Kex Odesláno 10. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2017 Já dávám +1 k Maxelovu prvnímu tipu, Wardům. Moje C60 Trident Pro GMT 600 jsou nafocené zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/100040-chistopher-ward-c60-trident-pro-gmt-600/ - průměr 38mm, výška 13 mm (ale nijak to nevadí třeba v košili, sám mám dost hubené zápěstí a v pohodě). Nosí se výborně, vypadají skvěle, přesnost je v limitech COSC. Můžu s klidným svědomím doporučit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 On sa neberie vážne, on si skrátka melie svoje. Potápky-nepotápky, hlavne že sú malé. Aj keď zakladateľ vlákna evidentne hľadá potápky. Potom príde nejaký nováčik a bude si myslieť, že hodinky v odkaze sú potápky. Tyler, vlákno Klub malých hodinek a podobné s potápkami si už pozeral?Moc toho o hodinkách asi nevíš, ty potápko S WR100 lze provozovat naprostou většinu vodních aktivit a pokud se někdo skutečně potápí, tak jsou mu nějaké rádoby potápky stejně k ničemu a musí hledat v úplně jiných vodách. Občas se vynoř do reality Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Moc toho o hodinkách asi nevíš, ty potápko S WR100 lze provozovat naprostou většinu vodních aktivit a pokud se někdo skutečně potápí, tak jsou mu nějaké rádoby potápky stejně k ničemu a musí hledat v úplně jiných vodách. Občas se vynoř do reality A přečetl sis zadání? "A já bych přitom tak rád nějaké divery .""WR 200M (nebo eventuálně víc, hehe)" Tyler píše celkem přesně, co chce - má v tom jasno. Chce divery a ptá se, zda jsou nějaké v parametrech, které zadal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 V zadání bylo také "výška hodinek max. 12 mm - ale to je naprosté maximum a stejně myslím, že takhle "tlusté" hodinky by mi neseděly, proto radši 11 mm a míň", takže to cituj buď celé nebo radši vůbec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Vytrháváš z kontextu. Chce divery! A pak následují jejich parametry - těch diverů! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Z vlastní zkušenosti bych doporučil B Colt 38 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Sice nevím, kde je nějaká oficiální specifikace rádoby diverů, ale každopádně tazatel naprosto jasně definoval požadavky a od nich se odchýlil naprosto každý, kdo sem nějaký tip dal. A je jen a pouze věcí tazatele, co si (ne)vybere a naopak je to zbytečná starost jedinců, kteří asi mají nějaký mindrák a místo aby se věnovali tématu, tak neustále hledají moje příspěvky, aby je mohli zkritizovat. No, když se jim tímto uleví a budou v životě šťastnější, ať je jim přáno, já jdu radši něco dělat místo tlachání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
323GT Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 A co třeba Longines HydroConquest? Ty jsou k dispozici také ve verzi 39mm, s výškou 11,85mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Hele a co třeba Štajny?Jsou to sice pilotky, 47mm nakulato, 14mm naplacato, moc vody nesnesou, ale jsou to hodinky a jako bonus dokonce automaty(ale Laco dělá i baterky, jen maj jenom 42mm, tak aby nebyly zbytečně malý) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Kolega se zapestim 15,5-16cm zkousel moje omegy smp a vubec to nevypadalo spatne. Druhy kolega zapesti nejakch 17-17,5 cm, koupeny Becka chronomaty 44mm, cerny, sednou mu jak ulite, v zadnem pripade mu nejsou velke... Uz to tu padlo nekolikrat, samotny prumer je informace k nicemu, ciste orientacni, zasadni je tvar pouzdra a hlavne lug to lug... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyler Odesláno 11. srpna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Jojo, asi se na to vykašlu a pořídím Nomos Orion Weiss, jsou krásný, mechanický, nějakou vodotěsnost taky mají a jako bonus jsou skvěle čitelný ... Ale vážně, opravdu vám všem moc děkuju za tipy. Jsem si vědom toho, že na divery jsou moje požadavky výrazně limitující. Od začátku mi bylo jasné, že bude asi sakra málo kousků, které splní všechny požadavky, s tím jsem počítal, beru tohle vlákno i jako určitou další inspiraci, která mi rozšíří obzory... Je pravda, že jestli se dobře dívám, všechny "technické" požadavky splňují asi troje hodinky, i to beru jako úspěch. Hodně se mi líbí ty mid-size bondovky, problém je bohužel cena. Možná ještě hydroconquesty, ale tam jsem nenašel lug to lug size. Např reference L3.641.4.96.6mají 39mm a necelých 12mm. Dělají se i 34mm, ale tam jen s quartzem.Potěší 300m wr a budou do budgetu... Zkusím je obhlédnout v Koscomu, parametrově by seděly, ale nejsem si úplně jistý vzhledem, z fotek a videí mě až tak nezaujaly. Lug-to-lug taky působí poměrně na hraně. Tyler, vlákno Klub malých hodinek a podobné s potápkami si už pozeral? Děkuju, to už mám nějaký pátek prohlédnuté... V něm jsem přišel na Armidy A11. Z vlastní zkušenosti bych doporučil B Colt 38 Na Béčka docela pěkný hodinky... ale jen docela . Každopádně díky za tip. Pěkně se to rozjelo.Jsem zvědavej co vybereš, tyhle parametry mě zajímají. Já jsem taky zvědavej . Kolega se zapestim 15,5-16cm zkousel moje omegy smp a vubec to nevypadalo spatne. Druhy kolega zapesti nejakch 17-17,5 cm, koupeny Becka chronomaty 44mm, cerny, sednou mu jak ulite, v zadnem pripade mu nejsou velke... Uz to tu padlo nekolikrat, samotny prumer je informace k nicemu, ciste orientacni, zasadni je tvar pouzdra a hlavne lug to lug... Rozumím, tvar pouzdra, lug-to-lug, tloušťka pouzdra... tohle všechno se snažím brát v potaz. Na druhou stranu už tak nějak znám svoji ruku i preference a vkus. Obecně mám radši pohled na menší hodinky, častokrát i na Chronomagu vidím fotky, kdy je majiteli chváleno, jak mu hodinky sedí a mně na něj přijdou prostě velké - v tomhle jsem s dnešní módou obecně větších a velkých hodinek trochu "out of date". Co se týče třeba průměru pouzdra, beru ho jako pouze základní parametr, podle něj jsem však schopný určit, pokud najdu dobré fotky, jak velikost lug-to-lug tak i výšku hodinek, ověřit si, jaký mají stěžejky tvar v reálné velikost atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Sice nevím, kde je nějaká oficiální specifikace rádoby diverů, ale každopádně tazatel naprosto jasně definoval požadavky a od nich se odchýlil naprosto každý, kdo sem nějaký tip dal. A je jen a pouze věcí tazatele, co si (ne)vybere a naopak je to zbytečná starost jedinců, kteří asi mají nějaký mindrák a místo aby se věnovali tématu, tak neustále hledají moje příspěvky, aby je mohli zkritizovat. No, když se jim tímto uleví a budou v životě šťastnější, ať je jim přáno, já jdu radši něco dělat místo tlachání Od toho zadání jsi ustřelil jak to jen šlo, víc to demonstrativně zvládl jen Nickolas. Já jsem sice postnul orlíky, který mají oficiálně deklarovanou WR 5AT, ale mám spíš obavu, že to je neschopností Eltonu je na vyšší WR oficiálně otestovat a nebo z historických důvodů. V opačným případě si neumím vysvětlit, proč mají šroubovací korunku... Tak speciálně pro tebe opakovačka:průměr bez korunky max. 39 mmvýška hodinek max. 12 mm - ale to je naprosté maximum a stejně myslím, že takhle "tlusté" hodinky by mi neseděly, proto radši 11 mm a míňmechanika - ne quartz, ne solár apod.WR 200M (nebo eventuálně víc, hehe)otočná lunetazavedená značka i microbrandcena do 40 tis. A ať se v tom aspoň někdo vyzná, až to tu bude číst, tak doporučený bylo aktuálně toto: Ward Trident průměr 38mm, výška 12,7mm, lug to lug 45,5mmhttps://www.christopherward.co.uk/c60-trident-pro-600-226 Tudor Submarinerprůměr 36mm, vintage, mimo budget Marathon Diver?s Automatic Mediumprůměr 36mm, výška 13mmhttps://www.marathonwatch.com/product/search-rescue-medium-divers-automatic/ Omega Seamaster midsizeprůměr 36,25mm, z druhé ruky by se mohly vejít do budgetuhttps://www.omegawatches.com/watches/seamaster/diver-300-m/co-axial-3625-mm/21230362003001/ Prim Orlík 38průměr 38mm, lug to lug 49mm, deklarovaná vodotěsnost jen 5AT? (mají šrounovací korunku), budgetu by se blížili za zaváděcí cenu...http://www.prim.cz/cz/produkt/prim-orlik-38-93304/Longines Hydroconquest 39mmprůměr 39mm, výška 11,8mmhttp://shop.us.longines.com/l36414566-hydroconquest-39mm-stainless-steel-automatic-diving-watch.html Fortis Official Cosmonaut Day/Date38,5mm, 12mm, už jen z druhé ruky Rado HyperChrome Captain Cookprůměr 37mm, výška 11mm, bohužel jen 100m a limitka mimo cenu jinak jsou superhttp://timeandtidewatches.com/depth-rado-hyperchrome-captain-cook-one-best-reissues-2017/ Breitling Colt 38průměr 38mm ještě bych přidal, byť jsou dost vysoký... Sinn U200průměr 37mm, výška 14,5mmhttp://www.sinn.de/en/Modell/U200.htm Nejlepší je asi opravdu projít toto vláknohttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/87021-klub-mal%C3%BDch-hodinek-pot%C3%A1pky-do-40mm/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Mrkni ještě na Tudor Hydronaut - ty se dají na ebay do budgetu sehnat průměr 36mm, výška 10,8mm, lug to lug nevím, ale mají dost krátký a zahnutý nožky, takže sedět by mohly. Je jen otázka, jestli ti padnou do oka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leebauer Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Lamiczka - Bezva přehled. V kurzu - výkon : cena - bych já volil ty Londžíny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 (upraveno) Moc toho o hodinkách asi nevíš, ty potápko S WR100 lze provozovat naprostou většinu vodních aktivit a pokud se někdo skutečně potápí, tak jsou mu nějaké rádoby potápky stejně k ničemu a musí hledat v úplně jiných vodách. Občas se vynoř do reality Škoda sa snažiť niečo ti hovoriť. Skrátka si budeš mlieť svoje a hotovo. Normálny človek by sa zamyslel, čo druhým vadí, keď sa mu navážajú do zmysluplných príspevkov. Rozumím, tvar pouzdra, lug-to-lug, tloušťka pouzdra... tohle všechno se snažím brát v potaz. Na druhou stranu už tak nějak znám svoji ruku i preference a vkus. Obecně mám radši pohled na menší hodinky, častokrát i na Chronomagu vidím fotky, kdy je majiteli chváleno, jak mu hodinky sedí a mně na něj přijdou prostě velké - v tomhle jsem s dnešní módou obecně větších a velkých hodinek trochu "out of date". Na wristshoty zblízka pozor. Mobily vďaka širokému sklu "roztiahnu" hodinky, tie potom vyzerajú, že trčia cez ruku. Mám s mojimi MG Marinus tento "problém". Sedia mi dobre, aj keď na hrane, na wristshotoch ale vyzerajú, že sú širšie, než ruka. edit: wristshot mobilom vs. foto 100 mm objektívom Upraveno 11. srpna 2017 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Btw, sroubovaci korunka nema nic spolecneho s wr. Tohle by od zkusenych kolegu nemelo vubec zaznit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Tak o tom se nechám rád poučit (bez sarkasmu). Do dnes žiju v domění, že šroubovací korunka byla vymyšlená právě kvůli voděodolnosti, možná i kvůli tomu, aby si ji potapěč pod vodou omylem nepovytáhl... Nicméně je mi jasný, že šroubovací korunka ještě neznamená vyšší WR, viz dnešní různý designový kreace s korunkou jak špunt od vany. U potápek jako jsou orlíky bych ale jisté opodstatnění čekal.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Škoda sa snažiť niečo ti hovoriť. Skrátka si budeš mlieť svoje a hotovo. Normálny človek by sa zamyslel, čo druhým vadí, keď sa mu navážajú do zmysluplných príspevkov. Na wristshoty zblízka pozor. Mobily vďaka širokému sklu "roztiahnu" hodinky, tie potom vyzerajú, že trčia cez ruku. Mám s mojimi MG Marinus tento "problém". Sedia mi dobre, aj keď na hrane, na wristshotoch ale vyzerajú, že sú širšie, než ruka. edit: wristshot mobilom vs. foto 100 mm objektívom mgWP_20170303_12_12_47_Pro.jpg mgMarinus_naruke_4x_01.jpgPresne tak, vynikajici post vcetne fotek! Wristshoty jsou hrozne zavadejici a mobil tezce zkresluje, ve skutecnosti pusobi hodinky na zivo vetsinou mensim dojmem.. Ty fotky z vetsi vzdalenosti jsou skvely, najednou je to uplne neco jineho... Dik za tvuj prispevek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 Ja bych se nevzdaval nadeje na ty SMP midsize. Jsou super, velikost paradni. Mam ruku 16,5cm a jsem rad, ze jsem je poridil. Jsou krasne nizke, na ruce je ani necitis. Koupil jsem je taky jete, historii servisu neznam a jedou mi +1s/den. Proste parada. S troskou trpelivosti se daji najit ruzne barevne modely v budgetu. Hledal bych neco v Evrope, protoze z US bys jeste zaplatil dan. Par tipu zde:https://www.chrono24.com/omega/seamaster-professional-300m-automatic---midsize--id6743469.htmhttps://www.chrono24.com/omega/seamaster-midsize--id6609297.htmhttps://www.chrono24.com/omega/watch-seamaster-300m-mid-size-25518000--id6730450.htm Chapu, ze uz je to pres budget, ale stoji za to si prisetrit. Kdyz jsi schopny dat 40k, tak 45k uz neni o tolik vic. Nebo obcas mrkni na WUS do prodejni sekce, tam litaji levneji, kolem tech 40k, ale vetsina z nich je v US. Pokud ne SMP, tak bych mrkl na ty LHC ve 39mm. Ale ty pusobi trosku vetsim dojmem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2017 2Lamiczka: Šroubovací korunka je jen jedno z levnějších a IMHO ne zrovna spolehlivých a user-friendly řešení jak zajistit dosednutí těsnění - viz kreace od Panerai (ti mají s uchem i model s WR30), Ball, JLC, Graham a dalších. Na druhou stranu existují i naprosto seriózní řešení, kterým pro dostatečné zajištění statických 200+ metrů vodního sloupce stačí i prostý rozdíl tlaků uvnitř a vně korunky - třeba Fortis Marinemaster (sorry za offtopic vzhledem k 42/44mm rozměru)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se