Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

V 11. 1. 2016 v 16:51, pavel23 napsal:

Tak já v nabídce nic o vložce napsáno nemám. Chtěl bych vidět jak by mi to chtěli na účtovat když kaukulace co mi poslali je kompletní.

To nevím. Já jsem hned od začátku paní Radové psal, že nemám strojek z IGENů (mám 68.3 z jiných hodinek) a že chci vlastně jen materiál bez práce. Takže jsem to v nacenění měl hned.

V zásadě to vysvětluje Zekon výše.

V 11. 1. 2016 v 17:05, Fade napsal:

Když mám strojek z Igenů, neznamená to, že mám i tu vložku. Tys celou dobu psal jen o nutnosti mít strojek z Igenů. To znamenalo například to, že kdybych tam chtěl narvat automat kalibr z leteckých PS2, musel bych koupit novou vložku, protože strojek má jiné rozměry než klasický 68.3.

Jé, tak to jsme si nerozuměli. Já psal celou dobu o kalibru 68.3. Mě prostě ta položka v ceníku překvapila.

Sám zkušenosti s renovací starých IGENů nemám. Toto je moje první akce s Eltonem.

Upraveno uživatelem Beet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 1. 2016 v 17:50, zekon7302 napsal:

Nějak nerozumím dotazu, já tam dal tu původní bez jakýchkoliv úprav.

Před pár lety tam byla vložena jiná /větší trubička / a proto se tam nedala použít stará vložka bez úprav.Jak vidět teď se již dají zaměnit stará /mosazná/ za nerezovou bez problémů.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem nechal udělat tlakovku a můžu se vesele džumbat:-)

post-13836-0-95690500-1452541969_thumb.jpg

Ale byla to zase prča v Plzni u Altmana... jako téměř vždy...  Prodavačka je odnesla k hodináři a z poza rohu jsem akorát slyšel... "hmmm primky, ty bláho a starý! To je krása..." Tak volám, že to je renovace! Hodinář udiveně vykouknul a povídá: "kdo vám to dělal?? Povídám, že v Eltonu. Udiveně na ně zíral a kroutil hlavou... Osvěta hodináře "renomovaného" českého prodejce dokonána...

Vlastně se ani nedivím. Přede mnou tam byla paní s fejkovejma Béčkama, vypadlo jí sklíčko nebo co. Vyprávěla jak má manžel tu značku rád, ale na origo nemá, tak si je přivez z dovči... Hodinář chápavě pokyvoval a povídá jí něco jako "nojo ty originál co máme tady, stojí hroznej ranec..." a dal fejky do pořádku... 

Odkaz ke komentáři

V 11. 1. 2016 v 17:42, bohus76 napsal:

Nevím jak je to s rozměry teď,ale před pár lety se ty vložky strojku nedaly zaměnit.Takže raděj než upilovanou vložku,tak novou nerez.

No před pár lety si mi tvrdil, že když pošlu samotný strojek tak mi z něj Igeny neudělaj. A šlo to. ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

plánuju zrenovovat (poskládat) Igeny s černým číselníkem, bílými indexy, černou lunetou a chtěl bych, co by laik, poradit ohledně ručiček. Bílé nebo niklované s bílou lumi? A v čem jsou bombírované lepší než obyčejné?

Upraveno uživatelem LiborP
Odkaz ke komentáři

Niklované byly pouze staré originální někde za sedumdesátých let,nové renovační pouze nerez.A bombírované ručky byly pouze u "lepších modelů " a to Orlíků či Elton sportů. Na funkci to nemá vliv.Jen jsou dražší než ploché.A jestli bílé nebo lesklé je jen na Tvém rozhodnutí.

Odkaz ke komentáři

V 16. 1. 2016 v 14:53, LiborP napsal:

Ahoj,

plánuju zrenovovat (poskládat) Igeny s černým číselníkem, bílými indexy, černou lunetou a chtěl bych, co by laik, poradit ohledně ručiček. Bílé nebo niklované s bílou lumi? A v čem jsou bombírované lepší než obyčejné?

Mám 8 renovací, nebo limitky a na většině se mi sešly bombírované ručičky. Ploché se mi líbí víc, jsou výraznější a v bílé se budou krásně vyjímat. Volím ploché a bílé. Kup si náhradní bílou lunetu a můžeš kombinovat. 

Odkaz ke komentáři

Niklované ručky jsou v nabídce Eltonu za 800,- poslali mi ji tento týden.

Pochopil jsem správně, že bombírované nejsou ploché? Nemáte nějaké fotky pro srovnání, popř. odkaz na foto pro inspiraci?

To s tou bílou lunetou je dobrý nápad.

Odkaz ke komentáři

Nemáte někdo, prosím, přímé porovnání nové a staré matrice? Myslím rozdílnost indexů. Pořád se nedokážu rozhodnout, kterou si vybrat a když najdu fotky tady na fóru, strašně těžce se mi to rozeznává. 

Dost by mi to pomohlo abych se hnul z místa :)

Odkaz ke komentáři

V 16. 1. 2016 v 16:31, LiborP napsal:

Niklované ručky jsou v nabídce Eltonu za 800,- poslali mi ji tento týden.

Pochopil jsem správně, že bombírované nejsou ploché? Nemáte nějaké fotky pro srovnání, popř. odkaz na foto pro inspiraci?

Fotky vypůjčeny tady z fóra.

Bombírované ručky

post-27479-0-56012200-1453239456_thumb.jpg

Ploché ručky

post-27479-0-52564300-1453239474_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Beet
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...