Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ale prd,zkrátka na tom plastu je jen potisk a jak to jednou nacpeš do lunety,tak se Ti to při demontáží může oloupat a je jedno zda Tobě či v Eltonu.Zkrátka ten potisk moc nedrží na tom plastu.Proto je lépe jednu vložku /bílou/ nacpat do jedné lunety a druhou /černou/ nacpat do druhé lunety a měnit celé lunety jasné ?

Odesláno

Kolik tisíc teď stojí celá luneta i s hliníkovou vložkou? :-D

Nemám nový ceník.

Měl jsem jasno, že si koupím hliníkovou vložku, ale vím, že Elton teď zdražil. Případně, mohl by mi někdo nový ceník zaslat, pokud ho máte? Nebo ho tady hodit? Už se mi nechce otravovat tu novou paní v Eltonu :-)

Odesláno
  V 21. 3. 2016 v 19:44, Valderek napsal:

Ahaa už jo :) Díky za vysvětlení. Je to má první renovace :)

Prostě si objednej hliníkovou vložku v eltonu (cca 1600,-) a nech to vyměnit hodináře, pokud se na výměnu sám necítíš. Do eltonu hodinky nemusí. Jediný co riskuješ je, že ti hodinář tu vyndanou plastovou vložku vrátí oloupanou, jak píšou kolegové přede mnou. A nebude to úplně jeho chyba:-).

Odesláno

Zdravím odborníky na Prim a obracím se na vás s dotazem. Poradí mi někdo hodináře v Praze, Brně nebo Plzni kam bych mohl dát Igeny po strejdovi na výměnu lunety, sklíčka a upevnění strojku (nějak se hejbá) včetně vyčištění? Do ELTONu se mi to dávat nechce.

Děkuji za nějaké tipy..

post-1320-0-86133400-1459261718_thumb.jpg

Odesláno
  V 29. 3. 2016 v 14:35, Thomas napsal:

Zdravím odborníky na Prim a obracím se na vás s dotazem. Poradí mi někdo hodináře v Praze, Brně nebo Plzni kam bych mohl dát Igeny po strejdovi na výměnu lunety, sklíčka a upevnění strojku (nějak se hejbá) včetně vyčištění? Do ELTONu se mi to dávat nechce.

Děkuji za nějaké tipy..

Kolego,

kdybych znal v Praze hodináře, který by byl schopen tyhle díly vyměnit za lepší, neřku-li nové, asi bych tam nejdřív naklusal sám. Ony moc k sehnání nejsou a tak nezbývá než pátrat, číhat na aukcích, chodit po bazárcích, hrabat se ve veteši a somrovat v každém hodinářství, okolo kterého jdeš... a až to všechno bude v kupě a pohromadě a spravené, víš co z toho nakonec bude?  PRIMKY  !!!   (ale krásný...)

Odesláno
  V 29. 3. 2016 v 14:41, straspol napsal:

Kolego,

kdybych znal v Praze hodináře, který by byl schopen tyhle díly vyměnit za lepší, neřku-li nové, asi bych tam nejdřív naklusal sám. Ony moc k sehnání nejsou a tak nezbývá než pátrat, číhat na aukcích, chodit po bazárcích, hrabat se ve veteši a somrovat v každém hodinářství, okolo kterého jdeš... a až to všechno bude v kupě a pohromadě a spravené, víš co z toho nakonec bude?  PRIMKY  !!!   (ale krásný...)

Na to nemám nervy:-)  Budu muset do Eltonu... Každopádně díky!!!

Odesláno
  V 29. 3. 2016 v 22:44, Honza.manta napsal:

Sklíčko vyleštíš sám, a upevnění strojku dáš taky sám, je tu na to spousta návodů, stačí si jen pročíst. A vložku lunety si objednej z Eltonu.

Díky za radu, jdu hledat. Došla mi  nabídka z Eltonu a za ty prachy si to opravdu udělám po večerech sám.

Odesláno

Mám doma funkční strojek kal. 68.3 (pravděpodobně z Diplomatů). Přemýšlím o "renovaci" Igenů. Když pročítám toto vlákno, tak většina renovací zachovává pouze strojek. Napadlo mě tedy vytvořit Igeny na základě mého strojku kal. 68.3. K tomu se váže můj dotaz.

Je tento strojek z Diplomatů plně zaměnitelný se strojkem z Igenů?

Odesláno

Dlouho jsem odolával, pak jsem dlouho přemýšlel coby kdyby, nato jsem se zas nemohl rozhodnout, mezitím proběhlo spoustu jiných hodinek a dvě návštěvy NMnM, ale nakonec jsem podlehl a vyslolil jsem ranec!

Pak jsem zase čekal....a čekal....a čekal (skoro 5 měsíců).

A dnes je konečně mám: :clap:

post-28234-0-54411100-1460059349_thumb.jpg

post-28234-0-42450500-1460059364_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak dnes dorazily noudejty (fotky večer), jsou parádní, ale luneta má dost velkou vůli. Jde to nějak nenáročně napravit? Jinak jsou ještě 2 měsíce v záruce, tak to řešit přes Elton? Jsem na nekterý věci šťoura, zrovna tyhle si chci aspoň nějakou dobu nechat a asi by mi ten vakl vadil.

Dík.

Edit: určitě se to tu mnohokrát řešilo, ale nějak jsem to v rychlosti nenašel.

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

Ta luneta je tragická na všech, bohužel.  Na nových se safírem je v mém případě nejhorší, co sem kdy měl, na renovaci i na noudejtech tam byla minimální vůle. Tahle luneta u safírovek se točí jak po másle  a ještě má vůli nějakou tu desetinku mm. Čekám až se zanese bordelem a utěsní :).

Odesláno

To víš, Elton by to určitě nějak vysvětlil a udělal si i pí ár :D "V dnešní přetechnizované době jsme to právě my, Elton hodinářská, kdo vyrábí hodinky již od roku 1949 úplně stejným způsobem a vážíme si tehdejších standardů a jejich duše, které se snažíme dodržovat." :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...