Přejít na obsah

bastlení

Doporučené příspěvky

HMT strojek je vysoký cca 6.5mm

Prim 66 je vysoký cca 6,2 mm

Stroje samy mají shodný průměr 25 mm

HMT Pilot ciferník má prúměr 30.2 mm

Prim Elegant má cifr o průměru 30.8 mm

(něco, jako toto: https://www.antik-hovorka.cz/obchod/hodinky-prim-elegant-10640.html )

Jestli Elegant existuje nebo ne nevím, ale tomuhle se tu Elegant říká.

Ano 66 a 68 mají stejné průměry. V tom se shodnem. Donkonce i v tom, že 68 je vyšší kvůli datumu.

A protože je 68 vyšší, tak se nevleze.

Trvám na tom, že se při redukci ciferníku se Prim 66 do pouzdra HMT vleze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pilník pomůže ;)

Aby nedošlo k hrubému nedorozumění.

Není to tak, že vytáhneš primky z pouzdra, obrousíš cifr a vložíš do "nového" pouzdra.

Bude potřeba vyrobit upínací vložku, která umístní stroj do vyhovující polohy v pouzdře.

Možná bude potřeba i nějaká úprava pouzdra (prohloubení dýnka, možná výměna skla)

a určitě se bude muset řešit natahovací hřídel, potažmo korunka.

Upraveno uživatelem orol
Odkaz ke komentáři

Tak jsem ty HMT našel ve šrotu, číselník od elegánu má 28,5mm, takže propadne až na sklo. Při nasazení korunky je osa s pouzdrem vysoko, to znamená že i 66 by musela být bez vteřinovky, nebo ještě vyšší sklo. Ne, tohle pouzdro za to nestojí. Jak tak koukám, tak každý známe jiné elegány, fakt by jsme raději měli používat spíš obrázky, takhle se jen budeme hádat.

Upraveno uživatelem zekon7302
Odkaz ke komentáři

post-51191-0-69187400-1543867759_thumb.jpgpost-51191-0-89938800-1543867760_thumb.jpg

Zrada! Koupil jsem si konvolut automatů především kvůli číselníku na fialky. Když jsem hodinky otevřel, tak nejen že nevybledlé kraje měly jedovatě fialovou barvu, úplně jinou, než jsem dosud viděl, ale především byl číselník nasazen na strojku 68.1. Tedy i nožičky byly navařeny jinak. Proč by to někdo dělal? :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...