ha, ha. Už jenom těch orosených sklíček, nebo nefunkčních tlačítek co se tu probíralo a servisy to nechtějí řešit. 

A abych nebyl off topic, tak:

image.thumb.jpeg.455a9433012897036382b425a1c3db70.jpeg

• Like 1
Odkaz ke komentáři

S ukazatelem rezervy naprosto souhlasím.

Ale jinak -  možná pár závad se může objevit, vždy se najde nějakej výrobní šotek.  Otázkou ovšem je, z jak důvěryhodnýho obchodu ty hodinky byly. Ono- když stojí nějaký géčka nebo protreky x tisíc a koupím je někde “děsně výhodně” , tak rozumně uvažujícímu jedinci musí bejt celkem jasný, že ta cena má taky svou cenu. A to nemluvím o tom, co se s hodinkama třeba dělo rukama uživatele - třeba si párkrát pod vodou stiskl nějaké to tlačítko, že… atd. Takže nechci říct, že by tenhle typ hodinek byl do jedinýho vyrobenýho kusu absolutně bez chybičky, ta se vyskytne bohužel všude. Ale určitě se shodneme, že co do bezzávadnosti to je oproti jakýmkoliv mechanikám bez diskuze- třeba už jenom takové řešení maziva, opotřebované součásti strojku, ložiska… Sou toho mraky, a ty si vyžadují svou dobrou péči. Rozhodně nechci pomlouvat mechaniky, je to zajímavý, ale ne už pro mě. 

U mě sou současné automaty už solární casia, no. 

Odkaz ke komentáři

V 5. 7. 2021 v 11:59, lub napsal:

Výhoda oproti 290 je o hodně lepší displej a i design beru jako povedený, důstojný nástupce 290. Naživo jsou lepší, než na fotkách. Modul principielně shodný s GD-100 / AE-2000 - tady bych spíš uvítal klasiku 290/5600.

btw  - underground žije ✌️

IMG_20210705_114533.jpg

Blast from the past. Casio DW-290.T, myslím, že to boli moje prvé hodinky. Kúpil mi ich otec na narodeniny v porevolučnom Československu. Myslím, že to bolo nejaké hodinárstvo v Bratislave, v Starom meste pri "Čumilovi" 🥲

• Like 1
Odkaz ke komentáři

V 7. 7. 2024 v 15:10, FrantisekKlm napsal:

@Barbossa teď na dovolený je skoro nesundávám z ruky ani na spaní. Včera jsem ozkoušel, že se s nimi dá pohodlně i plavat :) fakt skvělý univerzály. Hlavně se s nimi člověk nebojí bouchnout o futra, což se málokdy stane, jak jsou tenký.

IMG_0859.jpeg

A jsou velmi oblíbené v britském námořnictvu , na Spektru běží ´ na palubě bojové lodi ´ a je tam hezky vidět kapitán fregaty je má a i další členové posádky mají v oblibě digitální hodinky .😎

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...