Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jasný kluci a já když jsem přišel jako první s nápadem, že si pořídím cd přehrávač a FM tuner, tak sem byl všem pro smích, prý je doba streamování :-) :-) Ta Yamaha, kterou mimochodem beru je ideální kompromis k mým repro jak jsem psal, všechny ty fíčuriny tam, které ani já pravděpodobně nebudu používat je jen takový malý bonus. Zesilovače v té dané ceně budou hrát úplně stejně a pokud budu chtít vyšší kvalitu zvuku, tak nebudu výš o pár tisícovek ale třeba u Yamahy o rovných dvacet výš. A pak co, třeba jako ten NAD co jsem chtěl a hraje hůř než Yamaha? Pořídit nové bedny, zase za několik desítek tisíc. Myslíte moc highendově z mého pohledu, nic proti tomu, ale za mě a pro mé potřeby za dané peníze asi nejlepší řešení. Nebo mi ještě nadhoďte možnost, CD, repro, zesilovače do ceny 40.000,-Kč když to máme tak zmáknutý a samozřejmě nové věci kvůli mé fóbii :-)

FM tuner je dnes pič.vina jak voda v koši, jinak to už neumím vysvětlit.

CD jako zdroj OK, ale jen pokud má člověk sbírku disků a nechce to všechno ripovat / prodávat.

Streamování rozhodně ANO, jediná diskuse je z ČEHO a JAK dostat digitální muziku "ze vzduchu" do analogové podoby.

Streamovací hardware v těle zesilovače/receiveru = viz YPO a jeho oprávněná nedůvěra, že i za pět let bude streamovací funkce v daném přístroji podporovaná.

Za sebe proto doporučuji "hloupý" analogový zesilovač a k němu "chytrou" krabičku = malý streamer nebo i tablet, viz výše.

CD a bedny už máš, pokud se nepletu.

S CD už nešpekuluj, výrazně lepší než ten NAD za ty prachy nekoupíš.

Bedny - nevím jaké máš. Pokud to není úplná papundeklová sračka za deset tisíc, tak si je nech.

Kdybys začínal od nuly s rozpočtem 40 tisíc, tak by bylo rozumné uvědomit si, že je to velmi málo a nečekat zázraky. A největší krajíc rozpočtu dát do beden, druhý největší do zesíku...

P.S. NAD hraje hůře než Yamaha? To by chtělo slepý test, jinak je to plácnutí do větru

Upraveno uživatelem Duke650
Návštěvník YPO
Odesláno

Země výroby bude problém, dnes už snad v této kategorii nekoupíš nic nového, co by nebylo ze země s levnou pracovní silou

Za třicet bych se díval po kombinaci malý streamer (který schováš za bedny nebo za zesík) a klasický analogový stereo zesík ve třídě A/B (jak v popisu uvidíš class D, ruce pryč)

https://www.hifionline.cz/sitove-prehravace-a-uloziste/stereo-streamery/2093-ieast-audiocast-m5/

https://www.hifionline.cz/sitove-prehravace-a-uloziste/stereo-streamery/2092-ieast-soundstream-pro-m30/

https://www.hifionline.cz/sitove-prehravace-a-uloziste/stereo-streamery/2140-yamaha-musiccast-wxad-10/

https://www.hifionline.cz/zesilovace/integrovane-zesilovace/1992-cambridge-audio-cxa60/

https://www.hifionline.cz/zesilovace/integrovane-zesilovace/1989-vincent-sv-500/

https://www.hifi-audio.cz/pro-ject-stereo-box-rs-p24004/#gallery

Jak vidíš, ty krabice už mají vedle povinných analogových vstupů často také digitální optický a/nebo koaxiální a/nebo USB vstup.

Díky tomu si můžeš "pohrát" a vést ze streameru digitální signál místo analogového a porovnat, který zvuk ti vyhovuje lépe.

"Nevýhoda" /pro někoho výhoda/: aplikace ke streameru je na mobilu nebo na tabletu = nerušený gaučing

Časem si můžeš místo streameru pořídit třeba tablet MS Surface a z jeho USB výstupu vést digitální signál do zesilovače.

Výhoda: téměř nekonečné zdroje hudby díky Windows, není nutná spešl appka, player Tidal či Spotify se dá spustit rovnou z jejich webu

Nevýhoda: tablet a zesík jsou propojené kabelem, občas je třeba zvednout se z gauče :-)

budu studovat zítra ..... mám volno ...... hurá :D ..... jen pro info se zeptám jako debil .....A/B stereo zesilovač poznám laicky tak, že má místo 4 repro svorek svorek 8 ? ......voni to v těch popisech moc neuvádějí 

Odesláno

FM tuner je dnes pič.vina jak voda v koši, jinak to už neumím vysvětlit.

CD jako zdroj OK, ale jen pokud má člověk sbírku disků a nechce to všechno ripovat / prodávat.

Streamování rozhodně ANO, jediná diskuse je z ČEHO a JAK dostat digitální muziku "ze vzduchu" do analogové podoby.

Streamovací hardware v těle zesilovače/receiveru = viz YPO a jeho oprávněná nedůvěra, že i za pět let bude streamovací funkce v daném přístroji podporovaná.

Za sebe proto doporučuji "hloupý" analogový zesilovač a k němu "chytrou" krabičku = malý streamer nebo i tablet, viz výše.

CD a bedny už máš, pokud se nepletu.

S CD už nešpekuluj, výrazně lepší než ten NAD za ty prachy nekoupíš.

Bedny - nevím jaké máš. Pokud to není úplná papundeklová sračka za deset tisíc, tak si je nech.

Kdybys začínal od nuly s rozpočtem 40 tisíc, tak by bylo rozumné uvědomit si, že je to velmi málo a nečekat zázraky. A největší krajíc rozpočtu dát do beden, druhý největší do zesíku...

P.S. NAD hraje hůře než Yamaha? To by chtělo slepý test, jinak je to plácnutí do větru

U mě už dobré, svým bojem jsem si prošel a dnes už jsem psychicky vyrovnaný člověk a dál nehledám. Teď už to je na YPovi a vůbec mu to nezávidím :-) Mám Dali Oberon 5, NAD CD c538 a Yamahu 602, časem gromofon. Asi jsi přehlédl můj post kde jsem zmiňoval poslech NAD zesilovače, není horší, je možná i lepší, ale na jiných repro. Na Dali Oberon hraje o 100% lépe Yamaha, zkus si to někde poslechnout :-) Samozřejmě další věc že každý preferuje jiný zvuk. Ale sám prodejce říkal, že každý si jede pro NAD, a odjede s Yamahou v levnějších komponentech samozřejmě.

Odesláno

Palec nahoru za Dali Oberon 5. Já bych za ty peníze bral raději nějaké regálové s basreflexem vepředu, ale DO5 tě budou bavit.

Ano, to byl původní záměr pouze dokoupit Yamahy repro a měl být klid, ale to bych nesměl kamarádit s Vámi :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

https://en.wikipedia.org/wiki/Power_amplifier_classes

S počtem repro svorek to nemá nic společného, jde o topologii / obvodové řešení čili lidově "střeva"

Většinou to na netu nepíšou. Pokud je zesík nápadně lehký a má nápadně mnoho wattú, tak bude asi v Déčku, pak je lepší cíleně se zeptat.

Někomu class D nevadí...

D se cpe do subwooferů a do aut. Na basy je prý dobrý. Máš nějakou osobní zkušenost s T?

Odesláno

Co myslíš pod zkušeností s T?

Déčkový zesík resp. celý slavný Canton Sound System jsem vyhazoval z auta, to se fakt nedalo poslouchat

a nechal jsem tam nacpat dva dvoukanálové mosfetové zesíky 2x125 W do 4 ohmů, jeden krmí středové a výškové měniče, druhý se stará o basové měniče. A pod sedačkou spolujezdce je ještě aktivní subwoofer, ale gain mám stažený na minimum.

Jo a kdyby někoho zajímalo, co dostane od škodovky za příplatek pod hrdým názvem "Canton Sound System":

- noname zesilovač made in China

- basové měniče noname, brandované jako škoda
- středobasové měniče sonavox made in china
- výškové měniče sonavox made in china
vše v provedení total low end - ten plastový kyblík aka subwoofer jsem nefotil

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Myšleno zesilovač class "T". Hodně jsem o něm četl, ale naživo neslyšel... http://elnika.sweb.cz/zesilovace/trida_t.htm

Jinak ono i "D" může hrát slušně, jen holt nesmí bejt tak ukrutnej tlak na náklady. A ty postnutý fotečky jsou pěkný  :eek:.  A to ještě kdybys nechal nahlédnout do útrob toho zesíku  :lol2:

Odesláno

Téčkový jsem ještě asi ani neviděl.

Většinou jsme měl klasiku t.j. AB, a jedno malé "topné těleso" t.j. čisté A.

A v DAPu od Questyle je klasický zesík (žádné operační zesilovače) ale s proudovou zpětnou vazbou (current mode amplifier)

Odesláno

Hlavní výhody "T" jsou malé rozměry a vysoká účinnost, tj. nemusí se chladit. Asi budu muset nějakej koupit, abych třeba zjistil, že tudy cesta nevede... :)

https://www.aliexpress.com/item/YJ-TA2022-HIFI-amplifier-board-dual-AC22V-0-22V-2-0-channgel-TA2022-amplifier-2-90W/32808614349.html?spm=2114.search0104.8.16.29736b22PoN9uD

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

tak Duku ...... odpoledne si jdu pro A/B zesilovač (asi) .... jestli neuslyším trávu růst, tak tě zakleju do osmýho kolena  :lol2:

Upraveno uživatelem YPO
Návštěvník YPO
Odesláno

Coožeee? Neeslyšííím ..

před třinácti lety si mě uvrtal do Fortisu .... teď do zesilovače ..... je nejvyšší čas se ti podívat na zoubek :D

Návštěvník YPO
Odesláno

Já ještě furt mám svoje první Swiss Made hodinky (Fortis B-42 Flieger) a zatím spokojenost ..

to je stejná píčovina jako A/B zesilovač :D ...... ale pokud to bude fungovat, tak to už budu mít taky až do smrti ..... cejtím, že už tu dlouho nebudu ..... furt chrchlám

*už se těším jak mi to smeteš ze stolu :)

Odesláno

Čoveče YPO ale tvůj vstup na fórum si dokonce pamatuju.... Neptal ses na nějaké hodinky "Kalašnikov" nebo "Šturmanskije"? Říkal jsem si aháá nějaký Rusák a to YPO se musí číst URO...

P.S: V hodinkách se nevyznám :-) proto mám jen jedny Fortis a dvoje Seika, ale o zesilovačích bych ti mohl povídat tolik pohádek :-)

Návštěvník YPO
Odesláno

Neptal ses na nějaké hodinky "Kalašnikov" nebo "Šturmanskije"? Říkal jsem si aháá nějaký Rusák a to YPO se musí číst URO...

přesně tak ..... bylo to vlákno asi na osm stránek ..... tenkrát fungovala trpělivost s nově příchozím blbcem :D ..... dneska se maximálně dozvíš ....."kup si seiko vole a nevotravuj" ..... ale zas díky trpělivosti jsem se do toho zakous tak, že dneska hodinky už nenávidím :D

no jo no .... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...