AdaMoss Odesláno 10. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2017 Konečně pořádný téma v téhle sekci, které se nedá odbýt solárama od Citizenu (no offence ). Add1: Velikost je potvora. Taky mám malé zápěstí a hodně jsem řešil parametry hodinek na papíru. Po vyzkoušení všechno jinak. Jedny 42mm sedly jak prdel na hrnec, některý 40mm vůbec, pohroma. Obecně bych řekl že Omega pouzdra snesou menší ruky- čistě pocitově. Add2: Jestli někdo zmiňoval tak sorry, ale další plus pro tah je, že takový hodinky jsou daleko likvidnější v případě, že tě omrzí. Tedy i kdybys tah nenosil, rozhodně doporučuju, páč sólo tah je většinou raketa. Aftermarket řemeny, strapy imho naprosto v pohodě ba naopak - nekonečný výber a každý den jiné hodinky . Add4: Přesnost strojku je časem mění, ale nenazýval bych to degradací. Hodně se dá vyladit seřizováním. Obecně životnost mechanických hodinek (při normálním zacházení) přesahuje životnost lidskou, takže to bych neřešil. Add5: Ano ALE. Neřešil bych. Dle mých zkušeností je pokles marginální a kdyby tě to po těch letech nějak výrazně štvalo, dá se řešit výměnou péra v pérovníku. Add6: Vlásečnice na pouzdře prostě budou. Možná i nejen vlásečnice :-). To zkrátka k hodinkám patří. Safír sklo je obvykle bez problému a v případě nutnosti opět vyměnitelné. Add7: Já osobně žádné automaty nenatahuju - prostě s nimi trošku zatočím a jedou. Nemyslím, že by natahování nějak výrazně škodilo, ale taky to neprospívá. Nejsou k tomu prostě přizpůsobené. Slyšel jsem názory že při častém manuálním natahování se opotřebovává těsnění atd. Pokud dlouho leží, tuhne lubrikant, ale opět nic tragického. Vše se dá vyčistit a znovu namazat. K tvému výběru:Modré bondovky s vlnkama jsou boží. Sám bych je taky chtěl. Akorát mám takovou obsesi, že si neumím užít nošené hodinky (nepočítám vintážky) - vadí mi, když si první škrábance nemůžu udělat sám. No a nové prostě nejsou, takže nakonec asi oželím vlnky. Prostě nový hodinky jsou nový hodinky . Je to můj velký problém a dost mi to vadí, ale učím se s tím žít . Mám kvůli tomu dvoje Moony - jedny na nošení a jedny na koukání, jen sundaný folie...to jen tak naokraj.
Chronofobik Odesláno 10. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2017 to AdaMoss:"jedny Moony jen na koukání" - tak to jo, respekt
Marcus Odesláno 10. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2017 Rozhodně se zkus s klukama domluvit na vyzkoušení midsize. 41 mm ti budou velké a čím déle je budeš nosit, tím víc to budeš pociťovat. Krátké vyzkoušení v prodejně je něco jiného než celodenní nošení. Je to jako s botami. Velké ti můžou, po chvíli na nohách při vyzkoušení v obchodě, připadat v pohodě, po celodenním nošení je pak večer s radostí hodíš do kouta a další den ráno si vezmeš ty, které ti padnou.
Luigi321 Odesláno 10. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2017 U starších nikdy nebude luneta 100%, protože je hliníková a bohužel je to díl, který dává hodinkám nejvíc "tvář" ... A nová stojí ranec. Řešil jsem to stejný, nakonec oželel vlnky a jsem rád za keramiku :-)
rekib1 Odesláno 10. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2017 Ahoj, řeším teď obdobný problém ne s velikostí, ale s modelem a přiznám se , že ty starší modely mají fakt něco do sebe. Starší modely Bondovek teď nejsou asi tak okoukané, jako teď ty leštěnky, kterými jsem si prošel a nejen u Bondovek , ale i Planetů a podobných modelů z řady Seamaster a protože mám rád taky super stav, tak už jednoduše skoro nejdou nikde koupit a je teď i nějaká krize u nových Bondovek..zkrátka je nikdo nenabízí.. protože podle mě budou prudce nositelné, no nic jelikož mám teď nějakou krizi tak to neřeším, no snad se po Novém roce něco objeví, pže to stejně u mě časem přijde...
AndyAaron Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 No vidite to. Ja to mam presne opacne. Pouzite hodinky mi nevadi, protoze uz nejaky sram maji a muzu je tak v klidu nosit. Nemam o ne takovy strach
sniper007 Odesláno 11. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 Diky vsem za nazory. Nejak jsem si nevsimnul, zda maji u Dusaku i tu midsize velikost. Ale podle webu ano, takze tam asi zajdu jeste jednou a zkusim oboje, abych mel moznost primeho porovnani. I kdyz se teda priznam, ze se mi to moc nelibi, protoze mi pripadaji tak trochu jako damske...Je samozrejme neco pravdy na tom mit hodinky na ruce par vterin v krame, nebo cely pracovni den. Jen u tech mid-size koukam, ze je dost podstatne omezenejsi trh s nimi...na eBay, Chrono24 apod. jsou jich pouze jednotky ci desitky kusu...zatimco u 41mm jich je o rad ci dva rady vice. Samozrejme je to logicke, ale pro pripadneho kupujicicho, je to horsi. A kdyz uz jsou v nabidce tady, tak jsou v cerne, kterou nechci :-)Jinak tady: ten silenej italoamerican tvrdi, ze mid-size jsou levnejsi nez 41mm. Ale to rozhodne neplati v Evrope, nebo dokonce v CR. Cena novych u nas je priblizne stejna jako u 41mm a v pripade jetych je cena jeste vyssi. Coz je teda podivne, protoze je to proste "mene" hodinek za stejnou cenu...ale asi je to proto, ze trh s nimi proste neni tak plnej. Pokud jde o pouzite versus nove...ja nemam vyhranene preference...vsecko je to kus od kusu...zalezi od koho jsou (kdyz to bude odsud, tak je to samozrejme daleko lepsi nez nekde z netu), v jakem stavu, za jakou cenu (kolik je uspora oproti nakupu novych). A jestli ten novy model, nebo model s vlnkami...trosku se to v mych preferencich vyrovnava...nicmene porad je to vychylene ve prospech vlnek...ale zase na druhou stranu, plechova luneta asi bude nachylnejsi k poskozeni a taky bude u tech pouzitych orvana...a tim se dostavame k dalsi veci...stav pouzitych a jejich dostupnost, jak pise kolega rebik1.A jeste k tomu stavu pouzitych - nektere ty inzeraty mi prijdou neuveritelne, v jakem stavu si lidi dovoli nabidnout hodinky k prodeji a sam sebe se ptam, co s nimi asi museli delat, kdyz vypadaji tak, jak vypadaji :-) Mam to mozna jinak nastavene, ale ja jsem byl vychovanej v tom mit uctu k vecem, pecovat o ne a tim docilit toho, aby mi vydrzely...a tim spis, pokud je to takova vec, jako jsou hodinky.
sniper007 Odesláno 11. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 Jeste bych mel dotaz na vlastniky, a to jak 41mm, tak mid-size. Jak se schovaji, klouzou pod manzetu kosile/saka? Nemusim nosit do prace pravidelne obleky, ale vetsinou jen blazer ci jine sako a k tomu nejake mene formalni kosile...ktere si vzhledem ke sve nekonfekcni velikosti nechavam delat MTM, cili je mam tak akorat bez hodinek. Tak mne zajima, jestli vyrazne zvetsi zapesti a pri pristi objednavce kosil budu muset chtit vice mista na leve manzete...
Luigi321 Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 Jestli si necháváš šít košile, tak ti udělaji širší manžetu, to je běžné, u Bondovek je to fakt potřeba ... Jinak kloužou, chlupy netrhaj :-)
Exiztence Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 A jeste k tomu stavu pouzitych - nektere ty inzeraty mi prijdou neuveritelne, v jakem stavu si lidi dovoli nabidnout hodinky k prodeji a sam sebe se ptam, co s nimi asi museli delat, kdyz vypadaji tak, jak vypadaji :-) Mam to mozna jinak nastavene, ale ja jsem byl vychovanej v tom mit uctu k vecem, pecovat o ne a tim docilit toho, aby mi vydrzely...a tim spis, pokud je to takova vec, jako jsou hodinky. Hodinky lidi nosí a nehodám se občas nevyhneš, myslím že se tu převážně nabízí kousky v pěkném stavu pod cenou ch24 s benefitem osobního předání. Jinak obecně midsize jsou levnější na 2nd hand marketu protože o není takový zájem, na krámě nové stojí skoro stejně neli stejně před slevami.
railmaster Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 (upraveno) Pokiaľ máš ruku s obvodom okolo 17 cm, tak ber veľkosť 41 mm, ak naozaj mierne nad 15 cm, ideálne by boli 38 mm. Tie 36 mm majú dosť malý dial a trochu sa strácajú. Pod štandardnú manžetu košele sa to zmestí aj vo full size. Tiež mám tenkú ruku, ale na kosti zápästia výrazne viac a po návyku, cca mesiac nosenia mi pripadajú hodinky vždy menšie ako na začiatku. Moje dievky s rukou okolo 15 cm bežne nosia veľkosť 40-41 mm, teda okrem spoločenských udalostí. Upraveno 11. listopadu 2017 uživatelem railmaster
AndyAaron Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 Bondovky obecne klouzou pod manzetu velice dobre. Jako univerzalky jsou to hodne dobre hodinky.
Axel Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 Ten obvod ruky se tu resil uz asi 1000x Zalezi na designu pouzdra, barve, na vysce hodinek, take na postave, pohlavi.. Kdyz nekdo bude mit dva metry, tak si v pohode muze dovolit vetsi prumer i pres uzsi zapesti a naopak. Dulezite je i to, na cem budes hodinky nosit! Tah zvetsuje, kuze zmensuje (pocitove -2mm), nato maskuje velikost snad nejvice. Kdyz jsem byl mladsi, preferoval jsem vetsi hodinky, jak roky pribyvaji, tak zacinam prechazet na jednodussi design, klasiku a mensi prumer. Mam 18cm zapesti, jako strop jsem drive videl 44mm, nyni to vypada na 42mm a pokukuji opet i po vel. 40mm.. Jsou ale i vyjimky a treba chronomaty pri prumeru 44mm krasne sedi i na mem uzsim zapesti.. Tve zapesti 15cm by chtelo neco do max vel. 40mm, na druhou stranu ses chlap, mozna i vyssi (?), sportovec (?).. Pokud ano, volil bych klasicky Bondovky 41mm.. Samozrejme, budou pusobit mohutne, ale porad to bude nositelne. Rozmer 36mm mi k diverum proste nesedi.. Uz jsou prilis drobne na muj vkus. Pokud casem je prehodis na hnedou kuzi (napr.), opticky se zmensi, vypadnou koncove clanky tahu, razem budou velikostne jako nejake 39mm na tahu Co se tyce vyberu mezi starymi a novymi. V tomto Ti asi vazne nikdo neporadi, ty sam nejlepe vis, jaka verze se Ti vice libi. Servis, coaxial bych neresil, nebo alespon ja bych se asi nemohl utesovat jednou tim, ze jsem si vybral hodinky, ktere se mi sice mene libi, ale zase maji levnejsi servis.. Za ty roky muzu rici, ze dneska prave ten parametr libi/nelibi je u me nejdulezitejsi.. Samozrejme mi neni jedno, co tika uvnitr, jestli splnuji ISO, COSC apod., ale zasadni je design a idealne i nejaky originalni prvek. PS: a Moony nechces? Ty maji jeste vetsi koule, nez Bodovky... Legenda, pritom cenove uz na dostrel, novy kolem 90 sezenes, rozhodne nad nimi zkus popremyslet, pokud tedy vyslovene nepotrebujes potapky..
Chronofobik Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 (upraveno) Tipuji, že sniper007 má na základě předešlých příspěvků slinu na "bondofky".... Taky bych je osobně upřednostnil před Moonama.Svého času jsem Bondofky taky měl, ale to jěště v kvarcu a s vlnkama.Ta lumi, na to se prostě nedá zapomenout. Pak ale stejně prohráli boj s limitkovými Certinami DS3 - reissue a bondofky šli k vodě.Byl to prostě kvarc a taky žádná limitka. Navíc měli menší vintage-kukuč jak ty Certiny. Zatím rozhodnutí nelituji. Upraveno 11. listopadu 2017 uživatelem Chronofobik
sniper007 Odesláno 11. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 Opet se tu sesly zajimave prispevky - diky za ne! Takze poporade - kosile si sit nechavam, protoze v konfekci vypadam bude jako strasak do zeli a nebo jako ve sveraci kazajce. A ztoho duvodu mam manzety tak, jak maji byt, tj. bez jejich rozepnuti se neda rukav stahnout pres zapesti dolu pres dlan. Jestli se pod ne vejdou hodinky, to nevim, jeste jsem nezkousel. Ale rikam si, ze az pujdu objednavat kosile dalsi, vyresim to umistenim jednoho knofliku na manzete pro dny, kdy budu mit hodinky a druheho, kdyz budu bez hodinek :-) K tomu poskozeni - asi taky zalezi, kam vsude je clovek bere a jakou ma praci. I kdyz i v kanclu se da ledacos znicit, to je fakt. Obvod zapesti - souhlasim, ze samotne cislo nic nevypovida, stejne jako treba BMI. Vzrustem jsem prumerny - cca 183 cm, hmotnost osciluje podle toho, jak moc zeru nebo/a cvicim, aktualne je to lehce pod 80 kg, mam spis uzsi pas a sirsi ramena. Ale bohuzel predlokti po mamince :-(Prave bych chtel hodinky nosit na vsem moznem. A stridat gumu, NATO, kuzi...a nekdy zkusit i ten tah, no...i kdyz nejsem jeho priznivcem. K tem Moonwatch...kdepak, to je na mne uz moc "prekombinovane", ty subciferniky a dalsi ovladaci prvky k nim. Ja tak zkousnu datumovku maximalne, vic uz je pro mne prilis..a navic jsem praktickej clovek, takze krom toho bych tyhle funkce vubec neupotrebil, coz by mne stvalo. Navic se mi moc nelibi tyhle hodinky vizualne tolik...ikdyz tahle modra, to je barevna kombinace fakt krasna (pro modrou mam proste slabost no): https://www.omegawatches.com/watch-omega-speedmaster-moonwatch-chronograph-39-7-mm-31133403002001/ No a cenove jsou uplne mimo realitu. A i ty zakladni...dejme tomu 90k, ale to je taky moc...Bondovky jsou taky v zakladu za 90k, tady na foru se necha sehnat lepsi cena...ale v Nemecku funglovky za 65k i mene...v USA za 61k. A to uz jsme uplne jinde cenove :-) A na zaver - souhlasim, ze hlavni je to, jak se mi budou libit...a modre Bondovky se mi proste libi moc...libi se mi barva, provedeni, jejich univerzalnost (snad krome smokingu si myslim, ze je mozne je vzit prakticky ke vsemu (staci jen prohodit remen) a pak samozrejme spojitost s 007. Jo a kdyz uz jsme u toho, co se mi libi, nebo nelibi...tak uz tedka zacinam litovat, ze jsem sem kdy vlezl, protoze po prolejzani par temat jsem zjistil,ze se mi zacinaj libit modre pilotky, jako treba ty na odkazu nize, takze fakt "dik", panove https://www.tourbywatches.com/collection/pilot-automatic-blue-40/
Axel Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 183cm, sportovni postavy.. A chces stridat kuzi, nato, nad nicim bych nevahal a sel do standardni vel. 41mm Coz je imho i lepsi varianta z pohledu mozneho budouciho prodeje, Bondovky maji dobou likviditu. Za par mesi.. teda chci rict let zmenis nazor, zmeni se ti vkus a budes prodavat, chronobundus je svine Jen si jeste neodpustim poznamku k Moonum, na zacatku me tento model uplne mijel, jenze casem se mi naopak zacal libit ten jejich nezamenitelny design, univerzalnost a konecne neuveritelny pribeh. V klasicke verzi ty subciferniky nejsou tak patrne, na chrona hodne nenapadny.. Nic, bondovky jsou krasny, chybu s nimi neudelas, o tom zadna, Moony budes resit pristi rok....
AndyAaron Odesláno 11. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2017 Moony na ruku 15cm jsou uplna utopie. Zvlast na tahu.Ne, ze by se to nedalo nosit, ale uz jsou fakt velke a tah zvetsuje lug to lug. To i borci se 17cm zapestim narikaji, ze jsou velke. Na kuzi nebo nato se to da, ale zadna hitparada.
martigen Odesláno 12. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2017 Bondovky jsou uzasne univerzalni, tak sportovne elegantni ze se s nima da bejt OWG, zvlast pri vymene naramku za remeny.Chce to vyzkouset ale doba (coz ti ale muze byt jedno - nevim jak zajimaji nazory okoli) jde stale k mirnemu zvetsovani pouzder, takze 41mm u takto nizkych a univerzalnich hodinek podle me jasna volba. Zkus si taky natocit ruku pred zrcadlem, tam uvidis jak vypadaj na ruce z jineho pohledu - mensi nez z tveho Na druhou stranu pokud by sis to rozmyslel, uprgradovat na vetsi verzi muzes vzdy a ty mensi nechat manzelce nebo tak...
sniper007 Odesláno 12. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2017 No je pravda, ze u tech 41mm je vetsi trh a samozrejme tim i lepsi likvidita. Jo, to je fakt, velikost je dalsi duvod, proc Moonwatch nee...krom toho se mi skutecne nelibi zdaleka tolik, jako Bondovky. Nazory okoli a kam jde doba, to je mi celkem u pr*ele...ridit se tim, musel bych se uz davno zblaznit. Ale jako jo, sice hodinky moc nesleduju, ale pokud jo a treba v MHD nebo praci kouknu na zapesti, tak mi prijde, ze cim dal tim vic lidi ma na ruce neco mezi vodomerem a cibulema...a to jak muzi, tak i zeny!!! Nicmene pro mne je dulezite, aby mne pritomnost hodinek na ruce nijak neobtezovala, abych o nich "nevedel" a nedochazelo k tomu, ze se mi za ne bude zachytavat odev apod. Tenhle pozadavek nahrava tem mid-size samozrejme. Dale bych se nerad dostal do situace, ze budou na moji ruccice vypadat nepatricne velke, jako ty vyse uvedene smesne vodomery.To natoceni ruky pred zrcadlem by bylo fajn, ale to je mozne jen kdyz je budu mit zapnute tak, jak bych je nosil...coz je nemozne, protoze v krame maji nezkracene tahy. Takze jak se budou ktere skutecne nosit, to poznam az v momente, kdy si je koupim, necham zkratit tah, pripadne prohodim za reminek. Takze celkem blba situace a taky lehkej krok do neznama Hehe...jako, ze bych si koupil mid-size a kdyz by se mi uz nelibily, koupil bych si 41mm a ty mid-size dal nejaky babe? LOL...tak to bych v zivote neudelal
martigen Odesláno 12. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2017 (upraveno) Jestli si z prahy, muzu ti moje cerny hodit na nato a nechat poradne vyzkouset K tomu posunuti hodinek... Hodne lidi tu zazilo "uzmuti" hodinek od partnerky, ktere se do nich postupne zakoukaly, tzn. touhle cestou by to urcite slo. Ne samozrejme stylem "nelibi se mi - chces je?" Upraveno 12. listopadu 2017 uživatelem martigen
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se