Přejít na obsah

nooskiho hodinky

nooski

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 524
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak jsem se dočkal! 3 roky jsem po nich čuměl a nakonec vyplázl sumu, že by za to byly všechny moje pětky ve sbírce  :clap:  Jsou ale doma a ikdyž jsem ani nezkrátil tah, protože chci počkat na čistou hlavu a denní světlo, tak jsem se aspoň pokusil udělat pár obrázků. Jde to překvapivě blbě. Sklo je za normálních okolností prakticky neviditelné a i pokusům o nasvícení se antireflex brání statečně. Fotku sunburstu budu muset udělat  za denního světla. Každopádně zde představuju Seiko SARX035.

sIN8EXR.jpg

KTlYEJv.jpg

NaFblFu.jpg

Yjhlvwm.jpg

7wxvX6e.jpg

P11Dfp5.jpg

ECN2S5I.jpg

xwtzm86.jpg

w1a2X7n.jpg

F6Exzna.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové děkuji moc! Dneska jsem zkrátil tah a už je vesele nosím, byla by škoda, aby byly v hodinkovnici. Ten ciferník je úžasný, velikost akorát, jsou pohodlné a zatím se zdá že i přesné. No co budu povídat, jsem nadšen. :-)

Odkaz ke komentáři

MíraMíra: děkuji velice! :notworthy:

Není jednoduché tyto hodinky vyfotit, každý pokus skončí tak, že na fotkách vypadají tak na 30 % své krásy. Dneska jsem se pokusil zachytit hnědý sunburst, který je krom přímého světla naprosto nepostřehnutelný.

Iwaex1t.jpg

wmMvtzO.jpg

oxGgfBE.jpg

tDcDUQo.jpg

aq2bWpz.jpg

WDMNGIc.jpg

gWMuZ1X.jpg

YrwoRMt.jpg

FDVaXJR.jpg

Odkaz ke komentáři

Pořád sbírám dojmy, ale tento týden jsou na ruce celý den v práci a přes noc odpočívají v hodinkovnici. Každopádně díky dlouhé době mezi objevením a prvotním zapálením a samotným pořízením uběhly skoro 3 roky, takže očekávání byla veliká. Bál jsem se jak mi sedne tah bez možnosti mikroregulace a jak se budou nosit díky skoro 41 mm velkému pouzdru v průměru. Taky jsem měl obavy jestli nenastane pocit, že za takové prachy těch hodinek mohlo být více... Obavy zbytečné. Tah vychází na mou ruku přesně, velikost je naprosto perfektní a hodinky na mě působí tak, že furt jak blbec čumím na ruku a vlastně obdivuju tu nádheru. Jako bonus musím podotknout, že nehledě na způsob nošení udělají kolem 2 - 3 vteřin do plusu za den. Díky tomu stačí ráno povytáhnout na chviličku korunku a je seřízeno na celý den více než přesně. Ne že bych to u mechanik nějak vyloženě řešil, ale jsem rád, že tento kus je s přehledem nejpřesnější mechanikou v mé skromné sbírce. Jsem prostě nadšený. 

Předem se omlouvám za prach na hodinkách. Snažil jsem se, ale je tam furt :-( V reálu vypadají nespočetněkrát lépe, ale zatím to neumím pořádně zachytit.

Elegantní pouzdro, které krásně vypadá a příjemně sedí na zápěstí

L1ycTHm.jpg

Z podhledu

sx2EKSl.jpg

Lesklé a broušené plochy se opakují všude

gdUcqkd.jpg

Korunka

Zga6o0M.jpg

Pod silným zdrojem světla nebo na sluníčku vystoupí z leskle černého ciferníku hnědý sunburst

hDdhHXw.jpg

Elegance sama

PWxBjgQ.jpg 

Odkaz ke komentáři

Děkuji pánové za slova chvály. Radost mám velikou, opravdu ano. Proti jiným kouskům tady je to cenově chudobka, ale já jsem rád, že jsem se konečně rozhoupal a pořídil si je. Opravdu to jsou krásné hodinky a přál bych si tu jejich auru umět zachytit a podělit se.

Odkaz ke komentáři

Máš pravdu, za ty peníze jsou to parádně zpracované hodinky. Vzpomínám když jsem je viděl poprvé, nechtělo se mi věřit, že stojí tak "málo". Působí daleko hodnotnějším dojmem. Ne nadarmo jsou často označovány jako baby grand seiko.

Odkaz ke komentáři

Tož týden nošení za mnou, objevil jsem i nějaké nedostatky, ale to už k lásce patří :-) Jsou opravdu parádní a za ten týden dělají stabilně kolem +3 vteřin za den, takže i přesné. Jsem opravdu spokojen.

Monochromatické fotky jim sluší

0kbBuC8.jpg

Odraz

38v7jql.jpg

Pohodlný a krásný tah

aZWgYi8.jpg

Tvar ruček je naživo epesní. Nejsou to Grand Seika a nesnaží si na ně ani hrát narozdíl od SDGM nebo SARX055, jsou svoje a to je dobře.

cCzwGRA.jpg

Na šikmině

btb02Hi.jpg

Leskne se to všude

9ovQSWU.jpg

Lesk podruhé

xEjdg1f.jpg

Vznášející se logo

raXL8o4.jpg

Zajímavá fotka ukazující datumové okénko, zmenšený index a hlavně zajímavou strukturu na armováku. Upřímně jsem si tohodle prvku nikdy na žádné fotce nevšiml.

wntgN0r.jpg

Sestřičky

vFuOdRT.jpg

Odkaz ke komentáři

Včera jsem měl trochu času (asi 15 minut :clap: ), tak jsem si trochu pohrál s novou hračkou, kterou jsem si pořídil na základě siwiho zmínce o světle k focení. Já si pořídil variantu, za asi 250 Kč na vyzkoušení, ale zatím jsem neměl čas na nějaké hraní si. Zajímavé je, že tyhle fotky byly focené vlastně skrze světlo, jelikož se jedná o kruh diod. Tentokrát to nejsou SARXy, prtože tento týden jsem konečně mohl vyrazit na kole do práce a aspoň otestuju rezervu nátahu, takže pokojně tikají v hodinkovnici.

Válečníci s mnoha jizvami

6tI52vi.jpg

Černobílá s trochou červené

h7cYyKl.jpg

Nějaká ta lumi

ecGyoK4.jpg

SNXS79 v poněkud zasněném záběru

ngHaewp.jpg

Navzdory faktu, že se jedná prakticky o oblekovky, tak svítí parádně

wrNTfNm.jpg

No bude to chtít ještě hodně cvik, ale koupě nelituji a siwimu děkuji za prvotní nakopnutí :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...