Přejít na obsah

AV receiver a repro - prosím o radu

Doporučené příspěvky

YPO

všechny tydlencty all-in-one krabičky jsou hodně o kompromisech

Advance Acoustic jsem neslyšel, ale je to jen další naleštěný čínský prd, zabalený do francouzských marketingových pohádek

Pokud správně chápu tvůj cíl, chceš mít pokryté zdroje CD + streamování Spotify + rádio, to vše v líbivém designu a za normální peníze. Nedám ti recept, kam máš jít a co máš koupit, jen naznačím jinou cestu než all-in-one, která pak skýtá řádově více možností řešení, jak to poskládat

Velmi podobnou věc jsem řešil sám pro sebe tím, že jsem jasně oddělil analogovou a digitální část řetězce. T.j. mám

- analogový integrovaný zesilovač bez digitálních vstupů

- běžný CD player

- samostatný mrňavý schovaný streamer: Tidal, Spotify, internetová rádia, streamování offline obsahu z mobilu, z tabletu...

zvukově, designově, funkčností je to sestava, kterou začnu obměnovat až ve chvíli, kdy budu z dětského pokoje dělat poslechovou místnost

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-regalove/373-kef-r300

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/streamery/1560-yamaha-wxad-10

post-166-0-09889500-1549710016_thumb.jpg

post-166-0-98454500-1549710030_thumb.jpg

post-166-0-48111700-1549710039_thumb.jpg

post-166-0-26760200-1549710048_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, tak ty to máš YPO pěkně zmáknutý :-) Tzv. syrový nebo hutný zvuk slyším ze všech stran a navíc by prý komponenty měli být sladěné od stejné značky, aby ti dali to co výrobce zamýšlel. Rotel CD co jsem chtěl hraje na jedničku se zesilovačem stejné značky, jinak prý nebrat. Nad už si s ostatními rozumí lépe, ale stejně mě byla doporučená stejná značka. Myslím že mé uši nepoznají rozdíl, takže teď se rozhoduji mezi Yamaha 701 nebo Nad 338. Čemu by jste dali přednost? CD mám tedy taky NAD, ale ta Yamaha parametry asi lepší, ale zase každý prodejce si stojí za svým, někdo jablka někdo hrušky, strašný, to jsou zase problémy :-)

https://lepsizvuk.cz/product/228-yamaha-a-s701-cerna

https://lepsizvuk.cz/product/1018-nad-c-338-cerna

post-364-0-39215500-1549711015_thumb.png

post-364-0-44004700-1549711020_thumb.png

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Pokud správně chápu tvůj cíl, chceš mít pokryté zdroje CD + streamování Spotify + rádio, to vše v líbivém designu a za normální peníze. 

chápeš to víceméně správně ...... Spotify nechci, ale zaujal mě Tidal ..... bohužel ho na Pioneeru nemůžu vyzkoušet ani v Hifi potažmo Master verzi ..... pouze přes BT, což si myslím není úplně přesně ten správný projev jaký byl měl být ..... ve srovnání s apple music to hraje přes BT podstatně hůře .... 

další limitující věc je, že to nemůžu umístit tam kam bych chtěl díky chlapečkovi, který ještě nezná hodnotu peněz a občas do něčeho třískne .... takže umístění musí být mimo jeho dosah (jsem limitovaný šířkou)

nejsem v tomhle směru úplný nýmand ..... věnoval jsem se tomu v devadesátých letech více než hodinkám ..... bohužel mi ujel vlak a teď se zase znovu učím ..... a jak to tak sleduju a znovu načítám, tak mi přijde, že trend x kvalita kromě statisícových komponentů jde dolů .....asi

*každopádně díky za námět

Odkaz ke komentáři

Afri já to mám celkem prozkoumaný ...... tenhle Denon vypadnul ze hry protože:

-

1.vypadá jako externí hardisk ..... vizuálně mě to nebere

2.nemá DAB

3.nemá šroubovací připojení na repro

4. malej displej

+

1.má CD mechaniku

2. prej to docela dobře hraje

pak jsem pokukoval po tomhle Marantzu

- tam je jediné mínus, že mi vícero lidí řeklo, že zvuk není nic moc ...."prý moc syrové" ...... nevím co si pod tím představit ....chtělo by to asi poslechnout v kombinaci se stávajícími repro

- a opět malej displej

XL-mcr611-f-sg-34.jpg

a pak bylo tohle Onkyo

to by se mi líbilo ze všeho nejvíc, ale jenom 2 x 40W

sil1-1515916526.jpg

teď mám tenhle Pioneer ..... je koupený před dvěma lety a vlastně mi vyhovuje........ ale změna je život ..... no ..... ale jak jsem psal pokud mě něco kompletně nechytne za srdce, tak tu zůstane

V-st-i-ek.jpg

obecně mě velmi sere, že výrobci těhle "multimediálních" komponentů to dále nijak nepodporují ...... v praxi to znamená, že si koupíš za patnáct tisíc nějakej přehrávač, kterej podporuje spotify, deezer, tidal atd. ale nemáš vůbec žádnou záruku, že to bude fungovat i za pět let ...... u toho mýho pioneeru už nefunguje spotify, protože to spotify prostě přestalo podporovat ........ kdyby to bylo ještě v záruce, tak bych to snad zkusil reklamovat ...... prdel je, že těch přístrojů takhle v prdeli je více, ale v letácích máš furt napsáno, že to funguje ...... to musí bejt nasranejch lidí, který si to koupí třeba jenom kvůli spotify a doma zjistěj, že to nefunguje :D

YPO

ten Matanz 611 mam v izbe a hra v pohode. Aj ide aj Spotify:-)

Ja mam tiez dilemu. Ale aj to tu nerozluskme a musim to ist popocuvat

k stojanovym B&W 685S2 Denon PMA-800, alebo MarantzPM6006.

Zatial mi to vychadza skor na ten DENON

Odkaz ke komentáři

Afri nerad ti do toho házím vidle, ale pokud jde o "párování", tak symbioza /nebo naopak/ zesilovače s reprobednama je důležitější resp. více slyšitelná než dvojka cd player-zesilovač

V těchto cenách je fuk, zda k cd nad koupíš zesík yamaha nebo onkyo. Pokud máš na výběr jen z těchto dvou, tak jsem pro NAD

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

chápeš to víceméně správně ...... Spotify nechci, ale zaujal mě Tidal ..... bohužel ho na Pioneeru nemůžu vyzkoušet ani v Hifi potažmo Master verzi ..... pouze přes BT, což si myslím není úplně přesně ten správný projev jaký byl měl být ..... ve srovnání s apple music to hraje přes BT podstatně hůře .... 

další limitující věc je, že to nemůžu umístit tam kam bych chtěl díky chlapečkovi, který ještě nezná hodnotu peněz a občas do něčeho třískne .... takže umístění musí být mimo jeho dosah (jsem limitovaný šířkou)

nejsem v tomhle směru úplný nýmand ..... věnoval jsem se tomu v devadesátých letech více než hodinkám ..... bohužel mi ujel vlak a teď se zase znovu učím ..... a jak to tak sleduju a znovu načítám, tak mi přijde, že trend x kvalita kromě statisícových komponentů jde dolů .....asi

*každopádně díky za námět

Tidal je bomba, lossless ("CD kvalita") za 150 kaček měsíčně (dcera má studentskou slevu), no neber to...

BTW ty moje komponenty jsou v kompaktní šířce midi, páč jsem musel dbát na WAF - Woman Acceptance Factor :-(

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Tidal je bomba, lossless ("CD kvalita") za 150 kaček měsíčně (dcera má studentskou slevu), no neber to...

jo to by bylo pěkný ....to jsem si tudle takhle platil Spotify (rodinný tarif) ...... pro sebe a syna z předchozího vztahu (bydlí jinde) ....... měsíc v  pohodě .... druhej měsíc odešla platba a v ten samý den co odešla platba to synovi přestalo fungovat ..... zřejmě je srala jiná IP adresa ..... takže spotify je u mě mrtvej produkt

do Tidalu bych šel .... sice to stojí nesmysl, ale když dám jednu noční, tak to utáhnu :D ....... ale jestli je to stejnej koncept jako u spotify, tak budu muset zůstat u applu

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Mám jen jedno předplatné Tidal a funguje hladce na mobilu (Android), na streameru Yamaha, na iPadu i na PC s Windows.

Teď jsem si na zkoušku pustil Tidal na mobilu a zároveň jinou skladbu na PC, žádný problém.

Jak PC tak i mobil jsou ale připojené na stejnou wifinu.

Nezkoušel jsem to pouštět zároveň na více zařízeních připojených do různých sítí, takže nevím zda nebo jak se tam řeší zásadní konflikt IP adres.

To studentské jsem pořídil, když jsem si nebyl jistý, zda ta služba "stojí za to". Dnes už vím, že bych za to klidně dal i plnotučné předplatné

Spotify (free) pouštím jen na tabletu někde, kde je fakt pomalé připojení, typicky koupelna chalupy na dovolené někde pod lesem

Odkaz ke komentáři

Afri nerad ti do toho házím vidle, ale pokud jde o "párování", tak symbioza /nebo naopak/ zesilovače s reprobednama je důležitější resp. více slyšitelná než dvojka cd player-zesilovač

V těchto cenách je fuk, zda k cd nad koupíš zesík yamaha nebo onkyo. Pokud máš na výběr jen z těchto dvou, tak jsem pro NAD

Děkuji za tip. Můžu defakto cokoliv, ale Yamaha i NAD jsou pro mě sympatické značky, mají i dobré ohlasy prodejců. Proč pro tebe lepší NAD? Zvuk? Všichni se tak nějak shodují že ten výstup tam je stále i po zlevnění výborný, že to kluci z Kanady umí poladit prý :-)

Odkaz ke komentáři

Děkuji za tip. Můžu defakto cokoliv, ale Yamaha i NAD jsou pro mě sympatické značky, mají i dobré ohlasy prodejců. Proč pro tebe lepší NAD? Zvuk? Všichni se tak nějak shodují že ten výstup tam je stále i po zlevnění výborný, že to kluci z Kanady umí poladit prý :-)

myslím, že ti chtěl říct, že když k tomu zesilovači nějak připojíš CD mechaniku z PC, tak to bude hrát pořád stejně ..... je to prostě CD mechanika zabalená v nějakým kabátě

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Z Kanady LOL, já mám NAD v srdci navždy zapsanou jako britskou firmu, která dává větší důraz na zvuk než na vzhled.

Měl jsem jejich CD player, jejich zesilovač i jejich gramofon (což vlastně byla Tesla :-))

Chápu, že dnes jsou součástí koncernu a že doba je jiná, ale kdybych měl na výběr dva zesilovače, každý za stejnou cenu, a neměl bych možnost poslechu před koupí, tak se naslepo rozhodnu pro NAD.

https://nadelectronics.com/about-us/

Odkaz ke komentáři

myslím, že ti chtěl říct, že když k tomu zesilovači nějak připojíš CD mechaniku z PC, tak to bude hrát pořád stejně ..... je to prostě CD mechanika zabalená v nějakým kabátě

To zase ne, není to jen o mechanice aneb "čtečce bitů z disku", ale také o převodníku atd. Běžný CD player (pokud to teda není highendový trasport bez převodníku) musí mít analogové obvody a na těch se dá hoodně "pokazit",

Odkaz ke komentáři

Tebe kdyby slyšel Špalíček, takové rouhání :-) Jinak Duke650, všichni o NAD dnes mluví jako ve smyslu Kanadské firmy, tak to buď Angličané prodali anebo v tom mám už bordel :-) Eskimaku, od receiveru už se upustilo, vše budou jednotlivé komponenty propojené cinchy samozřejmě, blueray optikou a si nějak takto...aspoň tomu vše nahrává :-)

post-364-0-45862200-1549725011_thumb.png

post-364-0-04965600-1549725023_thumb.jpg

post-364-0-90148600-1549725031_thumb.jpg

post-364-0-96574600-1549725040_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tuner? Jaké je století?

Cha, cha, to jsem celý já no :-) Já jsem měl všechno v komponentech od Technicse jako náctiletý, takže to mám prostě rád, takovou starou školu. Všechny ty spotify a další fíčuriny jdou úplně mimo mě, jsem divnej. Ještě gramec jsem zapomněl... Eskimaku, zesilovač je nahoře viz. tento.

https://lepsizvuk.cz/product/1018-nad-c-338-cerna

post-364-0-38261100-1549727077_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Gramec óká, nostalgie atd, ale AM/FM tuner??? K čemu šmankote? Kdybys těch jedenáct litrů dal do lepšího zesíku nebo lepších beden, udělal bys mnohem lépe.

A když se neobejdeš bez rádia, tak levnější a komortnější řešení je streamer za pár šupů, na který chytneš tisíce stanic z celého světa.

post-166-0-04953700-1549728686_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...