geometr Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2019 Někde to tu je, zkus hledat, celkem jsme to tam myslím řešili, co si vzpomínám, tak i něco historicky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2019 Jsem to našel, tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/66293-zm%C4%9Bna-%C4%8Dasu-letn%C3%ADzimn%C3%AD-%C4%8Das/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2019 Su prdík. Vlastně Supr dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 22. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2019 Dneska jsem na dvoje narazil. Je vidět, že i jednoduché dopolední mají něco do sebe. No a podle datové křivky máme rovnodennost. I doma mi to chodí perfektně rovně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Dnes jsem strávil zase nějaký čas na lešení a budeme některá čísla opravovat. Přeměřil jsem to, rozkreslil, ohnul polos na správný úhel. Když člověk ví už o co jde a ví, jak to má vypadat, tak to jde mnohem rychleji.Prostě čísla kolem dvanáctky jsou vždycky nahusto a nikdy to nevychází rovnoměrně do obloučku.Renovátoři ze mě asi nebudou mít radost, ale když to má chodit dobře a je to minimálně na několik desetiletí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Tak se do toho pustil jeden řemeslník a má skoro proškrabáno. Ještě zapravit špatná čísla. To byl fofr. Tak jsme pokecali na na dané téma a bylo vidět, že ho baví řemeslo. Fakt z toho mám dobrý pocit a doufám, že půjdou dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 21. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2019 Žena sice nosí jen jedny náramkové hodinky, za to by ale chtěla na zahradu sluneční hodinky na sloupku. Líbí se jí třeba tyto bronzovky. Nemá ještě někdo nějaký jiný typ? Pokud by v ceně byl i sloupek, tak by to bylo příjemný, alespoň bych nemusel shánět někoho, kdo jej udělá, já jsem na to levý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 21. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2019 Úplně vidím, jak se na ten šíp, při slušně rozjařené zahradní party někdo napíchne. Jinak nemohu sloužit, já umím zatím jen placaté na zeď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 21. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2019 To je v pohodě, jednak jsem abstinent, takže i na rozjařené párty dokážu hosty ohlídat, jednak je podobný podstavec dost vysoko, takže by dotyčný musel na ten šíp upadnout ze štaflí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 21. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2019 nechci uplne delat reklamu, snad mi bude odpusteno, nedavno jsem koukal, ze v nemeckem Heliosu docela dost rozsirili nabidku, treba najdes i neco za rozumnou cenu... :-/ https://www.helios-sonnenuhren.de/en/chronos-precision-sundial Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 myslím, jestli to bude někdo u nás dělat na zakázku, tak ta cena bude podobná. Prostě to nějakou práci vyžaduje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 to stopro, kdyz to chces mit opravdu na urovni, bez laseru a nerezu se neobejdes + nejakej ten soustruh, rucni sestaveni, suma sumarum je tech 400 ecek jeste vcelku primerena cena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2020 Jedny jednoduché jsem dneska objevil na fasádě soukromého domu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plinha Odesláno 4. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2020 Kluci, nádhera, nedávno jsem musel učit kluka doma fyziku ( tak jako všichni, nicméně kvůli synově zdravotnímu problému učím stále a stále budu ), a ve fyzice bylo tématem měření času. No a znáte to, drápkem se chytíš. Ani jsem netušil, že to téma tu je, pročítám a pročítám. Už vím, že jedny hodiny na zahradu prostě přijdou. To by bylo, abych já chronomagor, je neměl...Moc díky všem, co už sem psali a od kterých budu teď čerpat...Doufám, že vám nebude vadit, když se občas zeptám....Do roka je prostě na tý zahradě musím mít... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 Tak vyrábím další hodiny. Tyhle jsou už trochu větší - 4m. Zatím máme rozměřeno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Tak jsem trochu pokročil, už to začíná i ukazovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Hezky, tohle už je solidní formát. Já už jsem si zkusil malování štětcem na fasádu a udržet rovnou neroztřesenou linku je pro mě nadlidskej úkol. Zajímalo by mě, jakej maj (kromě vrozenejch dispozic) písmomalíři grif... Btw už se ví, jak to bude s tím celoročním časem? Furt vyčkávám a ten šroub ve zdi mě rozčiluje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 před 1 hodinou, Wanderer napsal: Tak jsem trochu pokročil, už to začíná i ukazovat. To se mi líbí, jak se sluneční hodiny rozmáhají. před 7 minutami, martar napsal: Já už jsem si zkusil malování štětcem na fasádu a udržet rovnou neroztřesenou linku je pro mě nadlidskej úkol. Zajímalo by mě, jakej maj (kromě vrozenejch dispozic) písmomalíři grif... Btw už se ví, jak to bude s tím celoročním časem? Furt vyčkávám a ten šroub ve zdi mě rozčiluje Si udělej masku páskou A když máš ve zdi šroub, tak není co řešit. Budeš to dvakrát ročně nařizovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 To by v tý fasádě ten šroub dlouho nevydržel Popravdě, než začali blbnout se změnama leta zavedenýho systému SEČ/SELČ, měl jsem to už vymyšlený - šroub by pevně držel konickou základnu s přesně vetknutou tyčí, a základna by umožňovala rotaci s aretací ve dvou polohách. Takže korekce by byla rychlá a jednoduchá. Teď holt čekám, protože proč se mastit se složitou základnou, když má být jeden čas. Maskovací páska funguje dobře na hladkěm povrchu. Na hrubozrnné omítce už takovou výhrou není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 před 35 minutami, orol napsal: To se mi líbí, jak se sluneční hodiny rozmáhají. Se snažím, co to jde. Martar: základní předpoklady jsou kvalitní štětce, dobře namíchaná barva a samozřejmě pevná ruka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se