Přejít na obsah

Proč je quartz považován za méněcenný?

Návštěvník Quido

177 hlasů

1. 1. Pova?ujete bateriové hodinky za mén?cenné ?

• ano
      80
    • ne
      96
  2. 2. Kolik vlastníte náramkových mechanických hodinek ?

• 1 - 5
      94
    • 6 - 10
      21
    • více ne? 10
      39
    • ?ádné
      4
  3. 3. Kolik vlastníte náramkových bateriových hodinek ?

• 1 - 5
      123
    • 6 - 10
      5
    • více ne? 10
      3
    • ?ádné
      27

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO

for: Quido

- pokud máš potřebu odpovídat na 10 příspěvků za sebou tak se to dá udělat luxusněji a to tak,že Ty vyrobíš pouze jeden příspěvek ve kterém odpovíš na všech 10 příspěvků a já ten Tvůj příspěvek snáze přeskočím ;) Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 275
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Ta otážka by je asi trochu zavádějící. Proč méněcenný. Pro určité příležitosti se hodí. Tam kde je třeba poctivé služby a nic víc. U vody, při sportu, fyzické práci, tam kde hrozí poškození.... Ale ne pro onen težko vyjádřitelný dobrý pocit. Je v tom podobný rozdíl jako v keckách (a je jedno jestli o číňana, nebo Adidasu) a koženýma polobotkama (a je jedno jestli ob Bati, nebo od Lloyda, nebo dokonce přímo od ševce) Polobotky se musí čistit, skoro nic nevydrží, stojí ránu, kecky jsou bezúdržbové, pohodlnější atd. Ale jsou to kecky :( Ale jen cvok pujde s Patekama v Lloydech kydat žumpu.

Odkaz ke komentáři

Ta otážka by je asi trochu zavádějící. Proč méněcenný. Pro určité příležitosti se hodí. Tam kde je třeba poctivé služby a nic víc. U vody, při sportu, fyzické práci, tam kde hrozí poškození.... Ale ne pro onen težko vyjádřitelný dobrý pocit. Je v tom podobný rozdíl jako v keckách (a je jedno jestli o číňana, nebo Adidasu) a koženýma polobotkama (a je jedno jestli ob Bati, nebo od Lloyda, nebo dokonce přímo od ševce) Polobotky se musí čistit, skoro nic nevydrží, stojí ránu, kecky jsou bezúdržbové, pohodlnější atd. Ale jsou to kecky :( Ale jen cvok pujde s Patekama v Lloydech kydat žumpu.

No ona je tam ještě ta třetí rovina, kdy člověk s Patekama v Lloydech asi těžko by kdy vybíral žumpu... Ta představa mne docela pobvila:"Jean, dejte si dneska volno a zahradník ať vezme Betty na pouť, dnes pracuji za vás"

Odkaz ke komentáři

Vyhoda mechanik je jasna

mechaniky proste nemoze vyrabat kde kto. A ak ano, tak to na nich bude na prvy pohlad vidiet a prejavi sa to rychlo aj na ich funkcii. Jednoducho uz samotny fakt ze su hodinky mechanicke a idu dobre je akou takou zarukou toho ze si s nimi niekto dal aspon minimalne mnozstvo namahy na rozdiel od digosiek ci quartziek ktore moze sekat masina po milionoch cena bude dvanast patdesiat za kus a vsetky budu super presne .

Inak samozrejme na quartze nie je nic menejcenneho su to hodinky v kazdom rozmere lepsie nez mechanicke okrem toho ludskeho, na stastie pre mechaniku to je zrovna ten rozmer za ktory su ludia ochotni zaplatit najviac.

Ja sam ac velky zastanca mechaniky povazujem za svoje najlepsie hodinky casio G-shock ktore som sam sebe musel zakazat nosit lebo som zistil ze uz nenosim ziadne ine. Natahuju sa same (solar) steluju sa same staci ich len nosit su vodotesne a odolne viac nez dost v noci sa same rozsvietia ked treba a ak by som chcel ostat v utajeni tak sa to svetlo da vypnut.... plus dalsich x funkcii ktore nepouzivam.... to vsetko za ani nie 3K korun.... sice netikaju :) Ale ked to porovnam s prispevkami na fore kde do seamasterov natieklo cez heliovy ventil,... brajtle za 100K sa zmagnetizuju kazde dva tyzdne a z Tagov za 80K vypadla srobka po dvoch hodinach nosenia.... a s peniazmi co som ja sam utratil za opravy svojich mechanik.... tak proste nemozem povazovat quartz hodinky za menejcenne.

Mechanicky stroj sa v sucasnosti stava u hodniek akymsi "vodotryskom" ktory je v podstate k nicomu ale je cez to vsetko strasne cool. Preto ak chcete hodnotne hodinky musite v prvom rade zabudnut na quartz. Naopak ak chcete dobry nastroj na meranie casu musite v prvom rade zabudnut na mechaniku :)

Odkaz ke komentáři

Jsem původně strojař (strojní konstrukce a automatizace). Sice už je to od doby, co jsem opustil chladnou ale laskavou náruč obráběcích CNC strojů velmi dávno, ale stejně dodnes tak nějak tíhnu k přesné mechanice. No a protože (nejen já) považuju mechanické hodinky za vrchol strojařiny, tak u mě proběhl proces zamilování do mechanických hodinek velmi rychle. Proti kvarckám nic nemám, ale asi bych také raději volil digitálky. Když už, tak už. Na druhou stranu jsem si svoje starý Poljoty, blahé paměti, odrovnal ve střeleckým kroužku a musely do "nemocnice". A to byla prosím jenom malorážná pistole... Všechno má prostě své místo. A každé zboží má svého kupce.

Když se kouknu na svůj příklad, tak můžu říct, že pro mě bylo vlastně strašně jednoduché "zakoukat" se do mechanik. Ale co když je to jen povrchní láska? A ten pravej orgasmus na mě čeká až v křemíkovém pohoří? :) Kdo ví...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Quido
Mám velice rád podobné chytráky, sotva někam strčí nos hned budou poučovat, například o gramatice.

Máš pocit, že tě poučuju? Tak to je problém v tobě... Omluvil jsem se za nedopatření - to nestačí?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Quido
for: Quido

- pokud máš potřebu odpovídat na 10 příspěvků za sebou tak se to dá udělat luxusněji a to tak,že Ty vyrobíš pouze jeden příspěvek ve kterém odpovíš na všech 10 příspěvků a já ten Tvůj příspěvek snáze přeskočím ;) Děkuji

nevím jak... podle všeho (i kolotoče kolem blbého nicku) tu nemám zapotřebí asi být vůbec... je to tu sebranka ješitů - omlouvám se všem, kterých se to netýká, ale jtěch je opravdu málo...

Odkaz ke komentáři

nevím jak... podle všeho (i kolotoče kolem blbého nicku) tu nemám zapotřebí asi být vůbec... je to tu sebranka ješitů - omlouvám se všem, kterých se to netýká, ale jtěch je opravdu málo...

Já si prostě jenom nepřeju aby tvé četné bezduché příspěvky někdo omylem spojoval s mým nickem.

Možná by to chtělo namísto blábolů o gramatice zagooglovat slovo QVIDO, když to rozum nebere....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Quido
Já si prostě jenom nepřeju aby tvé četné bezduché příspěvky někdo omylem spojoval s mým nickem.

Možná by to chtělo namísto blábolů o gramatice zagooglovat slovo QVIDO, když to rozum nebere....

Opravdu k věci...! :jawdrop:

Omlovám se všem a tady duchaplnému ješitovi Qvidovi - nezaměňujte prosím jeho nick s mým... a slibuji, že brzy zmizím nebudu zde obtěžovat - jsem hlupák, že jsem zde vůbec lezl... :wallbash: :withstupid: :wheelchair:

Odkaz ke komentáři

A včem to je, že je dokážeš akceptovat?

Citizen Chronomaster jsou jedny z NEJPŘESNĚJŠÍCH běžně dostupných hodinek akceptace se skrývá v tom, že se jedná o NEJPŘESNĚJŠÍ.

Ještě na okraj, zdá se mi, že Tvé místy hloupé dotazy směřují pouze k dosažení magické 50.

No že by to byla nějaká paráda :crying_anim02: To už bych vytáhl spíš nějaká Grand Seika.

Posuzování designu je značně subjektivní záležitost ( mně se líbí ;) ) .

Edit - upřímně lituji Qvida, že může být nyní lehce zaměňován s tímto novým lehce excentrickým hráčem :D :D .

Odkaz ke komentáři

Pre Quido a Qvido

neviem pre co to beriete tak z ostra .....vsak sa nic strasneho nestalo.

Quido si zvolil nick aky si zvolil a system mu to umoznil. Preto nemal dovod robit v tejto veci nejaky dalsi vyskum .....Avatar ocividne nekopiruje a ak si casom zvoli nejaky vlastny, tak bude nemezpecenstvo zameny dokonale zazehnane,... Svojim nickom sa voci nikomu a nicomu neprevinil (aspon nie vedome). Sam som tiez nepreliezol databazu nickov chronomagu ze ci tam nahodou nie je nejaky ca1i pred tym nez som zalozil konto a myslim ze takto postupovala vacsina z nas.

Pokial sa Qvidovi na Quidovom nicku cokolvek nepacilo, mam za to ze stacilo formulovat svoju prvotnu staznost jemnejsim sposobom a mozno by bolo doslo ku gentlemanskej dohode. Takto na opak plevelime vlakno prispevkami ktore na ctivosti nepridavaju.

Zaverom by som rad zdoraznil, ze moja obhajoba Quida sa tyka vyhradne a len kauzy "Kradeze nicku" a nema nic spolocne s nazormi "duelantov" prezentovanymi v suvislosti s temou :)

Odkaz ke komentáři

Pre Quido a Qvido

neviem pre co to beriete tak z ostra .....vsak sa nic strasneho nestalo.

Quido si zvolil nick aky si zvolil a system mu to umoznil. Preto nemal dovod robit v tejto veci nejaky dalsi vyskum .....Avatar ocividne nekopiruje a ak si casom zvoli nejaky vlastny, tak bude nemezpecenstvo zameny dokonale zazehnane,... Svojim nickom sa voci nikomu a nicomu neprevinil (aspon nie vedome). Sam som tiez nepreliezol databazu nickov chronomagu ze ci tam nahodou nie je nejaky ca1i pred tym nez som zalozil konto a myslim ze takto postupovala vacsina z nas.

Pokial sa Qvidovi na Quidovom nicku cokolvek nepacilo, mam za to ze stacilo formulovat svoju prvotnu staznost jemnejsim sposobom a mozno by bolo doslo ku gentlemanskej dohode. Takto na opak plevelime vlakno prispevkami ktore na ctivosti nepridavaju.

Zaverom by som rad zdoraznil, ze moja obhajoba Quida sa tyka vyhradne a len kauzy "Kradeze nicku" a nema nic spolocne s nazormi "duelantov" prezentovanymi v suvislosti s temou :)

Souhlasím. Jsem taky v podstatě nováček a sám vím, že spousta ne zrovna duchaplných příspěvků nových členů pramení z jakési "dychtivosti" :) Něco jako když malý dítě zalykajícím se a udýchaným hlasem naléhavě sděluje mamince, že "... v tom hračkářství na rohu maj super prďácký auto, který nutně, ale nutně musím mít!....". Svět hodinek, pokud mu člověk začíná propadat, může mít velmi emotivní nádech a většina lidí se o tenhle zážitek chce podělit. Já myslím, že to známe skoro všichni. I když to zrovna nemusí být v souvislosti s hodinkami. Týká se to prostě všeho, co má člověk hodně rád :)

Další věc, který si všímám je, že pokud se takový extrémní nadšenec objeví, tak téměř jistě se velmi brzo zjeví i někdo, kdo napíše obligátní větu: "Hele, že ty nám chceš něco prodat?". Nebo něco podobného. Sakra, copak nemůžete počkat až to ten dotyčnej opravdu udělá? A teprve pak mu zvednout mandle, zabanovat jej, zastřelit u zdi v pět ráno nebo co já vím? Je jasné, že se tady takový typové, zamořující okolí padesáti smajlíky a podobně, bohužel objevují. Ty je potřeba na jejich nefér hru upozornit a třeba klidně vyhodit. Ale předjímat něčí chování je přinejmenším stejně nekorektní. Příspěvky Quida mají úroveň takovou, jakou mají. Jistě to nejsou zapomenuté sonety od Shakespeara. Můžu k nim být kritický, ale i kritika se dá napsat na úrovni...

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...