Onipep Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 A sakra, ja si teď jedny koupil To to fakt nedaj ??Nemůžete jim třeba někdo poradit, ať nechávaj dělat pouzdra v Seiku, nebo u číňana a bude to OK !? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Ne, protože kdyby si nechali dělat pouzdra v Seiku, nemohli by si potom za ně účtovat takové prachy :-DAle buďme rádi, že aspoň něco se u nás vyrábí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Já tedy renovační sporty potápím naprosto běžně. Je ale samozřejmé, že (stejně jako ostatní potápky) musí projít tlakovkou a pravidelně je přetěsňuji. Přímo při převzetí jsem byl upozorněn, že ač je na dýnku vodotěsnost 4AT, tak je to z z historických důvodů a pouzdro má 6AT. Tlakovku mám na 5AT a není problém s nima skákat do vody a potopit se do cca 2 metrů, nejsem tady zdaleka jediný. Není třeba se bát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Já tedy renovační sporty potápím naprosto běžně. Je ale samozřejmé, že (stejně jako ostatní potápky) musí projít tlakovkou a pravidelně je přetěsňuji. Přímo při převzetí jsem byl upozorněn, že ač je na dýnku vodotěsnost 4AT, tak je to z z historických důvodů a pouzdro má 6AT. Tlakovku mám na 5AT a není problém s nima skákat do vody a potopit se do cca 2 metrů, nejsem tady zdaleka jediný. Není třeba se bát.Tak nějak to vidím taky. Co já vím, jsou tady někteří Mant......kolegové, kteří se neváhají ráchat se starými Igeny ani novými renovacemi. Ale za sebe bych taky nejdřív nechal pro jistotu udělat tlakovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Ty Mant.... jsem asi já. Já si dělám test na vodu sám doma vždy před létem a se všemy svými vodotěsnými primkami lezu a skáču do vody a potápím se na nádech, takže tak maximálně okolo 5 - 6 metrů. Nikdy nebyl problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Krom Orlíků,tak nekecej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgeisin Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Jo jo, zamžený Orlíky si taky pamatuju. Pak tady ještě někdo psal, že podrobil tuším renovaci tlakovce a vyšla s výsledkem "sehr grosse loch" , na to označení nezapomenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Nakonec to napotřetí v Eltonu zvládli taky dotáhnout do zdárného konce a loni už se se mnou koupaly v moři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Jo jo, zamžený Orlíky si taky pamatuju. Pak tady ještě někdo psal, že podrobil tuším renovaci tlakovce a vyšla s výsledkem "sehr grosse loch" , na to označení nezapomenu. já samozřejmě přetěsnění i tlakovku nechávám na Tondakovi, Eltonu bych se nesvěřil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Reklamovat můžeš jen u výrobce nebo prodejce a to v mém případě byl obojí Elton, takže se to řešilo tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Jasný to je jinej příběh, já řeším následná přetěsnění... A u Diplomatek a aktuálně PSII jsem tak už řešil i kompletaci. Z Nového Města jen díly, ale práci radši ne. Bohužel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Tak konečná specka zadána. Teď už jen čekat a těšit se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2016 Vodotěsnost: stejně jako ostatní to vidím na problém při kompletaci, proto jsem psal. že bych pro klid duše nechal udělat tlakovku a pak se s nima klidně koupal či potápěl "na hubu". Když už jednou těsní, tak jim to nějakou dobu vydrží;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiborP Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2016 Ahoj,Mám primky po dědovi, ve kterých tiká cal. 68.4 a rád bych jim dal kabát Igenů. chtěl bych se zeptat, jestli by to vůbec šlo. Myslím rozměrově. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2016 Ano,strojek z hodinek verze 68.1 či 68.3 či 68.4 jde použít .Jen upozorňuju ze při proskleném dýnku nevypadá ten plechový 68.4 moc dobře,ale pokud budeš mít plné dýnko,tak je to fuk.Tady ta cena je kolem 15000kč.Dodáš jen strojek,vybereš si variantu ciferníku a ruček a hurá na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Chlapi, leží mi tu prachy na stole, které hodlám vrazit do těch Igenů. Stejně tak mi ale leží myšlenky v hlavě, jakou verzi vlastně vzít. Nechal jsem si udělat nějaké nabídky od paní Radové, ale pokud jde o výběr, jsem horší než ženská Varianta č. 1:nové nerezové pouzdro (součástí je: plastové sklo, korunka s krčkem, černá hliníková luneta s lum. bodem, průhledné víko - popis laserem, otočný kroužek,zpruha kroužku, trubka pouzdra, armovací kroužek, těsnění, natahovací hřídel) za 8749,-), Černý ciferník (původní matrice) 2000 Kč, nové ručky nerezové standard se žlutou lum. za 800,-Kč Varianta č. 2:nové nerezové pouzdro (součástí je: plastové sklo, korunka s krčkem, černá hliníková luneta s lum. bodem, plné víko - popis laserem, otočný kroužek,zpruha kroužku, trubka pouzdra, armovací kroužek, těsnění, natahovací hřídel) za 6849,-Kč, nový číselník černý pololesklý s lum. alá Orlík dle původní matrice 2800,-Kč a ploché nerezové ručky s lum. alá Orlík 1000,-Kč Jak to vidíte vy? Průhledné víko nijak zvlášť nepotřebuju, protože modření šroubků je celkem palba navíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Chlapi, leží mi tu prachy na stole, které hodlám vrazit do těch Igenů. Stejně tak mi ale leží myšlenky v hlavě, jakou verzi vlastně vzít. Nechal jsem si udělat nějaké nabídky od paní Radové, ale pokud jde o výběr, jsem horší než ženská Varianta č. 1: Varianta č. 2: Jak to vidíte vy? Průhledné víko nijak zvlášť nepotřebuju, protože modření šroubků je celkem palba navíc.Tady je těžko radit. Jak praví klasik: "to už je na vkusu každého soudruha". Já jsem taky zrál hodně dlouho a ta závěrečná specifikace byl taky docela porod. Ale minulý týden jsem to rozlouskl a mám vyspecifikováno. Hurá. Nakonec do dopadlo takhle: plné dýnko, nezákladní barva cifru i lumi, bombírované ručky a šetřil jsem na lunetě, nakonec je jen plastová. Dva poznatky z celé akce, co se možná všeobecně neví. Pokud nemáš strojek z IGENů je potřeba koupit i vložku strojku za 580Kč a dvojitá lumi stojí příplatek 500Kč ať už je bílá nebo jiná nezákladní. Každopádně přeju chladnou hlavu při rozhodování. Prostě musí se líbit hlavně tobě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Dvojitou lumi bych taky nechal udělat. Mám jí na safírovkách a přijde mi, že to svítít tak nějak normálně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Dvojitou lumi bych taky nechal udělat. Mám jí na safírovkách a přijde mi, že to svítít tak nějak normálně A jak svítí cifr versus ručky? Na ručkách údajně dvojitá lumi nelze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Dvojitou luminiscenci beru, ale asi nebudu brát bombírované ručky. Nevím proč, ale nějak se mi nezdají :-)Co se týče strojku, rád bych tam dal 68.4 z hodinek mého dědy. Vím, že by tam měl být 68.3, ale z hlediska citové vazby bych raději tento a hlavně naprosto perfektně šlape. Tam by s vložkou problém být asi neměl, ne? Pokud vím, jsou totožné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se