gorlo Odesláno 21. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2023 Tady mám věc za 639,-, jak jde z Číny. Čekám, že příští týden ji doveze pošťák.
Prochy68 Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Odesláno 21. července 2023 Ja bych skoro rekl, jestli tu kompletaci nedela ceska posta. Taky to tak mivam bezne, zrovna vcera 3 zasilky v jednom baliku (sacku). Skoda ze uz jsem to vyhodil, ja ty obaly moc nestuduju
gorlo Odesláno 21. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2023 Určitě to nekompletuje pošta, protože v tracklistu je poznat, že už zboží jde spolu a je to dřív, než to má pošta v rukách.
Prochy68 Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Odesláno 21. července 2023 Jak rikam, nevim, nesleduju to, jen mi napadlo, jestli se to nesejde na poste a ta to neda do jednoho pytliku
zacik Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Odesláno 21. července 2023 akurat vcera mi prisla jedna "skompletizovana" zasielka 3 objednavok z Aliexpressu. Ako odisielatel tam je uvedeny firma CAINIAO z Budapeste a doniesol mi to kurier (Slovak Parcel Service). Vsetky 3 objednavky boli za par evri.
odjinud Odesláno 7. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2023 (upraveno) Mám na cestě skoro 2 měsíce nějakou svítilnu, tak jsem se už podíval na Ali, kde to trčí a zboží je dle trackingu tři týdny ve stavu "Awaiting for transit to final delivery office", čili je v ČR, prošlo celnicí a někde hnije. Lze to někde popohnat? U pošty? Nebo prodejce (jeho vina to není)? Ne, že by mě to nějak až zas tak trápilo, čas ještě je a je to věc za cca 150 Kč, ale zdá se, že je tam nějaký zásek. Jde to přes AliExpress Saver Shipping. Upraveno 7. prosince 2023 uživatelem odjinud
Gustaf Odesláno 7. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2023 Podle mě česká pošta by to měla dohledat. Zkus na jejich stránkách hledat zásilku.
gorlo Odesláno 7. prosince 2023 Autor Nahlásit Odesláno 7. prosince 2023 Číslo zásilky nejde dohledat. Mě se stalo, že zásilku mi odložila pošta na spádové poště a nikdo mi o tom neřekl, musel jsem si to obvolat. Jenže já si zásilky kontroluji a mám přehled. Objednávám pravidelně. Otevři spor a chtěj vrácení peněz a objednej si zboží znovu.
odjinud Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2023 Jediné co, tak se muzu jeste zeptat u nas na poste. Za vic namahy mi to nestoji. Spis to beru jako nacvik, kdyby se v budoucnu takhle ztratilo neco cenneho. Tracking pres web posty na tohle cislo zasilky nejde, nevim, jestli obecne zvladaji tracking zasilek z Ali. Pokud se to tedy na poste nenajde, ta vec jde za prodejcem? Ja cekam, ze rekne neco jako "sorry, to je bordel ve vasi zemi, u vasi posty, musite si to tam nejak dohledat". Jinak ten spor lze otevrit uz ted? Ali k tehle zasilce pise, ze za 39 dni se automaticky oznaci jako dodana a pak je nasledne 15 dni na pripadne stiznosti. Aby jako prodejce nerekl, az jeste tech 39 dni pockam.
shaggy Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2023 Najprv mu napis, ze je to stratene. Mozno ti hned posle novu. Ak to nepomoze tak kludne otvor dispute. Riesil som mnozstvo stratenych zasielok, zlu kvalitu, zlu farbu a podobne a vzdy mi vyhoveli. Naposledy to snad schvalil daky "AI" lebo obratom to bolo akceptovane.
gorlo Odesláno 8. prosince 2023 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2023 Vyhledej si jaká je pro tebe spádová pošta a tam zavolej jestli tam není balík na tvoje jméno. Některé typy balíku jdou dohledat a některé ne.
shaggy Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2023 Otazka je, ci to prijde postou. Mne v poslednej dobe nosi zasielky z alika iba SPS kurier. Aspon teda tie s 15-day delivery, mozno tie normalne co cestuju aj mesiac idu cez slovensku postu do schranky.
Gustaf Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2023 Poslední 4 zásilky vždy Česká pošta
odjinud Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Dorazil mi teď z Ali tah, no s poškrábanou sponu. Pakárna, ale štve mě to. Jaký je teď postup reklamace? Asi budu navrhovat, ať pošlou novou sponu (sleva je mi k ničemu a posílat zpátky to rozhodně nebudu). Čili asi nejdřív potvrdit příjem (confirm recieved) a pak jim napsat nejdřív zprávu přes ten jejich Ali messanger a kdyby to k ničemu nevedlo, tak dispute? Nebo rovnou dispute.
Prochy68 Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Ja daval vzdycky rovnou dispute a financni kompenzaci
odjinud Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Díky za info. Dám tedy rovnou dispute a požádám o sponu. Otázka je, aby to nepřislíbili, a pak jsem nečekal na Godota... jak dlouho může být otevřený ten dispute?
Beet Odesláno čtvrtek v 07:16 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 07:16 Já byl vždy s Ali spokojený všechno vždy dorazilo v pohodě. Až do teď. V lednu jsem kupoval věc za 57Eur. Nedorazila, tak jsem otevřel dispute, ať mi vrátí prachy. Prodejce psal, že to vidí, že je to v česku, ale z nějakého důvodu to tam trči a že mi dá slevu, když dispute stáhnu a oni pak dají pokyn, aby to na té naší poště prošťouchli. Já trval na svém, že zboží nedorazilo a chci prachy zpět. Takhle jsem si vyměnili tři zprávy, kdy pořád zvyšovali velikost slevy. No a teď to je od února ve stavu jak vidíte na obrázku. Tak jsem psal včera na podporu Ali, abych to prošťouchl. Tak uvidíme.
Beet Odesláno pátek v 07:34 Nahlásit Odesláno pátek v 07:34 Tak nevím jestli pomohl můj výhružný email, ale dnes mi přišlo, že uznali mou reklamaci a vracejí mi peníze v plné výši. Tak snad dorazí. Akorát mě tedy překvapilo, že to trvalo dost dlouho. Poslední komunikace s prodejcem 28.2., pak se to překlopilo na vyšší level Aliexpressu a až dnes tedy uzavření případu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se