skik Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2008 Naopak, řekl bych, že máš skvělý originální řemen a k těmto hodinkám se hodí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 Pěknej origo řemen, a hlavně je to tvoje výroba, tvůj mazel Smekám ,že jsi se do toho pustil.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 to koblih69: Mne se ten tvuj remen libi. A docela me laka zkusit si zbastlit neco podobneho. Nemohl bys aspon zhruba popsat postup? Jak a cim lepit a tak dale... abych se mel ceho chytit. Prijde mi to jako fajn napad vyzkouset si vyrobu vlastniho remenu. Trochu zkusenosti s kuzi mam (ale opravdu jen trochu), kdysi jsem si vyrobil kozene pouzdro na opasek (bylo mi asi 12, ale vysledek nebyl zas tak spatny) a taky jsme zkouseli vyrabet vselijaky raznice a zdobit kuzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 to koblih69: Mne se ten tvuj remen libi. A docela me laka zkusit si zbastlit neco podobneho. Nemohl bys aspon zhruba popsat postup? Jak a cim lepit a tak dale... abych se mel ceho chytit. Prijde mi to jako fajn napad vyzkouset si vyrobu vlastniho remenu. Trochu zkusenosti s kuzi mam (ale opravdu jen trochu), kdysi jsem si vyrobil kozene pouzdro na opasek (bylo mi asi 12, ale vysledek nebyl zas tak spatny) a taky jsme zkouseli vyrabet vselijaky raznice a zdobit kuzi. No nejsem si úplně jistej, že jsou na to ostatní zvědaví, takže jen stručně. Vybral jsem kůži tlustou cca 3,5 mm - měl jsem starý pásek od kalhot a takovou starou brašničku. S ohledem na strukturu kůže jsem zvolil brašničku - říznul jsem odlamovacím nožem 2 proužky v potřebném tvaru, delší cca o 3 cm v místech kde jsou osičky. Tyhle místa jsem z rubové strany napřed seříznul na poloviční tloušťku a pak hrubým ( cca 100-120 ) smirkem dobrousil do roviny. Pak jsem ta místa osiček slepil a ve svěráku ( čelisti podložené špalíky ) nechal stuhnout. V místech osiček jsem měl drát aby se neslepily. Následně jsem hrany pásku obrousil na smirku položením na rovné ploše. Pak jsem vyseknul průbojníkem dírky a v místech prošití naděroval kůži šídlem ( vybroušené ze zničeného menšího šroubováku ). Vybral jsem vhodnou barvu nitě a větší jehlou ji protáhnul přichystanými otvory. No a to je prakticky konec pohádky?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 Fakt klobouk dolu. Remen vypada opravdu dobre - k tem Marinam se hodi. Ma takovej robusni look a i ta patina je fajn. Neni tak vyvonenej, jako kupovane remeny, ale zde je to naprosto relevantni. Ja bych se nejprve rizl, pak si slepil prsty, skripnul ruku do sveraku, usmirknul kousek kůže a sidlem samozrejme propichl prsty i celou ruku. O prubojniku ani nemluvim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PigyCZ Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 (upraveno) sorry, error Upraveno 2. července 2008 uživatelem PigyCZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 Pěkný, zrovna jsem si říkal jak jsi to prošil, protože normální šicí stroj by to asi nepřežil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 koblih69: Klobouk dolu, pekne stravene odpoledne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 U mě to byl jeden zimní večer Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vjace Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 Tak dalsi remen od mistra v siti kuzi, tentokrat na bondovky se sponou ktera patri na kaucuk Ac to zpocatku vypadalo ze to nepujde tak to vyslo a to tak, ze jsem 100% spokojenej, ostatne jako vzdycky. Pro simona: kuze je ve stavu jako vcera a to uz byla tak 20x zapnuta a odepnuta, myslim, ze to bude i dlouhodobe v pohode, nakonec se mi ten remen sundava jeste lip nez ten cernej na Samurajich A ted uz par fotek co jsem narychlo nacvakal Tak todle je teda opravdu uzasna prace... Klobouk dolu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2008 No vidím, že tu roste simonovi konkurence. Pro skalní vintage vyznavače přidávám link na zhotovení echt vintage oblečení. Bez něho to totiž nikdy nemůžete dotáhnout k dokonalosti. Jen simon už umí šít i v civilu !!! Aneb příští sraz ve vlastně šitém vintage kostýmu. http://www.livinghistory.cz/modules.php?na...icle&sid=11 ještě jeden od sousedů: http://livinghistory.sk/web.php?cl=stehy A zde pro nedočkavé "poloautomat", o kterém vůbec nevím jak může být užitečný??? http://www.nakupzdomu.cz/souprava-na-siti-...nky-p-8215.html A konečně pro toho co to chce opravdu zkusit. http://www.knife.cz/knifecz/tabid/36/ctl/d...33/default.aspx Simone, nebude kurs šití? Vlastní kůže, nítě, jehly, školné 20 ..0,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2008 (upraveno) A konečně pro toho co to chce opravdu zkusit. http://www.knife.cz/knifecz/tabid/36/ctl/d...33/default.aspx Simone, nebude kurs šití? Vlastní kůže, nítě, jehly, školné 20 ..0,- Upraveno 3. července 2008 uživatelem organic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2008 Nazorne a pekne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2008 Práce s kůží je krásná a voňavá. Budiž pochválen každý, jenž tohle řemeslo dělá a předává dál. Zda se v dnešní době popruhů a Goretexu ještě dá hovořit o živobytí či zanícenému nadšení, nevím? Jako malý jsem jezdil s otcem k sedlářskému mistrovi do Lukavice u Žamberka. Tuším, že se jmenoval Dostálek. V jeho dílně bylo plno úžasných věcí, které nádherně voněly. Jen vím, že se smolily nítě, šilo se v koníkovi, slabší věci na stroji. Mezi pro mne dodnes nepochopitelné patři tajuplná záležitost, kdy se změří koni krk a následně se z jasanového dřeva ohnou tzv. kleče a kolem ušije celý chomout. To tedy smekám. Další pozoruhodností je, že pokud je na pásku kvalitní a opečovávané kůže, volně zavěšený kovový kroužek, např. u opratí, vlivem posunu a vzájemným působením dojde dříve k opotřebení toho kroužku(běžný kov). Toť vše. Poklona Vám všem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2008 Panove, jeste me napada jedna otazka: Da se v nejakem obchode (a pripadne v jakem) koupit spona na remen? Takova ta klasicka s trnem na provleceni otvorem v remenu. Diky za pripadne odpovedi a rovnez za vydareny fotograficky rychlokurz prace s kuzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2008 (upraveno) Panove, jeste me napada jedna otazka: Da se v nejakem obchode (a pripadne v jakem) koupit spona na remen? Takova ta klasicka s trnem na provleceni otvorem v remenu. Diky za pripadne odpovedi a rovnez za vydareny fotograficky rychlokurz prace s kuzi. Jakou potrebujes velikost ? Nejake se mi doma vali Upraveno 3. července 2008 uživatelem Baker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyle Case Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2008 Tak koukám na ten postup výroby ručního řemínku a bez patřičných nástrojů to asi udělat doma úplně na koleně nelze aby to vypadalo tak parádně jako ho vyrobil Organic Líbí se mi ten co má Jovani na leteckých PRIMkách, ale preferoval bych asi zelenou nit, aby šla k zelené na ciferníku. Ještě otázka na Organice (nebo jak tě oslovit), jak dlouho to trvá vyrobit i s přípravou??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2008 Jakou potrebujes velikost ? Nejake se mi doma vali Jen neco na experimentovani. 18 mm, 19 mm, 20 mm (zatim mam v hlave ideu, ale o presnych rozmerech jsem jeste nepremyslel). Jestli je nekde prodavaj, tak nema cenu posilat to postou. Kdybych vedel, jaky obchod, tak si pro nejakou skocim do mesta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M916 Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2008 Jen neco na experimentovani. 18 mm, 19 mm, 20 mm (zatim mam v hlave ideu, ale o presnych rozmerech jsem jeste nepremyslel). Jestli je nekde prodavaj, tak nema cenu posilat to postou. Kdybych vedel, jaky obchod, tak si pro nejakou skocim do mesta Myslím, že když zajdeš k jakémukoli rozumnýmu hodináři, tak u něj něco najdeš Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2008 Tak koukám na ten postup výroby ručního řemínku a bez patřičných nástrojů to asi udělat doma úplně na koleně nelze aby to vypadalo tak parádně jako ho vyrobil Organic Líbí se mi ten co má Jovani na leteckých PRIMkách, ale preferoval bych asi zelenou nit, aby šla k zelené na ciferníku. Ještě otázka na Organice (nebo jak tě oslovit), jak dlouho to trvá vyrobit i s přípravou??? To neni moje prace...jen jsem prevzal a re-publikoval, protoze se to sem, myslim, hodi. Spise mi slo o tu metodiku, nez o nastroje, 'zlate ceske rucicky' by si urcite poradily i bez nich... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se