Přejít na obsah

AV receiver a repro - prosím o radu

Doporučené příspěvky

To fakt nejde vydržet. Zařekl jsem se, že se nebudu stresovat, ale jsou to tady muka teda. Žádná Yamaha 8 Ohmů neexistuje. Existuje mnoho Yamah s udávaným výkonem do zátěže 8 Ohmů v katalogovém listu a na štítku vzadu. Ale to samozřejmě neznamená, že když k ní připojíš repro s nižší impedancí, tak ten low end samograj od Yamahy vzplane jasným nekouřivým plamenem. Klidně můžeš koupit repro 4 Ohm a krví ti podepíšu, že to nebude ani hrát blbě, ani to nebude topit, ani to neexploduje a hlavně to stoprocentně nepoznáš, to ti garantuji. Žádný integráč za posledních 50 let nevyrobila firma Yamaha bez ochrany proti přetížení. Nehledě k tomu, že pokud tady dojde ke koupi papindeklových sračkoidních repro od Yamahy, které jsou slovy nesmrtelného Johanna Wolfganga Goetha:"Zum kotzen!", tak dávno, dáávno před tím, než se i ten jejich nejlevnější zesilovač dostane mimo komfortní zónu, tedy třeba přes polovinu svého maximálního výkonu do dané zátěže, tak ty bedny už budou tak strašně a nesnesitelně zkreslovat, že to pyšný majitel nových strojů, který přizdisráčsky odmítnul koupit lehce jeté Shany, nebo B&W, nebo Cantony, okamžitě ztiší, protože to bude rvát uši. Ergo, k žádnému poškození zesilovače nemůže nikdy, ani teoreticky, dojit. Achjo, to jsou šílené hovadiny tady. Zesák 8 Ohmů bude do beden 4 Ohm hrát do zkratu... facepalm.. Kdyby lidí víc a četli a poslouchali a míň mluvili, všem by bylo líp. Do háje zeleného, slíbil jsem si, že nebudu reagovat, bo nejsem žádný elektronek a mám problém zapojit jistič, ale to se nedá. Hogy musí žrát Alnagon polévkovou lžící.

Ty jedeš před vánocemi :lol2: Přizdisráčsky se vyhýbat nákupu starých jetých repro je už spíš taková nahrávka na vánoční flame, ale máš peška protože jsem již vánočně naladěn a plně vyrovnaný :goof: Samozřejmě děkuji za názor, ale poslouchej ještě, volal jsem ohledně Cantonu, chlapík mi řekl, že s moderními receivery Yamaha nebude problém, ale že by přes to dal přednost 6 nebo 8 ohmovým pokud takový výstup tam je, starší Yamahy se vypínají při hraní na 4 ohmech, několikrát to řešil se zákazníky!!! V Xavianu mě doporučil 8 ohmů, to už jsem psal. A třetí pán ohledně repro Q-acoustics neměl s 4 ohmovýni problém, ale musím koupit určitě s dvojnásobným výkonem než má zesilovač abych je nezničil. A pak se mě zeptal, proč bych to dělal když můžu koupit o pár tisícovek dražší 8 ohmové. Co ty na to inženýre?  :cheers:  Prostě dám na většinu, nebudu si dělat stres, koupím 8 ohmové a jelikož jsem trochu strašpytel, nebo spíš přizdisráč, koupím určitě nové :D V lednu mám domluvený poslech Jolly, zatím vyhrávají.....

https://eshop.xavian.cz/joy/jolly--cognac/

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasňa> sice bych to nenapsal tak plamenně, ale víceméně souhlasím... ;-)

Myslím, že se tu naprosto nesmyslně řeší impedance na úkor kvality komponentů.

Jak jsem psal, mám Denon AVR-3808A + DVD-3800BD, k tomu Dynaudio Audience 50, měl jsem i ty Shany a jsem i po dvou letech stále spokojený, hlavně za pětinu ceny nových. Rozhodně bych to nevyměnil za to, co chce Afričan.

Jak jsem psal Afričanovi, pokud tedy není milionář, tak z vlastní zkušenosti bych šel do pěkných, zachovalých použitých starších komponentů, protože to, co chce koupit nebude ani vzdáleně na podobné úrovni. Nebo když nové bedny, tak třeba od Aleše Bílého.

Protože když jsem viděl a slyšel to, co se teď prodává nové do dvaceti tisíc (receiver, repro), tak to byl děs...

Vše made in China, vše z plastu, poloviční váha, jak z papíru, prostě jako hračky pro děti. Zlatý starší kousky made in Japan, kde jsou toroidy, vše bytelné a poctivé váhy, kdy mám co dělat abych to unesl, bedny jakbysmet, zkrátka už z toho mám pocit, že to něco vydrží.

Ale je možné, že se můžu mýlit...

Odkaz ke komentáři

Myslel jsem ty původně zamýšlené bedny Yamaha a jim podobné. Ty Xaviany osobně neznám, ale myslím, že za tu jejich cenu bys mohl pořídit starší repro, které bude zase už někde jinde. Ale chápu, že jsou i lidé, kteří zkrátka chtějí jen nové. ;-)

Odkaz ke komentáři

Kdepak, ty Yamahy jsem zavrhnul hned na začátku, teď už vybírám kolem těch třiceti poměr cena, výkon, sympatie :-) Xavian docela hodně chválí jak v recenzích tak na fórech, vypadá to dobře. Starší jsem samozřejmě taky zvažoval, ale dá se koupit dobře ale taky se dá pěkně natlouct rypák. Stačí s HiFi fóra ty story, kolik lidí si tam stěžuje na starší koupě komponentů. Na to nemám prostě už náladu někde hledat prodejce a řešit s ním že mě ojebal :-)

Odkaz ke komentáři

A vlastně možná ani za ty Xaviany. ;-)

O Yamaze se ani bavit nemusíme, ta mne nikdy neoslovila... :-D

Ja na Yamaze celé mládí jezdil, celé mládí ji poslouchal, nikdy mě nenechala na holičkách, takže ten vztah tam je obrovský :D Tak tenhle kousek by tě mohl bavit né  :cheers:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Tak sa holt nechas ojebat v obchode no  :lol2:

Poznamka pod ciarou. Som tiez HIFILAMA a ojebal by ma kde kto...

Proto sosám informace kde se dá, prostě pokusit se co nejméně se nechat ojebat :lol2: Ale jako ty lidi s kterýma jsem se bavil jsou na pohodu, ještě jsem neslyšel křívého slova na konkurenci nebo podobné kecy, takové jednání mám rád.

Odkaz ke komentáři

Sucitim s Hasnom, ja nastastie na toto nemam cas, ale mal som namale.. neobratnost definicie skratu chapem, nevysmievam sa tu z nikoho, kazdopadne nieco zjednodusit proste nejde. Takze ked sa budete nahodou do Hasnu obuvat, dorazim vas najzakernejsou zbranou - logaritmickymi grafmi. Ano, tak zle to bude. Vianoce - nevianoce.

Odkaz ke komentáři

Afri,většina AV rec nemá s normálními komerčními repro žádnej problém,opravdu z toho bych strach neměl.

U toho Xavianu mám obavy že budeš tlačenej koupit klasickej zesík aby to zahrálo jak má.

Proč myslíš že by neměli hrát správně? Zatím se nikdo nezmínil a v recenzích ty Xaviany normálně k domácím kinům používají. Hm, nová informace pro mě, samozřejmě stále vybírám a hledám :cheers: 

Odkaz ke komentáři

Sucitim s Hasnom, ja nastastie na toto nemam cas, ale mal som namale.. neobratnost definicie skratu chapem, nevysmievam sa tu z nikoho, kazdopadne nieco zjednodusit proste nejde. Takze ked sa budete nahodou do Hasnu obuvat, dorazim vas najzakernejsou zbranou - logaritmickymi grafmi. Ano, tak zle to bude. Vianoce - nevianoce.

:eek:

Odkaz ke komentáři

No já myslel z textu psaného, že se Hasňa obul pěkně do nás, ale to je jedno :lol2: Aspoň poradí, ty píšeš jak kdyby jsi patřil k jinému kmeni, například z toho co jsi napsal nahoře nechápu vůbec nic. Mě stačí bohatě potvrdit nebo vyvrátit, co říkají prodejci, bude mě ta moje stará Yamaha při vyšších hlasitostech s 4 ohmovými repro vypínat? Měl bych si 4 ohmové repro koupit s dvakrát vyšším výkonem než je 8 ohmový zesilovač? Jednoduché otázky, zkus prosím tě jednoduchou odpověď, děkuji :cheers:

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Mam daku snad najlacnejsiu Yamahu RX-V373 asi  6 rokov staru 100W x 5 (6 ohms, 1 kHz, 0.9 % THD), a ani len netusim co tie cisla znamenaju. Teda okrem toho W, to viem ze cim viac tym lepsie. :)

K nim mam par Q Acoustics 2020 (Nominal Impedance: 6?, Minimum Impedance: 4?, Sensitivity: 88dB, Recommended Power: 25 - 75w) a cuduj sa svete ono to hra... A celkom pekne. Kedze nie som netopier, tak mi nic ine netreba. A to som chcel povodne kupit iba daku minihifi vezu za par supov na spojenie s TV. Ale samozrejme som zabludil na nejake hifi/av forum a bolo.

A ked posledne mesiace vidim a pocujem co s tym mladsi Mini Me robi, tak som rad, ze nic drahsie nemam.

Odkaz ke komentáři

Ty jedeš před vánocemi 2: Přizdisráčsky se vyhýbat nákupu starých jetých repro je už spíš taková nahrávka na vánoční flame, ale máš peška protože jsem již vánočně naladěn a plně vyrovnaný :goof:

Ale tak, však už se tu nějaký pátek potkáváme, tam se nebojím použít šťavnatější výrazové prostředky, neb vím, že to uneseš. S nějakým neznámým zelenáčem bych komunikoval blazeovaněji. Nebo vůbec. ;-)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Proč myslíš že by neměli hrát správně? Zatím se nikdo nezmínil a v recenzích ty Xaviany normálně k domácím kinům používají. Hm, nová informace pro mě, samozřejmě stále vybírám a hledám :cheers:

prostě to repro nenakrmí,budou potřebovat stabilnější,pevnější zesík ...možná,nebo možné ne :cheers:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...