Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

HMT strojek je vysoký cca 6.5mm

Prim 66 je vysoký cca 6,2 mm

Stroje samy mají shodný průměr 25 mm

HMT Pilot ciferník má prúměr 30.2 mm

Prim Elegant má cifr o průměru 30.8 mm

(něco, jako toto: https://www.antik-hovorka.cz/obchod/hodinky-prim-elegant-10640.html )

Jestli Elegant existuje nebo ne nevím, ale tomuhle se tu Elegant říká.

Ano 66 a 68 mají stejné průměry. V tom se shodnem. Donkonce i v tom, že 68 je vyšší kvůli datumu.

A protože je 68 vyšší, tak se nevleze.

Trvám na tom, že se při redukci ciferníku se Prim 66 do pouzdra HMT vleze.

Odesláno (upraveno)

Pilník pomůže ;)

Aby nedošlo k hrubému nedorozumění.

Není to tak, že vytáhneš primky z pouzdra, obrousíš cifr a vložíš do "nového" pouzdra.

Bude potřeba vyrobit upínací vložku, která umístní stroj do vyhovující polohy v pouzdře.

Možná bude potřeba i nějaká úprava pouzdra (prohloubení dýnka, možná výměna skla)

a určitě se bude muset řešit natahovací hřídel, potažmo korunka.

Upraveno uživatelem orol
Odesláno

Přesně tak, jak to Orol popsal. I bastlení má svůj řád. Jinak já jsem to HMT pouzdro měl v ruce, není tak hezké aby zmíněné úpravy stály za to, nemluvě o čase, který by se do toho investoval.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem ty HMT našel ve šrotu, číselník od elegánu má 28,5mm, takže propadne až na sklo. Při nasazení korunky je osa s pouzdrem vysoko, to znamená že i 66 by musela být bez vteřinovky, nebo ještě vyšší sklo. Ne, tohle pouzdro za to nestojí. Jak tak koukám, tak každý známe jiné elegány, fakt by jsme raději měli používat spíš obrázky, takhle se jen budeme hádat.

Upraveno uživatelem zekon7302
Odesláno

hrabe mi, tak jsem si dnes na rychlovku zabastlil :-) zitra bude vic casu, dostanou novy origo cifr i rucky a pak uvidim, jestli dokazu zkousnout to zahadne pouzdro

4af710426bd5e84a8fd2484f7d8c28f3.jpg

z eteru

Odesláno
  V 27. 11. 2018 v 20:58, valjoux napsal:

Nevím kam přesně zařadit a dávat to do tří vláken asi nemá cenu. Tak zase krůček k samostatnosti.

Jsi dobrej !!!

Odesláno

post-51191-0-69187400-1543867759_thumb.jpgpost-51191-0-89938800-1543867760_thumb.jpg

Zrada! Koupil jsem si konvolut automatů především kvůli číselníku na fialky. Když jsem hodinky otevřel, tak nejen že nevybledlé kraje měly jedovatě fialovou barvu, úplně jinou, než jsem dosud viděl, ale především byl číselník nasazen na strojku 68.1. Tedy i nožičky byly navařeny jinak. Proč by to někdo dělal? :D

Odesláno

Další Švýcarské pouzdro ala Diplomat,zvláštní kombinace-pouzdro ocelové,luneta mosazná-pochromovaná,ale bohužel trochu odřená,průmněr pouzdra 35mm bez korunky,trochu jsem si s tím pohrál a nějak to do sebe zapadlo 

post-62808-0-61295300-1544056013_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...