Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ktere jsou nejzajimavejsi a ktere nejdostupnejsi cenove? Z kategorie krasne lec pocertech drahe me napadaji JLC a limitka Moonu. Co dal?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Kid_A
  • Odpovědi 67
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Určitě si pamatuju že existují Rolex Daytona se světlým ciferníkem z meteoritu, ale to jsi nechtěl slyšet že? :D

Pak Zenith Special, taky drahý.

Cartier za raketu.

A Schamburg, nejen cifr z umělého "nebeského kamene" ale i z meteoritu, ty budou z postovaných nejdostupnější.

Edit doplněny obrázky a oprava textu Schamburg

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno (upraveno)

Ah, takze schaumburg neni pravej meteorit? To jsem nevedel

Odesláno

No já si pohrával chvíli s jednou docela ujetou myšlenkou a to jako vzít relativně dostupné bondovky, jakožto velikostí nositelné hodinky přitom s jakžtakž normálním průměrem ciferníku.

Vykuchat.

Ciferník nahradit ciferníkem z meteoritu.

S nalepenými indexy.

Teorie zní že meteorit je za levno jako takový, pokud někdo umí

uříznout a vytvarovat tenký kolečko tak je napůl vyhráno.

Pokud to bude technologicky nereálné udělat průhled tak nodate.

Indexy lze koupit (sundat z jiného ciferniku).

Ten šutr by vyšel max. na 1000 korun za šutr, opracování a další práce netuším, ale i kdyby to bylo 20 tisíc?

Odesláno (upraveno)

Ve výzkumném ústavu v Praze (geotechnika) si myslím, že  by nebylo problém nechat horninu říznou, jak by bylo třeba ... coby jinoch sem tam před dvaceti lety brigádničil, co kluci uměly za tenké plátky nařezat, bylo neskutečný. Určitě by šel i ten průhled na silnějším materiálu, ten pak dobrousit do potřebné tloušťky. Cena za práci by byla určitě podstatně nižší ... odpolední směna :-)

Otázka je, jestli to musí být ten meteorit, určitě bude spousta pěknejch řezů vyvřelin ...

Upraveno uživatelem Lukyn77
Odesláno (upraveno)

to by byla limitka jak vino. souhlas

edit. s tim rhodiovanim a magnetizmem dobrej point

Odesláno

Ciwe že by se můj vlhký sen stal skutečností?

10 kusů a neveřejně (za a není třeba nic ladit stovkami hlasů a za bé to ušetří čtení

hloupých poznámek na ktery bych pak nechtěl mit vzpomínky kdykoliv se na ně podívam)?

Jsem schopnej se toho ujmout organizačně, do konce března mě teda čeká dost práce ale

to neva, do léta by mohly být hotové, co?

Odesláno

super napad, pridal bych se, pokud by to bylo mozne, nejsem kafrac, ackoliv nejaky osobni vkus mi nejspis mit budu.

tak jenom predesilam ma omezeni:

- case ocelovy nebo bronz

- 42-44mm

muzu se klidne pokusit neco namalovat, predpokladam, ze budeme vychazet z jiz hotovych hodinek, ktere se, jak je zmineno vyse, vykuchaj a bude pouze nahrazen dial?

Ciwe že by se můj vlhký sen stal skutečností?
10 kusů a neveřejně (za a není třeba nic ladit stovkami hlasů a za bé to ušetří čtení
hloupých poznámek na ktery bych pak nechtěl mit vzpomínky kdykoliv se na ně podívam)?
Jsem schopnej se toho ujmout organizačně, do konce března mě teda čeká dost práce ale
to neva, do léta by mohly být hotové, co?

Odesláno

Tak toto by konecne mohla byt limitka na ktorej by som asi aj mozno to..sa zapisal :)

Ziadne pilotky, ziadny general, ziadny pinokio, cimerman, raf, a neviem co este. Len meteocifernik. To byslo :)

Odesláno (upraveno)

Musí :)

A pak se musí nechat potáhnout rhodiem, magnetizovalo by to hodinky.

A to bude fungovat? já už si ze školy nic nepamatuju (ČVUT FEL), ale říkali nám, že magnetické pole se nedá odstínit...

Upraveno uživatelem KatkaB
Odesláno

Tim krafáním jsem samozřejně nemyslel případné účastníky limitky ale širokou krafajicí veřejnost :)

Ideu v hlavě mám viz. výše, pokud by to bylo

v těchto dimenzích tak se bavíme o dost drahých hodinkách, tu Omegu

jsem bral jako záruku kvality, dostupnou servisovatelnost a pro její

profláklost. Velmi zajímavých hodinek co nikdo nezná je hodně, ale

vymazlených "klasických" modelů je jak šafránu. Tak právě proto.

A šel bych na to od lesa, tedy objednávkou fungl nových hodinek,

zbylé "odřezky" meteoritu hezky nechat zakomponovat a zalakovat

do víka krabice. Prostě "obyč" bondovky s koulema :D

Odesláno

A to bude fungovat? já už si ze školy nic nepamatuju (ČVUT FEL), ale říkali nám, že magnetické pole se nedá odstínit...

Cartier to má řešeno právě rhodiováním. On ten meteorit bude každý s jinými vlastnostmi. Nebo jako základ Milgaussy :D a jsme na dvojnásobné ceně.

Odesláno

Ah, takze schaumburg neni pravej meteorit? To jsem nevedel

Schaumburg má pravý meteorit, nikoliv umělý a pochází z pouště v Namibii.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...