Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Právě, že vypadá nasazená dobře. Navíc, když takhle ty hodinky stojí a já vytáhnu korunku, začnu s ručkami točit a seřizovat čas, sekundová ručka se nepohne. Spustí se až když korunku zacvaknu a zkusím s ní lehce pootočit jako kdybych chtěl natahovat.

Odesláno

Když se hodinky zastavují s vteřinovou ručičkou vždy v určité poloze (a viditelně ta vteřinovka není zaseknutá v bezprostřední blízkosti o minutovou ručičku) tak jsem měl nečistotu v ozubení soukolí - dovozuji (ze stejné polohy vteřinovky) že asi ve vteřinovém kole. U obyčejnějších Primek jsem je "barbarsky" doma otevřel, "barbarsky" špendlíkem ve správném směru lehce popostrčil ozubené kolečko v blízkosti krokového kola, nečistota se "tímto násilím" :bangin: vytlačila z mezery ozubení (myslím si to, někdy to nebylo ani vidět) a hodinky se dál normálně točily. Takhle si myslím, že jsem několikrát ušetřil (asi třikrát) za čištění hodinek, které je nutné, pokud je závada v té nečistotě v soukolí.

Odesláno

Tak asi zase půjdou na reklamaci do Eltonu. Jsem zvědavý, co mi řeknou. Akorát si počkám tak měsíc, řekl bych.

p. Kminkova je sikovna a akcni.

Co se tyce veci do kterych muze mluvit, tak reklamaci vyridi rychle.

Vubec bych se nebal, ze to bude trvat mesic.

Co se tyce vyroby, tak to ma ruce svazane.

Tot ma zkusenost. ;-)

Odesláno

Přiložil bych zde dole snad zajímavý obrázek z montáže nejlepších "manufakturních" hodinek z blízkého Glashütte Original (kde jsem byl na exkursi) kde jsou při montáži (jak jsem snad dobře z výkladu pochopil) zavedeny tyto prosklené "kukaně" kam je s mírným přetlakem přiváděn patřičně ohřátý a od prachu prostý vzduch, aby skoro žádné zrnko prachu nemohlo narušit funkci (a třebas zablokovat ozubené soukolí) "manufakturních" hodinek. Nic takového jsem na reportážích z montáže Manufaktury Elton neviděl (přímo tam na exkursi jsem nebyl - přiznávám to je moje ostuda jako Prim "chronomagora"). Mají tam snad jen konečné "plnění" hodinek čistým inertním plynem při uzavírání pouzder Primek.

post-19465-0-62598900-1463160938_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Ad Fade a problém s hodinkami - jsou to mé bývalé a tento problém jsme probírali při prodeji, takže si dovolím:

- jestli jsou hodinky ještě v záruce (už si nepamatuju datum poslední opravy), tak určitě neotevírat a vrátit Eltonu (reklamace)

- hodinky byly kompletně renovované v Eltonu a zaplatil jsem vše co řekli že je třeba (opravit/vyměnit)

- zastavovat se začaly až poté, co jsem nechal v Eltonu dodatečně (několik let po renovaci) vyměnit korunku - okamžitě jsem je reklamoval: verdikt Eltonu byl, že je vše OK (situaci jsem při prodeji popisoval)

- v případě potřeby jsem ochoten se dostavit do ostravské prodejny Eltonu, vše popsat a podpořit požadavek stávajícího majitele na odstranění tohoto problému (dle mého jednoznačně způsobeného posledním servisním zásahem Eltonu)

Upraveno uživatelem Mareka01
Odesláno (upraveno)

Ještě jeden postřeh k Fadeho (viz vypůjčený obrázek dole) renovovaným Primkám Sport I. Zdá se mi, že nemají v pořádku i vycentrování čísla v datumovém okénku - dvě a čtvrt hodiny po 12 je již přetáčení data dávno ukončeno - a zde je číslo v okénku hrubě posunuto k dolnímu okraji okénka. Tak že asi rozhodně Eltón nevyměnil všechny vadné součástky, nebo hodinky řádně neseřídil - tedy několikanásobný Eltón "nepodarok".

Taky jsem takto "postižen" u jedné kompletní renovace Prim Sport 2 (s údajně vyměněnými všemi vadnými součástkami) - a to tak zajímavě, že polovinu měsíce jsou čísla v okénku jakš-takš v pořádku a v druhé polovině měsíce se posunují postupně až silně k spodnímu okraji okénka, až začíná nahoře ošklivě vyčuhovat sousední číslo. Jak jsem hodinky soustavně nenosil, tak jsem na tuto závadu přišel pozdě. Fuj Eltóne za takovéhle "renovace".

Edit: Slovosled.

post-19465-0-86788900-1463176246_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Mipa
Odesláno

Nejlepsi je ale vytahnout streva ven z pouzdra a mrknout na to z profilu.

Pri rovnani pozor na lumi.

Radeji sverit hodinari. ;-)

Kdepak. Šup s nimi do Eltonu. Když dělali i strojek, nemají se na co vymluvit a měli by srazit podpatky a napravit to sami. Jakmile to otevře někdo jiný, důvod neuznat záruku se najde...

Odesláno

Vypadá to pěkně, už máš fotku po složení? :)

Zatím ne. S mým hodinarem jsme se nepotkali terminove. Az budou, tak se samozrejme pochlubim. ;)

Odesláno

Ad Fade a problém s hodinkami - jsou to mé bývalé a tento problém jsme probírali při prodeji, takže si dovolím:

- jestli jsou hodinky ještě v záruce (už si nepamatuju datum poslední opravy), tak určitě neotevírat a vrátit Eltonu (reklamace)

- hodinky byly kompletně renovované v Eltonu a zaplatil jsem vše co řekli že je třeba (opravit/vyměnit)

- zastavovat se začaly až poté, co jsem nechal v Eltonu dodatečně (několik let po renovaci) vyměnit korunku - okamžitě jsem je reklamoval: verdikt Eltonu byl, že je vše OK (situaci jsem při prodeji popisoval)

- v případě potřeby jsem ochoten se dostavit do ostravské prodejny Eltonu, vše popsat a podpořit požadavek stávajícího majitele na odstranění tohoto problému (dle mého jednoznačně způsobeného posledním servisním zásahem Eltonu)

Jasně, je to přesně jak píšeš. Dlouhou dobu jely ty hodinky krásně, malá odchylka atd. Teď se začaly zastavovat. Zkusím tam skočit a uvidíme jak se se mnou budou bavit. Pokud by byl problém, ozval bych se.

Ještě mi ale vrtá hlavou, jak Elton pozná, že někdo ty jejich hodinky otevřel? 

Odesláno

Já bych řekl, že v Eltonu mají snad ten lepší nástroj na otevírání šroubovaných víček zvaný "volant" (ten asi zdaleka nemají všichni hodináři a když mají, tak třeba jinak seřízený) a ten zanechá defektoskopicky charakteristické mikrostopy :eek:. Toto mne jedině napadá jako amatéra chronodetektiva :).

Odesláno

ÚVAHY PŘED DOKONČENÍM RENOVACE...

Před časem jsem zde na fóru sehnal tyhle igeny s modrým cifrem.

post-22024-0-71040500-1463422805_thumb.jpg

Pouzdro je komplet renovační, s proskleným dýnkem, zbytek je původní.

Jak vidno, ručky a vložka lunety jsou na výměnu a já teď zvažuju, co s tím.

(Pásek v potaz neberte vůbec, je provizorní.)

Původní vize byla ekonomická ? jen sehnat lepší staré původní ručky a lunetu, ale to se zatím nepodařilo?

Teď si ale říkám, když tady vidím to úsilí o renovaci, že bych spíš mohl dotáhnout tu renovaci do konce a koupit od Eltonu nové ručky i lunetu. Když už mám to pouzdro?

A nebo jít cestou ? vnitřek komplet původní (sehnat staré ručky) a vnějšek komplet nový (pouzdro + vl. lunety)?

Rezignace na parexo díly asi v tomto případě ne, že?

Ciferník měnit nehodlám.

S výměnou ruček a vl. lunety je pak dilema, co se týče barev.

Osobně bych byl pro bílou lunetu i ručky, přijde mi to k těm modrým nejvhodnější.

V katalogu ale je pouze kombinace bílé ručky + černá luneta.

Na druhou stranu, na těchto byly niklované ručky a o bastlu se asi mluvit nedá, že?

Jak to vidíte Vy?

Odesláno

ÚVAHY PŘED DOKONČENÍM RENOVACE...

Před časem jsem zde na fóru sehnal tyhle igeny s modrým cifrem.

attachicon.gifigen_modré_1.jpg

Pouzdro je komplet renovační, s proskleným dýnkem, zbytek je původní.

Jak vidno, ručky a vložka lunety jsou na výměnu a já teď zvažuju, co s tím.

(Pásek v potaz neberte vůbec, je provizorní.)

Původní vize byla ekonomická ? jen sehnat lepší staré původní ručky a lunetu, ale to se zatím nepodařilo?

Teď si ale říkám, když tady vidím to úsilí o renovaci, že bych spíš mohl dotáhnout tu renovaci do konce a koupit od Eltonu nové ručky i lunetu. Když už mám to pouzdro?

A nebo jít cestou ? vnitřek komplet původní (sehnat staré ručky) a vnějšek komplet nový (pouzdro + vl. lunety)?

Rezignace na parexo díly asi v tomto případě ne, že?

Ciferník měnit nehodlám.

S výměnou ruček a vl. lunety je pak dilema, co se týče barev.

Osobně bych byl pro bílou lunetu i ručky, přijde mi to k těm modrým nejvhodnější.

V katalogu ale je pouze kombinace bílé ručky + černá luneta.

Na druhou stranu, na těchto byly niklované ručky a o bastlu se asi mluvit nedá, že?

Jak to vidíte Vy?

Já bych vyměnil co ještě vyměněno nebylo. Čili ručky, cifr, vložka lunety. Vše nové.

Původní věci bych se snažil dát do původního pouzdra. Toť můj úhel pohledu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...