Přejít na obsah

Pilotky k obleku

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, měl bych dotaz ohledně diskutovaného tématu - Jsou podle Vás pilotky k obleku (tj. ne běžné kalhoty+sako - jako pracovní dresscode...) únosné dle etikety? Docela by mě to zajímalo - nejen z hlediska estetického - ale z pohledu společenského "znemožnění".

Za případné odpovědi děkuji :helpsmilie:

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Zdravím, měl bych dotaz ohledně diskutovaného tématu - Jsou podle Vás pilotky k obleku (tj. ne běžné kalhoty+sako - jako pracovní dresscode...) únosné dle etikety? Docela by mě to zajímalo - nejen z hlediska estetického - ale z pohledu společenského "znemožnění".

Za případné odpovědi děkuji :helpsmilie:

Už jsem tady p. Špačka citoval tak dodám ještě jeden jeho podobný citát ...........velké masivní hodinky, zvláště letecké s mnoha číselníky, se hodí ke sportovnímu oblečení, k pulovru, saku s hrubou strukturou, džínám.... k černému obleku nosíme menší, elegantní hodinky....

Odesláno

děkuji za rychlé a jednoznačné odpovědi.

Hodinky s více ciferníky, které jsou výrazné - tomu bych samozřejmě rozuměl, stejně jako masivnosti ( - v dotazu jsem měl jsem na mysli např. Archimede Pilot M s méně výraznou korunkou...) :crying_anim02: ach jo, tak asi budu muset koupit dvoje...

Odesláno
děkuji za rychlé a jednoznačné odpovědi.

Hodinky s více ciferníky, které jsou výrazné - tomu bych samozřejmě rozuměl, stejně jako masivnosti ( - v dotazu jsem měl jsem na mysli např. Archimede Pilot M s méně výraznou korunkou...) :crying_anim02: ach jo, tak asi budu muset koupit dvoje...

nos to co se ti libí :-) pilotky si klidně k obleku s nějakým luxusním páskem můžeš vzít:-)

Odesláno (upraveno)
nos to co se ti libí :-) pilotky si klidně k obleku s nějakým luxusním páskem můžeš vzít:-)

Njn, jenze pilotky na jakymkoliv jinym remenu nez leteckym uz jsou dost divna zalezitost. Predstava takove Chronomag klasiky - Archimede Pilot - na aligatorovi je dost desiva ;)

Nemuzu si pomoct, ale k obleku je nejlepsi neco takoveho jako na fotce :)

Sorry za velikost a kvalitu fotky, je to ted foceny mobilem, k fotaku jsem se uz par tydnu nedostal :(

A nemam v praci cim srazit veliikost fotek...

post-1203-1204272224.jpg

Upraveno uživatelem boo-beek
Odesláno

Děkuji za další názory i foto, cením si Vašich rad a zkušeností...

Pokud bych mohl rozšířit původně uvedený dotaz ( a omlouvám se, pokud se tady již dříve řešil ) - ne že bych byl líný podívat se do knih o etiketě - jen tam nejsou detaily, které mě zajímají (nebo alespoň ne v mnou vlastněných - např. relativně novou knihu p. Špačka bohužel nemám).

Pokud bych pominul pilotky obecně - předpokládám, že úplně "košér" není právě ani

- černý (tmavý) ciferník s bílými, či stříbrnými čísly (indexy)

- dále předpokládám, že ona jednoduchost je prezentována i přítomností pouze indexů, či alternativního rozdělení ciferníku

- vteřinovka musí být součástí ciferníku, ne mít vlastní např. uvnitř hlavního (omlouvám se za neodborné vyjadřování). Takže prosím o Vaše názory ohledně číselníku (osobně preferuji arabské číslice).

Jako poslední bych se chtěl zeptat na barvu tahu - protože o kovovém ani neuvažuji - zda je jednoduchý černý v pořádkuchro - např. ke stříbrným hodinkám.

Osobně rozumím poznámce o nošení toho, co se mi líbí (a plně souhlasím :thumbsup_anim: ), ale na druhou stranu nechci mít pocit, že "něco není v pořádku" - a raději udělám malý ústupek nyní, něž abych se cítil nekomfortně později.

Doufám, že už nejsem OT - přeci jen to ještě chápu tak, že hledám cestu jak něco co nejpodobnějšího pilotkám použít k obleku...

Za Vaše reakce děkuji.

Odesláno

Pokud bych mohl rozšířit původně uvedený dotaz ( a omlouvám se, pokud se tady již dříve řešil ) - ne že bych byl líný podívat se do knih o etiketě - jen tam nejsou detaily, které mě zajímají (nebo alespoň ne v mnou vlastněných - např. relativně novou knihu p. Špačka bohužel nemám).

Pokud bych pominul pilotky obecně - předpokládám, že úplně "košér" není právě ani

- dále předpokládám, že ona jednoduchost je prezentována i přítomností pouze indexů, či alternativního rozdělení ciferníku

- vteřinovka musí být součástí ciferníku, ne mít vlastní např. uvnitř hlavního (omlouvám se za neodborné vyjadřování). Takže prosím o Vaše názory ohledně číselníku (osobně preferuji arabské číslice).

Jako poslední bych se chtěl zeptat na barvu tahu - protože o kovovém ani neuvažuji - zda je jednoduchý černý v pořádkuchro - např. ke stříbrným hodinkám.

Osobně rozumím poznámce o nošení toho, co se mi líbí (a plně souhlasím :thumbsup_anim: ), ale na druhou stranu nechci mít pocit, že "něco není v pořádku" - a raději udělám malý ústupek nyní, něž abych se cítil nekomfortně později.

Doufám, že už nejsem OT - přeci jen to ještě chápu tak, že hledám cestu jak něco co nejpodobnějšího pilotkám použít k obleku...

Za Vaše reakce děkuji.

S oblekovakama jsem se něco natrápil... peněz jsem do nich nechtěl vrážet v řádech desítek tisíc a snad Ti pomůže můj názor. Mám zápěstí 17,5 cm

1) velikost 39-40 mm

2 jednoduchý ciferník stříbrný nebo bílý

3) lepší ocel než zlacené (můj subjektivní názor), je decentnější, drobné zlacené doplňky nejsou na závadu

4) kvalitní řemen - tady bych nedělal kompromis - aligátor, mě se víc líbí hnědý

5) bez datumu

6) mimostředná vteřinovka - mně to je celkem jedno

no a výsledek?

omlouvám se těm, kdo je viděli v jiném vláknu, tady jsem je použil pouze pro ilustraci

v reálu ty škrábance už nejsou, rozšmrdlal jsem je brusnými a leštícími čtverečky od Millise :) tomu ještě jednou díky

Odesláno

No já bych to zase tak striktně nebral. Jedno rčení říká, že hodinky jsou jediný šperk, který by měl muž nosit (s výjimkou spony do kravaty a snubního prstenu). Tak proč se nechat svazovat nějakými pravidly. Myslím si, že jakékoliv pilotky nebudou rozhodně nikomu v obleku dělat ostudu. ;)

Samozřejmě ve fraku nebo žaketu by se měl člověk mírnit.

Odesláno

Mimostředka dle mého soudu ničemu nevadí, rozhopádně k obleku neberu chronografy, hnědý pásek bych k černému nebo tmavomodrému obleku nebral. Bílý nebo černý číselník podle mě nehraje až tak velkou roli.

Odesláno

Ja k obleku nosim mensie Aviatory s bielymi cislami a ciernym na bielo presitym remenom. Ak chcem vyzerat ultraslusnacky tak male nerezove Eterny na ciernom carbon remeni. Bezne potom k rifliam vacsie Aviatory so zelenymi cislami a ciernym NATO remenom+dalich X hodiniek ktore mam ale nosim len malo. :)

Takmer akekolvek mechanicke hodinky sa daju nasadit na remen s ktorym sa budu dat obliect k obleku.

Pokial nechodi clovek v obleku s G-shockmi Polarmi Suntom ci inou umelohmotnou obludou, tak je to polda mna v pohode.

Odesláno

V zásadě taky záleží k jaké příležitosti oblek bereš,jestli ho máš jenom na svatbu,nebo ke každodení práci.Pohybuješ-li se v nějaké manažersé funkci, a setkáváš se s bankéřema atd.kup si pořádný hodinky na kvalitním koženém řemenu.jestli jdeš v obleku do hospody nos co se Ti líbí.

Odesláno
Mimostředka dle mého soudu ničemu nevadí, rozhopádně k obleku neberu chronografy, hnědý pásek bych k černému nebo tmavomodrému obleku nebral. Bílý nebo černý číselník podle mě nehraje až tak velkou roli.

Hnědý pásek není problém, když máš třeba hnědý boty, (ano i k černýmu obleku je to dnes vhodné a šik :smile_anim: ) nebo hnědý pásek od kalhot, nebo třeba hnědou kravatu. Zkrátka pokud jsou zkombinovaný 2 různý převažující barvy, lze skoro cokoli... Teda pokud se nejedná o ples ve vídeňský opeře, nebo o recepci při příležitosti návštěvy anglický královny

Odesláno
V zásadě taky záleží k jaké příležitosti oblek bereš,jestli ho máš jenom na svatbu,nebo ke každodení práci.Pohybuješ-li se v nějaké manažersé funkci, a setkáváš se s bankéřema atd.kup si pořádný hodinky na kvalitním koženém řemenu.jestli jdeš v obleku do hospody nos co se Ti líbí.

Zatím se mi málokdy stalo, že by klienti z této oblasti měli kvalitnější hodinky než mé Stowy :crying_anim02: Což něco o kultuře vypovídá......

Odesláno
Hnědý pásek není problém, když máš třeba hnědý boty, (ano i k černýmu obleku je to dnes vhodné a šik :smile_anim: ) nebo hnědý pásek od kalhot, nebo třeba hnědou kravatu. Zkrátka pokud jsou zkombinovaný 2 různý převažující barvy, lze skoro cokoli... Teda pokud se nejedná o ples ve vídeňský opeře, nebo o recepci při příležitosti návštěvy anglický královny

Hnědá barva pásku se používá zpravidla ke zlatým hodinkám

Odesláno (upraveno)

Za Vaše reakce děkuji.

Zkus se podívat na také Vacheron Constantin nebo na Patek Philippe..to je taková společenská norma....na druhou stranu společenské hodinky Zenithu se moc na konvence neohlíží, ale určitě bych si je vzal na čaj o páte s anglickou královnou :thumbsup_anim:

V dnešním světě se bohužel daří úspěšně bořit jednu konvenci za druhou. V drtivé většině případů jsem z toho velmi skeptický, v oblasti hodinek to vítám.

post-236-1204324798.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno (upraveno)

Hlavně nezapomeňte, že barva číselníku Vám musí ladit s barvou kabelky a střevíčků. Božínku - ještě jsem opoměl náušnice. Ty musí být ze stejného kovu jako je pouzdro! Navíc bych rozhodně zvážil depilaci horní poloviny těla. Chlupy jsou tak hnusnéhnusnéhnusné. :lol2:

Vážně: myslím si, že to tady nabralo směr tam, kam já namířeno nemám. :sick01:

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno (upraveno)
V dnešním světě se bohužel daří úspěšně bořit jednu konvenci za druhou. V drtivé většině případů jsem z toho velmi skeptický, v oblasti hodinek to vítám.

naprostý souhlas.... jenom obráceně ;) :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno
Hlavně nezapomeňte, že barva číselníku Vám musí ladit s barvou kabelky a střevíčků. Božínku - ještě jsem opoměl náušnice. Ty musí být ze stejného kovu jako je pouzdro! Navíc bych rozhodně zvážil depilaci horní poloviny těla. Chlupy jsou tak hnusnéhnusnéhnusné. :lol2:

Vážně: myslím si, že to tady nabralo směr tam, kam já namířeno nemám. :sick01:

:thumbsup_anim: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...