Morkon Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Odesláno 7. března 2017 Ahoj, ma nekdo zkusenosti s levnymi automaty do 10t od Orientu nabo Seika a jizdou na kole? Tedy, ne mi jasne, ze mechanika trpi, ale znamena to, ze je po nejakem roce znicim?
postul Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Odesláno 7. března 2017 Já bych automaty na kolo nebral ani levný, bylo by mi jich líto. Na kolo mám starý omlácený quartzky, co přežijou nejspíš všechno (zažily toho už dost).
Micey Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Odesláno 7. března 2017 No, občas jsem s Monstrama či velkejma Orientama vyjel, ale je to celkem blbost.. pokud jezdíš na biku a nebojíš se terénu, ty velký těžký hodinky, byť třeba na gumě, lítaj a tlačej. Ještě tak v zimě přes bundu.. ale jinak fakt neni důvod, zlatý plastový digitálky. Mně se s nima nic nestalo, ale je to prostě dost nepohodlný.
Jarett Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Odesláno 7. března 2017 Hodinky ti na kole, při správně volném nasazení, spolehlivě zajistí zlomené zápěstí
odjinud Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Odesláno 7. března 2017 Taky beru g-shocky, předtím casio quartz. Hlavně horák a ty rázy do řidítek mi přijdou dost nevhodné. Jinak jet bez hodinek mi přijde dost nepřirozené... jak to může poškodit zápěstí?
kuncák7 Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Odesláno 7. března 2017 Když se s tahem zachytneš za brzdu či roh u řídítek, tak při pádu křupne kost v zápěstí jako prd ( vyzkoušeno, prožito, odsouhlaseno ). Řemínek u Casií praskl jak nic, již při letu přes řídítka jsem je na ruce neměl.Ano, většinou automatickej strojek otřesama dost trpí a může se ti též hoodně zpožďovat.
David Tichy Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Odesláno 8. března 2017 A v zimě pěkně vymrzaj na ruce:-) także max g-čka. Velky hodinky na gumě, jak již bylo psano lítaj a pěkne z toho pak bolí zápěstí (mimo asfalt).
ferrycz Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 no třeba titanový nejsou těžký :-) a já bych se toho nebál, píše nějaký automaty tak za osobní zkušenost dá max. cenu těch automatů, s tím zápěstím může být ale třeba na natu taky, asi bych to nehrotil. Moje skromné doporučení zní: zkus to a udělej o tom tady seriál.
j.e.n.i.k.82 Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 Mám Monstra a i když věřím, že to přežijí, jsou nepohodlné a když jedeš po horší cestě, tak mlátí do ruky.. Zatím jsem sice neletěl, ale to zkoušet ani nechci.. Na kolo tedy s G-Shocky..
nooski Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 Do prace (25 km jedna cesta) vozim na ruce skx007 na natu. Jizdu na silnicce zvladaji 3. rokem bez problemu. Pokud se jedu jen projet nebo jedu v terenu tak beru digitalky.
nooski Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 Do prace (25 km jedna cesta) vozim na ruce skx007 na natu. Jizdu na silnicce zvladaji 3. rokem bez problemu. Pokud se jedu jen projet nebo jedu v terenu tak beru digitalky.
Georgeisin Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 Nějakej rok to vydrží, až se vysypou, vyměníš ložisko na uložení rotoru a zase budeš jezdit. Bacha na Seika, nevím, jaký kalibr myslíš, ale padaj jim rotory při velkým rázu, mně spanul dvakrát, nasazení jednoduché. Já jsem již ortodoxní, mechaniku beru i na kolo, běh, tenis...výhradně však ruční nátah, ne automat. Orienty i Seika se ale shánějí blbě s manuálem. Z levných Sea-gull např. do některých modelů cpe manuál. Anebo si na kolo pořiď Primky s kal. 66, nesmrtelný.
Vladar91 Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 Za me jedine s natem a poradne utahnout aby neskakaly na ruce.
Morkon Odesláno 9. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2017 Nakonec jsem Koupitl Seika 5 s 4R36. Mam k tomu G-Shocky. Ale budu jezdit do prace na kole, tak proto to resim. Mame v rodine po dedovi Primky, tak na ne mrknu ...
Georgeisin Odesláno 9. března 2017 Nahlásit Odesláno 9. března 2017 A ty dží šoky budeš brát k obleku, všechno to do sebe zapadá. Seš prostě nakaženej timhletim, no, řekněme hodinkovou obsesí. Budeš ještě potřebovat nějaký mechaniky do bazénu, na to vem jed. A pak nějaký slušný na svatby a pohřby.
odjinud Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 No jo, to se může stát maximálně jednou za 10 let, jak se říká... ale náhoda je blbec. Mně takhle přítelkyně, která do mě ze zadu najela, málem strhla seiko jubilee tah - roh se jí vklínil mezi tah a moji ruku, a to ho nijak extra volný nemám. Ruka v pohodě, a ty mini články tahu jsem rovnal kleštičkama asi hodinu a stejně je to trochu znát... V 7. 3. 2017 v 12:23, kuncák7 napsal: Když se s tahem zachytneš za brzdu či roh u řídítek, tak při pádu křupne kost v zápěstí jako prd ( vyzkoušeno, prožito, odsouhlaseno ). Řemínek u Casií praskl jak nic, již při letu přes řídítka jsem je na ruce neměl.Ano, většinou automatickej strojek otřesama dost trpí a může se ti též hoodně zpožďovat.
Ondrais Odesláno 13. března 2017 Nahlásit Odesláno 13. března 2017 Tady ty rohy, to bych na kolech uplně zakázal. :-D Je to nebezpečný jak pro jezdce tak všechny okolo, už jsem to viděl zapíchlý v břiše - lahůdka. Asi bude záležet dost taky na odpružení kola, na pevňáku, s pevnou přední vidlí, veřim, že jim to fakt škdodí.
Paw Odesláno 13. března 2017 Nahlásit Odesláno 13. března 2017 OT: Já bych na kolech úplně zakázal řidítka http://praha.idnes.cz/cyklista-si-pri-padu-propichl-nohu-riditky-f2t-/praha-zpravy.aspx?c=A140609_094132_praha-zpravy_bur S hodinkami na kole je to těžký (doslova ). S jedněma jsem kdysi dávno vyjel do lesa a v půlce jsem si je musel sundat, protože jsem se bál, že je uklepu i s rukou (prostě byly těžký). Takže do lesa tak max nějaký lehký Casia. Na druhou stranu teď jezdím třetím rokem s automatama na kole po městě a okolí (chodníky, díry, prašný cesty, do práce z práce, žádná divočina) a nepozoruju, že by nějak trpěly špatnou přesností. Jestli v nich něco upadne, tak prostě upadne, sice je mám rád, ale jsou na nošení, ne na leštění.
Arkham Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Odesláno 14. března 2017 Co je to za hodinky?Me teda na kole ulitl rotor(7S26)
klasik51 Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Odesláno 21. března 2017 V 13. 3. 2017 v 18:28, Ondrais napsal: Tady ty rohy, to bych na kolech uplně zakázal. :-D Je to nebezpečný jak pro jezdce tak všechny okolo, už jsem to viděl zapíchlý v břiše - lahůdka. Jo, když to neni zaslepený/ zašpuntovaný. Jak rohy, tak řidítka. Při pádu se ta otevřená trubka může proměnit v "nůž"Jinak já na kole vozim a předpokládám že valná většina nějaký cyklocomputer, tak proč třetí hodinky na ruku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se