Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to sice všechno bílé, ale všechny tři odstíny jsou jiné.

Ja som vedel, že sa niekto nájde a pokazí mi radosť :wallbash:

.

Odesláno (upraveno)

Není to pohledný bastlík? Skoro NOS pouzdro mi zbylo z jedné nepříliš povedené koupě (tady), komplet strojovna tady . Pouzdro CIF+zubní kartáček, sklo vyleštěno (Colgate).

Edit: asi si budu muset pořídit drapák na skla, tento typ pouzdra se otvírá pouze přes sklo a dostat je zpátky bez nářadí byla docela fuška.

post-7426-050413500 1348772385.jpg

Upraveno uživatelem JHonza
Odesláno

Není to pohledný bastlík? Skoro NOS pouzdro mi zbylo z jedné nepříliš povedené koupě (tady), komplet strojovna tady . Pouzdro CIF+zubní kartáček, sklo vyleštěno (Colgate).

Edit: asi si budu muset pořídit drapák na skla, tento typ pouzdra se otvírá pouze přes sklo a dostat je zpátky bez nářadí byla docela fuška.

Taky už jsem se s tímhle problémem u těchto hodinek popral - to musela vymyslet ale hlavička!

• po 2 týdnech...
Odesláno

Vážení členové fóra,

obracím se na Vás s prosbou o radu.

Dostali se mi do rukou hodinky PRIM Automat - nefunkční. Stav je takový, pokud povytáhnu korunku a mám snahu posunout čas ve směru hodin.ručiček tak hodinky jdou - sekundovka funguje, hodinky tikají. Jakmile pustím korunku tak se stane, že někdy pár sekund popojdou jindy se zastaví hned.

Zeptám se znalých, bude stačit vyčištění, nebo bude nutná větší oprava s výměnou součástek?

Díky za všechny postřehy.

Odesláno

Vážení členové fóra,

obracím se na Vás s prosbou o radu.

Dostali se mi do rukou hodinky PRIM Automat - nefunkční. Stav je takový, pokud povytáhnu korunku a mám snahu posunout čas ve směru hodin.ručiček tak hodinky jdou - sekundovka funguje, hodinky tikají. Jakmile pustím korunku tak se stane, že někdy pár sekund popojdou jindy se zastaví hned.

Zeptám se znalých, bude stačit vyčištění, nebo bude nutná větší oprava s výměnou součástek?

Díky za všechny postřehy.

Já myslím, že bude zaschlý olej, začal bych tím vyčištěním...

Odesláno

Já myslím, že bude zaschlý olej, začal bych tím vyčištěním...

Předpokládám, že tohle sám nezvládnu?

Respektive, mají prasklé sklíčko a cifr také né moc použitelný - k hodináři v takovém stavu - to by se mi vysmál.

Odesláno

Předpokládám, že tohle sám nezvládnu?

Respektive, mají prasklé sklíčko a cifr také né moc použitelný - k hodináři v takovém stavu - to by se mi vysmál.

Pořádně vyčistit a promazat znamená de facto rozebrat, mít chemii na vyčištění, nejlépe taky ultrazvuk a pak správný olej a nářadí na mazání, máš to všechno a umíš hodinky rozebrat a složit?

Odesláno

Po pravdě ještě né. Ale je to výzva, a taky mám už tu hodinářskou nemoc. Takže určitě přijde i stadium kdy se do toho pustím a rozeberu - zima se blíží - co s načatými večery. rolleyes.gif

Jo, jo, každej z nás si určitě už zk....l nějaké hodinky, tak proč to nezkusit na šrotu, když se Ti to povede, tak budeš mít radost a budeš si myslet, že se můžeš pustit do čehokoli, až jednou doj...š ty pěkný hodinky... :D

Odesláno (upraveno)

Bastlení mého syna (10). Vyložil si to po svém a z vyřazených dílů si udělal obrázek. (s lepením jsem mu trochu pomáhal)

Podporuj!! V trodlu pod Karlákem z toho žijou min, 20 let.....hm mostem Karlovým..

Upraveno uživatelem Chosé24
Odesláno

Podporuj!! V trodlu pod Karlákem z toho žijou min, 20 let.....hm mostem Karlovým..

No on to spíš byl projekt do školy " co se skrývá pod pokličkou "...až mu to úča oznámkuje, tak ho pošlu pod most. :rolleyes:

Odesláno

Teď jsem narazil na tyhle... Evidentně je v tom pouzdru menší ciferník... Ale vypadají kupodivu docela zajímavě...

Jinak, na první pohled byly hrozně zahnojené, na ciferník někdo domaloval na indexy tečky nějakým asfaltem a stejným asfaltem natřel i ručičky... No, naštěstí to šlo dobře dolů :)

Zlacené pouzdro a kalibr 68.1

post-23687-042064400 1350374017.jpg

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...