Přejít na obsah

"nezávislé" Kosovo  

124 hlasů

1. 1. Je správne uzna? nezávislé Kosovo?

• Áno
      24
    • Nie
      100

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Snáď sa vlákno nezvrhne :) Slovkom "správne" v otázke mám na mysli osobný názor.

Za seba som proti. Slovensko zatiaľ tiež. Nebezpečný precedens ktorý naštartuje nezmyselné požiadavky menšín v celej Európe.

Nenapadá ma žiaden argument na existenciu tohoto štátu.Zo svojej "lásky" k šíriteľom "our way of life" a sklamaním nad naivitou Európy sa vyznávať nebudem.

Z pochopiteľných dôvodov je táto vec na Slovensku vnímaná negatívne.Ako to vidíte vy?

• Odpovědi 152
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To co se stalo mě straší. Takže vysoká natalita přepisuje mapu Evropy (brzy i světa). No jsem zvědav, jak se Francie postaví ke Korsičanům, Španělsko k Baskům a jak se Spojené státy budou vyrovnát se stále rostoucím množstvím Hispanos a sílícím hlasům na uzákonění španělštiny jako dalšího jazyka, co příjde dál?

Nejhorší je, že pitomická, totiž politická špička se na uznání chystá těž. :gun_bandana:

Odesláno

A proc by se mensiny nemohly odtrhavat? Kdyz chteji a mysli si, ze svou cast uzemi umi spravovat lepe, jen bych jim v tom pomohl. Na ekonomiku to musi mit jedine blahodarne ucinky - vic byrokracie, lepsi rozlozeni moci a tak...

Jsem pro vsemi 10, jediny duvod proti jsou ti, kterym se to nelibi :D

Odesláno

Situace v Kosovu mě mrzí hodně. Tak, že jsem musel zareagovat možná dětinsky jednoduchým textem pro naši kapelu.

KOSOVSKÁ ZRADA

Divný pocit tě mrazí

Blízko jsou tvoji vrazi

Proč čekat, proč nejít

Jakou si cestu zvolit

Tvá země teď hoří

Tvůj dům už se teď boří

Tvá žena uvadá

Vždyť žít ona chce ráda

Kosovo tvá země

Ta tvoje rodná hrouda

Proč se to takhle stalo

Čí tohle byla bouda

Žiješ tu celý život

Než přišel někdo v šátku

Z mešity na tě křičí

Tohle si dostal k svátku

Proč musíš pryč ? Kdo za to může

Proč musíš pryč ? Kdo ti pomůže

Kosovo, Kosovo

Já nechci pryč, co chceš ty muslime

Já nechci pryč, vždyť já jsem v právu

Já nechci pryč, co chceš ty muslime

Já nechci pryč, co chceš ty vrahu

Tak ještě vydrž, nesmíš se hroutit

Naděje neumírá, nesmí se bortit

Albánec, albánii, kosovo srbům

Takhle to bude, navzdory vrahům

Tak ještě vydrž, nesmíš se hroutit

Naděje neumírá, nesmí se bortit

Albánec, albánii, kosovo srbům

Takhle to bude, navzdory vrahům

Kosovo tvá země

Ta tvoje rodná hrouda

Proč se to takhle stalo

Čí tohle byla bouda??

http://www.youtube.com/watch?v=Q8pYLvvnJe4

Odesláno

Jen houšť a větší kapky. Kosovo je fajn první krok, ale je to přece jenom "jen" Balkán. Příště by se mohl trhnout Aland, pak rozpadnout Belgie a pak vytáhnu ze šuplete jeden zajímavý projekt já :-D

Odesláno
  Jakubisko napsal:
A proc by se mensiny nemohly odtrhavat? Kdyz chteji a mysli si, ze svou cast uzemi umi spravovat lepe, jen bych jim v tom pomohl. Na ekonomiku to musi mit jedine blahodarne ucinky - vic byrokracie, lepsi rozlozeni moci a tak...

No jen pro tvoje upresneni, vznikl mafiansky stat primo na uzemi evropy. Srbove jsou hovada, ale aspon trochu drzeli albance zkratka. Ti jsou totiz uplne mesuge.

Odesláno
  Jakubisko napsal:

Proč ne? V r. 1945 bylo Albánců v Kosovu zhruba 5 %. Před Americkým zásahem 95 %. Obrovská natalita - porodnost je předurčila k k odtržení?

Už se těším, až se u jedné nejmenované menšiny u nás dosáhne potřebného podílu, aby nás buďto vyhnali nebo se budeme učit nový úřední jazyk.

Kaidžas more? Totiž kam jdeš - Jakubisko.

Odesláno

Krom toho Albánci nejsou jen v Kosovu. Tohle Američani pohnojili a EU to dorazila svým postojem chytré horákyně. Bruselští byrokrati se čepejří, že si samostatně dojednáváme bezvízový styk s USA, ale před Kosovem padla celá EU na prdel s otevřenou hubou. Dle mého se tam právě rozhořel doutnák ke slušné náloži dynamitu. Řecko ví moc dobře, proč nechce o uznání Kosova ani slyšet - chytnou to z první ruky.

Odesláno
  Pepino65 napsal:
Už se těším, až se u jedné nejmenované menšiny u nás dosáhne potřebného podílu, aby nás buďto vyhnali nebo se budeme učit nový úřední jazyk.

Nebo to konečně někomu dojde a zrušíme tu pošahanou demokracii s všeobecným rovným hlasovacím právem. Prvotním průserem je existence systému, kde si většina může vše odhlasovat. To, kdo se kdy na čas stane tou většinou je jen technický detail.

Jinými slovy, Romové v průjezdu ani gádžové ve Sněmovní nemají co hlasovat o obsahu mé peněženky. Ta je prostě moje.

Odesláno

Nejsem moc zběhlý v politice,ale proč to nepodpořit.....je to stejné, jako když se uznala samostatnost našeho státu 1918.Pokud si lidé přejí svoji suverenitu a vlastní stát na právních a rozumných společenských základech proč ne.Pořád je to lepší, než udělat něco jako Izrael po světové válce. Ovšem problém může nastat v tom, jaký magoři stojí za odtržením Kosova.Páč když to tam řachne, tak to půjde všechno do hajzlu.....

Odesláno
  PanzerBear napsal:
No jen pro tvoje upresneni, vznikl mafiansky stat primo na uzemi evropy. Srbove jsou hovada, ale aspon trochu drzeli albance zkratka. Ti jsou totiz uplne mesuge.

Jsem v tehle otazce optimista. Prijde mi ale, ze kdyz jim na tehle urovni dame, resp. dostanou co chteji, zmlknou. V kazdem pripade neznam mistni pomery do te miry, co Ty a Pepino ;)

Odesláno
  Jakubisko napsal:
Jsem v tehle otazce optimista. Prijde mi ale, ze kdyz jim na tehle urovni dame, resp. dostanou co chteji, zmlknou.

Téměř přesná citace Chamberlaina a Daladiera z roku 1938. Jen Churchilla nikde nevidět...

Odesláno

Řeknu jen jedno, radost z toho nemám, je to velmi podivná událost. Je vidět jak jim v minulosti svědčil Josip Broz Tito, když to držel pěkně pevně v rukou. U těhle národů to asi jinak nejde, ptz pak dochází k takovému štěpení. Smrdí to průserem...

Odesláno
  Foundryman napsal:
Téměř přesná citace Chamberlaina a Daladiera z roku 1938. Jen Churchilla nikde nevidět...

Ale to bylo ono zname "o nas, bez nas". Tady jsem mel zato, ze je to prave o nich a s nimi. Nevidim na tom zadnou spatnost, jen podle reakci zde jsem se ale asi moc netrefil. :suicide_anim:

Odesláno (upraveno)

Nevím proč mi to připomíná září '38. Nachlup přesně. A je mi jasné, proč Irsko Kosovo uzná okamžitě a Španělsko nikdy.... A souhlasím s nima. Btw rozpad Rakouska-Uherska a vznik ČSR byl chybou.

Mimochodem, když po svém vzniku ČSR v 1918-19 vojensky potlačovala německé separatisty v Sudetech oháněla se územní celistvostí českých zemí. Dobře. Ale když chtěli to samé udělat maďaři se svým královstvím v horních uhrách (byť to ještě švihli bolševismem), byla naší vládou územní celistvost odhozena a operovalo se národnostním hlediskem (tj tím, které současně úpírala němcům v Sudetech). Tomu říkám paradoxy. Nebo spíš účelovost. A teďka je to to samé.

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno
  Hugo14 napsal:
Nevím proč mi to připomíná září '38. Nachlup přesně.

Zpátky do školy a prosfištit si trochu dějepis. Kosovo se osamostatnilo, nebylo to tak, že by Albánie hrozbami donutila Srbsko k souhlasu s anexí Kosova, rozdíl je tam tedy propastný.

S hodnocením událostí z let 1918-1919 ovšem souhlasím.

Odesláno
  JJ napsal:
Zpátky do školy a prosfištit si trochu dějepis. Kosovo se osamostatnilo, nebylo to tak, že by Albánie hrozbami donutila Srbsko k souhlasu s anexí Kosova, rozdíl je tam tedy propastný.

S hodnocením událostí z let 1918-1919 ovšem souhlasím.

Jak dlouho asi bude trvat, než se Kosovo připojí k Albánii? Osamostatnění je jen začátek dalšího balkánského martyria.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...