t.p Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 30. 8. 2012 v 19:47, Honza.manta napsal: Tříbodový otvírák na sporty, ostrý nožík na otvírání normálních dýnek dva malé šroubováky - cca 1mm a 1,4mm, pinzetu, hodinářskou lupu a párátko. Postupně zjistíš, že to ostatní jen leží v šuplíku. Jo a vystěžejkovávač na výměny řemínků. Aha aha, tak všechno tohle včetně hodinářské lupy doma najdu, teda vlastně až na ten otvírák dýnek. Myslím, že by ten svěráček nebyl marný. No a existuje nějaká příručka na postup jak strojek rozebrat a zase složit? ...napadlo mě k tomu sundavání ruček, jestli by nestačilo na ten číselník dát kus fólie nebo papíru aby se nepoškrábal?
Honza.manta Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 To o tom papíru jsem tam psal. A "hledej šmudlo" - tady to je někde několikrát detailně popsané i s fotodokumentací - jak kalibr 68, tak i kalibr 69/96.
JR_2010 Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 31. 8. 2012 v 5:16, t.p napsal: Aha aha, tak všechno tohle včetně hodinářské lupy doma najdu, teda vlastně až na ten otvírák dýnek. Myslím, že by ten svěráček nebyl marný. No a existuje nějaká příručka na postup jak strojek rozebrat a zase složit? ...napadlo mě k tomu sundavání ruček, jestli by nestačilo na ten číselník dát kus fólie nebo papíru aby se nepoškrábal? Vždyť jsem Ti to říkal, že stačí to, co máš doma...
atomicsteve Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Přečti si Boukala, to je základ... Někde tu na něj bude odkaz. Pak ještě Jemná mechanika od Haina a pro všechny primkaře je dobré znát Technologii náramkových hodinek od Vajsara.
Luděk Talián Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 K tomu nářadí - Myslím, že tohle se může hodit a rodinnou kasu to nezruinuje (cca 220 kč)http://www.ebay.com/...49#ht_874wt_834
t.p Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Pánové, mnohokráte díky za rady! Fórum určitě projdu /děsí mě na co zajímavého "po cestě" zase narazím a budu to chtít / abych něco pochytil. Nejvíc mě teď berou strojky s mimostřednou vteřinovkou.O Vajsarovi vím, chtěl jsem to už objednat minulý týden a nějak jsem se k tomu nedostal.Boukal právě stáhnut Narazil jsem na něj i tady, ale ta cena uf uf.Ještě jsem vygůglil všechny tyhle věci v kostce zde
PetrM Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 31. 8. 2012 v 14:29, t.p napsal: Pánové, mnohokráte díky za rady! Fórum určitě projdu /děsí mě na co zajímavého "po cestě" zase narazím a budu to chtít / abych něco pochytil. Nejvíc mě teď berou strojky s mimostřednou vteřinovkou.O Vajsarovi vím, chtěl jsem to už objednat minulý týden a nějak jsem se k tomu nedostal.Boukal právě stáhnut Narazil jsem na něj i tady, ale ta cena uf uf.Ještě jsem vygůglil všechny tyhle věci v kostce zde Tak koukám, že pracujeme skoro synchronně. Tu učebnici od Sladkovského mám, ale je to hodně matematiky a teorie, výpočty převodů... Jo, je to fajn, ale strojek ani složit ani rozebrat ti to nepomůže. Ale budeš vědět proč mají hodinky ten či onen kmitočet. Teď jsem objednal na digibooks.cz tu Učebnici.., měla by obsahovat 4 knížky (Boukal je jedna z nich), z toho dvě určitě velmi praktické. A ta cena je velmi vlídná.
Honza.manta Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 (upraveno) V 31. 8. 2012 v 14:29, t.p napsal: Pánové, mnohokráte díky za rady! Fórum určitě projdu /děsí mě na co zajímavého "po cestě" zase narazím a budu to chtít / abych něco pochytil. Nejvíc mě teď berou strojky s mimostřednou vteřinovkou.O Vajsarovi vím, chtěl jsem to už objednat minulý týden a nějak jsem se k tomu nedostal.Boukal právě stáhnut Narazil jsem na něj i tady, ale ta cena uf uf.Ještě jsem vygůglil všechny tyhle věci v kostce zdeJá jsem si tyhle knihy zadal do vyhledávání na seznamu a koupil je asi za dvě kila na cédéčku. Upraveno 31. srpna 2012 uživatelem Honza.manta
t.p Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 31. 8. 2012 v 16:36, Honza.manta napsal: Já jsem si tyhle knihy zadal do vyhledávání na seznamu a koupil je asi za dvě kila na cédéčku. Tady je ještě jeden odkaz - literatura v pdf
Jeronimo Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Jako nářadí nejčastěji používám:1) Pořádný zalamovací nožík na otvírání naklapávacích dýnek a sundávání ručiček. 2) Vystěžejkovač. (čínský vydržel půl roku, nový jsem objednal ze StrapShopu)3) Nejmenší 1mm upravený šroubovák z čínské sady za 20kč. 4) Ostrou pinzetu. 5) A hlavně universální dvoubodový otvírák šroubovacích dýnek. Zatím se nestalo, že bych něco neotevřel, nebo poškodil.
straspol Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 31. 8. 2012 v 17:37, Jeronimo napsal: Jako nářadí nejčastěji používám:1) Pořádný zalamovací nožík na otvírání naklapávacích dýnek a sundávání ručiček. 2) Vystěžejkovač. (čínský vydržel půl roku, nový jsem objednal ze StrapShopu)3) Nejmenší 1mm upravený šroubovák z čínské sady za 20kč. 4) Ostrou pinzetu. 5) A hlavně universální dvoubodový otvírák šroubovacích dýnek. Zatím se nestalo, že bych něco neotevřel, nebo poškodil.Dvouboďák je dobrý, ale musím říct, že co jsem si od pana Hněvsy koupil otvíráky na PRIMky (má na oboje sporty) tak jiný nevezmu do ruky. Ta fotka s kleštěmi je na infarkt...Jinak na to málo, co udělám sám, mi stačí pár šroubováčků, vystěžejkovávač, nožík...plánuju něco na nasazování skel.
bohus76 Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 30. 8. 2012 v 21:19, orlando1 napsal: Další sraz s kolegou v práci ...Už je v seznamu zde? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/48534-prim-brusel-fotkyfanclub/page__p__751208__hl__%2Bprim+%2Bbrusel__fromsearch__1#entry751208
Honza.manta Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 31. 8. 2012 v 17:37, Jeronimo napsal: Jako nářadí nejčastěji používám:1) Pořádný zalamovací nožík na otvírání naklapávacích dýnek a sundávání ručiček. 2) Vystěžejkovač. (čínský vydržel půl roku, nový jsem objednal ze StrapShopu)3) Nejmenší 1mm upravený šroubovák z čínské sady za 20kč. 4) Ostrou pinzetu. 5) A hlavně universální dvoubodový otvírák šroubovacích dýnek. Zatím se nestalo, že bych něco neotevřel, nebo poškodil.Tak z tohohle dvouboďáku mi naskočila husí kůže. Kdysi v době školy jsem ho používal taky a pamatuju si několik okamžiků, kdy mi ujel a udělal pěkný zápis na hodinkách. Tehdy to bylo jedno - to ještě byla pouzdra běžně dostupný náhradní díl, ale dneska? Brrrrrr!!!!
bohus76 Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Kdyby sis odvrtal nějakou pásovinu a dal tam dva šroubky na rozteči odpovídající rozměru dýnka,to bych pochopil,ale tak je to opravdu na blití.
Jeronimo Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 (upraveno) V 31. 8. 2012 v 17:55, straspol napsal: Dvouboďák je dobrý, ale musím říct, že co jsem si od pana Hněvsy koupil otvíráky na PRIMky (má na oboje sporty) tak jiný nevezmu do ruky. Ta fotka s kleštěmi je na infarkt...Jinak na to málo, co udělám sám, mi stačí pár šroubováčků, vystěžejkovávač, nožík...plánuju něco na nasazování skel. U těch kleští jsou tupé konce, je v nich obrovská páka. Jasně, že se jedná o diletantské řešení, o tom žádná. Je to rychlé řešení pro toho který nemá nic lepšího po ruce. Při otvírání dýnek přistupuji s delikátní opatrností a opravdu se mi nikdy nic nesmeklo nebo se nestalo, že bych něco nepovolil a nejen sporty. Na infarkt jsem byl z místní paní měničky baterií, která si nemohla poradit s dýnken od quartzových pseudosportů. Kostila ho mezi nohama tím plechovím žebráčkem dvouboďáčkem. Až moje kléšče se dostaly tam kam měly. Edit: chybička A je mi jasné, že vy poloprofesionálové to nevidíte rádi, je to znouzectnoust, ale u mě funguje. Upraveno 31. srpna 2012 uživatelem Jeronimo
Jeronimo Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 31. 8. 2012 v 18:08, bohus76 napsal: Kdyby sis odvrtal nějakou pásovinu a dal tam dva šroubky na rozteči odpovídající rozměru dýnka,to bych pochopil,ale tak je to opravdu na blití. Opravdu jdou velmi ztuha, tak se ani samovolně neotvírají. Až budu upgradovat, tak bych chtěl 3-bodový, ale za ty prachy mám pořád jedny pěkné Primky..
straspol Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Moc se mi líbí různé šrafování a zdobení PRIMáckých ciferníků na kalibrech 010, 0101, 011 atd.. Je hrozně těžké je sehnat v alespoň trochu slušných stavech, hodně oxidují a mění barvu, bývají setřelé a oprýskané, ale tolik různých variací opravdu překvapí. Malá ukázka...
atomicsteve Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Právě jsem si poslintal klávesnici... Naštěstí se mi po chvíli ulevilo, zjistil, jsem že na obou fotkách jsou jen přeházené Taky mám jedny, už jsem vám je ukazoval, ale na veřejnosti je už radši vytahovat nebudu... Jinak já měl jedno nerezové pouzdro, co nešlo rozdělat. I mechanovi s volantem to trvalo pět minut, než se do něj dostal...
t.p Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 V 31. 8. 2012 v 21:49, straspol napsal: Moc se mi líbí různé šrafování a zdobení PRIMáckých ciferníků na kalibrech 010, 0101, 011 atd.. Je hrozně těžké je sehnat v alespoň trochu slušných stavech, hodně oxidují a mění barvu, bývají setřelé a oprýskané, ale tolik různých variací opravdu překvapí. Malá ukázka... No tývole!!! Tyhle nejstarší kousky mě nejvíc berou. Krásná kolekce!omlouvám se za vulgární výraz, ale jinak to nešlo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se