Přejít na obsah

bastlení

Doporučené příspěvky

Nojo- ale ten modrý proužek nesmí vést přes ty  zlaté  indexy...

Jj, já vím, ale ty frézovaný indexy jsou mrchy. Musí se zamaskovat, potom přetisknout, jako by tam nebyly (takže modrej pruh povede přes ně), a teprve v poslední fázi se vyškrábnou. Je na to takovej speciální maskovací sajrajt od rewellu. Ještě jsem ho nezkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejvíc zvědavej jsem asi já. On ten ciferník je nejen vypouklej, ale má i tu otravnou kruhovou drážku pod indexama. I na to je ale v modelářské chemii naštěstí myšleno a vyrábí se tzv. usazovací tekutina, kterou se reliéfní podklad natře a za mokra se na to položí obtisk. Tekutina obtisk změkčí a ten se nějak "připeče" k podkladu, byť není rovný. No, uvidíme večer. Co asi ale nevyřeším, je problém s tiskem tak titěrnýho písma na laserovce. Prostě je to moc malý a tiskárna s tím má problémy. 

Odkaz ke komentáři

Tak tady máme další díl mého "renovačního" seriálu o lunetách. Oproti předchozí verzi jsem trochu upravil a dopiloval předlohu a tisk. Sice je to pořád jen kostkovaná bitmapa, ale vidět to je jen když se to pořádně zvětší. Při zmenšení, při kterém se to tiskne, není nic vidět ani lupou. Tohle budu večer lepit na prázdné lunety. Stupnice jsou vytištěné na bílém podkladu, takže dodatečně není třeba patlat žádné pozadí. Nalepit a hotovo. Inš´Allah.

Děkuji tímto členu fora za oživení mé lunetky. Abych nedával znovu stejné fotky, zde je odkaz 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72002-prim-sport-i-gen-jak%C3%A9-n%C3%A1hradn%C3%AD-d%C3%ADly-pou%C5%BE%C3%ADt/

Lunetku jsem nasadil na mé pracovní hodinky a šup na ruku.

Moc je šetřit nebudu, tak uvidíme co vydrží. Ale práce je to parádní. Věřím že lunetka hodinky přežije.

Odkaz ke komentáři

Nejvíc zvědavej jsem asi já. On ten ciferník je nejen vypouklej, ale má i tu otravnou kruhovou drážku pod indexama. I na to je ale v modelářské chemii naštěstí myšleno a vyrábí se tzv. usazovací tekutina, kterou se reliéfní podklad natře a za mokra se na to položí obtisk. Tekutina obtisk změkčí a ten se nějak "připeče" k podkladu, byť není rovný. No, uvidíme večer. Co asi ale nevyřeším, je problém s tiskem tak titěrnýho písma na laserovce. Prostě je to moc malý a tiskárna s tím má problémy. 

Já jsem kdysi v téhle souvislosti uvažoval o tampónovém tisku, ale pak jsem se na to vybodl... Cena a pracnost...  :-)

Odkaz ke komentáři

Tak ten "Traktorový IGEN" se mi na pohled docela líbí, škoda že s jeho voděodolností to asi nebude nejlepší, jak by se na nápis SPORT na ciferníku slušelo.

Odkaz ke komentáři

Pánové, mám tady závěr seriálu "renovace" igeních lunet. Myslím, že lepších výsledků lze dosáhnout tampotiskem, ale na to, že je to jen obtisk nalepený v kuchyni na koleni epoxydem a zespodu přestříknutý bílou barvou, je to imho uspokojivé. Tu modrou strčím na modráky.

post-29245-0-24230700-1398896450_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pánové, mám tady závěr seriálu "renovace" igeních lunet. Myslím, že lepších výsledků lze dosáhnout tampotiskem, ale na to, že je to jen obtisk nalepený v kuchyni na koleni epoxydem a zespodu přestříknutý bílou barvou, je to imho uspokojivé. Tu modrou strčím na modráky.

Modra bude na modrakach a za 50 let se budou kluci dohadovat, zda tato luneta byla z produkce Eltonu, nebo to zbastlil nejaky zamestnanec, nebo... A na Aukru se objevi jako SUPER ULTRA RARE za cenu mensiho kabrioLetu :lol2:

Odkaz ke komentáři

Modra bude na modrakach a za 50 let se budou kluci dohadovat, zda tato luneta byla z produkce Eltonu, nebo to zbastlil nejaky zamestnanec, nebo... A na Aukru se objevi jako SUPER ULTRA RARE za cenu mensiho kabrioLetu :lol2:

No, to by mohlo být! Bude z toho ECH RARITÄT , PROTOTYP, ve sbírce  to nebude smět chybět a bude to samozřejmě přímo od zaměstnance Eltonu :lol2:

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Tak tady jsou. Ještě k nim udělám řemen z modré kůže, aby byl kýč úplný, a potom to někam odložím, protože pro mě přestanou být zajímavé.

Modrej remen ne, udelej bilej perforovanej s modrym podlozim a bude to echt...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...