Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak jsem spokojený člověk, kromě vínových IGENů mám díky Romanovi I. (ještě jednou děkuji) i černé IGENy s bílou lunetou a jsou opravdu krásné, v reálu ještě hezčí než na snímku. I moje manželka se na ně se zalíbením dívá a spokojená manželka to je základ (člověk pak chvilku má pokoj a klid).

Řemen žralok 19 mm je k nim bezvadný a zítra ráno dostanou řemen od simona i ty vínové.

Upraveno uživatelem pavča
Návštěvník Tada
Odesláno

IGENů není nikdy dost :) Já se poslední cobou přistihl při tom, že je nosím už mnohem častěji než Steinharty :)

Odesláno

Mohl by mě někdo fundovanější vysvětlit jednu věc? Proč se renovují nejčastěji černé, o něco méně vínové/červené/, málo modré a vůbec/aspoň jsem nezaznamenal/ okrové? Souvisí to nějak s četností výskytu barených variací/tedy počtem vyrobených ciferníků/?

Mám doma okrové, s bílou lunetou a bílejma ručkama a tak bych rád věděl, zda jsou vzácnější než ostatní barvy.

Odesláno

žabáku - bingo !! Je to tak. Na základě svých zkušeností si dovoluji navrhnout pořadí vzácnosti původních barev ciferníku (bílá luneta vždy vzácnější než černá, jinak barevná - např. červené písmo- pak ještě vzácnější - pokud není novodobá): zelená - okrová - modrá - vínová - černá. Jiné barvy pak už asi budou novodobé renovace - jejich vzácnost posoudí až čas.

Odesláno
žabáku - bingo !! Je to tak. Na základě svých zkušeností si dovoluji navrhnout pořadí vzácnosti původních barev ciferníku (bílá luneta vždy vzácnější než černá, jinak barevná - např. červené písmo- pak ještě vzácnější - pokud není novodobá): zelená - okrová - modrá - vínová - černá. Jiné barvy pak už asi budou novodobé renovace - jejich vzácnost posoudí až čas.

Díky za rychlou odpověď, aspoň neumřu blbej. To, že jsou čtyři barvy jsem věděl. Hodně jsi mě ale překvapil s tou zelenou variací ciferníku. Zatím jsem se s tím vůbec nesetkal. Dokonce ani na fotkách zde.

Odesláno
Mohl by mě někdo fundovanější vysvětlit jednu věc? Proč se renovují nejčastěji černé, o něco méně vínové/červené/, málo modré a vůbec/aspoň jsem nezaznamenal/ okrové? Souvisí to nějak s četností výskytu barených variací/tedy počtem vyrobených ciferníků/?

Mám doma okrové, s bílou lunetou a bílejma ručkama a tak bych rád věděl, zda jsou vzácnější než ostatní barvy.

Asi to s tim souvisi, ale taky bych rekl, ze se lidem proste nejvice libi cerna, pak vinova ... atd., protoze i kdyz posles na renovaci Igeny cerne muzes si z nich nechat udelat i pruhovane nebo puntikovane.

@Pavca: IMHO by jim to vice sluselo, kdybys prehodil lunety. ;)

Odesláno

cigi - zeleny cifenik? to jsem jeste nevidel.... je mozne nekde shlednuti?

jinak dnesni "vzacnost" barevnych ciferniku se podle me odviji od toho, kolik se jich kdysi prodalo. Zcela uprimne - okrove, neboli piskove jsou tak hnusne :), ze moc na dracku asi nesly, takze dnes je jich malo...

Odesláno (upraveno)
cigi - zeleny cifenik? to jsem jeste nevidel.... je mozne nekde shlednuti?

jinak dnesni "vzacnost" barevnych ciferniku se podle me odviji od toho, kolik se jich kdysi prodalo. Zcela uprimne - okrove, neboli piskove jsou tak hnusne :), ze moc na dracku asi nesly, takze dnes je jich malo...

Jak jako hnusný?? Panáčku, jsou v naší rodině už třetí generaci, a makaj bez zásaha baj voko čtyřicet let. :)

Vono to s tím výběrem nebude tak horký. Když jsem se ptal babičky, která je kupovala pro dědu, tak mi řekla, že přišla k hodináři, řekla že chce hodinky, pánský a vodotěsný a pan hodinář před ní položil tyhle jediný sporty který v krámě měl.

Upraveno uživatelem žabák
Odesláno

Tak jsem nasadil na vínové IGENy řemen, který mi vyrobil simon, a je to nádhera. Když je mám položené vedle sebe (vínové a černé), tak mi to přináší jistý pocit uspokojení. pokusím se udělat foto a dám ho sem, pořídil jsem si kvůli tomu přes eBay krásný fotostan, tak uvidíme, jak to dopadne.

• po měsících...
Odesláno
Pár fotech mých renovovaných Igenů jsem dal sem :)

je sranda sledovat ze PRIM SPORT budu po Steinhart Nav B uhr moje druhe "hodnotne" hodinky a nie som tu asi taky sam :-)

No a k fotkam co uverejnil ONdra....nadhera. myslim ze by si mal robit pre ELTON katalogy :-)

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Jsem tu nový a už zamilovaný do Prim Sport IGEN. Musím všem pochválit krásné kousky. Také se začínám po nějakém poohlížet.

Upraveno uživatelem JII.
  • po měsíci...
Odesláno
Před chvílí jsem se stal majitelem těchto Igenů :thumbsup_anim: A čeká je renovace...

Gratuluji :) Karlos má pravdu, vyleštění sklíčka a nová vložka do lunetu je asi to hlavní, co potřebují. To první lze zajistit doma či zvládne lepší hodinář, to druhé už je větší oříšek.

Odesláno
Bezva, gratuluju. Ale nejsou zas až tak špatné a vyleštění sklíčka a nová stupnice do lunety by třeba stačilo k tomu, aby zázračně prokoukly.

Jo, pekny kousek. Jediny problem bude sehnat vlozku do lunety, ale az nasbiras 50 prispevku, tak si muzes v poptavkove sekci zalozit vlakno. Do te doby zanes hodinky k hodinari a nech udelat servis strojku. At si necha jen strojek (+ ciselnik a rucky samozrejme) a pouzdro si mezitim doma vycisti sam a sklo prelesti. Pak mu to zas zanes na zapouzdreni zpet. A primluvil bych se k tomu, aby sis sehnal na renovaci nejaky totalni vrak a navic treba nejakou peknou 68 kalibr na pripadne nahradni dily a ten vrak pak nechat renovovat. Budes mit peknou dvojku -- stare hodinky v peknem puvodnim stavu a nove renovovane.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...