Radek124 Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2017 (upraveno) Vestavěný degauss zvládal jen jen běžnou slabou magnetizaci a na permanentní zásery (typu "děcko/blbec malující magnetem duhu na obrazovce") se to střídavé pole většinou deaktivovalo moc brzo (ono už tak to u větších televizí/monitorů za studena bývala pořádná prda).Drsňáci na zmagnetizovaná stínítka odjakživa používali trafopájku (a nebo z ní vykuchané trafo) - ale na rozdíl od hodinářů měli tu nefér výhodu, že úspěšnost zákroku viděli okamžitě na obrazovce s monoskopem a nebo s bílým/šedým testovacím obrazcem... Upraveno 29. března 2017 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2017 (upraveno) Na hodinky by mohla fungovať aj finta s trafopájkou s väčšou slučkou drátu a postupným odďalovaním zo slučky. Ale skúšať to budem, až keď mi z telefónu pri priblížení hodiniek vyskočí senzor Upraveno 29. března 2017 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nestler Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Ahoj, chci se jen zeptat, jestli jsem to spravne pochopil. Bavite se tady o aplikaci do mobilu, na zjisteni magnetismu hodinek tim, ze se po hodinkach prejizdi. Neni prave mobil neco, cim mohu hodinky zmagnetizovat? Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Tak mi na aplikaci celkem bouřlivě reagují jen Igeny (tam to neřeším, stejně je natáhnu jen jednou v roce) a o trochu víc, než bych si přál, i stříbrná Sumo. Tam to asi bude důsledek důkladných celních kontrol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 30. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Mobil moc magnetického materiálu mít nebude, vzhledem k použitým materiálům, ale i to je možné, např. iPad, je magnetický, protože má magnety pro uchycení krytu displeje a Gauss meter na něj reaguje i ze vzdálenosti 10cm. Mě aplikace funguje bez problémů, stačí hodinkami lehce přejíždět nad displejem. Telefon má tříosý magnetometr, který je umístěn v malém čipu a dokáže měřit malé odchylky v magnetickém poli. Výrobci SW jej využívají v telefonu i jako kompas. Může se stát, že aplikace nemusí pracovat správně, to záleží na výrobci a u Androidu je častá komplikace s kompatibilitou. Hodinky lze zmagnetovat i při práci u zařízení, kde teče vodičem poměrně velký proud v desítkách až stovkách Ampér, např. u nabíjecích stanic pro elektromobily, tam reaguje Gauss meter poměrně výrazně na kabely v podzemí kolem stanice. Samozřejmě magnetometr ovlivní i třeba kovová deska, která nemusí být nutně magnetická, protože ovlivní průběh magnetického pole, které je přirozeně kolem nás. Testoval jsem řadu hodinek, některé prakticky nereagovaly, některé lehce a některé měly na Gauss metru zásadní výchylky. Pokud porovnám demagnetizované hodinky ze servisu na magnetometru, ten na ně naprosto nereaguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 No ťamťungy (S6 i S7) udrží normálně na těle minci - pravý dolní roh. Nevím, jestli to je schopno ovlivnit hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Ví někdo kolik je norma? Seika mám 1,0 Gauss a Damaska, který se chlubí antimagnetizmem mi ručka vyskočí na 8,0 Gauss. Nemůže to být třeba právě tou zvýšenou odolností proti magnetizmu?Damasko používá ocel kterou lze zmagnetovat, je to celé o konstrukci vnějšího magnetického a vnitřního pouzdra s měkých kovů, které má pohlcovat magnetizmus. Tady neplatí to ,co u bežné 316, a vykašlete se na různé aplikace, nejsou přesné, a slouží jen pro zábavu, nejlepší je zkouška kompasem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 30. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 No ťamťungy (S6 i S7) udrží normálně na těle minci - pravý dolní roh. Nevím, jestli to je schopno ovlivnit hodinky... Tak pokud je tam magnet, který udrží minci, pak je schopen ovlivnit i hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David Tichy Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Damasko používá ocel kterou lze zmagnetovat, je to celé o konstrukci vnějšího magnetického a vnitřního pouzdra s měkých kovů, které má pohlcovat magnetizmus. Tady neplatí to ,co u bežné 316, a vykašlete se na různé aplikace, nejsou přesné, a slouží jen pro zábavu, nejlepší je zkouška kompasem. Přesně to mě napadlo a čekal jsem jestli někdo neví víc.Zkouška kompasem(buzolou) proběhla obdobně jako aplikace v telefonu tj. Seika s ručičkou skoro nehnou zato Damaska s ní zacloumají i o 90st. Bude to tedy tou ochranou?:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alda73 Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Máme v práci měřák zbytkového magnetismu i profi demagnetizér, ale že bych něco z toho chtěl zkoušet na hodinkách (když jdou dobře) to zase ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 30. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Mereni magnetismu neni problem, ale na hodinky bych opravdu nezkousel pouzit prumyslovy demagnetizer, to bys taky mohl ohnout rucky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 30. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Přesně to mě napadlo a čekal jsem jestli někdo neví víc.Zkouška kompasem(buzolou) proběhla obdobně jako aplikace v telefonu tj. Seika s ručičkou skoro nehnou zato Damaska s ní zacloumají i o 90st. Bude to tedy tou ochranou?:-)Může být zmagnetované pouze pouzdro, musel bys změřit strojek, ale tohle bych svěřil hodináři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 30. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2017 Pokud bude zmagnetované pouzdro, je velmi pravděpodobné, že i strojek. U hodináře hodinky kvůli demagnetizaci zpravidla neotevírají, pouze kdyby tam byla nějaká antimagnetická ochrana. Já jsem si nakonec objednal Horotec demagnetizer s testerem, ať to vybavení mám od nich kompletní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 1. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2017 (upraveno) Co furt máte s těma maagnetickýma holínkama?Hodinky jako holínky, kilowatt jako kilowatthodina, vše jedno Upraveno 1. dubna 2017 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 1. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2017 (upraveno) Na demagnetizaci stačí jakákoliv cívka s magnetickým jádrem, napájená střídavým proudem. Nejjednodušší je rozebrat transformátor a vložit do cívky zpět jen plechy E jedním směrem. Primární vinutí připojit do sítě a zmagnetovaný předmět pomalu přibližovat k cívce, pár sekund podržet a zase pomalu oddalovat. Pak vypnout. Nenechávat zapnuté dlouho, cívka bude hřát, protože není uzavřen magnetický obvod.U hodinek bych to ale nedělal. Jestli mají magnetický vlásek, dokáže ho silný magnet poškodit. Moderní hodinky většinou mají vlásek z nemagnetického meteriálu, proto by je magnetické pole nemělo ovlivnit. Dobrý apríl, ty holinky Upraveno 1. dubna 2017 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 1. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2017 Nebylo by lepší gaussy normálně skloňovat? Stejně jako skloňujeme volty, watty,... Nesklonný tvar mi přijde stejně krkolomný, jako nepřechylovaná ženská příjmení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 2. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2017 Je to fyzikální jednotka, tak bych to nemrvil českými úpravami, nebo to ještě dorazit diakritikou. Vlásek není jediná složka hodinek, která ovlivní magnetizací jejich chod. Antimagnetických hodinek se moc nedělá a ne všechny hodinky mají nemagnetický vlásek. To že magnetismus silně ovlivní chod hodinek je ukázáno v prvním úvodním příspěvku. Na hodinky bych používal pouze demagnetizační zařízení, které je k tomu určené, tedy nikoli na nářadí apod. To, že je tahle věc (zmagnetované hodinky) poměrná častá reklamovaná "porucha" potvrdí řada hodinářů, např. p. Městka z Carollina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 2. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2017 Tak fyzikální jednotky se v češtině skloňují úplně normálně a běžně, tak já naopak nevidím důvod jednu neskloňovat. https://cs.wiktionary.org/wiki/gauss Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 2. dubna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2017 Já nesklonuji žádné jednotky v psaném písmu (tedy většinou používám zkratky) ani nikomu nemrším jméno přechylováním, když se prostě cizinka tak nejmenuje, ale jak je komu libo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 2. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2017 (upraveno) Takže napětí měříš ve volt a odpor v ohm?A čas v hodina a sekunda? A jména skloňuješ, nebo taky ne? Film s Arnoldem Schwarzeneggerem, nebo film s Arnold Schwarzenegger? Upraveno 2. dubna 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se