skalis Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Infernal napsal: Mám dotaz. Jde při renovaci zvolit možnost aby mi vyměnili sklíčko tak aby bylo zarovnané s lunetou a nevyčnívalo tak jako v nových 45kách? Nebo je na to bohužel málo místa? To nejspis technicky nebude mozne. U puvodnich igenu je totiz ciselnik (na rozdil od nove 45mm verze) vypoukly a zaroven je sklo uchycene v casti pouzdra pod urovni horni plochy lunety. Takze jine nez originalne tvarovane sklo tam dat nepujde. Dela se i verze se safirem (opet vypouklym), ale to uz je bohuzel o dost drazsi spas. Jinak renovace Igenu je dobra volba, pak se pochlub .
Infernal Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 skalis napsal: To nejspis technicky nebude mozne. U puvodnich igenu je totiz ciselnik (na rozdil od nove 45mm verze) vypoukly a zaroven je sklo uchycene v casti pouzdra pod urovni horni plochy lunety. Takze jine nez originalne tvarovane sklo tam dat nepujde. Dela se i verze se safirem (opet vypouklym), ale to uz je bohuzel o dost drazsi spas. Jinak renovace Igenu je dobra volba, pak se pochlub . Hmm tak to asi bohužel řešit nebudu, nejsem moc fanda vypouklého sklíčka resp nelíbí se mi luneta tak moc nízko pod.
JJ Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Nemáte náhodou někdo fotku Sportů I na mesh tahu? Když vidím, jak to sluší B Superocean Heritage, tak si říkám, že by to možná stálo za pokus.
skalis Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Infernal napsal: Hmm tak to asi bohužel řešit nebudu, nejsem moc fanda vypouklého sklíčka resp nelíbí se mi luneta tak moc nízko pod. Hmm, kazdymu to nesedne, mas pravdu. To vypoukle sklo patri k "vintage looku" tech hodinek. Jestli mas moznost dorazit na nejaky sraz nebo se sejit s nekym, kdo ma renovovane Igeny, tak to vyzkousej. Treba jim das jeste sanci. Celkove ty hodinky diky ocelovymu pouzdru dost "prokouknou". Nicmene v cenovy relaci renovace Igenu sezenes dost zajimavejch sportovnich kousku, ktery maj sklo rovny.
Apep Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Dnes jsem si vyzvedl své renované Sport I. generace, čili Igeny. Na barvě číselníku i provedení lunety jsme se s Eltonem dohodli, takže mám svým způsobem originál a částečně "hand made", luneta totiž vypadá jako zčásti ručně malovaná, aspoň mám takový dojem. Oproti Sportům II. generace se luneta otáčí lehčeji, na čemž bych zase tak nebazíroval, klidně bych snesl tužší chod - třeba to časem v rámci nějaké té poradenské služby tady na fóru upravíme . K hodinkám jsem si na Zbraslavi v Moscomu (před více než půl rokem to byl Koscom a já si tu změnu prvního písmenka v názvu uvědomil až teprve dnes. Jo, ta všímavost ...) koupil provizorní řemen, ale není určitě definitivní, už vzhledem k tomu, že Igeny potřebují 19 mm. Igeny přišly v kovové nerezové krabičce, jen trochu škoda, že na ní není novoměstský eltoňácký znak. Cena odpovídala naší dohodě, takže to dál nekomentuji, je to individuální záležitost té které renovace. Hned jsem na parkovišti hodinky v autě nafotil, teď fotky zmenšil a dávám je sem. Do klubu příznivců Igenů se přihlásím, až tam naběhne nějaké pěkné pořadové číslo Pro srovnání sem dávám i pár fotek hodinek v původním stavu. Chtěl jsem, aby mi v Eltonu udělali i fotku strojku po renovaci, ale vzpomněl jsem si pozdě. Nicméně i z fotky strojku před renovací je zřejmé, že s těmito hodinkami mě do Bratrstva třetího šroubku nepřijmou (tohle zaplaťpámbu ale je již vyřešeno mými diplomaty ... - omluva za lehký OT ). Na fotkách je ještě rumunský čas, ke všemu ještě dost nepřesně, protože Igeny jsem dnes nařídil podle díky Kubsonovi dnes již přesně jdoucích Steinhartů (skrytá reklama a další lehčí OT ). Tak a konec povídání, teď je už čas na chlubení
leonid Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Hmmm, nádhera....ta luneta v barvě je fakt úžasná. Taky mám Igeny po renovaci, klasika černé, bílá luneta, zelené indexy a doteď jsem netušil, že i lunetu je možné dát do barvy. No nic, frčím na Aukro koupit nějaký ten šrot a hrrr na to. Užij si je, jsou fakt nádherný.
Apep Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 leonid napsal: Hmmm, nádhera....ta luneta v barvě je fakt úžasná. Taky mám Igeny po renovaci, klasika černé, bílá luneta, zelené indexy a doteď jsem netušil, že i lunetu je možné dát do barvy. No nic, frčím na Aukro koupit nějaký ten šrot a hrrr na to. Užij si je, jsou fakt nádherný. Díky Ještě k té barvě, namíchali mi to přesně podle mých představ, nejtmavší modrá v nabídce Excelu, asi mám dobře nastavené barvy na počítači, protože je to úplně přesně ta samá barva. Řemen jsem si představoval černý s modrým prošitím, to se ještě ale zrealizuje
Honza.manta Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Apep napsal: Dnes jsem si vyzvedl své renované Sport I. generace, čili Igeny. Na barvě číselníku i provedení lunety jsme se s Eltonem dohodli, takže mám svým způsobem originál a částečně "hand made", luneta totiž vypadá jako zčásti ručně malovaná, aspoň mám takový dojem. Oproti Sportům II. generace se luneta otáčí lehčeji, na čemž bych zase tak nebazíroval, klidně bych snesl tužší chod - třeba to časem v rámci nějaké té poradenské služby tady na fóru upravíme . K hodinkám jsem si na Zbraslavi v Moscomu (před více než půl rokem to byl Koscom a já si tu změnu prvního písmenka v názvu uvědomil až teprve dnes. Jo, ta všímavost ...) koupil provizorní řemen, ale není určitě definitivní, už vzhledem k tomu, že Igeny potřebují 19 mm. Igeny přišly v kovové nerezové krabičce, jen trochu škoda, že na ní není novoměstský eltoňácký znak. Cena odpovídala naší dohodě, takže to dál nekomentuji, je to individuální záležitost té které renovace. Hned jsem na parkovišti hodinky v autě nafotil, teď fotky zmenšil a dávám je sem. Do klubu příznivců Igenů se přihlásím, až tam naběhne nějaké pěkné pořadové číslo Pro srovnání sem dávám i pár fotek hodinek v původním stavu. Chtěl jsem, aby mi v Eltonu udělali i fotku strojku po renovaci, ale vzpomněl jsem si pozdě. Nicméně i z fotky strojku před renovací je zřejmé, že s těmito hodinkami mě do Bratrstva třetího šroubku nepřijmou (tohle zaplaťpámbu ale je již vyřešeno mými diplomaty ... - omluva za lehký OT ). Na fotkách je ještě rumunský čas, ke všemu ještě dost nepřesně, protože Igeny jsem dnes nařídil podle díky Kubsonovi dnes již přesně jdoucích Steinhartů (skrytá reklama a další lehčí OT ). Tak a konec povídání, teď je už čas na chlubení Super barvy. Tak přesně tohle chci i já, jen tu lunetu opačně - modrou a bílé indexy. Možná tě časem požádám o odkaz na tu barvu, aby to v Eltonu mohli použít - jestli ti to nebude vadit.
skalis Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Apepe, gratulace, hodinky jak vino!
Flavamatic Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Také se připojuji ke gratulaci. Opravdu zajímavá barva ciferníku. Teď mě docela mrzí, že jsem při zadávání renovace nepřidal požadavek na barvu lunety podle ciferníku. Ikdyž pravda je, že jsem chtěl originální pískový odstín, takže by ta luneta nemusela vypadat zrovna nejlíp. Nakonec bílá luneta také nevypadá nejhůř, tedy aspoň doufám.
Bert Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 MOOOOOC velká gratulace. Budou ozdobou našeho plánovaného Zbraslavsko - Černošického srazu. Abych za sebe řekl, vůbec nevím ale kdy.
Apep Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Honza.manta napsal: Super barvy. Tak přesně tohle chci i já, jen tu lunetu opačně - modrou a bílé indexy. Možná tě časem požádám o odkaz na tu barvu, aby to v Eltonu mohli použít - jestli ti to nebude vadit. To je jednoduchý, otevřeš si Excel a formátuješ buňku, podle nabídky si pak vybereš barvu. V mém případě to bylo tak, že nabídka z Eltonu byla zpracovaná v Excelu, tak jsem jen v jejich kolonce týkající se číselníku barevně upravil jednu buňku - viz vzor na obrázku: skalis napsal: Apepe, gratulace, hodinky jak vino! Flavamatic napsal: Také se připojuji ke gratulaci. Opravdu zajímavá barva ciferníku. Teď mě docela mrzí, že jsem při zadávání renovace nepřidal požadavek na barvu lunety podle ciferníku. Ikdyž pravda je, že jsem chtěl originální pískový odstín, takže by ta luneta nemusela vypadat zrovna nejlíp. Nakonec bílá luneta také nevypadá nejhůř, tedy aspoň doufám. Díky, časem budou snad i lepší fotky Bert napsal: MOOOOOC velká gratulace. Budou ozdobou našeho plánovaného Zbraslavsko - Černošického srazu. Abych za sebe řekl, vůbec nevím ale kdy. Na jaře určitě, rád bych se totiž podíval na tu Ferrari verzi , škoda, že to zatím nevyšlo ..
Biges Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Nádhera, Apepe, jsem zvědavý, co mi udělají na mých hodinkách, protože jsem jim poslal barvu podle Pantone vzorníku a že jí nemají a pokusí se jí namíchat. Měla by to být ještě tmavší než tahle. Jo a lunetu mám objednanou jak bílo-modrou, tak modro-bílou. Jak na to tak koukám, tak si tam asi dám tu modrou s bílými indexy, protože s bílou lunetou ty hodinky vypadají jako satelit
Apep Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Biges napsal: Nádhera, Apepe, jsem zvědavý, co mi udělají na mých hodinkách, protože jsem jim poslal barvu podle Pantone vzorníku a že jí nemají a pokusí se jí namíchat. Měla by to být ještě tmavší než tahle. Jo a lunetu mám objednanou jak bílo-modrou, tak modro-bílou. Jak na to tak koukám, tak si tam asi dám tu modrou s bílými indexy, protože s bílou lunetou ty hodinky vypadají jako satelit Tak to se těším pak na fotky, variant je zkrátka spousta Mně teď spíš dělá trošku starost (i když možná zbytečnou) ta lehce otáčitelná luneta I rukávem svetru se občas pohne. Zatím ale nevím, jestli mi to zase až tak moc vadí
filo-boxer Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Gratuluju, to se nám ty barevné Igeny pěkně rozmnožují! Ty indexy v bílé barvě svítí?
Apep Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 filo-boxer napsal: Gratuluju, to se nám ty barevné Igeny pěkně rozmnožují! Ty indexy v bílé barvě svítí? Díky, indexy i ručky svítí, ale proti třeba Steinhartům nijak zase moc Ale v tom nevidím žádný problém, spíš jsem si teď zase všiml, že jak jsem si asi rovnal hodinky na ruce, mimoděk, tak se zase trošku hnula luneta. Posílat to kvůli tomu zpátky do Eltonu? Nebo to šikovný hodinář umí zpevnit?
Honza.manta Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Apep napsal: Díky, indexy i ručky svítí, ale proti třeba Steinhartům nijak zase moc Ale v tom nevidím žádný problém, spíš jsem si teď zase všiml, že jak jsem si asi rovnal hodinky na ruce, mimoděk, tak se zase trošku hnula luneta. Posílat to kvůli tomu zpátky do Eltonu? Nebo to šikovný hodinář umí zpevnit? To jako myslíš, že se luneta hodně lehce protáčí?
filo-boxer Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Apep napsal: Díky, indexy i ručky svítí, ale proti třeba Steinhartům nijak zase moc Ale v tom nevidím žádný problém, spíš jsem si teď zase všiml, že jak jsem si asi rovnal hodinky na ruce, mimoděk, tak se zase trošku hnula luneta. Posílat to kvůli tomu zpátky do Eltonu? Nebo to šikovný hodinář umí zpevnit? Šikovný hodinář to určitě zvládne. Asi bude potřeba přihnout pérko v lunetě aby více tlačilo na pouzdro.
Biges Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 (upraveno) Apep napsal: Tak to se těším pak na fotky, variant je zkrátka spousta Mně teď spíš dělá trošku starost (i když možná zbytečnou) ta lehce otáčitelná luneta I rukávem svetru se občas pohne. Zatím ale nevím, jestli mi to zase až tak moc vadí Jak píšou ostatní, hodinář to zvládne. Ta kovová objímka jde poměrně snadno sundat třeba pomocí nože a pak narovnat pružinku. Pokud se protáčí plastová stupnice, tak tu asi bude potřeba vytlačit a kápnout na ní nějaké 'lepidlo'. Ale asi bych obojí nechal na spolehlivém hodináři. Doufám, že u svých hodinek (až se za pár měsíců vrátí) tyhle problémy řešit muset nebudu. No vlastně jak mám dvě stupnice, tak je asi budu zkušebně prohazovat Edit: Zdá se mi to, nebo ten trojúhelník na lunetce má nějaké ... slabě narušený tvar? To je asi ta "ruční malba" jak píšeš. Nicméně oni na tohle mají šablonu, takže by mělo být jedno, jakou barevnou kombinaci použijí. Upraveno 11. března 2010 uživatelem Biges
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se