Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to je fajnovka ty známky, ale mi to přivádí na myšlenku, jak by si ty letecké vedly v kosmu, kdyby je měl třeba Remek.

Já bych předpokládal, že by to ustály, ale úplně jistý to není. 

Určitě by to ustály, co se vodotěsnosti týče...    :lol2:

Odesláno

Fungovaly by do doby, než by se vyčerpala energie pera (rezerva nátahu), než by "došly". Pak šmytec, samonátah v prostředí bez gravitace nefachá... 

Odesláno

Vlastně máš pravdu, funguje-li u nich i ruční nátah, pak ano. Automaty mám jen dvoje, tož mě tahle varianta nenapadla...   :wallbash:

Odesláno

V podstatě si neumím představit závadu na kal.96, aby fungoval automatický nátah a nefungoval manuální. Podle mne je to konstrukčně nemožné. Neberu v úvahu poškození natahovací hřídele nebo ztrátu korunky, protože to by pak nešly ani nařídit.

Odesláno

Já se nepřu, jen že mě možnost ručního nátahu u automatů prostě nenapadla. Až se tu budou letecké Primky na Měsíci probírat příště, už si dám Bacha... :cheers:

Odesláno

P.S. Navíc jsem to napsal špatně - namísto "funguje-li u nich i ruční nátah" mělo být "je-li možnost ručního nátahu" a bylo to myšleno u automatů obecně.

Odesláno

? samonátah v prostředí bez gravitace nefachá...

Opravdu nefachá? Vždyť rotor se uvádí do pohybu nejen působením gravitace, ale i energií při náhlé změně směru pohybu ruky, ne? Ale nejsem fyzik a ve stavu bez tíže jsem taky nebyl.

Odesláno

Nekde se to tady uz probiralo, ale to uz je par let zpatky. Tim myslim probiralo vcetne clanku z odborne literatury a nejakych odkazu. No a pokud si pamatuji dobre, tak s automatickym natahem ve stavu beztize zadne problemy nejsou. Natahuje se v pohode (pry), rotor se rozhybe i jinou nez gravitacni silou - odstrediva sila a takove ty veci. Ale jak rika siwi, z praxe to taky neznam. ;)

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...