orol Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 HMT strojek je vysoký cca 6.5mmPrim 66 je vysoký cca 6,2 mmStroje samy mají shodný průměr 25 mm HMT Pilot ciferník má prúměr 30.2 mmPrim Elegant má cifr o průměru 30.8 mm(něco, jako toto: https://www.antik-hovorka.cz/obchod/hodinky-prim-elegant-10640.html )Jestli Elegant existuje nebo ne nevím, ale tomuhle se tu Elegant říká. Ano 66 a 68 mají stejné průměry. V tom se shodnem. Donkonce i v tom, že 68 je vyšší kvůli datumu.A protože je 68 vyšší, tak se nevleze. Trvám na tom, že se při redukci ciferníku se Prim 66 do pouzdra HMT vleze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watchman99 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 A má někdo radu jak cifernik upravit aby se vlétl do pouzdra ? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 (upraveno) Pilník pomůže Aby nedošlo k hrubému nedorozumění.Není to tak, že vytáhneš primky z pouzdra, obrousíš cifr a vložíš do "nového" pouzdra.Bude potřeba vyrobit upínací vložku, která umístní stroj do vyhovující polohy v pouzdře.Možná bude potřeba i nějaká úprava pouzdra (prohloubení dýnka, možná výměna skla)a určitě se bude muset řešit natahovací hřídel, potažmo korunka. Upraveno 22. listopadu 2018 uživatelem orol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watchman99 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 A teď mi chlapci řeknete jak tyto úkony provádíte ? Jsem v tomto like Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Přesně tak, jak to Orol popsal. I bastlení má svůj řád. Jinak já jsem to HMT pouzdro měl v ruce, není tak hezké aby zmíněné úpravy stály za to, nemluvě o čase, který by se do toho investoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 (upraveno) Tak jsem ty HMT našel ve šrotu, číselník od elegánu má 28,5mm, takže propadne až na sklo. Při nasazení korunky je osa s pouzdrem vysoko, to znamená že i 66 by musela být bez vteřinovky, nebo ještě vyšší sklo. Ne, tohle pouzdro za to nestojí. Jak tak koukám, tak každý známe jiné elegány, fakt by jsme raději měli používat spíš obrázky, takhle se jen budeme hádat. Upraveno 22. listopadu 2018 uživatelem zekon7302 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 27. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2018 hrabe mi, tak jsem si dnes na rychlovku zabastlil :-) zitra bude vic casu, dostanou novy origo cifr i rucky a pak uvidim, jestli dokazu zkousnout to zahadne pouzdro z eteru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 27. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2018 Nevím kam přesně zařadit a dávat to do tří vláken asi nemá cenu. Tak zase krůček k samostatnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doriaan Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Tak to je bomba konecne vika :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beshola Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Perfektní práce Vláďo :-) :-) :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Nevím kam přesně zařadit a dávat to do tří vláken asi nemá cenu. Tak zase krůček k samostatnosti. Jsi dobrej !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 3. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2018 Zrada! Koupil jsem si konvolut automatů především kvůli číselníku na fialky. Když jsem hodinky otevřel, tak nejen že nevybledlé kraje měly jedovatě fialovou barvu, úplně jinou, než jsem dosud viděl, ale především byl číselník nasazen na strojku 68.1. Tedy i nožičky byly navařeny jinak. Proč by to někdo dělal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 6. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2018 Další Švýcarské pouzdro ala Diplomat,zvláštní kombinace-pouzdro ocelové,luneta mosazná-pochromovaná,ale bohužel trochu odřená,průmněr pouzdra 35mm bez korunky,trochu jsem si s tím pohrál a nějak to do sebe zapadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 6. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2018 Vyzerá to na fajn začiatok skús sa ešte trošku pohrať a vymeniť tú sekundovku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 6. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2018 Mně se ta červená sekundovka docela líbí a dokončil jsem další kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 6. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2018 Ještě z boku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 6. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2018 Je to individuálne, na sportoch sa mi zase veľmi pozdáva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 12. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2018 Přidávám jeden elegantní bastl ve zlaceném pouzdře....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 12. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2018 Asi soudruzi z NDR někde udělali chybu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 12. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2018 dobastleno z eteru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se